Widok

Białko w moczu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny odebrałam wyniki moczu i wyszło mi białko i duża ilość bilirubiny w moczu, co to może oznaczać????
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ile masz tego bialka? jesli jakies sladowe ilosci to raczej nie powinnas sie martwic choc w zasadzie nie powinno go w moczu byc , idz z wynikami do lekarza
i jesli cos jest z nerkami czy ukladem moczowym w ciazy to zadbaj o to szybko !
ja byłam strasznie chora i dopiero jak karetka trafilam do szpitala to okazalo sie, ze to wszystko przez białko w moczu. dostalam antybiotyk i wszystko przeszlo.

takze idz do lekarza to dowiesz sie kinkretnie co i jak, a ja ze swojej strony polecam ogromne ilosci zurawiny w ciazy :)
image

image
pewnie masz jakąś infekcje, koniecznie idz do swojego ginka niech zobaczy wyniki
jesli w moczu jest bialko i bilirubina to prawdopodobnie jest to cos z watroba. gdyby bylo samo bialko, to wskazywaloby to na infekcje nerek. jak jest bilirubina to zwykle cos z watroba, byc moze zatrucie ciazowe
image

image
Białko w moczu - w prawidłowym moczu nie stwierdza się obecności białka. Białko w moczu może być wynikiem choroby nerek, a także wynikiem domieszki krwi pochodzącej z dróg moczowych (np. po ataku kamicy nerkowej) oraz dużej ilości bakterii w moczu.

Bilirubina w moczu - w prawidłowym moczu nie stwierdza się obecności bilirubiny. Bilirubina jest końcowym produktem przemiany barwnika krwi (hemu); wydalana jest z organizmu wraz z żółcią drogą pokarmową. Pojawienie się bilirubiny w moczu może być wynikiem wzrostu jej stężenia we krwi, np. z powodu niedrożności dróg żółciowych (żółtaczka mechaniczna) lub uszkodzenia wątroby (wirusowe zapalenie wątroby).
image
image

image
Ja miałam białko w moczu. Dostałam antybiotyk i wszystko przeszło. Lekarz powiedział mi, że zdarzają się kobiety, które mają w ciąży w moczu białko i taka ich uroda, ale zdarza się to bardzo rzadko. Także ja bym się udała z tym do lekarza i to bardzo szybko.
image
w piątek mam wizyte ale sie już zaczynam bać :(

a co to jest to zatrucie ciążowe???to jest groźne dla dziecka??
image
image
Zatrucie ciążowe jest powikłaniem drugiej połowy ciąży, a zwłaszcza jej ostatniego miesiąca, głównie u pierwiastek. Do jego głównych klasycznych objawów należą obrzęki, zaburzenia widzenia, nadciśnienie tętnicze, białkomocz.

Ale u Ciebie za szybko na zatrucie ciążowe, więc moim zdaniem to raczej nie to.
image
image

image
mam nadzieje ze to nie to :( a białka mam 20 jakiś jednostek
image
image
ja też miałam w trakcie ciąży, ale jakieś śladowe ilości, jak możesz to zmierz sobie ciśnienie, wysokie ciśnienie+ białko w moczu może oznaczać zatrucie ciążowe ALE WCALE NIE MUSI ;)
najlepiej zadzwoń do lekarza i powiedz mu o tym
Madziulka przede wszystki gratuluje;) pamietam Cie z weselnika:)
a co do bialka.. to ja tez mialam sladowe ilosci i bylo to zwiazane z przeziebieniem.jak sie wykurowalam i powtorzylam wyniki bialka juz nie bylo. tak wiec nie martw sie tylko czekaj na wizyte.lekarz wie najlepiej:) wiadomo w internecie zawsze znajdzie sie te najgorsze opcje a wcale tak byc nie musi.pozdrawiam:)
image
image
Masz mało białka, ja miałam 30 jednostek i nic złego to nie było. Nie denerwuj się. U mnie już dwa razy się powtórzyło. A dzisiaj znowu robiłam wyniki.
image
Ja odkad jestem w ciazy mam sladowe ilosci bialka w moczu
Ginekolog powiedziala ze to w ciazy normalne ze tak sie zdarza ,jak sa sladowe ilosci to nic sie nie dzieje moj lekarz ogolny powiedzial to samo szczegolnie ze przed ciaza mialam wyniki robione i tego bialka nie mialam.

Nie marwt sie po wizycie u lekarza napewn Ci ulzy:*
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry