Widok

Biale zeby

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
mam ladne zeby, nie sa wcale zolte , nie pale papierosow ale chcialabym na ten szczegolny dzien miec tez szczegolnie ladny usmiech :-) bialy oczywiscie
Macie moze jakies informacje jak taki efekt uzyskac, czyszczenie kamienia nie wystarcza aby miec biale zabki :-)
Podobno jest jakas technika zelowa. Kto to robi dobrze i w miare tanio w Trojmiescie?

Dzieki za wszelkie informacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz sobie sprawdzić https://nyo-shop.com/collections/nasze-bestsellery/products/szczoteczka-soniczna-pro-sonic - gwarantuję, że pomoże. Mi pomogło i to bardzo!

Aby uzyskać dobry efekt trzeba wybrać klinikę z dobrymi fachowcami, którzy wiedzą jak prawidłowo przywrócić Państwu piękny uśmiech, muszą go poprawić, to wszystko posiada klinika Warsaw Dental Center, która świadczy usługi: ortodoncji, protetyki, chirurgii, endodoncji (leczenie kanałowe), periodontologii (leczenie przyzębia i błony śluzowej narzędzi) oraz stomatologii estetycznej

Numer telefonu do odbioru

48 22 542 18 04

Adres naszej kliniki

Topiel 11, 00-342 Warszawa

stronie internetowej kliniki

https://warsawdentalcenter.pl/

Jak najbardziej się zgadzam, najważniejsze, aby zęby były zdrowe. Dlatego, trzeba o nie odpowiednio dbać i chodzić regularnie do dentysty, o czym wspomniano m.in. w artykule pod tym adresem https://codziennik24.pl/dlaczego-warto-regularnie-korzystac-z-uslug-stomatologicznych/ . Nie da się ukryć, że nieleczone żeby mogą być przyczyną wielu chorób.

Osobiście preferuję wybielanie w gabinecie dentystycznym, myślę, że to najskuteczniejsza forma działania. Ale mega ważna jest codzienna higiena. Mycie zębów, czyli właściwa szczoteczka, odpowiednia pasta, płyny do płukania jamy ustnej. A jeśli zmagasz się z chorobami jamy ustnej to musisz szczególnie uważać na utrzymanie zębów i wszystkich tkanek i błon śluzowych. Fajnym rozwiązaniem są https://www.sunstargum.com/pl/produkty/zele-i-spraye/gum-hydral-zel.html które pomagają ograniczyć nieprzyjemne dolegliwości związane z chorobą.

Białe zęby to nie wszystko. Bardzo ważne jest to, aby były zdrowe. Warto też zadbać o zdrowe dziąsła. Można to osiągnąć tylko dzięki odpowiedniej pielęgnacji, a więc do tego musisz użyć dobrych produktów. Właśnie takie na pewno uda Ci się znaleźć na stronie: https://www.sunstargum.com/pl/produkty/organiczna-pielegnacja.html . Produkty są dobrej firmy i w rozsądnych cenach, a do tego ze strony możesz dowiedzieć się wielu ciekawych informacji o tym jak poprawnie dbać o jamę ustną.
Chcesz mieć białe zęby, bo białe zęby to marzenie? Bardzo ciekawy artykuł na temat białych zębów najdziesz tu https://ecwm-chelmno.pl/aktualnosci/ Fajna strona o wielu ciekawstkach urodowych.

Dobry dentysta, częste wizyty kontrolne i dbanie o zęby na codzień powinny problem rozwiązać. Możesz też zdecydować się na wybielanie, mi wystarczyło. Robiłam u elektoralna w stolicy - stosunkowo fajne ceny do tego, że uzyskałam piękny efekt.

Powiem Ci moja droga, żeby mieć białe zęby to trzeba o nie ciągle dbać. Podpowiem jednak, że można zastosować odpowiednią pastę do zębów, która w tym zakresie pomoże. Kojarzę, że jest taka od tej jordanpolska.pl/ marki i nazywa się White Smile, jak dobrze pamiętam. Dzięki specjalnej kombinacji usuwa przebarwienia m.in. od herbaty, czy też kawy. Co ważne, jest bezpieczna dla szkliwa i dodatkowo redukuje nieświeży oddech. Mam nadzieję, że moje informacje okażą się dla Ciebie przydatne. Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

A ja po takich pastach wybielających mam wiecznie podrażnione dziąsła :/ Później leczę je żelem Oreel, bo chyba nic nie działa lepiej i szybciej.

Moje na szczęście są z natury dość białe i w zupełności wystarcza mi pasta wybielająca. Ja polecam najbardziej tego BlanX'a > https://denthelp.pl/pasta-wybielajaca-blanx-aktywna-ochrona-szkliwa-100ml.html Stosowałem różne, ale ta była najlepsza :)
witaj

temat białych zębów i wybielania chyba w największej ilości artykułów w polskim internecie został opisany na tej stronie http://www.portaldentystyczny.pl/pacjent/warto_wiedziec/wybielanie_zebow_/

kiedyś przypadkiem znalazłam i uważam ze jest to sporo ciekawych informacji na ten temat tak wiec POLECAM
podbijam

image
image
Wypróbowałam .Ten sposób z sodą oczyszczoną nawet działa ( na moje zeby oczywiscie) . W ciagu 2 tygodni okolo 5-6 razy nakładałam sodę .Zeby nie są moze super biale ale napewno gładsze i no i bielsze .No ale trochę sody na nie wrzuciłam hehe.
Droga Aro:)
Nie ukrywam tego kim jestem:))
Napisałam wczoraj wyrażnie ,ze "miałam uczestniczyc" i nie uczestniczyłam bo to oznaczało by ,że mam sama na sobie testować różne metody wybielania. Nie podjęłam się tego zadania bo znam przeciwwskazania i nie będe dla dobra ludzkości poświęcać mojego uśmiechu. Wiem jedno- sama też chciałabym mieć bielsze zęby i jeśli jakiś inny lekarz powie mi jak to zrobić i uniknąć przy okazjii skutków ubocznych to ja chętnie posłucham.
Proszę nie atakujcie mnie bo ostatnio na tym forum wszyscy wszystkich łapią za słówka i robi się jakoś nizbyt miło ,a przecież nikt nie chce psuć sobie nastroju przed tym pięknym dniem na który wszyscy czekamy.
Pozdrawiem
image
image
złośliwie??????????? sama ujawniłaś że jesteś "dentystą....biorącym udział w badaniach medycznych....na temat wybielania zębów" tym samym stałaś się autorytetem w tym wątku, więc nie dziw się że pytam(y) Cię o opinie :)
a może wypowie się jeszcze jakiś "ZĘBOLOG"?
Ok, skutecznie wybiliście mi jednodniowe wybielanie.
Ostatnio w gazecie czytałam, że jest jakaś nowa, najmniej inwazyjna metoda. Jest to również system nakładkowy, ale wspomaga się efekt laserem, czy jakąś lampą. Dzięki temu zęby są szybciej białe i metoda jest mniej dolegliwa. Muszę podzwonić po centrach stomatologicznych. Jestem zdecydowana na wybielanie u dentysty.
Interesuje mnie jeszcze wyrównanie linii zębów. Nie wiem jak to się profesjonalne nazywa (licówki???). Chciałabym mieć dolne zęby równiutkie. Moja znajoma to zrobiła. Coprawda to babka po czterdziestce, ale wygląda suuuper. Ma perfekcyjne ząbki:) Wydała na to sporo kasy, ale nie chce przyznać ile. Nie wiecie jaka jest cena takiego zabiegu?
ps. Z tego co tu przeczytałam wynika, że w gabinetach stosuje się przede wszystkim systemy nakładkowe. Nie uniknę spania w tych wyciskach? Chciałabym tego uniknąć. Ja się dławię nawet podczas zwykłego oglądania gardła przy przytrzymywaniu języka patyczkiem :(
:)) Mam nadzieję ,że nie piszesz złośliwie.
Będe szczera ,sama próbowałam takiej metody gdy okazało się ,że nie mogę wybielać bardziej agresywnie( palę -niestety).
Mi nie pomogło. Ja ,pomimo, że wiem ,że nie powinnam myje zęby raz na jakiś czas proszkiem do zębów dla palaczy. Szkodliwe to, bo ścierne ale póki co mam zdrowe zęby i kontroluje to, dodatkowo konieczna jest fluoryzacja.
Nie mam żadnych prac ani badań na temat sody więc tu się nie mądrze. Wiem ,że pasty z sodą nie dają takich efektów jak w reklamach zapewniają, a ja na sobie też nie zauważyłam radykalnej zmiany(szkoda bo miałam nadzieję).
Teraz używam szczoteczki elektrycznej z końcówką wybielającą(ma taką gumkę polerującą) i pastę wybielającą. Na efekt jeszcze za wcześnie ale czekam i podziele się info za jakiśczas.
image
image
sasza-zębolog co ty na to?
NAjbardziej bezpiecznym i najtanszym sposobem na biale zeby jest soda oczyszczona dodawana do past do zebów.
Jesli mamy sodę to nakładamy ją na zeby np palcem .i trzymamy na zebach prze okolo 4- 5 minut .Potem wkładamy szczoteczke do ust z niewielka iloscia pasty do zebów ( dla poslizgu) i myjemy zeby prze chwilę. Już po pierwszym uzyciu zobaczycie ze wasze zeby są naprawde czyste i bielsze. Po kilku razach wiodoczny efekt .Oczywiscie nie róbcie tego codziennie.
moim znadnie nie należy wpadać w panikę jeśli kolor naszych zębów nie jest biały jak śnieg. To tak jak z sztucznymi paznokciami , ładne są zadbane ,ale nie konieczne długie szpony pani z warzywniaka ,która wydała na nie całą wypłate:))
Jeśli masz przebarwienia i osad to można spróbowaś poddać ząbki abrazjii (takiemu piaskowaniu )ale to ściera troszkę szkliwo. Nie ma metody idealnej.
jeśli chodzi o twój problem to sama możesz spróbować tych metod "apteczno-drogeryjnych" tu efekt jest niewielki ale możesz spróbować i nie będzie kontrastu z wypełnieniem. Pewnie każdy z nas używał past wybielajacych, może i jest różnica, ale szczerze nikt jej nie zauważa:))
Nie przesadzajcie z tym kolorem bo to NIE WYGLĄDA NATURALNIE.
Jeśli bardzo wam przeszkadza wyglą waszych ząbków to marsz do dentysty.
Są też szczoteczki do wybielania(elektryczne i ręczne), profesjonalne pasty i to mogę polecić i efekt jest naturalny ,nie radykalny.

Jeśli chciecie zobaczyć jak wyglądają okropnie białe zęby to zapraszam do TVN ,serial "na wspólnej" pani Dykiel , nie wiem może komuś się to podoba:)
image
image
do góry