Widok

Bebilon Comfort i smoczek do picia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

Od jakegoś czasu córka jest na bebilonie comfort i muszę jednoznacznie stwierdzić, że jest on BARDZO gęsty w porównaniu do bebilonu 1. Jak miałam proporcje 50/50 to było to prawie nie zauważalne.

Pojawił się problem smoczka.
Otóż, stosuję butlę na Tommee Tippee 1 i się okazało po krótkim czasie, że otworek jest w smoczku za mały, butelka się zatyka i dziecko wpada w szał, bo nie może ciągnąć. Poszerzyłam igłą otwór, ale to prawie nic nie zmieniło. Spijało za to mleko w przeciągu około 30 minut (!). Kupiłam smoczek o rozmiarze 2 (od 3 m.ż.) i leje się z niego tak, że Mała ulewa mi strasznie, bo pije za łapczywie. Generalnie 110 ml spija w dosłownie 3 minuty (!). Mleka sypię 4 miarki i zalewam ciepłą wodą.

Mam pytanie do Mam, które stosują Bebilon Comfort dla swoich pociech do 3 miesiąca.
Jakich smoczków/butelek używacie? Może zaczerpnę pomysł i dziecko moje będzie w końcu spokojnie i nie za szybko piło.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jak tam mamy? :)
Wiesz co ja dokarmiam Bebilon Comfort i tez mam smoczek Tommee Tippee 1. Kilka razy smoczek sie przytkal ale nie tylko mlekiem, rowniez od herbatki o dziwo. Niestety nic nie doradze wiecej bo na razie nie planuje zmiany smoczka. Moj synek jest tak lapczywy ze nawet porzy tyn smoczku potrafi sie zakrztusic.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry