Widok
szkola, trudno cos powiedziec, dziala od niedawna, ale spodziewalam sie bardziej indywidualnej i wnikliwej oceny dziecka-jego mocnych i slabych stron. Jak na szkole prywatna uwazam, ze klasy moglyby byc max 22 osobowe. Przedszkole: za male sale! i duzy minus za sposob przyprowadzania i odbierania dziecka. Codziennie inna Pani wydaje i przyjmuje dzieci, mala mozliwosc w ciagu tygodnia porozmawiania z Pania danej grupy-co jest wazne zwlaszcza w pierwszych tygodniach w przedszkolu. Parking-maly, ale nie zauwazylam, zeby inne szkoly czy przedszkola w okolicy mialy wiekszy? jest duza mozliwosc zaparkowania auta, ale to wiaze sie czasem z 3minutowym spacerem (aczkowiek sa i tacy co wjechaliby do szatni). maly spacer z dzieckiem/dziecmi nie zaszkodzi nikomu
Wiele wypowiedz tu jest dla mnie śmieszna. Niekłopotliwe, spokojne dzieci? To nie uniwersytet. Wszystkie dzieci są pełne energii i potrzebują ruchu. A w kwestii kłopotliwości to radzę się nie wypowiadać jeżeli się ktoś nie orientuje jaka jest sytuacja. Każdy uczeń ma szanse i w klasach są zarówno grzeczne dzieci jak i "rozrabiaki". Jeżeli uczniowie sprawiają ogromne problemy, uczestniczą w różnych zajęciach socjoterapeutycznych lub szkoła podpisuje z nimi "kontrakt", co znaczy że dostają szanse, a nie tak jak jest napisane, placówka się ich pozbywa! Klasy w szkole mają max 22 osoby.
Ponieważ chcę posłać do CETu drugie dziecko, z ciekawości poszukałam opinii. Przeczytałam, podzielę się także swoim zdaniem: zgadzam się że rotacja jest duża: panie odchodzą lub zachodzą (w ciążę:). Nie zgadzam się jednak, że nie ma dzieci z problemami, - są (przynajmniej u mojego syna w klasie). Poziom wysoki. Nauczyciele z zapałem. Opieka świetlicowa kuleje (brak osobnej sali). Obiady catering (syn mówi że zimne i niedobre). Bardzo dużo się dzieje (konkursy, zawodu, nawet podchody:). Jak widać są plusy i minusy. Ale ja polecam.
Mało zdolne ? Nie wiesz to nie pisz. Dziecko bierze udział w ogólnopolskich olimpiadach, jest wybitnie uzdolnione językowo i matematycznie. Może Twojemu dziecku wystarcza 30 minut zajęć językowych tygodniowo - mojemu nie. W przedszkolu miała więcej....tak, w prywatnym przedszkolu. I, proszę, nie odpisuj więcej na moje posty jeśli masz zamiar mnie obrażać.
W odpowiedzi na .....
Moje dziecko uczęszczało do przedszkola i nie chciało z niego wracać do domu ale to też było uzależnione od pani SĄ ,, ROŻNE'', większość uśmiechała się w drzwiach...
Co do szkoły to myślę , że chodzi IM o KASE,
JAK można w takich salach po 25 dzieci kisić to już w państwowej jest więcej przestrzeni.
DZIECI w klasie przebywają 3/4 dnia jedzą w klasach, przebierają się pracują itp.
nieprzemyślane ....
co mogę zauważyć to brak informacji od personelu czyżby bali się ,,,, MOWIĆ ''...
Straszna rotacja nauczycieli...
Moim zdaniem KOSZTOWNA PRZECHOWALNIA....
A co DO EDUKACJI ZOBACZYMY ??? co moje dziecko po 3 latach uczęszczania się nauczyło?? ( zmieniamy szkołę )
jak na prywatna szkołę to są nauczycielki , które powinny starać się o prace w jakimś zakładzie karnym gdzie mogą swój rozdarty charakter i sposób bycia w pełni wykorzystać ... a nie na 6 latkach
Pamietam jak baba od matmy wydzierała się w 1994 roku SORRY ale nic nie umiem mam dygresje do dziś.... czy taki nauczyciel powinien uczyć dziecko w prywatnej placówce ...? zostawiam to państwu do ocenienia...
A i jak na CET JĘZYKOWO - SPORTOWE to słabo bierze udział w zawodach konkursach ....
Moim zdaniem szkoła prywatna powinna startować z innymi równymi sobie placówkami - ale startują z państwówka ( to tak jakby Maluch z Mercedesem się ścigał )
- Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia - w jakiejś sprawie - jest eliminowany ze środowiska ; - )
Moje dziecko uczęszczało do przedszkola i nie chciało z niego wracać do domu ale to też było uzależnione od pani SĄ ,, ROŻNE'', większość uśmiechała się w drzwiach...
Co do szkoły to myślę , że chodzi IM o KASE,
JAK można w takich salach po 25 dzieci kisić to już w państwowej jest więcej przestrzeni.
DZIECI w klasie przebywają 3/4 dnia jedzą w klasach, przebierają się pracują itp.
nieprzemyślane ....
co mogę zauważyć to brak informacji od personelu czyżby bali się ,,,, MOWIĆ ''...
Straszna rotacja nauczycieli...
Moim zdaniem KOSZTOWNA PRZECHOWALNIA....
A co DO EDUKACJI ZOBACZYMY ??? co moje dziecko po 3 latach uczęszczania się nauczyło?? ( zmieniamy szkołę )
jak na prywatna szkołę to są nauczycielki , które powinny starać się o prace w jakimś zakładzie karnym gdzie mogą swój rozdarty charakter i sposób bycia w pełni wykorzystać ... a nie na 6 latkach
Pamietam jak baba od matmy wydzierała się w 1994 roku SORRY ale nic nie umiem mam dygresje do dziś.... czy taki nauczyciel powinien uczyć dziecko w prywatnej placówce ...? zostawiam to państwu do ocenienia...
A i jak na CET JĘZYKOWO - SPORTOWE to słabo bierze udział w zawodach konkursach ....
Moim zdaniem szkoła prywatna powinna startować z innymi równymi sobie placówkami - ale startują z państwówka ( to tak jakby Maluch z Mercedesem się ścigał )
- Jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia - w jakiejś sprawie - jest eliminowany ze środowiska ; - )
Czytając mam przeświadczenie, że jesteś matką dziecka, które obecnie chodzi z moją córką do grupy "0". Zapewne wiesz, że do Szkoły CET nie dostały się dzieci z problemami wychowawczymi i edukacyjnymi. Może jakaś refleksja droga mamo. Bardzo cieszymy się, że nasza córka otrzymała szansę nauki w szkole CET .