Widok

Basen z ciepłą wodą - niemowlaczek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

planuję wybrać się z synkiem na basen (gdy skończy 3 lub 4 miesiące).
W Trójmieście jest wiele basenów, ale w których jest cieplejsza woda?
Wiem, że w Aquaparku jest płytki basen, w którym temperatura wynosi 33-34 stopnie Celsjusza.
Czy jest jakiś inny basen, na którym również jest tak ciepło? Na wielu basenach jest 31 stopni, ale obawiam się, że to zbyt niska temperatura dla takiego malucha.
Nie interesują mnie zorganizowane zajęcia ze szkółką typu Dzidziuś, chciałabym pójść we własnym zakresie.

Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie narażaj dziecka na bakterie i choróbska, najlepszy i bezpieczny basen w wanience w domu.Ciesz się swoim szczęściem ,na basen przyjdzie czas
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Co za bzdura!! Najlepiej trzymac dzieci zamkniete i zdezynfekowane do 18 roku zycia??? Potem rosna wiecznie chorujace nieprzytsosowane do swiata!!! Moje dziecko od 16 dnia zycia chodzi na basen. Zyje! Nie wyrosla jej druga glowa!! Swietnie basen rozwija maluszki. Zdecydowanie zachecam do plywania.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
temp 31st jest naprawdę wystarczająca nawet dla takiego maluszka. My chodzimy od 3 miesiąca życia na basen najpierw na chełmie potem na aquastacji i wszystko jest ok, nigdy nie "narzekał" bąbel na temp wody. Dlaczego uważasz że woda będzie za zimna?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cieplutka woda jest też w łapinie w hotelu venus
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam że w Venus jest ciepło. W aquaparku mi jest zimno, z resztą teraz mają remont.
imageimage
Aurinka, temperatura wody to jedno, drugie zeby to byla woda ozonowana, a nie chlorowana.
My tez sie wybieramy z coreczka jak bedzie miala ok 3 m-cy.
W ciazy ciagle chodze na basen i tez ciagle slysze o infekcjach i zarazkach... jakos nie zauwazylam :-)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie w Gdansku jest ozonowana woda? Z tego co wiem to wszedzie chlorowana.
my chodzimy na baseny z chlorowana woda i nic dzieciom nigdy nie bylo, a chodza od niemowlaka. Najcieplejsza woda jest w Lapinie, to faktt. w aqua w sopocie jest remont, woda w brodzikach w miare ciepla ale obok sa zewnetrzne zjezdzalnie przez co temp powietrza jest nizsza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dowiedz się gdzie ewent. w Gdańsku czy na dni kiedy są zajęcia szkółek dla niemowlaków podgrzewają wodę - wiem że tak robią na Witominie (na Stawnej), ciepła woda jest w niedzielę od rana (i trzyma do wieczora bo tak szybko nie stygnie)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

do góry