Widok
Biale zeby
Dziewczyny,
mam ladne zeby, nie sa wcale zolte , nie pale papierosow ale chcialabym na ten szczegolny dzien miec tez szczegolnie ladny usmiech :-) bialy oczywiscie
Macie moze jakies informacje jak taki efekt uzyskac, czyszczenie kamienia nie wystarcza aby miec biale zabki :-)
Podobno jest jakas technika zelowa. Kto to robi dobrze i w miare tanio w Trojmiescie?
Dzieki za wszelkie informacje
mam ladne zeby, nie sa wcale zolte , nie pale papierosow ale chcialabym na ten szczegolny dzien miec tez szczegolnie ladny usmiech :-) bialy oczywiscie
Macie moze jakies informacje jak taki efekt uzyskac, czyszczenie kamienia nie wystarcza aby miec biale zabki :-)
Podobno jest jakas technika zelowa. Kto to robi dobrze i w miare tanio w Trojmiescie?
Dzieki za wszelkie informacje
Możesz kupić w aptece zestaw do wybielania "BIAŁA PERŁA" składający się z 3 aplikatorów (nakładek do formowania na zęby) i 2 tubek z żelem wybielającym.Koszt takiego zestawu to ok 60 zł. Możesz także kupić żel do wybielania używany przez dentystów,który nazywa się OPALESCENCE i kosztuje ok 65 zł (4 strzykawki po 1,2 ml) oraz dodatkowo nakładki na zęby (ok 30 zł) lub zamówić u technika dentystycznego (ok 150 zł). Żel i nakładki możesz kupić np na ALLEGRO bo w normalnej sprzedaży raczej nie znajdziesz.
http://allegro.pl/show_item.php?item=81073282
http://allegro.pl/show_item.php?item=82189211
http://allegro.pl/show_item.php?item=81073282
http://allegro.pl/show_item.php?item=82189211
Czy możesz dokładniej napisać co to jest za metoda? Czy jest ona wykonywana tylko w gabinetach - bo takie też są. Mi proponowano wybielanie w gabinecie dentystycznym za 500 zł oparte na żelu wybielającym nakładanym na zęby za pomocą specjalnych aplikatorów 1 lub 2 razy dziennie (w zależności od stężenia żelu). Efekty miały być widoczne po około tygodniu stosowania.
Ja miałam ten żel Opalesence z Allegro i nakłądki silikonowe do formowania. Nakładki były beznadziejne. Nie uformowały się dobrze i zwłaszcza dolna nie przylegała idealnie. Kupiłam żel 20% do stosowania na dzień. Trzeba było nakładać na min. 30min. Ja nakładałam na 1godz. Dłużej nie byłam w stanie wytrzymać. Piekły mnie dziąsła a zęby przez cały dzień pobolewały i były bardzo wrażliwe na ciepłe i zimne rzeczy. Efekt wybielający mizerny. Takie wybielanie ma sens, gdy nakładki nakłada się na 8godzin dziennie. Ja niestety nie dałabym rady. Po pewnym czasie mam odruch wymiotny.
W marcu idę do dentysty na wybielanie. Chcę po jednym razie mieć ten temat z głowy.
W marcu idę do dentysty na wybielanie. Chcę po jednym razie mieć ten temat z głowy.
Ja ywbielałam zęby żelem Aquafresh Pure white. Koszt takiego zestawu - żel + aplikatory (takie jak do nakładania cieni na powieki) to ok. 60 zł. Kuracja trwa 2 tyg., rano i wieczorem nakłada się na zęby aplikatorem żel, najlepiej później pół godz. nic nie jeść i nie pić. Efekt jest, mimo że zęby nie są super bialutkie.
polecam doktora Konrada Czubaka z Gdyni
Też robiłam to żelem Opalscence 4 lata temu i do dzisiaj jestem zadowolona z efektów, teraz tylko usuwam kamień co jakiś czas.
Jak można kupić nakładki na allegro przecież te nakładki robi się specjalnie na swoje zęby, oczywiście że były wrażliwe ale trzeba przeżyć i nie wolno pić przez 8 dni żadnych innych napojów oprócz wody. Ale warto było!!!
kazdy u mnie widział różnice
Też robiłam to żelem Opalscence 4 lata temu i do dzisiaj jestem zadowolona z efektów, teraz tylko usuwam kamień co jakiś czas.
Jak można kupić nakładki na allegro przecież te nakładki robi się specjalnie na swoje zęby, oczywiście że były wrażliwe ale trzeba przeżyć i nie wolno pić przez 8 dni żadnych innych napojów oprócz wody. Ale warto było!!!
kazdy u mnie widział różnice
Ja też wybielałam sobie zęby przed ślubem. Zrobiłam to u swojego stomatologa kosztem 800,-. Najpierw mój dentysta zrobił mi odciski mojej szczęki i u technika wyrobił żelową nakładki. Potem zamówił dla mnie zestawy wybielającego żelu w malutkich strzykawkach (nazwy nie pamiętam, podobno można kupić w aptece, ale na receptę). Żel ten wciska się na nakładki i wkłada na noc na ząbki. Ja robiłam to na zmianę raz na dolną raz na górną szczękę, żeby nie czuć w nocy dyskonfortu. Powiem Wam, że w ciągu tygodnia efekt był taki, że siostry na mnie "krzyczały", że mam się tak się śmiać, bo biel aż kłuje w oczy i to je denerwuje :))) A ja nawet nie dokończyłam terapii - zostały mi 2 strzykawki, które zamierzam teraz wykorzystać... Ale potwierdzam: zęby były bardziej wrażliwe na ciepło/zimno i ... moje ślinianki zwariowały... Ale może to tylko u mnie...
UWAGA dla wszystkich, którzy chcą przeprowadzić taki zabieg na własną rękę: ząbki trzeba sobie najpierw u stomatologa wyczyścić z kamienia i wszelkich osadów, żeby wybielanie odbywało się równomiernie. Podczas kuracji zaleca się też rozstanie z papierosami, czerwonym winem, kawą i herbatą...
UWAGA dla wszystkich, którzy chcą przeprowadzić taki zabieg na własną rękę: ząbki trzeba sobie najpierw u stomatologa wyczyścić z kamienia i wszelkich osadów, żeby wybielanie odbywało się równomiernie. Podczas kuracji zaleca się też rozstanie z papierosami, czerwonym winem, kawą i herbatą...
Ja wybielałam zęby u dentysty ok. 1,5 roku temu, smarowała mi zęby takim czerwonym płynem. Trzy wizyty - efekt piorunujący (500 zł). Wiadomo, że z czasem zaczynają trochę żółknąć. Po tym zabiegu raz na pół roku kupuję paski blend-a-med na tygodniową kurację i to przywraca efekt. Niestety w czasie takiej kuracji dziąsła dostają dość mocno do wiwatu - bolą, trochę mogą krwawić - co mija po paru dniach, więc nie radzę takich pasków nakładać tuż przed ślubem, kurację lepiej skończyć na tydzień przed, bo może boleć. Natomiast wybielanie w gabinecie (3 wizyty w ciągu 10-14 dni) jest dość bolesnym zabiegiem. W trakcie zabiegu mogą boleć zęby z uszkodzonym szkliwem, natomiast po wizycie i na drugi dzień miałam wrażenie, jakby ktoś mi trzasnął w szczękę, a zęby reagowały bólem na za ciepłe, za zimne oraz tak same z siebie. Poza tym w trakcie wybielania trzeba uważać na kolorowe jedzenie - np. kawa, herbata, ketchup, jagódki, a w żadnym wypadku nie tykać czerwonego wina - bo zęby są wtedy nadwrażliwe na wszystko i łapią kolor. Pomimo tych niedogodności - naprawdę warto trochę się pomęczyć :)
HMMM czytam te wszystkie opinie i jekoś włosy mi stają dęba!!!!
KOCHANE JAKIE ALLEGRO????
Tak dbacie o siebie żeby być pięknymi na jeden dzień w życiu a zapominacie jekie skutki takiego wybielania są w przyszłości.
Wiem coś na ten temat, bo tak się składa,że ostatnio miałam uczestniczyć w badaniach medycznych w tym właśnie temacie. też bardzo chciałam wybielić zęby bo jako dentyście wypada mi świecić białym uśmiechem ale.....nie wszystko dla każdego.
Trzeba wspomnieć o tym,że metody jednowizytowe tak tu polecane są jeszcze bardziej agresywne niż te nakładkowe bo to ten sam preparat tylko w większym stezeniu i jeśli dentysta jest z wami uczciwy to odradzi tą metodę, bo zasada medyków brzmi: przede wszystkim nie szkodzić!!
Po drugie jeśli wybielacie zęby ,to nakładki nie mogą być takie same dla każdego, one muszą byc zrobione przez technika po pobraniu wycisku i muszą dokładnie przylegać do zębów by chronić dziąsła ,które i tak dostają "w kość". Jeśli ktoś ma krzywe zeby, stłoczenia to ty bardziej nakładka musi pasować i odpadją wtedy paski do wybielania bo nie będą przylegać dobrze do powierzchni zęba.
Te materiały (żele ,plastry itd. ) które można kupić w drogeriach nie dają tak widocznych efektów jak wybielanie nocne.
NAJWAŻNIEJSZE: wybieleją się zęby ,NIE wypełnienia więc jeśli masz wypełnienia w przednich zębach trzeba ję wymienić na jaśniejsze a potem zęby ciemnieją, a ty zostajesz z białymi plackami:(((i głupiego robota- znów trzeba wybielać.
I kwestia nadwrażliwości-jeśli ktoś ma z tym problem to wybielanie to strata czasu pieniędzy i zdrowia, bo ząbki bolą nawet przy wciąganiu powietrza nie mówiąc o jedzeniu i piciu ciepłych i zimnych rzeczy.
Szkliwo jest osłabione i trzeba bardzo dbać i kontrolować uzębienie.
EFEKT nie jest wieczny- nie można palić ,picie mocnej herbaty i kawy jest zabronione bo barwniki szybciej wiążą się tkankami zęba niż takiego nie wybielanego i zakaz picia czerwonego wina. Jeśli masz skłonności do przebarwień to kuracje należy powtarzać co pół roku lub co rok. i w kółko.
Widziałam zęby ludzi po paru latach po zabiegu gdy nie wybielali ponownie i to był gorszy widok niż przed zabiegiem
Żeby nie było ,że jestem taką przeciwniczką to dodam, że jesli masz zdrowe zęby, beż wypełnień i masz zdrowe dziąsła, nie masz nadwrażliwości i masz kasę na profesjonalne wybielanie kontrolowane przez stomatologa to działaj ale licz się z tym co napisałam wyżej.
jęsli chcesz tylko zmienić i barwę nieznacznie i w miarę bezpiecznie to kup coś z drogerii albo apteki do smarowania.
pozdrawiam zębolog.
KOCHANE JAKIE ALLEGRO????
Tak dbacie o siebie żeby być pięknymi na jeden dzień w życiu a zapominacie jekie skutki takiego wybielania są w przyszłości.
Wiem coś na ten temat, bo tak się składa,że ostatnio miałam uczestniczyć w badaniach medycznych w tym właśnie temacie. też bardzo chciałam wybielić zęby bo jako dentyście wypada mi świecić białym uśmiechem ale.....nie wszystko dla każdego.
Trzeba wspomnieć o tym,że metody jednowizytowe tak tu polecane są jeszcze bardziej agresywne niż te nakładkowe bo to ten sam preparat tylko w większym stezeniu i jeśli dentysta jest z wami uczciwy to odradzi tą metodę, bo zasada medyków brzmi: przede wszystkim nie szkodzić!!
Po drugie jeśli wybielacie zęby ,to nakładki nie mogą być takie same dla każdego, one muszą byc zrobione przez technika po pobraniu wycisku i muszą dokładnie przylegać do zębów by chronić dziąsła ,które i tak dostają "w kość". Jeśli ktoś ma krzywe zeby, stłoczenia to ty bardziej nakładka musi pasować i odpadją wtedy paski do wybielania bo nie będą przylegać dobrze do powierzchni zęba.
Te materiały (żele ,plastry itd. ) które można kupić w drogeriach nie dają tak widocznych efektów jak wybielanie nocne.
NAJWAŻNIEJSZE: wybieleją się zęby ,NIE wypełnienia więc jeśli masz wypełnienia w przednich zębach trzeba ję wymienić na jaśniejsze a potem zęby ciemnieją, a ty zostajesz z białymi plackami:(((i głupiego robota- znów trzeba wybielać.
I kwestia nadwrażliwości-jeśli ktoś ma z tym problem to wybielanie to strata czasu pieniędzy i zdrowia, bo ząbki bolą nawet przy wciąganiu powietrza nie mówiąc o jedzeniu i piciu ciepłych i zimnych rzeczy.
Szkliwo jest osłabione i trzeba bardzo dbać i kontrolować uzębienie.
EFEKT nie jest wieczny- nie można palić ,picie mocnej herbaty i kawy jest zabronione bo barwniki szybciej wiążą się tkankami zęba niż takiego nie wybielanego i zakaz picia czerwonego wina. Jeśli masz skłonności do przebarwień to kuracje należy powtarzać co pół roku lub co rok. i w kółko.
Widziałam zęby ludzi po paru latach po zabiegu gdy nie wybielali ponownie i to był gorszy widok niż przed zabiegiem
Żeby nie było ,że jestem taką przeciwniczką to dodam, że jesli masz zdrowe zęby, beż wypełnień i masz zdrowe dziąsła, nie masz nadwrażliwości i masz kasę na profesjonalne wybielanie kontrolowane przez stomatologa to działaj ale licz się z tym co napisałam wyżej.
jęsli chcesz tylko zmienić i barwę nieznacznie i w miarę bezpiecznie to kup coś z drogerii albo apteki do smarowania.
pozdrawiam zębolog.
moim znadnie nie należy wpadać w panikę jeśli kolor naszych zębów nie jest biały jak śnieg. To tak jak z sztucznymi paznokciami , ładne są zadbane ,ale nie konieczne długie szpony pani z warzywniaka ,która wydała na nie całą wypłate:))
Jeśli masz przebarwienia i osad to można spróbowaś poddać ząbki abrazjii (takiemu piaskowaniu )ale to ściera troszkę szkliwo. Nie ma metody idealnej.
jeśli chodzi o twój problem to sama możesz spróbować tych metod "apteczno-drogeryjnych" tu efekt jest niewielki ale możesz spróbować i nie będzie kontrastu z wypełnieniem. Pewnie każdy z nas używał past wybielajacych, może i jest różnica, ale szczerze nikt jej nie zauważa:))
Nie przesadzajcie z tym kolorem bo to NIE WYGLĄDA NATURALNIE.
Jeśli bardzo wam przeszkadza wyglą waszych ząbków to marsz do dentysty.
Są też szczoteczki do wybielania(elektryczne i ręczne), profesjonalne pasty i to mogę polecić i efekt jest naturalny ,nie radykalny.
Jeśli chciecie zobaczyć jak wyglądają okropnie białe zęby to zapraszam do TVN ,serial "na wspólnej" pani Dykiel , nie wiem może komuś się to podoba:)
Jeśli masz przebarwienia i osad to można spróbowaś poddać ząbki abrazjii (takiemu piaskowaniu )ale to ściera troszkę szkliwo. Nie ma metody idealnej.
jeśli chodzi o twój problem to sama możesz spróbować tych metod "apteczno-drogeryjnych" tu efekt jest niewielki ale możesz spróbować i nie będzie kontrastu z wypełnieniem. Pewnie każdy z nas używał past wybielajacych, może i jest różnica, ale szczerze nikt jej nie zauważa:))
Nie przesadzajcie z tym kolorem bo to NIE WYGLĄDA NATURALNIE.
Jeśli bardzo wam przeszkadza wyglą waszych ząbków to marsz do dentysty.
Są też szczoteczki do wybielania(elektryczne i ręczne), profesjonalne pasty i to mogę polecić i efekt jest naturalny ,nie radykalny.
Jeśli chciecie zobaczyć jak wyglądają okropnie białe zęby to zapraszam do TVN ,serial "na wspólnej" pani Dykiel , nie wiem może komuś się to podoba:)
NAjbardziej bezpiecznym i najtanszym sposobem na biale zeby jest soda oczyszczona dodawana do past do zebów.
Jesli mamy sodę to nakładamy ją na zeby np palcem .i trzymamy na zebach prze okolo 4- 5 minut .Potem wkładamy szczoteczke do ust z niewielka iloscia pasty do zebów ( dla poslizgu) i myjemy zeby prze chwilę. Już po pierwszym uzyciu zobaczycie ze wasze zeby są naprawde czyste i bielsze. Po kilku razach wiodoczny efekt .Oczywiscie nie róbcie tego codziennie.
Jesli mamy sodę to nakładamy ją na zeby np palcem .i trzymamy na zebach prze okolo 4- 5 minut .Potem wkładamy szczoteczke do ust z niewielka iloscia pasty do zebów ( dla poslizgu) i myjemy zeby prze chwilę. Już po pierwszym uzyciu zobaczycie ze wasze zeby są naprawde czyste i bielsze. Po kilku razach wiodoczny efekt .Oczywiscie nie róbcie tego codziennie.