Widok
Biegunka a ząbkowanie ?
Mam problem... corcia ma od tygodnia luźne kupki, nie jest to typowa biegunka....
Od 5 dni podaje jej Enterol 250 ale nic sie nie zmienilo...
Raz tez wystapila goraczka, 38.6 ...
Dzis zauwazylam, ze wychodzi malej zab, 5tka... wczesniej przy zabkowaniu nic takiego nie mialo miejsca
Corka je, pije, normalnie sie bawi, spi... wszystko jest jak zawsze.
Czy zrobic badanie kalu i isc do pediatry czy jeszcze poczekac ? Ile czasu moze trwac taka sytuacja przy zabkowaniu ?
Doradzcie prosze!
Od 5 dni podaje jej Enterol 250 ale nic sie nie zmienilo...
Raz tez wystapila goraczka, 38.6 ...
Dzis zauwazylam, ze wychodzi malej zab, 5tka... wczesniej przy zabkowaniu nic takiego nie mialo miejsca
Corka je, pije, normalnie sie bawi, spi... wszystko jest jak zawsze.
Czy zrobic badanie kalu i isc do pediatry czy jeszcze poczekac ? Ile czasu moze trwac taka sytuacja przy zabkowaniu ?
Doradzcie prosze!
Nie wiem czy to Ci pomoże ale u nas przy ząbkowaniu było różnie.
Tzn gdy wychodziły przednie zęby - bez dramatu ale przy tych "dalszych" była biegunka, gorączka, katar.
Biegunka utrzymywała się kilka dni, gorączka ok dobę lub mniej.
Na Twoim miejscu obserwowałabym dziecko. Jeśli nie ma innych objawów a gorączka daje się opanować zaczekałabym trzy dni. Jeśli nie minie albo się pogorszy - do pediatry.
Tzn gdy wychodziły przednie zęby - bez dramatu ale przy tych "dalszych" była biegunka, gorączka, katar.
Biegunka utrzymywała się kilka dni, gorączka ok dobę lub mniej.
Na Twoim miejscu obserwowałabym dziecko. Jeśli nie ma innych objawów a gorączka daje się opanować zaczekałabym trzy dni. Jeśli nie minie albo się pogorszy - do pediatry.
Wprawdzie mój syn jest młodszy, ale właśnie jest w trakcie ząbkowania. Biegunkę ma od czwartku, czasami to jest wręcz woda z pupy, czasami tylko luźniejsza kupa. Ale nic mu prócz tego nie dolega, jest pogodny, chętnie je i pije. Zdrowe dziecko. Mimo wszystko byłam z nim wczoraj u lekarza i pediatra powiedziała, że biegunka jest na 100% od zębów. Prorokuje, że taki stan utrzyma się jeszcze ok. 4 dni:/.