Widok
Czy ktos sie orientuje jakie sa MNIEJ WIECEJ ceny tych obraczek (pewnie rozne w zaleznosci od modelu..). Bardzo podobaja sie mojemu narzeczonemu i chcielibysmy je moze zobaczyc, ale nie mieszkamy w Polsce, a jak tam jestesmy to do Trojmiasta mamy kawalek, wiec nie wiem czy sie oplaca latac, jezdzic, zeby zamowic, odebrac itp.
za pare? no to jestem zaskoczona, bo sa bardzo oryginalne. Ogladalismy w grudniu obraczki w kilku salonach np. Yes, Kruk, ale tez w malych sklepach jubilerskich i za obraczki, ktore w miare nam sie podobaly tez wychodzilo ok. 2000, a nie bylo to nic szczegolnego (tzn. bez kamieni, zolte zloto, ewentualnie z elementami z bialego zlota, ale laczonego jednak nie chcemy). No to trzeba bedzie to przemyslec...jeszcze raz dzieki za odpowiedz
dzisiaj widziałam obrączki p Bielaka, sporo ładnych pomysłów, ceny podają dla konkretnych rozmiarów, jak nie bardzo szerokie i grube to nawet poniżej 1500 zł, wcale nie tak drogo jak na unikaty, ale b.szerokie i grube - ponad 2000 zł, cena nie zależy od wzory i koloru złota, mają też z palladu - piękne - białe- sporo tańsze niż białe złoto
My się wciąż wahamy pomiędzy Bielakiem a Breuningiem. Cena podobna i teraz kwestia tego czy wolimy obrączki artystyczne czy nie. Od p. Bielaka chcemy z kolekcji Fantazja takie z napisami na zewnątrz. Tam są w galerii takie z napisami "kocham Cię" w różnych językach. My byśmy chcieli sentencję łacińską tam umieścić. Wciąż się jednak zastanawiamy bo Breuning też pięknie robi.
Nie polecam platyny. Bielak mowi ze ta proba platyny ktora jest dostepna w Polsce jest duzo mieksza niz zloto i ze jest malo praktyczna... A kosztuje majatek...
Mam pierscionek zareczynowy w platynie i rzeczywiscie latwo sie rysuje...
Mam pierscionek zareczynowy w platynie i rzeczywiscie latwo sie rysuje...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
nie urazajac nikogo, dla mnie obraczki p Bielaka choc maja bardzo orginalne wzory ( z czym faktycznie trudno spotkac sie na polskim rynku, to co mozna zobaczyc w salonach takich jak YES, Apart czy Kruk -cena nie ma odzwierciedlenia w wykonaniu i wygladzie obraczek, przyklad: mialam upatrzona JEDNA pare obraczek, grudzien cena obraczka damska z 2kamieniami 1600zl, meska 1300zl,/styczen te same obraczki damska 2400zl meska 1900zl poprostu masakra, oczywiscie w salonie powiedzieli ze zloto poszlo w gore... smiech na sali... moze poszlo ale o 5-6% w tym wlasnie okresie a nie o 40-50%, masakra) wracajac do obraczek Bielaka mi kojaza sie ze "śrubami z garazu mojego dziadka:)" za to moim typem sa jedno głosniie z moim narzeczonym obraczki Breuning i wlasnie takie jutro je zamawiamy:)
Obrączki Breuninga są naprawdę ładne, ceny mają podobne do Aparu czy Yesa, , co do Bielaka - nie można go porównywać z nikim, bo nikt w Polsce nie ma tak dużej oferty unikatowych obrączek gdzie sama decydujesz o ich wykończeniu, a jeżeli uważasz że obrączki mokume lub na zdjęciach C1 i C14 wyglądają jak śruby - to fajny garaż ma twój Dziadek,
Do martam!
Jeśli mogę zapytać, ile za nie zapłaciłaś? Jak długo sie czeka na realizację zamówienia? No i gdzie je zamawiałaś? O ile sie orientuje to jedyny sklep w Trójmieście z obrączkami Breuninga jest na Manhattanie. Czy mają pełną ofertę obrączek, czy tylko wybrane wzory? Moje wymarzone to nr 01 z kolekcji Black&White. Prawdę mówiąc wszystkie pięknie wyglądają, przynajmniej na ich stronie. Mam nadzieje, że w realu równie pięknie.
Jeśli mogę zapytać, ile za nie zapłaciłaś? Jak długo sie czeka na realizację zamówienia? No i gdzie je zamawiałaś? O ile sie orientuje to jedyny sklep w Trójmieście z obrączkami Breuninga jest na Manhattanie. Czy mają pełną ofertę obrączek, czy tylko wybrane wzory? Moje wymarzone to nr 01 z kolekcji Black&White. Prawdę mówiąc wszystkie pięknie wyglądają, przynajmniej na ich stronie. Mam nadzieje, że w realu równie pięknie.
obraczki ja akurat zamawialam w manhatanie, wybor jeszcze w styczniu jak ostatni raz tam bylam mieli chyba wszytskich kolekcji, obraczki sa duzo piekniejsze niz na zdjeciu naprawde trudno sie zdecydowac jak juz sie zobaczy na zywo... ja za pare placilam ok 850 e, nie maja chyba jako takiej znizki, ale cene maja w euro wiec kupuje sie po danym kursie ktory tak naprawde obnizaja ja np kupowalam przy kursie (w kantorze ok 4,6 ) 4,3 wiec to jak rabat:)
oglądałam obrączki Bielak u p. Marszalec. To zupełnie inna sytuacja niż w sklepach gdzie jest 100 -200 wzorów. Tutaj są tylko fotki już zrobionych i przykładowe pomysły które dająi ogromne możliwości wymyślenia swoich jedynych niepowtarzalnych. To faktycznie inna oferta niż te które do tej pory widziałam - i wybierzemy 'dwa kolory" z odciskami palców
Jako jubiler z 20 letnim stażem nie polecam obrączek z dodatkami typu wzorki czy kamienie. U większości par po ślubie zmieniają się rozmiary palców z różnych powodów mężczyźni tyją bo im żonka w kuchni dogadza albo zwyczajnie przestają dbać o siebie z kobietami jest podobnie no i do tego dochodzi ciąża. Powiększanie czy zmieszanie obrączek ze wzorami jest skomplikowane i drogie. Polecam gładkie, obrączka to symbol i bardziej będzie wam zależało na noszeniu niż trzymaniu w szufladzie
mnie się te obrączki podobają, to na pewno zupełnie inna oferta niż Apart, Yes, czy Kruk, inna także od małych firm robiących na zamówienie, Bielak ma perfekcyjną jakość i b. dużą ilość wzorów i pomysłów, i z tego co widać na stronie nie wszystko musi być krzywe i podrapane, ta oferta to zdecydowane urozmaicenie rynku obrączek, a że trzeba trochę wyobraźni i odwagi jak pisze "mrówa" żeby samemu wymyślić swoje obrączki to nie wszystkim odpowiada.
Nierowne obraczki?! Przeciez caly w tym urok - fakt ze sa zrobione z jednego kawalka metalu, symbolika... My bardzo chcielismy zebro Adama ale niestety miedzi naszymi obraczkami jest tylko 1 rozmiar roznicy a musi byc conajmniej 2. Obraczki Bielaka sa unikalne, nie ma 2 takich samych i dla mnie sama swiadomosc ze nikt na calym swiecie nie bedzie mial takich samych jest super wyjatkowa...
My swoje wlasnie wczoraj zamowilismy. Nie moge sie juz doczekac kiedy beda zrobione...
My swoje wlasnie wczoraj zamowilismy. Nie moge sie juz doczekac kiedy beda zrobione...
ja się z Tobą zgadzam, mnie też filozofia obrączek unikatowych i z jakimś przesłaniem odpowiada, ale sporo osób woli równo, gładko i z brylantem jeszcze, cóż gusta są różne. A widziałaś ostatnie nowości, chyba od niedawna w ofercie, alfabet Morsea- coś dla marynarzy, i zapis głosu. Te ostatnie wyglądają super,
My wlasnie zamowilismy obraczki laczone z palladu i zoltego zlota u Bielaka... Z Panem Andrzejem sie super wspolpracuje... Ja uwielbiam pasjonatow a on zdecydowanie kocha swoja prace...
Juz za 2 tygodnie dostaniemy nasze obraczki... Nie moge sie juz doczekac.
Juz za 2 tygodnie dostaniemy nasze obraczki... Nie moge sie juz doczekac.
jeżeli kopiowanie wzorów jest stosowane to niedobrze, bo to kradzież po prostu, z drugiej strony dziwię się że zamawiający chce mieć podróbki a nie oryginał, przecież to się też liczy. Prawdą jest że są wykonawcy którzy za 100 zł obrączki zrobią , bez warsztatu, adresu, podatków, ZUSu, itd. Obrączki proste da się zrobić nawet na stole w Kuchni od biedy, tylko czy tak ma to wyglądać? Dziwię się czasem bo płacimy za wynajęcie auta czy kamerzystę majatek a z obrączkami które zostają na całe życie robimy sztuki.
witam wszystkich zwolenników obrączek p. Bielaka :) my odwiedziliśmy wczoraj galerię w warszawie, polecam , my zdecydujemy się na obrączki z odciskiem palca :) obsługa bardzo miła, ceny przystępne ok 2400 zł, tylko trzeba się decydować w miarę szybko gdyż czas oczekiwania do 8 tygodni. Gorąco polecam
Nosimy obrączki Pana Bielaka od tygodnia. Model Żebro Adama. Pomysł jest po prostu genialny. Nie ma drugich takich obrączek, każda para jest unikatem. Do tego perfekcyjne wykonanie. Bruzdy i nierówności na obrączce nadają niepowtarzalny, niebanalny charakter. W gąszczu błyszczących, sterylnych pół-torusów prezentują się niesamowicie. Uważam że Pan Andrzej mógłby śmiało wyjśc ze swoimi obrączkami na cały świat i spotkał by się z entuzjazmem, choc pewnie nie nadążyłby z produkcją. Obejrzałem wiele modeli polskich i zagranicznych, żaden nie był tak oryginalny a zarazem skromny. Ekstremalnie polceamy.
Bielak robi obrączki jedyne w swoim rodzaju. Takie surowe. Mi zdecydowanie bardziej wpadły w oko obrączki Breuning.
Wejdźcie na tą stronę :)
http://www.taxor.pl/
Wejdźcie na tą stronę :)
http://www.taxor.pl/
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
hej Marta, tak :) ---> byliśmy, zobaczyliśmy, wybraliśmy :) powiem szczerze, że warto pójść i poprzymierzać - mi się zawsze wydawało że tylko złota obrączka a na żywo w złotym mi źle i brzydko, taki mam kolor skóry że chłodne i zimne kolory to mój żywioł :) no nic, mam nadzieję że Pana Bielaka nie zaleje w Krakowie i nasze obrączki dojdą :))))))))
Jeśli chodzi o wizyte to nalezy sie umawiac bo ta Pani nie zawsze jest w galerii. i należy się przygotować że taka wizyta trochę potrwa :D a i Pani jest duszą artystyczną i doradzi wybije z głowy pewne pomysły itd itp :D
po wstępnym zamówieniu i zaliczce - trzeba przyjechać raz jeszcze na odciśnięcie swojego palca :))))))))) podobno to najlepsza zabawa, mamy wgląd jak tworzymy nasze dzieło :)))
pozdrawiam.
po wstępnym zamówieniu i zaliczce - trzeba przyjechać raz jeszcze na odciśnięcie swojego palca :))))))))) podobno to najlepsza zabawa, mamy wgląd jak tworzymy nasze dzieło :)))
pozdrawiam.
nasze obrączki :))) dziś odebrane - dla mnie są idealne:)

Uploaded with ImageShack.us

Witajcie,
mam obrączki od Pana Bielaka właśnie z palladu.
Na początku chciałam białe złoto, ale tak naprawdę, to w porównaniu z palladem nie jest już takie białe, tylko ma ciepły, słomkowy kolor. Nam zależało na "chłodnych" białych. A pallad właśnie taki jest! jest naturalnie biały. Wyjaśniono mi, że białe złoto to odbarwiane żółte złoto, w naturze nie ma naturalnego występującego białego złota, a pallad naturalnie jest biały. Zresztą wystarczy sobie zgooglować "pallad" żeby zobaczyć o co chodzi. Świetny materiał na obrączki- nasze są piękne! a przede wszystkim dużo tańszy od złota.
polecam i pallad i obrączki od p. Bielaka :)
mam obrączki od Pana Bielaka właśnie z palladu.
Na początku chciałam białe złoto, ale tak naprawdę, to w porównaniu z palladem nie jest już takie białe, tylko ma ciepły, słomkowy kolor. Nam zależało na "chłodnych" białych. A pallad właśnie taki jest! jest naturalnie biały. Wyjaśniono mi, że białe złoto to odbarwiane żółte złoto, w naturze nie ma naturalnego występującego białego złota, a pallad naturalnie jest biały. Zresztą wystarczy sobie zgooglować "pallad" żeby zobaczyć o co chodzi. Świetny materiał na obrączki- nasze są piękne! a przede wszystkim dużo tańszy od złota.
polecam i pallad i obrączki od p. Bielaka :)
zrobiłam dla Was dwa zdjęcia swojej. Mąż w pracy :) zobaczcie sobie jak to pięknie wygląda!
Pozdrawiam
http://zdj-cie017-1-461836.twojezdjecie.pl
http://zdj-cie020-2-461837.twojezdjecie.pl
Pozdrawiam
http://zdj-cie017-1-461836.twojezdjecie.pl
http://zdj-cie020-2-461837.twojezdjecie.pl
niezłe nowości się pojawiły
http://www.inneobraczki.pl
http://www.inneobraczki.pl
na stronie Bielaka - http://www.inneobraczki.pl pokazały się obrączki z drewnem, nawet ładne, ale czy to się na obrączki ślubne nadaje?
W Gdyni polecam zakład obok stacji SKM Gdynia Leszczynki. http://tv10-gdynia.cba.pl/?p=2033
hej
moja siostra ma dwa kolory - ślub brała ponad rok temu.
Jest bardzo zadowolona, nic się nie rozwarstwiło - zresztą Pan Bielak daje dożywotnią gwarancję i poprawia jakby coś się działo.
Jak się domyślasz, ja też u niego będę zamawiać, ale połączymy chyba pomysł dwóch kolorów i na zewnątrz jeszcze odciski linii papilarnych.
a siostra ma wewnątrz pallad, na zewnątrz białe złoto i są śliczne :)
Pozdrawiam
moja siostra ma dwa kolory - ślub brała ponad rok temu.
Jest bardzo zadowolona, nic się nie rozwarstwiło - zresztą Pan Bielak daje dożywotnią gwarancję i poprawia jakby coś się działo.
Jak się domyślasz, ja też u niego będę zamawiać, ale połączymy chyba pomysł dwóch kolorów i na zewnątrz jeszcze odciski linii papilarnych.
a siostra ma wewnątrz pallad, na zewnątrz białe złoto i są śliczne :)
Pozdrawiam
Witajcie,
i my zamówiliśmy obrączki Bielaka.
Współpraca z Panem Bielakiem rewelacyjna. Co do Pani Kasi to brak profesjonalizmu!!!!! Szkoda, że tylko u niej w w Trójmieście można zamówić obrączki.
Mam nadzieję, że z Panią Kasią nigdy więcej nie będę musiała się kontaktować.
Dodatm jeszcze, że obrączki wyszły rewelacyjnie.
i my zamówiliśmy obrączki Bielaka.
Współpraca z Panem Bielakiem rewelacyjna. Co do Pani Kasi to brak profesjonalizmu!!!!! Szkoda, że tylko u niej w w Trójmieście można zamówić obrączki.
Mam nadzieję, że z Panią Kasią nigdy więcej nie będę musiała się kontaktować.
Dodatm jeszcze, że obrączki wyszły rewelacyjnie.
Może dla Was jest kompetentna, ale dla mnie niestety nigdy nie będzie.
Pomimo, że pierwsza wizyta bardzo pozytywna, tylko później to co zrobiła to szczyt bezczelności w jej wykonaniu. I jeszcze myślała, że się o tym nie dowiem, ale cóż.... wyszło inaczej!!!!!!!!
Poza tym to nie miejsce aby o tym pisać, ale ostrzegam uważajcie co przy niej mówicie!!!!!!!!!!!!
Pomimo, że pierwsza wizyta bardzo pozytywna, tylko później to co zrobiła to szczyt bezczelności w jej wykonaniu. I jeszcze myślała, że się o tym nie dowiem, ale cóż.... wyszło inaczej!!!!!!!!
Poza tym to nie miejsce aby o tym pisać, ale ostrzegam uważajcie co przy niej mówicie!!!!!!!!!!!!
http://www.inneobraczki.pl/
tutaj masz ofertę, również zawsze można zadzwonić. Pani Kasia to bardzo sympatyczna gaduła :)
tutaj masz ofertę, również zawsze można zadzwonić. Pani Kasia to bardzo sympatyczna gaduła :)
tutaj
http://dziendobry.tvn.pl/video/nietypowe-obraczki,107,newest,77308.html
można zobaczyć i usłyszeć jak p. Bielak robi obrączki
http://dziendobry.tvn.pl/video/nietypowe-obraczki,107,newest,77308.html
można zobaczyć i usłyszeć jak p. Bielak robi obrączki
Byliśmy z narzeczonym w zeszłym tygodniu u Pani Kasi :)) od razu mówię, że nie ma tam typowych, jak u jubilerów palet z obrączkami. Są różne próbki i dużo zdjęć, ale ogólnie trzeba sobie samemu wymyślić wzór.
Raczej zdecydujemy się na te obrączki, bo pociąga mnie myśl, że będziemy mieli indywidualne. aha i na pewno będą z odciskami palców.
Raczej zdecydujemy się na te obrączki, bo pociąga mnie myśl, że będziemy mieli indywidualne. aha i na pewno będą z odciskami palców.
Śmieszy mnie twierdzenie ludzi że będą mieli oryginalne i jedyne w swoim rodzaju obrączki od Pana Bielaka. Rozumiem że się podobają bo rzeczywiście są ładne. Ale oryginalne i niepowtarzalne to one były ileś tysięcy obrączek temu. Wystarczy popatrzeć na facebook i ponad 30 tyś polubień oraz na zdjęcia coraz to "nowszych" i "oryginalnych" obrączek. Co drugi wykonywany "oryginalny" model to żebro ewy i odciski palców które robi co drugi jubiler. A najbardziej śmieszy sam Pan Bielak, który twierdzi na swojej stronie że obrączki mokume gane są wzorem przez niego zastrzeżonym (dla tych co nie wiedzą technika ta pochodzi z XVII z Japoni).
Jak dla mnie jest to mega wykreowane i wylansowane do granic możliwości trzepanie kasiory za rzekomą oryginalność.
Jak dla mnie jest to mega wykreowane i wylansowane do granic możliwości trzepanie kasiory za rzekomą oryginalność.