Widok

Bolesne ząbkowanie.... :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój Synuś od tygodnia przechodzi ząbkowanie a ja istny horror. Wychodzą czwórki i podejrzewam, że trójki też..., nie chce jeść posiłków stałych, mleko też ma w nosie, tylko wodę pije....., byliśmy już u 2 lekarzy-każdy potwierdza że to zęby idą, na dodatek zapalenie gardła wyszło przy okazji-wiadomo..., zastanawiam się jak długo jeszcze to potrwa..., bo choć twarda ze mnie baba, to jestem u kresu wytrzymałości..., nie mogę patrzeć na to jak kręci głową na widok jedzenia i woła nieeeeeeeee........
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój synek też źle znosił ząbki, no i ja dawałam małemu Nurofen na noc, lekarka mi powiedziała że nie ma sensu męczyć dziecka i siebie.. w dzien było znośnie, ale mały też nie jadł i marudził
Niestety trzeba to przeżyć i uzbroić się w cierpliwość :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedynie łączę się w bólu - u nas nocą pobudki co 1-1,5h. Sprawcą są trójki :-( żadne medykamenty nie pomagają.
polecam czopki Viburol
U nas aktualnie idą trójki (mamy już komplet 1, 2 i 4), jest kiepsko, bo oprócz wysokiej temperatury (głównie w nocy) dodatkowo przyczepiła się wirusowa infekcja gardła. Przy czwórkach było nieciekawie, ale bez temperatur rzędu 39.7, jak teraz.
Jeśli chodzi o jedzenie, muszę małej proponować różne rzeczy, jeśli w ogóle chce coś jeść i tak: czasem chce flipsy i pieczywo, żeby rozmasować dziąsła, a czasem tylko papki (głównie owocki) właśnie żeby nie gryźć (wiem stąd, że od niedawna mówi "ała"). Są też piękne momenty, kiedy je normalnie.
Jeśli chodzi o leki, to u nas najskuteczniejszy jest Nurofen w czopkach, w razie potrzeby na przemian z syropem Panadol. Na dziąsła Dentinox i wodne gryzaki, z lodówki albo nie.
Co do czasu wychodzenia zębów to chyba nie ma reguły, bo z kim nie rozmawiam mówi co innego. U nas jest tak, że przez parę tygodni widać, że dziąsło coraz bardziej puchnie, potem są 2-3 tygodnie spokoju, a potem faza wyłażenia zęba przez skórę to kolejne kilka(naście) dni.
image
image
dzieki za odp....

dzisiaj jest o niebo lepiej..., ciekawe jak dlugo ...
image

o rany co nas czeka.... u nas się tez zaczęło jakieś 2 tygodnie temu stan podgorączkowy i kaszelek i pchanie całych rączek do buźki a tu nic jeszcze nie widać jedynie opuchnięte dziąsełka:(:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

do góry