Widok
CHRZCINY - co ? jak? i kiedy? :)
chrzcze pierwzy raz
swego chrztu nie pamietam ;)
wiec...
mamy wybranych rodzicow
u ksiedza tez bylismy - termin zaklepany
i co teraz?
kto kupuje swiece? rodzice/ rodzice chrzestni?
czy rodzice cos kupuja malenstwo (w sensie pamitke chrztu)?
wiem ze musze kupic gajerek - cos jeszcze jest na mojej glowie?
poza oczywiscie zaproszeniami i przygotowaniem kulinarnym calej imprezy?
swego chrztu nie pamietam ;)
wiec...
mamy wybranych rodzicow
u ksiedza tez bylismy - termin zaklepany
i co teraz?
kto kupuje swiece? rodzice/ rodzice chrzestni?
czy rodzice cos kupuja malenstwo (w sensie pamitke chrztu)?
wiem ze musze kupic gajerek - cos jeszcze jest na mojej glowie?
poza oczywiscie zaproszeniami i przygotowaniem kulinarnym calej imprezy?
Ustal datę w Kościele. W każdym jest różnie więc musisz sprawdzić to w parafii. U mnie również świecę i szatkę kupowali chrzestni i wcześniej mnie o tym poinformowali więc nie musiałam się zastanawiać kupią czy nie kupią.
Chrzestni będą potrzebować zaświadczenia ze swojej parafii że mogą nimi być i że nia ma przeciwskazań.
Ubranie na chrzest wybierasz sama. No i to czy poczęstunek będzie w domu czy w restauracji również zależy od Ciebie.
Chrzestni będą potrzebować zaświadczenia ze swojej parafii że mogą nimi być i że nia ma przeciwskazań.
Ubranie na chrzest wybierasz sama. No i to czy poczęstunek będzie w domu czy w restauracji również zależy od Ciebie.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
wyszukaj na allegro- swieca + szatka do chrztu. Mozna kupic swiece z imieniem i szatke z imieniem i data. Swiece trzyma tata chcestny i w odpowiednim momencie ja odpali od koscielnej swiecy, sztake mama chrzestna kladzie dziecku przed ceremonia namaszczenia na ramieniu, klatce, jak wyjdzie :)
Obiad dla gosci- ja zrobilam w Kawiarni OLIMP gd. wrzeszcz w wierzowcu na 15 pietrze - bylo super.
Zamowilam bialy tort u sowy z napisem ( maja tez figurki dzidziusia).
Zaproszenia kupne rozdalam rodzinie przy okazji jakis imienin - zaskoczenie bo termin byl na nastepny weekend :)
Koszta wyszly przy 18 osobowej rodzinie okolo 4000 tys. na wszystko.
Obiad dla gosci- ja zrobilam w Kawiarni OLIMP gd. wrzeszcz w wierzowcu na 15 pietrze - bylo super.
Zamowilam bialy tort u sowy z napisem ( maja tez figurki dzidziusia).
Zaproszenia kupne rozdalam rodzinie przy okazji jakis imienin - zaskoczenie bo termin byl na nastepny weekend :)
Koszta wyszly przy 18 osobowej rodzinie okolo 4000 tys. na wszystko.
Obiad ( przystawka + zupa + danie ) sok/ woda, deser + tort + kawa + herbata + wino calosc na 18 osob = 1200 PLN
Przystawka: pasta z pstraga + pasta z twarozku + pieczywo
Danie :mlode ziemniaki, poledwiczki nadziewane gorgonzola, 3 surowki ( kapusta, marchewka, ogorki z sezamem)
Zupa- pomidorowa na kurczaku z kokosem
deser- banan w ciescie z lodami,
Tort od Sowy
Soki - do wyboru do koloru
Wino- biale i rozowe 3 butelki
Kawa expres
WLasciciel jest bardzo kontaktowa osoba, mozna z nim ustalac wszystko z marszu i negocjowac.
Stol byl pieknie udekorowany, biale kwiaty, figurki aniolkow- wygladal slicznie
Polecam OLIMP
Reszta kasy poszla na ubranie sie rodzicow, dwoch chlopcow- chrzcilismy obu synow, reszta oplat w stylu- ksiadz, taxi, prezenty dla synow.
Planowania i zalatwainia wyszlo jakies 3 tygodnie.
Przystawka: pasta z pstraga + pasta z twarozku + pieczywo
Danie :mlode ziemniaki, poledwiczki nadziewane gorgonzola, 3 surowki ( kapusta, marchewka, ogorki z sezamem)
Zupa- pomidorowa na kurczaku z kokosem
deser- banan w ciescie z lodami,
Tort od Sowy
Soki - do wyboru do koloru
Wino- biale i rozowe 3 butelki
Kawa expres
WLasciciel jest bardzo kontaktowa osoba, mozna z nim ustalac wszystko z marszu i negocjowac.
Stol byl pieknie udekorowany, biale kwiaty, figurki aniolkow- wygladal slicznie
Polecam OLIMP
Reszta kasy poszla na ubranie sie rodzicow, dwoch chlopcow- chrzcilismy obu synow, reszta oplat w stylu- ksiadz, taxi, prezenty dla synow.
Planowania i zalatwainia wyszlo jakies 3 tygodnie.