Widok

Bielak - obrączki

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czytałam na forum, że w Gdańsku można kupić obrączki Bielaka. Proszę o info, gdzie dokładnie.

Z góry dzięki,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na długim targu. Na stronie masz numer kontaktowy do p. Kasi. Z nią musisz się umówić.
Dzięki!
Czy ktos sie orientuje jakie sa MNIEJ WIECEJ ceny tych obraczek (pewnie rozne w zaleznosci od modelu..). Bardzo podobaja sie mojemu narzeczonemu i chcielibysmy je moze zobaczyc, ale nie mieszkamy w Polsce, a jak tam jestesmy to do Trojmiasta mamy kawalek, wiec nie wiem czy sie oplaca latac, jezdzic, zeby zamowic, odebrac itp.
Każdy model jest za 1800 lub 1900 nie pamiętam dobrze. Chyba że macie bardzo duże rozmiary, wtedy trochę więcej - za dodatkowe złoto trzeba dopłacić.
bardzo dziekuje, ale jeszcze glupio zapytam, ale zeby sie upewnic, cena za sztuke, nie za pare ?
Cena za parę :) Także uważam że przystępna :)
za pare? no to jestem zaskoczona, bo sa bardzo oryginalne. Ogladalismy w grudniu obraczki w kilku salonach np. Yes, Kruk, ale tez w malych sklepach jubilerskich i za obraczki, ktore w miare nam sie podobaly tez wychodzilo ok. 2000, a nie bylo to nic szczegolnego (tzn. bez kamieni, zolte zloto, ewentualnie z elementami z bialego zlota, ale laczonego jednak nie chcemy). No to trzeba bedzie to przemyslec...jeszcze raz dzieki za odpowiedz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz przez wzrost cen złota ceny sie trochę zmieniły, tzn cena jest bardziej zależna od masy obrączek (a nie tak jak było wcześniej wszystkie, ktore miescily sie w normie były w jednej cenie) wychodzi trochę drożej ale niewiele.
dzisiaj widziałam obrączki p Bielaka, sporo ładnych pomysłów, ceny podają dla konkretnych rozmiarów, jak nie bardzo szerokie i grube to nawet poniżej 1500 zł, wcale nie tak drogo jak na unikaty, ale b.szerokie i grube - ponad 2000 zł, cena nie zależy od wzory i koloru złota, mają też z palladu - piękne - białe- sporo tańsze niż białe złoto
czy ktoś wie ile się czeka na obrączki u p. Bielaka ?
ok. 3 - 4 tygodnie,
Gdzie dokladnie na dlugim targu mozna kupic obraczki bielaka
trzeba się umówić tel0 508 939 077 - Pani Marszalec, a spotkanie w Galerii Glaza przy Długim T.
ile kosztuja mokume-gane?
ok 5000 zł
z tego co pamietam jakies 4 tys...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
ze srebrem 4 tysie a ze złotem 5
steefler a Ty tez u nich zamawiasz? na jaki model sie decydujesz bo my mocno sie zastanawiamy nad zebrem Adama... bardzo nam sie zymbolika wykonania podoba... ;-)
My się wciąż wahamy pomiędzy Bielakiem a Breuningiem. Cena podobna i teraz kwestia tego czy wolimy obrączki artystyczne czy nie. Od p. Bielaka chcemy z kolekcji Fantazja takie z napisami na zewnątrz. Tam są w galerii takie z napisami "kocham Cię" w różnych językach. My byśmy chcieli sentencję łacińską tam umieścić. Wciąż się jednak zastanawiamy bo Breuning też pięknie robi.
i Breuning i Bielak na "B" pierwszy powiela wzory, drugi robi unikaty, jakość obydwu taka sama = extraklasa, ceny porównywalne, faktycznie wybór trudny, patriotyzm podpowiada Bielaka,
Ale ja mam podwójne obywatelstwo polsko-niemieckie :)
no to masz kłopot :)
żebro adama - to fajny pomysł ale nie dla wszystkich, da się je zrobić jak różnica rozmiarów palców jest co najmniej "7"
znacie cenę platynowych obrączek p.Bielaka?
8 - 9 tysięcy z tego co wiem
Nie polecam platyny. Bielak mowi ze ta proba platyny ktora jest dostepna w Polsce jest duzo mieksza niz zloto i ze jest malo praktyczna... A kosztuje majatek...
Mam pierscionek zareczynowy w platynie i rzeczywiscie latwo sie rysuje...
faktycznie platyna jest dość miękka, i platynowe obrączki raczej wskazane są dla osób które mało rękami "pracują", ale można zrobić z białego złota albo z palladu - te drugie Bielak ma w ofercie. Pallad jest ładniejszy od białego złota, też metal szlachetny i sporo od złota tańszy
Czy pallad jest naturalnie bialy czy jak bilale zloto tylko powlekany?
pallad jest metalem z grupy platynowców, naturalnie biały - dużo ładniejszy od białego złota, które ma barwę przerobioną z żółtego. pięknie się poleruje, jest już b. modny w USA. I gram palladu trzy razy tańszy od grama złota
czy pallad uczula? jak nikiel?
nie uczula !! i jest naprawdę ładny, ma naturalny głęboki jasno metaliczny kolor !! ( nie piszę że jest biały - bo biały jest śnieg!)
kto w Trójmieście robi palladowe obrączki - żeby zobaczyć?
dzwoniłam do Krakowa - p. Bielak robi wszystkie pomysły także z palladu, kontakt w Gdańsku jest na jego stronie
palladowe obraczki są w wielu miejscach, tylko mały wybór, trzeba pytać - wtedy pokażą
nie urazajac nikogo, dla mnie obraczki p Bielaka choc maja bardzo orginalne wzory ( z czym faktycznie trudno spotkac sie na polskim rynku, to co mozna zobaczyc w salonach takich jak YES, Apart czy Kruk -cena nie ma odzwierciedlenia w wykonaniu i wygladzie obraczek, przyklad: mialam upatrzona JEDNA pare obraczek, grudzien cena obraczka damska z 2kamieniami 1600zl, meska 1300zl,/styczen te same obraczki damska 2400zl meska 1900zl poprostu masakra, oczywiscie w salonie powiedzieli ze zloto poszlo w gore... smiech na sali... moze poszlo ale o 5-6% w tym wlasnie okresie a nie o 40-50%, masakra) wracajac do obraczek Bielaka mi kojaza sie ze "śrubami z garazu mojego dziadka:)" za to moim typem sa jedno głosniie z moim narzeczonym obraczki Breuning i wlasnie takie jutro je zamawiamy:)
Obrączki Breuninga są naprawdę ładne, ceny mają podobne do Aparu czy Yesa, , co do Bielaka - nie można go porównywać z nikim, bo nikt w Polsce nie ma tak dużej oferty unikatowych obrączek gdzie sama decydujesz o ich wykończeniu, a jeżeli uważasz że obrączki mokume lub na zdjęciach C1 i C14 wyglądają jak śruby - to fajny garaż ma twój Dziadek,
martam- jaki model Breuninga wybrałaś ?
szczerze mowiac nie pamietam dokladnie modelu ale na stronie jest pod nr 003 z kolekcji rainbow,
faktycznie ładne, ja jednak wolę z Moim o wszystkim sama decydować, stąd jednak Bielak
Do martam!
Jeśli mogę zapytać, ile za nie zapłaciłaś? Jak długo sie czeka na realizację zamówienia? No i gdzie je zamawiałaś? O ile sie orientuje to jedyny sklep w Trójmieście z obrączkami Breuninga jest na Manhattanie. Czy mają pełną ofertę obrączek, czy tylko wybrane wzory? Moje wymarzone to nr 01 z kolekcji Black&White. Prawdę mówiąc wszystkie pięknie wyglądają, przynajmniej na ich stronie. Mam nadzieje, że w realu równie pięknie.
W sklepie Jubirex w Realu na Przymorzu mają też obrączki Breuning`a. Nawet dają tam 10% zniżki więc jest taniej niż na Manhattanie. Cena zależy od modelu ale od 350 euro w górę.
za sztukę czy za parę ? nigdy nie wiem jak to liczą, jedni mają ceny za parę, inni podają za sztukę - jakbym sama za siebie za mąż wychodziła
Za parę :)
obraczki ja akurat zamawialam w manhatanie, wybor jeszcze w styczniu jak ostatni raz tam bylam mieli chyba wszytskich kolekcji, obraczki sa duzo piekniejsze niz na zdjeciu naprawde trudno sie zdecydowac jak juz sie zobaczy na zywo... ja za pare placilam ok 850 e, nie maja chyba jako takiej znizki, ale cene maja w euro wiec kupuje sie po danym kursie ktory tak naprawde obnizaja ja np kupowalam przy kursie (w kantorze ok 4,6 ) 4,3 wiec to jak rabat:)
martam,
Rzeczywiście, niektóre obrączki Bielaka mogą się tak kojarzyć, ale to nie są po prostu obrączki dla osób o klasycznym guście.
to prawda, z jednej strony wiele pomysłów i realizacji na jego stronie jest super, z drugiej strony nie można podać numeru wzoru i takie dokładnie zamówić, trzeba samemu sobie wymyślać obrączki, nie każdemu to odpowiada, ale jak już się zdecydujesz to ma naprawdę unikaty, no ale to są unikaty
Dziękuję za odpowiedz! Czeka mnie trudny wybór bo wszystkie są piękne!
jak wybierzecie napisz jaka była decyzja
oglądałam obrączki Bielak u p. Marszalec. To zupełnie inna sytuacja niż w sklepach gdzie jest 100 -200 wzorów. Tutaj są tylko fotki już zrobionych i przykładowe pomysły które dająi ogromne możliwości wymyślenia swoich jedynych niepowtarzalnych. To faktycznie inna oferta niż te które do tej pory widziałam - i wybierzemy 'dwa kolory" z odciskami palców
te odcisku palców są standardowe - wszystkie takie same , czy Wasze?
sami odbijacie swoje palce na obrączkach
dzięki, ja też już wiem, dzwoniłam do p. Marszalec, przy okazji okazało się że dolar spadł i złoto też i obrączki tańsze niż miesiąc temu
to ile teraz kosztują ?
wróciły do poprzednich cen, dokładnie podadzą jak powiesz jakie duże i szerokie, ale coś koło 2000 - 2200 za średnie rozmiary
to cena złotych ?? A z palladu?
palladowe są tańsze 400 - 500 zł za parę
pallad nie uczula, białe złoto to w większości stop właśnie palladu i białego złota :)
Jako jubiler z 20 letnim stażem nie polecam obrączek z dodatkami typu wzorki czy kamienie. U większości par po ślubie zmieniają się rozmiary palców z różnych powodów mężczyźni tyją bo im żonka w kuchni dogadza albo zwyczajnie przestają dbać o siebie z kobietami jest podobnie no i do tego dochodzi ciąża. Powiększanie czy zmieszanie obrączek ze wzorami jest skomplikowane i drogie. Polecam gładkie, obrączka to symbol i bardziej będzie wam zależało na noszeniu niż trzymaniu w szufladzie
Właśnie odebraliśmy nasze obrączki i są cudne! Najchętniej już bym ją nosiła :-) Absolutnie polecam Bielaka! O oryginalności wiele było tu mowy ale wykonanie też super.
które obrączki mokume Waszym zdaniem są ładniejsze , biało-szare, czy żółto-szare ? ( np. D3 czy D5) nie mogę się zdecydować
mnie się bardziej podobają żółto-szare, ale one są chyba droższe
ja też wolę żółto-szare, poza tym złoto jest szlachetniejsze od srebra, i jednak mają w sobie coś żółtego, jak złote obrączki,
dowiedziałam się że mogą być też z różowego złota i palladu - różowo-szare, to tez ciekawe zestawienie
odebraliśmy dzisiaj obrączki od p. Bielaka , są dokładnie takie jak sobie wymyśliliśmy, z naszymi odciskami palców, są pięknie zrobione i zapakowane- super
czy na obrączkach mokume można zrobić odciski palców?
pewnie można , ale to chyba byłoby "dwa grzyby w barszczu" mnie się bardzo podobają same mokume - ta nieprzewidywalność pasków, natomiast moim zdaniem odciski dobrze wyglądają na zwykłych obrączkach
masz rację Sonia, mokume trzeba zostawić takie jakie są , na tym polega cała ich uroda, wszelkie dodatkowe upiększenia im szkodzą, naturalnie nie dyskutuję o kształcie, czy proste od góry czy wypukłe, to jak kto lubi
ahoj dziewczyny marynarzy i rybaków!! teraz macie obrączki z alfabetem Morsea!!!
Kiniu - no nie tylko, przecież jest też kod 0-1 dla komputerowców, i jeszcze zapis głosu- chyba dla wszystkich
ciekawe czy można napisać co się chce?
pewnie można napisać wszystko, ale obrączki Bielaka są raczej dla odważnych osób, wiele wzorów łamie klasyczne pojęcie o obrączkach, ma ma stronie wiele pięknych obrączek ale też nie każdy nosiłby np obrączki żebro ewy czy adama, no bo jak - mieć nierówne obrączki? ciekawa jestem co o tym myslicie
mnie się te obrączki podobają, to na pewno zupełnie inna oferta niż Apart, Yes, czy Kruk, inna także od małych firm robiących na zamówienie, Bielak ma perfekcyjną jakość i b. dużą ilość wzorów i pomysłów, i z tego co widać na stronie nie wszystko musi być krzywe i podrapane, ta oferta to zdecydowane urozmaicenie rynku obrączek, a że trzeba trochę wyobraźni i odwagi jak pisze "mrówa" żeby samemu wymyślić swoje obrączki to nie wszystkim odpowiada.
Nierowne obraczki?! Przeciez caly w tym urok - fakt ze sa zrobione z jednego kawalka metalu, symbolika... My bardzo chcielismy zebro Adama ale niestety miedzi naszymi obraczkami jest tylko 1 rozmiar roznicy a musi byc conajmniej 2. Obraczki Bielaka sa unikalne, nie ma 2 takich samych i dla mnie sama swiadomosc ze nikt na calym swiecie nie bedzie mial takich samych jest super wyjatkowa...
My swoje wlasnie wczoraj zamowilismy. Nie moge sie juz doczekac kiedy beda zrobione...
ja się z Tobą zgadzam, mnie też filozofia obrączek unikatowych i z jakimś przesłaniem odpowiada, ale sporo osób woli równo, gładko i z brylantem jeszcze, cóż gusta są różne. A widziałaś ostatnie nowości, chyba od niedawna w ofercie, alfabet Morsea- coś dla marynarzy, i zapis głosu. Te ostatnie wyglądają super,
no faktycznie są z zapisem głosu, ale jak to się zapisuje głos? wie ktoś
to jest faktycznie zapis głosu, dzwoniłam do Krakowa, jak ktoś jest zdecydowany podają stronę w internecie gdzie można to zrobić, albo przysłać nagrane słowa w jakikolwiek sposób, z tym ze dużo się nie mieści - dwa - trzy słowa
czy ktoś ma obrączki z palladu? oglądałam, mają ładny kolor ale jak się noszą?
mam niedługo n4 miesiące ale nie widzę żadnych śladów zużycia, mają bardzo ładny kolor, ładniejszy od białego złota, i były sporo od złotych tańsze
w odniesieniu do obrączek o nie równych kształtach zamowiłismy z przyszłym małżonkiem obraczki u jubilera wg wzoru z apartu- kolekcja 2009 wzór 394. wyszły pięknie a te brzegi nierówne rewelacja.:))
faktycznie ładne choć nie tanie , czy kolory w rzeczywistości są takie jak na ich stronie?
kolory zarówno w katalogu jak i nastronie są bardziej "błyszczące" i jasniejsze. sporo kosztują ale za pare robioną u jubilera zapłaciliśmy tyle i apart liczy sobie za sztuke. dodam tylko ze jedna obrączka waży ok 100 gr.
10gr- bład sie wkradł
no nie jest niestety najładniej kopiować cudze wzory, ale jak czytam Pan Złotnik też oporów nie miał, ciekawe który to
My wlasnie zamowilismy obraczki laczone z palladu i zoltego zlota u Bielaka... Z Panem Andrzejem sie super wspolpracuje... Ja uwielbiam pasjonatow a on zdecydowanie kocha swoja prace...
Juz za 2 tygodnie dostaniemy nasze obraczki... Nie moge sie juz doczekac.
odpowiem tobie tak: z tego co zdążyłam sie zorientowac to jest to praktyka czesto stosowana.
jeżeli kopiowanie wzorów jest stosowane to niedobrze, bo to kradzież po prostu, z drugiej strony dziwię się że zamawiający chce mieć podróbki a nie oryginał, przecież to się też liczy. Prawdą jest że są wykonawcy którzy za 100 zł obrączki zrobią , bez warsztatu, adresu, podatków, ZUSu, itd. Obrączki proste da się zrobić nawet na stole w Kuchni od biedy, tylko czy tak ma to wyglądać? Dziwię się czasem bo płacimy za wynajęcie auta czy kamerzystę majatek a z obrączkami które zostają na całe życie robimy sztuki.
nie twierdze ze jest to w porządku. a jeśli chodzi o naszego jubilera to ma swoj adres,i opłaca zus.
witaj, rozumiem Cię, chociaż marzy mi się świat w którym każdy kupi na co go będzie stać, a nie będzie udawał że ma ma poloneza z nałożoną karoserią mercedesa, A wracając do obrączek - Bielaka - to przecież "jego" wątek" - życzę wszystkim żeby mogli zamawiać u niego a nie "załatwiać" podróbki.
nie, no myślę że w tym przypadku ktoś chcąc mieć tak oryginalne obrączki zamawia u autora a nie u innego złotnika, bo to nie miałoby sensu
jaka jest aktualna cena obrączek u Bielaka ? wiem ktoś?
złote od ok. 2000 - 2500 zł/para
palladowe ok. 300 - 400 zł taniej, zadzwoń dowiesz się dokładnie
jak na obrączki unikatowe wcale nie tak drogo
witam wszystkich zwolenników obrączek p. Bielaka :) my odwiedziliśmy wczoraj galerię w warszawie, polecam , my zdecydujemy się na obrączki z odciskiem palca :) obsługa bardzo miła, ceny przystępne ok 2400 zł, tylko trzeba się decydować w miarę szybko gdyż czas oczekiwania do 8 tygodni. Gorąco polecam
potwierdzam opinię Ulki, też uważam że p. Bielak robi niezwykłe obrączki i na dodatek w rozsądnej cenie
są z fajnymi pomysłami, to prawda, ale ja wolę klasykę, po prostu zwykłe , gładkie, wąskie
My nasze obraczki od Pana Bielaka dostaniemy w przyszlym tygodniu... Dam znac co i jak... Nie moge sie doczekac...
Bielak radzi obrączki z palladu zamiast z białego złota, czy ktoś ma takie ? jak się noszą?, czy się ścierają?
widziałam obrączki z białego złota i z palladu, pallad jest mało popularny u nas ale ma zdecydowanie ładniejszy kolor, i złotnik mówił że jest trwalszy od złota i nie uczula
odebraliśmy obrączki od p. Bielaka, dwa kolory z odciskami palców, są piękne, cudownie wykończone, ładniejsze niż się spodziewaliśmy, i jeszcze cena trochę niższa niż było wyliczone, pięknie zapakowane z małym upominkiem ,polecam wszystkim tym którzy nie chcą masowej produkcji
my też zamówiliśmy obrączki u Bielaka, jak nie są bardzo szerokie i grube to maja rozsądną cenę, za trzy tygodnie mamy odebrać, zobaczymy jaki będzie efekt
Nosimy obrączki Pana Bielaka od tygodnia. Model Żebro Adama. Pomysł jest po prostu genialny. Nie ma drugich takich obrączek, każda para jest unikatem. Do tego perfekcyjne wykonanie. Bruzdy i nierówności na obrączce nadają niepowtarzalny, niebanalny charakter. W gąszczu błyszczących, sterylnych pół-torusów prezentują się niesamowicie. Uważam że Pan Andrzej mógłby śmiało wyjśc ze swoimi obrączkami na cały świat i spotkał by się z entuzjazmem, choc pewnie nie nadążyłby z produkcją. Obejrzałem wiele modeli polskich i zagranicznych, żaden nie był tak oryginalny a zarazem skromny. Ekstremalnie polceamy.
to prawda co pisze czegevara, widzieliśmy na ślubie u Przyjaciół, są super
pokazcie swoje obrączki od P. Bielaka
Bielak robi obrączki jedyne w swoim rodzaju. Takie surowe. Mi zdecydowanie bardziej wpadły w oko obrączki Breuning.
Wejdźcie na tą stronę :)

http://www.taxor.pl/

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
to nasze

image

autorstwa p. Bielaka
odebraliśmy obrączki zamówione u p. Bielak, rewelacja! polecam wszystkim , są naprawdę piękne
czy ktoś wie czy p.Bielak zmienił ceny obrączek?
z tego co wiem nie, są od 1900 -2500, w zależności od wagi
on mówi że cena wykonania obrączek jest stała, i dodaje do niej tylko cenę złota, jak masz swoje to jest niedrogo
ale wiesz jaki rząd wielkości ?
ok 1500 zł
proszę o opinie osób które już noszą obrączki od pana Bielaka, nie wiem czy mamy się na nie decydować, chyba, że jeszcze gdzieś można zrobić obrączki własnego autorstwa
mam od półtora roku, wszystko jest OK!, ma świetne pomysły i super wykonanie , rozsądna wg mnie cena
ma jakąś stronkę ze wzorami obrączek?
www.inneobraczki.pl
ktoś wie ile trzeba czekać na takie obrączki? proszę o szybką odpowiedź :) spieszy nam się...
z tego co wiem teraz robi szybko, ale w sezonie trzeba czekać, zadzwoń najlepiej - jest kobieta w Gdańsku która wszystko załatwia
mejlowałam w paniem Bielakiem i napiszę tak: po mejlu, który od niego otrzymałam wiem, że nawet nie będę rozglądać się za innymi jubilerami cz złotnikami, facet wkłada całe swoje serce w to co robi, teraz tylko umówię się z przedstawicielką firmy z trojmiasta i zamawiam ;) On i nikt inny !
potwierdzam, to Facet z pasją i bardzo kompetentny, rozmawiałam z nim przez telefon, mnóstwo ciekawych rzeczy o obrączkach mi opowiedział, polecam
czy p. Bielak zmienia ceny od nowego roku? wiecie coś?
jego ceny są zawsze uzależnione od cen złota
cena złota ma wpływ na ceny u wszystkich,
dzwoniłam, koszt za wykonanie ten sam w 2010 roku
dzisiaj zamówiliśmy takie
image

tyle że z palladu,
czym się pallad różni od złota?
rożni się kolorem, jest naturalnie białym metalem szlachetnym, nie żółtawym jak białe złoto, z tego co wiem obrączki z palladu u Bielaka są istotnie tańsze niż ze złota, o palladzie najlepiej poczytaj sobie w internecie
a to nasze, moja różowe złoto, Misia z palladu, w moim odcisku mały brylant, odebrane wczoraj.
image
tak sobie czytam ten wątek z ciekawości, i rzuciło mi się w oczy jedno- spójrzcie na adresy IP osób wypowiadających się z niezalogowanych nicków- nie macie wrażenia że jedna-dwie osoby prowadzą dialogi same ze sobą? Czy to reklama czy mi się wydaje? ;) Tak czy siak... Bielaka obrączki rządzą...
gosiek, nie znam się na IP (?) , ale widzę że facet ma świetne pomysły i piękne obrączki, a czy rządzą? też nie wiem, trzeba by autora spytać
hmmm chyba nie zrozumiałaś znaczenia słowa "rządzą" - chodził mi o to że "wymiatają", czyli - są świetne i bezkonkurencyjne :P Nie wiem o co chcesz autora pytać...
np to mamy takie same zdanie
oglądam jego stronkę i potwierdzam że ma odjechanie pomysły na obrączki, ciekawi mnie tylko co to jest niello. Ładnie wygląda
to jest rodzaj emalii podobno
widziałam takie, są piękne, ale to tylko da się zrobić na żółtym złocie
znalazłam Bielaka na faceeboku,
http://www.facebook.com/group.php?gid=333295039767
zawsze więcej wiadomości
wie ktoś czy Bielak robi pierścionki zaręczynowe ?
Tak robi, ma mnostwo bizuterii w swojej galerii na Slawkowskiej, ale rowniez jest otwarty na rozne propozycje. Mysle, ze mozna tam zamowic najrozniejsze blyskotki.
no ale ta biżuteria to chyba niestety tylko w Krakowie
Nie, dziewczyny jesli jestescie zainteresowane Bielakiem, to w Gdansku w galerii zajmuje się tym Pani Kasia i ona posiada jego biżuterie, mozna na miejscu obejrzec porozmawiać itd.
jak ktoś jest zainteresowany Bielakiem ( chociaż niemłody) to po co ma się umawiać na randkę przez kogoś? nie lepiej bezpośrednio ?
na ile czasu przed ślubem trzeba zamówić u Pana Bielaka obrączki?
Ja czekalam 2 tygodnie, zostaly wyslane do domu.
ja zamówiłam jakieś 2 tygodnie temu i jeszcze czekam, a ślub mam w maju
trzy tygodnie
a jakie ceny moje drogie w tym roku?
To zależy od wielu rzeczy: jaki materiał jaka wielkość i grubość i oczywiście pomysł wzór, najlepiej się wybrać i porozmawiać osobiscie
pytałam - cena nie zależy od pomysłu, tylko od wagi od 1900 - 2600 para, w cenie grawer, i dożywotnia opieka
ładne rzeczy z brylantami się pokazały - fajne rzeczy gość robi
ktoś pytał o ceny, znalazłam na stronie p. Bielaka link do facebooka - tam podaje więcej szczegółów, także ceny
Na facebooku widziałam takie z koniakowym brylantem - pięęęęękne! nawet nie wiedziałam, że takie są. Fajne pomysły ma gość i przede wszystkim jest fachowcem. Ja dopiero na przyszły rok planuje ślub, ale na pewno do niego się wybiore!
na facebooku też są inne, poszukajcie sobie "INNE OBRĄCZKI" - w ogóle to fajnie, że masz też facebooka - można mieć z nim kontakt i podglądać co nowego ten Pan dodaje.
dziś zamówiłam, odbieram 30 czerwca ;)
wrzućcie jeszcze swoje fotki obrączek P.Bielaka - ja osobiście to jestem zachwycona jego pomysłami i pytanie : czy dalej w gdańsku można je obejrzeć w jakimś salonie czy tylko przez umówioną wizytę z tą Panią?
tylko z panią Kasią
Dzięki Aniu. a z ciekawości - który model wybraliście? mi się bardzo podobają te z odciskiem palca.... coś pięknego - taki odcisk jest dla mnie cenniejszy niż wszystkie diamenty świata
z serii fantazja te przecięte z obsadzonym diamentem,
właśnie nad tymi też się zastanawiam - ale muszę zobaczyć na żywo jak wygląda ten model i ten drugi :)
no nic, czas umówić się telefoniczne :)
jak oglądniesz napisz, ciekawe czy Ci się spodobają
no i jak madzikulum? oglądałaś?
hej Marta, tak :) ---> byliśmy, zobaczyliśmy, wybraliśmy :) powiem szczerze, że warto pójść i poprzymierzać - mi się zawsze wydawało że tylko złota obrączka a na żywo w złotym mi źle i brzydko, taki mam kolor skóry że chłodne i zimne kolory to mój żywioł :) no nic, mam nadzieję że Pana Bielaka nie zaleje w Krakowie i nasze obrączki dojdą :))))))))
Pod jakim numerem mozna się skontaktowac w sprawie obrączek.
http://www.bielak.krakow.pl/kontakt/

Przyjmuje w Gdańsku w Galerii ul Długi Targ 20
madzikulum - na co się zdecydowaliście?
wybraliśmy te z odciskiem palca :))) dla mnie pomysł trafiony w 10-tkę. uwielbiam dłonie mojego ukochanego i ten odcisk będzie dla mnie cenniejszy niż wszystkie diamenty świata :D
mi też się one strasznie podobają... ale jeszcze na żywo nie miałam czasu pojechac... w jakich godzinach ta Pani przyjmuje? trzeba się umawiać czy można tak sobie wpaść z nienacka? :P
Jeśli chodzi o wizyte to nalezy sie umawiac bo ta Pani nie zawsze jest w galerii. i należy się przygotować że taka wizyta trochę potrwa :D a i Pani jest duszą artystyczną i doradzi wybije z głowy pewne pomysły itd itp :D
po wstępnym zamówieniu i zaliczce - trzeba przyjechać raz jeszcze na odciśnięcie swojego palca :))))))))) podobno to najlepsza zabawa, mamy wgląd jak tworzymy nasze dzieło :)))
pozdrawiam.
suuuper :)
madzikulum - kiedy odbieracie? może jakąś fotkę dasz?
odbiór mamy w lipcu. póki co czekamy na telefon aby zrobić odciski.
obrączek nie mam więc fotki tym bardziej :)
my też zamówiliśmy u Pana Bielaka, ale odcisk palca będziemy mieli wewnątrz obrączek
Piękne są te obrączki i też marzą mi się linie papilarne, ale obawiam się że obrączki same w sobie są zbyt masywne, a ja mam małe dłonie i palce..no ale zobaczymy:)
szerokość i grubość u p. Bielaka sama sobie wybierasz, także zarys, więc na pewno coś dopasujesz do swoich palców
Tak wiem że można samemu dobrać co i jak, ale na cienkich obrączkach nie będzie widać że to są linie papilarne Mojego męża;)Ot co!:)I nie będzie takiego efektu...
Pozdrawiam serdecznie
nasze obrączki :))) dziś odebrane - dla mnie są idealne:)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
Piękne:D
Obie są z Palladu (najmniej uczula i stąd decyzja) + u mnie mały brylancik bo mój kochany tak fajnie odcisnął że z boku zrobiła się dziurka którą wypełniliśmy kamykiem :)))
Zapłaciliśmy ok 2 400 za komplet.
Ten brylancik idealnie się wpasował w całość obrączki i odcisk:)
Z białego złota pewno droższe...
Pozdrawiam
aż takiej dużej różnicy w cenie nie było - w białym złocie zapłacilibyśmy około 3 000 - porównywaliśmy, ale ze względu na to że białe złoto ma dużo niklu - dla mnie odpada /uczulenie.
czy jest duża różnica w kolorze białego złota i palladu?
Witajcie,
mam obrączki od Pana Bielaka właśnie z palladu.
Na początku chciałam białe złoto, ale tak naprawdę, to w porównaniu z palladem nie jest już takie białe, tylko ma ciepły, słomkowy kolor. Nam zależało na "chłodnych" białych. A pallad właśnie taki jest! jest naturalnie biały. Wyjaśniono mi, że białe złoto to odbarwiane żółte złoto, w naturze nie ma naturalnego występującego białego złota, a pallad naturalnie jest biały. Zresztą wystarczy sobie zgooglować "pallad" żeby zobaczyć o co chodzi. Świetny materiał na obrączki- nasze są piękne! a przede wszystkim dużo tańszy od złota.
polecam i pallad i obrączki od p. Bielaka :)
zrobiłam dla Was dwa zdjęcia swojej. Mąż w pracy :) zobaczcie sobie jak to pięknie wygląda!
Pozdrawiam
http://zdj-cie017-1-461836.twojezdjecie.pl
http://zdj-cie020-2-461837.twojezdjecie.pl
ładne. ładne, możesz napisać ile kosztowały?
1800zł za parę
:)
nie za drogo, myślałam że kosztowały sporo więcej
teraz to nawet złote są tanie - bo cena złota na rynku nie jest wysoka. Warto sobie sprawdzać i kiedy jest najtaniej zamawiać :)
ja też słyszałam że złoto jest trochę tańsze teraz,
może i było tańsze - kiedyś, teraz znowu drogie, tyle że Bielak przyjmuje w rozliczeniu złom złota, więc nie trzeba tyle płacić
JA też mam od Bielaka obrączki i widzę, że ma on sporo fanów!
My nosimy już swoje od czerwca i są super!
fajnie, że jest osobny wątek na jego wyroby, warto! A ja już go poleciłam chyba ze trzem koleżankom!
to prawda, ja też mam - już ponad rok, jesteśmy bardzo zadowoleni, a cały kontakt od zamówienia do odbioru, poprzez odciskanie palców był bardzo profesjonalny i miły
my jeszcze nie odebraliśmy, a mamy już zamówione, potwierdzam - obsługa póki co super
Ja też będę zamawiać u tego artysty. Porównywaliśmy i cenowo jest naprawdę zaskakująco tanio. A są przepiękne i można rzec - z duszą! Ślub w przyszłym roku, ale do zakupu przymierzamy się pod koniec października.
Napiszę na co się zdecydowaliśmy, bo jak na razie to chce już 3 wzory :)
niezłe nowości się pojawiły
http://www.inneobraczki.pl
Jeden z moich lepszych zakupow, nosimy je juz kilka miesiecy i wygladaja swietnie w porownaniu do mojego pierscionka z bialego zlota, tory kupilam w innym miejscu i wyglada jakby mial z 20 lat:(
który model macie?
kto oprócz Bielaka robi mokume gane? wie ktoś?
w Polsce jeszcze tylko Skrocki w Lublinie
czy jest ktoś kto ma obrączki od Bielaka? jak długo czekał. i czy w Gdyni można zamawiać?
na stronie Bielaka - http://www.inneobraczki.pl pokazały się obrączki z drewnem, nawet ładne, ale czy to się na obrączki ślubne nadaje?
zamawialiśmy obrączki Bielaka u p. Kasi w Gdańsku, potaniały bardzo palladowe, warto teraz zamawiać
W Gdyni polecam zakład obok stacji SKM Gdynia Leszczynki. http://tv10-gdynia.cba.pl/?p=2033
Z jakiego koloru złota wykonane sa te obrączki? i Jakie szerokości?

Pozdrawiam
u Bielaka sama decydujesz o kolorze złota, szerokości, fakturze, o wszystkim, sama wybierasz co chcesz
Witam!

Czy ma ktoś z Was może obrączki 'dwa kolory'?? Jak się noszą? Nie pękają? Nic się z nimi nie dzieje?
hej

moja siostra ma dwa kolory - ślub brała ponad rok temu.
Jest bardzo zadowolona, nic się nie rozwarstwiło - zresztą Pan Bielak daje dożywotnią gwarancję i poprawia jakby coś się działo.
Jak się domyślasz, ja też u niego będę zamawiać, ale połączymy chyba pomysł dwóch kolorów i na zewnątrz jeszcze odciski linii papilarnych.

a siostra ma wewnątrz pallad, na zewnątrz białe złoto i są śliczne :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie,

i my zamówiliśmy obrączki Bielaka.
Współpraca z Panem Bielakiem rewelacyjna. Co do Pani Kasi to brak profesjonalizmu!!!!! Szkoda, że tylko u niej w w Trójmieście można zamówić obrączki.

Mam nadzieję, że z Panią Kasią nigdy więcej nie będę musiała się kontaktować.

Dodatm jeszcze, że obrączki wyszły rewelacyjnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my też jesteśmy bardzo zadowoleni, p. Bielak ma świetne pomysły i robi piękne obrączki , serdecznie polecamy
agata i tomek
p. Bielak zaczął robić obrączki z tytanu, już takie zamówiliśmy, tytan naprawdę świetnie wygląda na palcu, a cena bardzo przyjemna
właśnie odebraliśmy obrączki od p. Kasi, przedstawicielki Pana Bielaka, mokume gane, są przepiękne, gorąco polecamy tego projektanta
My też mamy obrączki od Pana Bielaka, są super. I Pani Kasia także bardzo fajna osoba, nie zauważyłam żeby nie była nieprofesjonalna ... to nie jest zwykłe kupowanie obrączek tylko ich wymyślanie, cała procedura bardzo zapada w pamięci tak samo jak Pani Kasia:)
odebraliśmy w sobotę obrączki wykonane przez p. Bielaka, z zapisem EKG, też polecamy, i potwierdzamy ze jest to fajna przygoda, to nie to samo co zamawianie gdziekolwiek indziej, i p. Marszalec - to faktycznie osobowość
my odebralismy dzisiaj nasze. Wybralismy dotyk - wyszly wspaniale.

Pani Kasia - rewelacja. Bardzo sympatyczna i kompetentna osoba.

polecam serdecznie
Może dla Was jest kompetentna, ale dla mnie niestety nigdy nie będzie.
Pomimo, że pierwsza wizyta bardzo pozytywna, tylko później to co zrobiła to szczyt bezczelności w jej wykonaniu. I jeszcze myślała, że się o tym nie dowiem, ale cóż.... wyszło inaczej!!!!!!!!

Poza tym to nie miejsce aby o tym pisać, ale ostrzegam uważajcie co przy niej mówicie!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tinka, nie wiem w czym był Wasz problem, ale właśnie zamawialiśmy i kontakt z p. M był w porządku, a obrączki p. Andrzeja super
wlasnie przez przypadek trafiłan na strone p. Bielaka i zakochalam sie w tych obraczkach, chyba bedziemy musieli wybrac się do Gdańska po nie, niestety mieszkamy w Koszalinie ;-/
a jeszcze jedno mnie interesuje, jakiej szerokości zamawiacie obrączki tak żeby odciski dobrze wyglądały? ja mam szczupłe dłonie i nie chciałabym za szerokiej obraczki, tak 5 mm bylo by idealnie ale nie wiem jak wtedy bedzie wyglądał ten odcisk
my mamy 7 mm i wyglada pieknie. widac cala delte i wzor jest po prostu ciekawy.
nie wiem jak wygladalaby wezsza...
musisz liczyc sie z tym, ze ciezko bedzie na waskiej uchwycic ten najbardziej roznorodny fragment Waszych odciskow
Witaj,
oglądałam takie co miały nawet 4,5 mm i wyglądały super! Kwestia jak sobie wycelujesz, żeby najfajniejsze miejsce było widoczne na obrączce.
dzięki za odpowiedź, wybierzemy sie do Gdańska i tam zobacze na wzornikach co i jak
zobaczysz że wszystko na miejscu załatwisz, rzadko spotyka się równie życzliwą i pomocną obsługę
Witam!

Ciekawa jestem ile kosztowały Wasze obraczki ze złota z serii dotyk, nie wiem na jakie kwoty mam sie szykowac bo slyszalam ze ostatnio złoto posżo w góre
Cześć Dziewczyny, my już po ślubie (25.06.2011 Hotel Otomin - POLECAM) zaobrączkowani dziełem P. Bielaka wybraliśmy żebro ewy- podobno jako jedyni w trojmieście. Jesteśmy w niebo wzięci, wszyscy podziwiają nasze obrączki. Polecam w 100%.
Pozdrawiam
my już mamy trzeci rok, noszą się doskonale, też polecamy,
a my odebraliśmy dwa dni temu "dotyk" wyglądają super, a obsługa pani Kasi Marszalec to historia na osobne opowiadanie, polecamy
Ja mam żebro ewy z palladu, w damskiej rubin. zamawiane w Trójmieście u Pani Kasi. Jestem z Elbląga, więc teraz pewnie mam takie jako jedyna w Elblagu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My też mamy z palladu z zapisem głosu i póki coś ,2 lata -świetne się spisują
czy ktoś z was ma ma obrączki tytanowe od p. Bielaka? jak się sprawują?
my mamy tytanowe od pół roku z odciskami palców, spisują się świetnie, wygodnie się noszą
witam, czy ktoś ostatnio zamawiał ? są jakieś zmiany cen?
My zamawialiśmy.

6mm, złoto żółte, wersja ''dotyk'' z odbiciem lini papilarnych, zaplaciliśmy 2900

:-)
czy u Bielaka znajdę też "zwykłe" obrączki? Czy same takie udziwnione?
http://www.inneobraczki.pl/

tutaj masz ofertę, również zawsze można zadzwonić. Pani Kasia to bardzo sympatyczna gaduła :)
hej obraczki przepiekne a czy ktos wie czy mozna oddac wlasne zloto bo ceny ma naprawde wysokie jak dla mnie wiec mzoe za wlasne zloto zrobia taniej
można, myśmy dali złota za 600 zł, czyli cena spadła :)
dzisiaj dzwoniłam do Krakowa, odliczają 101 zł za gram złomu od ceny obrączek
no faktycznie lepiej niż w kantorach, ale nie wiesz czy całą należność można zapłacić złotem?
tak, z tego co słyszałam można rozliczyć się złotem do pełnej wartości
wczoraj odebraliśmy obrączki, żebro ewy - rewelacja, ładniejsze niż się spodziewaliśmy, polecamy! zwłaszcza że kontakty z p. Andrzejem i p.Kasią super
można wiedzieć ile zapłaciliście?
mamy zamówione z odciskami palców, wczoraj odciskaliśmy palce na obrączkach, fajnie to wygląda, może to nie właściwe miejsce, ale jesteśmy b. zadowoleni, polecamy, a co do ceny - nasze będą kosztowały 2150 zł
kontaktował się już ktoś z p. Bielakiem w tym roku? działa też w Gdańsku?
tutaj
http://dziendobry.tvn.pl/video/nietypowe-obraczki,107,newest,77308.html
można zobaczyć i usłyszeć jak p. Bielak robi obrączki
Byliśmy z narzeczonym w zeszłym tygodniu u Pani Kasi :)) od razu mówię, że nie ma tam typowych, jak u jubilerów palet z obrączkami. Są różne próbki i dużo zdjęć, ale ogólnie trzeba sobie samemu wymyślić wzór.
Raczej zdecydujemy się na te obrączki, bo pociąga mnie myśl, że będziemy mieli indywidualne. aha i na pewno będą z odciskami palców.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają aktualne ceny obrączek z odciskami?
Śmieszy mnie twierdzenie ludzi że będą mieli oryginalne i jedyne w swoim rodzaju obrączki od Pana Bielaka. Rozumiem że się podobają bo rzeczywiście są ładne. Ale oryginalne i niepowtarzalne to one były ileś tysięcy obrączek temu. Wystarczy popatrzeć na facebook i ponad 30 tyś polubień oraz na zdjęcia coraz to "nowszych" i "oryginalnych" obrączek. Co drugi wykonywany "oryginalny" model to żebro ewy i odciski palców które robi co drugi jubiler. A najbardziej śmieszy sam Pan Bielak, który twierdzi na swojej stronie że obrączki mokume gane są wzorem przez niego zastrzeżonym (dla tych co nie wiedzą technika ta pochodzi z XVII z Japoni).
Jak dla mnie jest to mega wykreowane i wylansowane do granic możliwości trzepanie kasiory za rzekomą oryginalność.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A kto jeszcze robi takie obrączki?? Może ktoś wie?
do góry