Widok
Aszi
Sygnały porodu
Skurcze stają się regularne, pojawiają się co 7-10 minut i trwają ponad pół minuty, taka sytuacja trwa ponad godzinę. Po wyjściu z relaksującej kąpieli skurcze są coraz bardziej intensywne. Produkowane przez łożysko hormony powodują, że mięsień macicy staje się bardziej rozciągliwy. Szyjka mięknie, skraca się i powolutku rozwiera. Kiedy zaczyna się otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał jej ujście. Ten fizjologiczny korek może być wodnisty lub galaretowaty, brązowy, różowy lub nawet podbarwiony krwią. Czop może odchodzić stopniowo przez kilka dni albo w ciągu kilku minut. Odejście wód płodowych jest jednym z bardziej oczywistych sygnałów, że czas jechać do szpitala.
Sygnały porodu
Skurcze stają się regularne, pojawiają się co 7-10 minut i trwają ponad pół minuty, taka sytuacja trwa ponad godzinę. Po wyjściu z relaksującej kąpieli skurcze są coraz bardziej intensywne. Produkowane przez łożysko hormony powodują, że mięsień macicy staje się bardziej rozciągliwy. Szyjka mięknie, skraca się i powolutku rozwiera. Kiedy zaczyna się otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał jej ujście. Ten fizjologiczny korek może być wodnisty lub galaretowaty, brązowy, różowy lub nawet podbarwiony krwią. Czop może odchodzić stopniowo przez kilka dni albo w ciągu kilku minut. Odejście wód płodowych jest jednym z bardziej oczywistych sygnałów, że czas jechać do szpitala.
ambrozja trzymam kciuki zrób bete i zadzwoń do gina zapytać o kontynuację brania leku.. może pierwsza beta faktycznie była zrobiona za szybko .. ja bym też powtórzyła betę po 48 godzinach żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta:) mi lekarz kazał powtarzać, nie jest to może konieczne dla wszystkich, ale bardzo uspokaja:) powodzenia:)
ambrozja, ja Ci powiem tak.. dziewczyny pewnie pamietaja ze ja mialam miec owulacje 16 dc a sie okazalo ze byla 21 dc..... test wykonany w 34 dc bo sie okres spoznial bardzo... no i wyszedl negatywny ale patrze kurcze cos tam jest... no i beta 333.. okazalo sie ze ze owulacja sie przesunela i tym samym zagniezdzenie... a czasami nawet jak owulacja jest w dniu w ktorym ma wystapic to sie samo zagniezdzenie przesowa... wiec mozliwe ze to ciaza.. i ja mysle ze test nie klamie w te strone... bardziej w drugą.
Jak dostaniesz wynik bety to sie chwal tu od razu!!
Aszi :) juz tylko miesiac :D
Jak dostaniesz wynik bety to sie chwal tu od razu!!
Aszi :) juz tylko miesiac :D
Ambrozja -meega kciuki;)
Mi lekarz mówił podobnie jak już dziewczyny pisały - test negatywny - nie koniecznie musi "mówić" prawdę, ale pozytywny się nie myli :)
Ja bym chyba brała d*phaston - tak jak pisała ana - na podtrzymanie maleństwa.
Ja zwarta i gotowa (pozytywnie nastawiona:)czekam na koniec @ i kolejną próbę:)
Mi lekarz mówił podobnie jak już dziewczyny pisały - test negatywny - nie koniecznie musi "mówić" prawdę, ale pozytywny się nie myli :)
Ja bym chyba brała d*phaston - tak jak pisała ana - na podtrzymanie maleństwa.
Ja zwarta i gotowa (pozytywnie nastawiona:)czekam na koniec @ i kolejną próbę:)