Widok

Butelka antykolkowa MAM BABY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

uzywamy butelek antykolkowych MAM BABY, generalnie jestem bardzo z nich zadowolona. Jednak wczoraj zauwazyma, ze jedn a butelek cieło, po 4 probach jakos dalam rade, ale dzis to juz kopletnie puszczalo. mam kilka butelek i jak dzis popatrzalam na ta uszczelke, ta felernaa widze ze ona jest taka powyginana, jak scetrowane kolo, jakby sie rozciagnela. Zastanawiam sie czy ma tak ktoras z was, czy to tylko jedna felerna, bo nie wiem czego sie spodzieaac, ze teraz zaczna wszsytkie po czasie sie tak robic? Myje pod bieżaca woda, potem sterylizuje, czyli ok, zadnych cudow z nimi nie robie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MajowaMamo jest wszystko ok :)
Jak wkładasz uszcelkę to dociśnij ją palcami i jak nakładasz korpus to staraj się dokręcać delikatnie bo czasami ta uczszelka się zwija.
Zauważyłam to po kilkudziesięciu użyciach. Widocznie ta guma staje się bardziej miękka.
U mnie takie dociskanie palcami oraz delikatne dokręcanie pomaga :)
ja używam już około 5 miesięcy butelek MAM BABY i nic mi się z nimi nie dzieje na szczęście.
Zdarzyło mi się, że ciekło mi po ręce, ale okazało się że po wyparzeniu i włożeniu uszczelki wyciekała mi woda z tego dna (podstawki) pod uszczelką więc teraz pilnuję aby była sucha :) i jest ok. JA jestem zadowolona.

Ale też dziewczyny pisały tu na forum że smoczki pękają ale ja nie zaobserwowałam nic takiego
ja też używam dość długo tych butelek i nic się nie dzieje. taj jak dziewczyny piszą, czasem cieknie z tych dziurek w dnie, po myciu. Z tą uszczelką to racja, trzeba ją docisnąc, czasem aż słychać taki jakby "klik". Bardzo fajne butelki swoją drogą :)

a tak przy okazji wątku, mam 2 nowe smoczki 1 do tych butelek, bez opakowań, bo to te, które były przy butelce. Ja ich nie zdążyłam użyć, więc chętnie komuś oddam.

w razie co kontakt na mail: adarechota@wp.pl
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
widzialam gdzies kiedys do kupienia nowe uszczelki do tych butelek... Tylko gdie to bylo-nie mam pojecia...
Nasze czasem ciekna, czasem nie... myje je w zmywarce wiec moe dlatego ta uszczelka sie troche wyrobila...
też myję w zmywarce , narazie nic sie nie dzieje. Helen jak sobie przypomnisz napisz gdzie to było - warto wiedzieć
a jak je myjecie w zmywarce ??
rozbieracie na czynniki pierwsze czy tylko górę odkręcacie?
i dajecie normalnie kostki do mycia czy coś innego ??
na górnej półce i odkręcam górę , potem płuczę z ewentualnych detergentów w zimnej wodzie pod kranem (rozkręcając już dno)
Witam gdzie kupuje pani butelki MAM w Gdańsku?

W Smyku, w aptekach DOZ.

Boska
Innej. Nie używany

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry