Widok

Bułka mięsna?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój 14 miesięczy synek absolutnie nie je mięsa, w żadnej formie, w zadnej ilości. Ryby jeszcze jako tak da się wcisnąć(ale z danonkiem), ale mięsa nie ma szans.
W zasadzie to niewiele rzeczy on je, ale to nie o tym.

W związku z tym, że mięsa nie je, za to pieczywo w każdej ilości, wymyśliłam, że upiekę mu bułki z mięsem.... tylko nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać!

Mam już wstawiony rosołek, żeby to mięso mieć.

Macie jakieś przepisy na jakieś bułki czy coś takiego, żeby jak dodam do teog zmielone gotowane mięcho nie zrobił się zakalec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
buleczki z miesem mielonym

Składniki
dla 4-6 osób

mieso mielone, 0,5kg
Papryka czerwona łagodna mielona
cebulka, 1duza lub dwie male
pieczarki, kilka sztuk
sol,pieprz vegeta do smaku
buleczki okragle, 7szt
ser zolty, do posypania

1. mieso,cebule,papryke,pieczarki usmazyc i dosmaczyc;) z buleczek poscinac koncowki srodek dobrze ugniesc i wkladac do nich wystudzony farsz dosc scislo. na wierzchu posypac startym zoltym serem zapiekac w 200 st. okolo 15-20 min az ser sie rozpusci;) SMACZNEGO
P.S podawac z ketchupem;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczuję Was ;) dzisiaj robiłam znowu bułki drożdżowe z serem i parówkami :) na jutrzejszy wyjazd w plener ;)

dzisiaj z kilograma mąki i 9 parówek wyszło mi 18 bułek ;]

image
już w pojemniku ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry