Widok

Biopsja cienkoigłowa (gruczoł piersiowy)!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zwracam się do Was z prośbą i pytaniem - gdzie najlepiej wykonać BAC (chodzi mi o czas, więc prywatnie) - musi być dobry lekarz i bardzo dobre USG. Dzisiaj byłam na usg piersi i lekarz wykrył w prawej piersi zmianę litą wielkości 3,5 mm - nie wyczuwam jej palpacyjnie i nie jest ona bolesna. Radiolog raczej wykluczył torbiel, i mam zrobić biopsję tej zmiany. Jak długo czeka się na wyniki? Jaki jest koszt takiego badania prywatnie? Dodam, że usg piersi do tej pory robiłam co 6 m-cy, w mojej rodzinie były 3 przypadki zachorowania na raka piersi, nie mam jeszcze 30 lat, za to małe dziecko:( Tego, że jestem przerażona i zaryczana nie muszę dodawać:( Strasznie się denerwuję, strasznie się boję wyniku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
na Startowej w przzychodni na I pietrze jest NZOZ NIKE, w którym zajmują się chirurgią małoinwazyjną. Tam są bardzo dobrzy specjaliści. Na wynik biopsji czeka sie około 2 tyg. Na pewno będzie wszystko dobrze, grunt,że zmiana została szybko wykryta.

NZOZ NIKE Pomorskie Centrum Chirurgii Małoinwazyjnej
adres: 80-462 Gdańsk, Startowa 1
tel: (0 58) 761-84-35, 602-236-080 fax: (0 58) 692-03-30

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki Ci bardzo, bardzo. Czy można tam zadzwonić w sobotę? Jak to wygląda - czy można prywatnie? Czy najpierw trzeba do onkologa z wynikiem usg czy od razu na biopsję?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oni robią wszystko, usg, biopsję i onkologa tez mają. Mają umowę z NFZ, ale pewnie prywatnie też można. Nie wiem, jak jest z sobotami, ale podałam Tobie nr komórkowy, to zadzwoń i się wszystkiego dowiesz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję. Zadzwoniłam do dr Łąckiego, wizytę mam w poniedziałek na 15.30, ale lekarz zasugerował biopsję gruboigłową (ponoć bardziej dokładna od BAC). Może uda się wykonać ją już we wtorek (zależy ile umówionych pacjentek).
Proszę. Super,ze się szybko udało. Powodzenia, wszystko będzie dobrze:)
Ja polecam INVICTE, przy dworcu w Gdańsku. Czekałam ok tygodnia, dodatkowo polecam na prawde swietnego onkologa dr Kopczyńskiego, tez tam przyjmuje, na NFZ.
Miałam taki sam przypadek, tylko ze to ja go wyczułam... miał ok 3.5cm x 2cm
image

tu jeszcze linki :

http://www.przychodnia24.com/kzk/_lekarz.php/id/24 dr którego polecam

http://www.przychodnia24.com/kzk/h_kontakt kontakt

http://www.przychodnia24.com/kzk/t/s/por_prof_ch_piersi o chorobach piersi, i tam mozesz kliknąć w biopsje

Ps. Zostałam zoperowana na NFZ(w szpitalu marynarki wojennej) po miesiacu od wykrycia.
image

Do Invicty też dzwoniłam, najbliższy termin to środa - czyli szybko. Ale dzisiaj dowiedziałam się od innego lekarza, że w moim przypadku (obciążony wywiad rodzinny) muszę zrobić biopsję gruboigłową a nie cienkoigłową, natomiast w Invikcie zrobią tylko BAC.
Nulko - a jaki był u ciebie wynik biopsji? Moja zmiana jest b. mała, nie boli, nie jest wyczuwalna przez omacywanie. Czytałam w necie, że torbiele czy włókniaki i gruczolakowłókniaki są większe...
u mnie w biopsji wszystko ok, ale lekarz powiedział, ze jestem młoda... mam 21 lat, a to było 1.5 roku temu, ze lepiej to usunąć, póki jest małe, bo podczas zmian hormonalnych jak np ciąża moze urosnąć i wtedy bedzie trzeba robić wieksze nacięcie itp
jak chcesz sie dowiedziec szczegółow, to pisz na mejla.
image

biopsje gruboigłowa robie napewno na Zaspie w NIKE, ktos wyżej podawał namiary.
image
Witam,

czytam Wasze (Pań) posty bo zdenerwowana diagnozą USG i mamografią stoję przed dylematem co i gdzie zrobić i proszę o radę.
Od ok. 25 roku życia miałam liczne torbiele w piersiach, jakieś 2 lata temu oprócz torbieli pojawil sie lity guzek. Miałam 2 biopsje cieńkoigłowe, jedna nie dala wyniku (zbyt mało pobranego materiału ) druga : prawdopodobnie gruczolakowłókniak. Lekarz stwierdził ze 100 % pewność dałoby tylko wycięcie całości guzka i zbadania go. Bałam się i uczepiłam myśli że to nowotwór ładodny. Teraz mam kolejne dwie nowe zmiany, jeden szczególnie podejrzany do zbadania BAC. Najbliższy wolny termin za ok. 1,5 m-ca a więc wynik dopiero w grudniu. Guzek ma już 2 cm więc kolejne 2 m-ce czekania..... Bardzo się denerwuję więc myślę o przyśpieszeniu badania. Proszę doświadczone już dziewczyny o polecenie lekarza - gdzie robiłyście no i jak się czujecie. Czy wszystko jest na dobrej drodze?
.
Ja mam teraz problem boli mie pierś lewa czy biobsia bolik cienkoigłowa
ja mam kilka torbielek na piersi
robilam biopsje w invikcie - nie poczulam zupelnie nic - na fundusz

mam zmiany 5 i 6 milimetrow ale lekarka - radiolog u ktorej juz prywatnie robilam ostatnio usg powiedziala zeby sie zupelnie nic nie przejmowac, dopiero kiedy zmiana przekroczy 1 cm wtedy trzeba inne badania itd
takie niegrozne torbielki tez moga bolec i to bardzo , nie martwcie sie , zrobcie badania , bedzie dobrze !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ten nzoz na zaspie prowadzi moja rodzina , sama tam chodze na kontrole piersi, wlasnie do dr lackiego polecam z czystym sumieniem,
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry