Widok

Bezmózgi na rowerach

Na drogach Trójmiasta Rowery Temat dostępny też na forum:
Grzecznie do Was nie da rady przemówić, bo prośba skutkuje odpowiedzią określającą męskie i żeńskie organy rozrodcze. Piszę z wielką prośbą o to aby rozejrzeć się jeśli wjeżdża się na drogę czy nie wymusza się pierwszeństwa i pamiętajcie jeśli jest droga rowerowa to po niej należy jechać a nie po jezdni. Ja dziś się zatrzymałem, ale następnym razem mogę nie zdążyć. Rower z samochodem nie ma szans. Pomyślcie to na prawdę nie boli. I prośba do rowerowych "znawców przepisów", nie wiesz, nie znasz się, to poczytaj. Wtedy jak zrozumiesz (słowo klucz - zrozumiesz) to wsiadaj na rower.
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 21
Nie bronie rowerzystów bo świeci nie są tak samo jak kierowcy. Sporo jeżdżę ale tylko z dzisiaj mały wypad na godzinkę po mieście i cóż to się dzieje, jeden przypadek rowerzysta na czerwonym i nie śmignął z zawrotna prędkością 50 na h ( moc ma ten kto tyle wyciśnie ) lecz wolno przejechał przy zerowym ruchu pojazdów ale za to świetni kierowcy 3 wymuszenia pierwszeństwa bo co tam znaki "zebra" i ddr przecież on jest w blachach ale hit to "L" która mija mnie i bezczelnie zjeżdża z głównej tnąc ddr jak by jej nie było skoro tak się uczy nowych kierowców no cóż sam miód na drogach będzie. Rewelacyjny był też kierowca jadący po ddr przez jakieś 150 metrów bo na dziurach szkoda zawieszenia ale za to jaka elegancja włączył kierunek sygnalizując ze z niej zjedzie sama słodycz. Chyba czas pomyśleć o kamerce na takie okoliczności. Tak więc panie kierowco trochę szacunku z tymi "bez mózgami" bo dzisiaj 3 do 1 właściwie 4 dla kierowców pod względem jazdy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ograniczmy się do tematyki rowerowej.
Ile zyskam przejeżdżając po przejściu a ile mogę stracić. Przejeżdżanie najzwyczajniej nie opłaca się.
Irytują mnie te światowe przykłady. Mam wierzyć Ci na słowo czy możesz to jakoś udowodnić. Czasami widzę w naszym pięknym kraju samochody np na niemieckich blachach i jakoś nie widzę tej sławnej kultury jazdy np respektowania ograniczeń prędkości.
Jakie dwa razy ? Jadę Jaśkową w stronę Moreny i raz muszę zmienić stronę. Rowerzyści o których pisałem również przejeżdżają na drugą stronę tylko szybciej i zasuwają po chodniku aż znowu wjadą na DDR. Na Morenie sytuacja się powtarza. Zjazd z DDR na drugą stronę, potem chodnik i powrót na DDR.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
piesi powinni mieć prawo przejścia na czerwonym - gdy tylko nic w pobliżu skrzyżowania nie jedzie. Czerwone na przejściach powinno pełnić funkcję ostrzegawczą - "wchodzisz na własne ryzyko". Niestety, tendencja w programach sygnalizacji jest taka, żeby z pieszych, rowerzystów i kierowców robić debili - powstają pseudobezkolizyjne fazy świateł - a wszyscy czują się zwolnieni z myślenia. Na samej tylko Grunwaldzkiej światła dla pieszych zapalają się 14-18 sekund po ustaniu ruchu pojazdów na wlocie na skrzyżowanie - po co?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Człowieku wiesz po co jest "L" na samochodzie ? To ostrzeżenie. Czepianie się "L"ki to "kopanie leżącego". Instruktor z pewnością pouczył kursanta po złym manewrze. Po krytyce nauki jazdy widać że nie masz pojęcia o kursach na prawko a wiec korzystasz tylko z roweru. Trudno więc o bezstronność.

Ja dużo jeżdżę rowerem ale samochód też używam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Samochody na niemieckich blachach to niekoniecznie Niemcy. I nikt Ci nic nie udowodni, dopóki sam nie sprawdzisz. Masz Oslo o rzut beretem nad tym samym morzem. Tam pieszy jest bogiem, rowerzysta świętym, a samochód przeprasza, ze żyje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie każdy Niemiec grzeszy kulturą, tak samo jak nie każdy Finn pada kolana przed fińskim piszemy czy rowerzystą.....i tak samo nie każdy Polak za wszelką cenę chce rozjechać pieszego i rowerzystę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie tak jest w większości normalnych krajów
pieszy nie dostaje mandatu za przechodzenie na czerwonym
albo bo to legalne (np.UK)
albo bo nie penalizowane (np.D)

ABStwo jak wyżej opisane powinno się karać, dopuścił bym eutanazje z nienacka, co się maja biedaki męczyć oczekiwaniem? Za wielu ludzi kupiło prawko, zamiast je zdobyć zdając egzamin.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a temat się założył sam i hejt (w tym groźby karalne*) na nim sączą "oni"

* były by ścigane, jak by tak pisano o "mniejszości narodowej, choć nieobecnej, powszechnie podejrzewanej przez 'pławicem patryłotycznom' o wszechobecną dominację**".

** Mam pomysł - poświęćmy się, piszmy powszechnie, że dlatego nosimy ciasne majty z pampersem, ze mamy nietrzymanie moczu po obrzezaniu wykonanym w wieku podeszłym i do tego tępą siekierą. Może w końcu ktoś nas zacznie bronić, jak nie przez "ową narodowość", to przez mentalne upośledzenie.

szalom heil !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak by piesi mieli prawo przechodzić na czerwonym świetle to była by to już jakaś kpina !!! mam nadzieje ze nigdy do tego nie dojdzie
Czerwone to świętość i tylko kretyni ignorują na swoją odpowiedzialność oczywiście
(wyjątek mogą stanowić światła tam gdzie nie łapią motorów i rowerów ale to już osobny temat i bym dał nagrodę za inteligencje tym co to wymyślili)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
wcale się pieszym nie dziwię. Samochody i piesi przed tym samym przejściem stoją razem 20 sekund. Nie ma (bez)warunkowego prawoskrętu - ale piesi stoją jak idioci, bo idiota ustawiał sygnalizację. Po 23-ej zaś sygnalizacje w mieście powinny być wyłączane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W UK mogą zgodnie z prawem i jeszcze kierowcy się denerwują na tych co wciskają guzik, żeby sobie zielone, a im czerwone zapalić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem co to jest "L", chyba żarty sobie robisz że pouczył po manewrze jak potrąci pieszego lub rowerzystę to też pouczy po . Wyjeżdża mi za pleców i skręca widząc że jadę ddr powinien ustąpić pierwszeństwa bo on wykonuje manewr i on mnie szybciej widział i tu już powinien instruktor pouczyć jak się zachować.
No ale cóż przecież rowerzyści to "bezmózgi".
Życzę bezpiecznej jazdy rowerem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
...a temat założył jakiś d*p@k, któremu wszystko przeszkadza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
90% ludzi wypowiadających się w podobnych wątkach to trole i przy okazji imbecyle...

tak, część rowerzystów nie zna przepisów
tak, część kierowców również nie zna przepisów...
dodatkowo, piesi często w ogóle nie znają żadnych przepisów...

nie ma się o co spinać....
kamera - najlepsze rozwiązanie...

a to, że jeden czy drugi z Was miał taki a nie inny przypadek o NICZYM nie świadczy...
widzicie tylko błędy, i rażące przewinienia... ale jak już jakiś rowerzysta/kierowca jedzie zgodnie z przepisami, to nikt nie zakłada tematu na forum żeby takiego pochwalić :)

wniosek z tego jest prosty... jeździć nie umie MARGINALNA część społeczeństwa, i to oni powodują wypadki i niebezpieczne sytuacje na drodze...
więc oskarżając WSZYSTKICH (całą grupę) tylko prowokujecie dalsze kłótnie i forumowe wojny, co jest dla Was żałosne, a np. dla mnie bardzo zabawne :)

keep going ;D

ps. jeżdzę i samochodem, i rowerem... i np. jadąc na rowerze, jak widzę, że mi ktoś skręca w prawo przecinając ścieżkę, to szukam kontaktu wzrokowego, bo nie wiem czy to nie jakiś dziadek jeżdżący 'na pamięć' albo inny 'inteligent' i jak widzę, że mnie widzi - to jadę... proste. a w aucie mam 2 kamery, i to jest - jak wspomniałem - najlepsze rozwiązanie... oczywiście dla tych, co przepisy znają i przestrzegają ;) jak jeździsz jak debil, to na nic Ci kamera....
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 5
No to z tego miejsca chwalę wszystkich kierowców z GWE na blachach, którzy dziś bardzo rozsądnie wyprzedzali, nie spinali się, nie wciskali, począwszy od Pomieczyna, przez Luzino do Wejherowa dziś w godzinach porannych. Kultura na najwyższym poziomie.
Od Koleczkowa było już więcej nerwusów, ale wiadomo - wielkie miasto i temperatury wysokie, to im wybaczam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
bo bezmózgi są wszędzie, a kategoryzowanie ich to próba udowodnienia, że jakakolwiek część społeczeństwa jest gorsza od innych (chociaż złodzieje są gorsi)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Generalnie jak ten samochód na niemieckich balachach był wart mniej niż 300 000 pln, to w srodku siedział folksdojcz, jeśli był wart więcej to na 50% siedział folksdojcz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Porzuć nadzieję. Bo czy to jest dla ciebie jasne, czy nie - wszechświat bez wątpienia jest na dobrej drodze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to dlatego kradzież batonika karzą więzieniem
a rajd po Monciaku
surowym pogrożeniem palcem, z potrząsaniem i uginaniem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiledż pedlers :)

image

image

image

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1