Widok

CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kassia a Wy roczek za ponad miesiac... ja cieee jak leci szybko ten czas.... troche nostalgicznie mi sie zrobilo teraz...
A dziękuję Olesia za pamięć.
My już na koncówce. Teoretycznie z OM dziś zaczęłam 38 tydzień. Wyczekujemy już Bartusia i jesteśmy gotowi :)
Czuję się dobrze, miewam skurcze ale tragedii nie ma.
Jedyne co, to od 3-ech dni mnie czyści dołem.. mam nadzieję, że to oznaka, że to już niedługo :)
Kasiu chętnie :) jak tylko Julek będzie zdrowy..a gdzie mieszkasz? dziś wieczorem 37,5 więc jest progres doktor mówił, że temp zacznie spadać po 4 dawce.. w 6 dobie antybiotyku mam jechać do niego na oddział na odsłuch ew. rtg, ale może wcześniej się umówię do naszej przychodni do pediatry..choć jakoś tak się ostatnio na te lekarki tam zeźliłam..bo one nigdy nic nie wiedzą i sama muszę podpowiadać..najważniejsze,ze Juli juz sie cieszy i ładnie bawi..więc chyba jest lepiej..
Bombelku jakby nie zdazyla.. życzę szybkiego i malo bolesnego porodu, bo troche pobolec musi co bys sobie zapamietała :P ukochaj synka od e cioci po urodzeniu... trzymam kciuki za Wasze poczatki! bądz dzielna :D :*
eh :)
hej Dziewczyny:)

mam pyt. jak radzic sobie z opuchlizna?? zauwazylam,ze zaczely mi puchnac dlonie-rece i nogi przy kostkach.. zdjelam juz obraczke..skarpety nosze jak najmniej uciskowe..
w ciagu dnia klade nogi na sciane - wyzej reszty ciala..

nie wiem czy to od tego,ze malo pije? czy tak juz jest?? ale to troche chyba za szybko jak na ten tydzien ciazy.. dzisiaj wchodzimy w 27 tyd dopiero..
Z tego co wiem to niektórym ciężarnym zbiera się woda w kończynach,z tego powodu niektóre dużo tyją,ale po porodzie mija i waga spada.Jakie są na to sposoby to nie wiem.
Stokrotko kontroluj ciśnienie.
Póki masz w normach, to nic złego się nie dzieje.
moja siostra z bliźniętami też szybko puchła.
Ja mam teraz na końcówkę, ale ciśnienie ok.

Koralik - nie dziekuje :)
Bombelkowa Ty już chcesz rodzić?To wyobraż sobie,ja 4 lata temu jak byłam w tym samym czasie co Ty teraz to urodziłam dopiero za miesiąc,w 42 tygodniu ciąży:)fajnie co?
ania, chcę :)
ale mojemu Małemu to się już 4 tygodnie temu śpieszyło, więc liczę na to, że jeszcze do tygodnia max..
Obstawiam dwie daty : 12.03 - mamy 6 rocznicę poznania z męzem, albo 21.03 - męża urodziny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pierwszy dzień wiosny fajna data...sorki nie za 4 a za 6 tygodni według Twojego suwaczka mój poród nastapił,to było już za długo,brzuch jak arbuz ogromny,dziecku ciasno,raz mnie nieżle nastraszył że w środku nocy do szpitala jechaliśmy:)Zmęczona byłam już tym czekaniem a jeszcze ten strach i najgorsze dopytywanie sie teściowej codziennie telefon miałam żeby uśmierzyć jej ciekawość czy już?
hahahaha ania uśmiałam się :)
U mnie identyczna sytuacja z telefonami..
Mojej mamy jeszcze jakoś znoszę, ale teściowej.. ostatnio panikę kręci z mojego rozwolnienia (czy to aby napewno normalne?)
Nie pomagają tłumaczenia, że - tak.
No ja mam już 37 tydzień, wiec im bliżej tym bardziej się mi chce mieć Małego przy sobie. Chyba każda przyszła mama tak ma :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
:)
A ja zaczęłam nowy cykl...
Asiu, trzymam za Ciebie mocno kciuki &&&& :):):)

Dziewczyny, a moje samopoczucie....ehhh....fatalne :/...
Mdłości caly dzień. zgaga, zaparcia, i niesamowity ból pleców. Myślałam, że to się zacznie jak mi brzuch urośnie, a co się okazuje, że przez hormony mogły się połączenia stawowe rozluxnic i jeśli miałam problem z plecami to tak juz będzie....
Dochodza do tego duszności, wrażliwośc na zapachy i drażliwośc ogólna na wszytsko !!! wzdęcia to mam takie, że chyba już o jakiś luźnycxh spodniach pomyślę, bo i tak w rozpiętym rozporku siedzę :P
olimpia mnie plecy bolaly na poczatku ciazy... jak sie tam wszystko przestawiało... i potem dopiero na sam koniec... dziwilam sie ze maly spacerek a ja musze usiasc .. i powyginac sie, nie umialam znalezc sobie miejsca normalnie...

bombelku wyobraz sobie telefony od mojej rodziny jak bylam w 41 tygodniu i nic sie nie dzialo.... pamietacie jak dlugo chodzilam w ciazy? urodzilam w 42 tygodniu........ myslalam ze juz z nerwow powiem ze urodzilam i planuje juz chcrzciny........ a nieraz mialam ochote wylaczyc telefon... ale sie zlitowalam nad mezem ktory byl w pracy i czasem dzwonil czy jest ok, od niego jeszcze telefony byly spoko... ale na samym koncu nawet moja mama mnie juz denerwowala
Koraliczku... niestety ja chodze zgięta wpół... jakbym conajmniej była po operacji liposukcji :(
To taki typowy ból jak przy rwie kulszowej :( Już kiedys miałam takie ataki że się ruszyc tydzień nie mogłam, więc boję się, że w ciazy mi się jeszcze pogorszy :(
Niestety ale chyba to zwolnienie jest nieuniknione :(
Dzięki Olimpia :)
Widzisz tak nie chciałaś iść na to zwolnienie,że organizm musi Ci to dobitnie podpowiedzieć, także słuchaj się i na zwolnienie!
Olimpia - Ty się w takim razie teraz oszczędzaj!! i dobrze byś zrobiła idąc na zwolnienie, takie jest moje skromne zdanie :)

Asia - również 3mam kciuki za owocny cykl ;) My niebawem zapewne zaczniemy już 9 cykl :( z kolejną wiarą i nadzieją na to, że się uda ;) teraz będzie o tyle lepiej nawet psychicznie, że będziemy już pod skrzydłami specjalisty... nie mogę się doczekać przyszłego tyg - jestem ciekawa co powiem Nam lekarz :)

A jutro jadę do akademii medycznej zrobić badania tsh, ft4 plus chcę zrobić prolaktyne... zobaczymy, czy faktycznie to była wina tsh, czy coś jest nie tak z nią :/

kkasiu - na razie nie zawracam Ci głowy, wyślę Ci numer jak już konkretnie dogadam si z moim Bratem co i jak, bo Młody cosik niezdecydowany jest :( Ci faceci... :)

a co tam u Was Dziewczyny w ogóle? Bombelkowa, Ty już na finiszu - 3mam za Ciebie mocno kciuki!! :* aby poród był szybki i bezbolesny :)
Hej dziewczyny:)

Ja po raz, mam wrażenie setny, oczekuje, a w zasadzie nie na @. Mam nadzieje ze nie przyjdzie to kwestia jeszcze kilka dni i dowiem się wszystkiego - narazie bolą mnie piersi (sutki w zasadzie). Co ma być to będzie:)

Olimpia - bezwzględnie odpoczywaj:) o maleństwo trzeba dbać!
Asiu ,Olesiu - my jesli ten (odpukać) cykl nie będzie pozytywny to zaczniemy 10. Ale dziewczyny damy radę i już :)
Odebrałam swoje wyniki (TSH I FT4) i chyba jest dobrze. Wy się bardziej dziewczyny znacie;p
Wyglądają tak:
-TSH - 1.74 (0.27-4.20)
-FT4 -16.16 (12-22);
więc chyba oki,prawda?
iwonus.p - z tego co wiem, masz bardzo dobre wyniki, marze o takich ;)

Kochana, to Ty starsza od Nas o miesiąc :):) ale ja wierze, że kiedyś Nam się uda :**
Hey dziewczyny. Bylam wczoraj na usg i mam dwa pecherzyki. 21 i 24 mm w 14dc. Lekarz powiedzial ze sa idealne. Wyprosilam pregnyl i teraz z mezem dzialamy ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry