Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek ma 7 lat i na imię Jakub (ale woli jak mówimy Kuba) i choć to popularne imię w klasie jast jedynym Kubusiem. Córcia ma 1,5 roku i na imię Kinga( a mówimy Kinia). W naszej rodzinie ostatnio pojawił się Nataniel (mówią na niego Natan) i jakoś nie mogę sie przekonać do tego imienia, ale nie mówie tego głośno, co mi do tego? Ostatnio słyszałam, że ktoś nazwał swoje dzieci Modest i Achilles. Jakoś to do mnie nie przemawia. Jeśli zdecydujemy się na jeszcze jedno dziecko to na pewno będzie Lenka.
a propos Mercedes.
Jak dla mnie piękne imię, pierwszy raz spotkałam się z nim w książce 'hrabia Monte Christo'
pozniej sie dowiedzialam, ze nazwa marki samochodu wziela sie od imienia corki Jellinka.
Co z tego, ze piekne, ale dla mnie zbyt odwazne jak na polskie warunki :)
image
jest wiele ładnych imion, ale nie wiem czym kierowali się rodzice dzieci, kiedy nadawali im imiona Onufry, Ramona czy Majkel i Brajan. te ostatnie to już mistrzostwo:)))
http://gorny.edu.pl/imiona/
image

Co do tych najpopularniejszych imion w W-wie... mnie powaliło imie dla chłopca - Myszon, a dla dziewczynki - Niunia... masakra jakaś. Wyobrażacie sobie jak dziewczyna będzie miała naście lat a znajomi będą za nia wołać "ej, Niunia" ???
image

Mnie przezywali Asia pitrasia; Joanna - Jo Rychu, tyż z wioski. :o
Józek przynieś wózek....

a mojej teściowej tez nie podoba się imię naszej córci i mam to w du....
jest Anielka- choć wiele osób myli się i mówi do niej Amelka....
chyba różnicy nie widzą:)
dla mnie najdziwniejsze imiona z jakimi sie spotkalam to Gruzjanna i Delfina.

nie wiem kto wpada na takie pomysly, niby o gustach sie nie dyskutuje ale...... imiona nieco dziwne.
dla mnie najdziwniejsze imię na jakie "trafiłam" w swoim otoczeniu to MERCEDES :P a właściwie Mercedes Stanisława...

zgadnijcie na punkcie jakich aut tatuś małej ma fisia?
ja mam na imie Ola i od małego słyszałam "Ola Fasola" albo "poszła ola do przedszkola zapomniała parasola" hehe na kazde imie znajdzie się przezwisko...

najdziwniejsze imie jakie słyszałam to Chanel! :) aż zapytałam sie wtedy tatusia dziewczynki czy pisze sie przez ch czy sz :)

a swojej córeczce daliśmy na imię Kinga :D mało dziewczynek jest o tym imieniu :) i tak zdrobniale to Kinia :) jak bym miała drugie dziecko - córeczke to bym dała jej na imie Matylda :)
ja zrobiłam tak przeprowadziłam sondę wśród najbliższych ale dałam im do wyboru tylko 4 wybrane prze zemnie imiona:WERONIKA,ZUZANNA,NATALIA,LENA!!NAJWIĘCEJ GŁOSÓW ZDOBYŁA NATALIA A NASTĘPNIE ZUZIA....PO KRÓTKIM NAMYŚLE ZDECYDOWAŁAM ŻE MOJA CÓRECZKA BĘDZIE MIEĆ NA IMIĘ LENA,LENKA!!!OZNAJMIŁAM JUŻ WSZYSTKIM ŻE NOSZĘ W BRZUSZKU MAŁĄ LENKĘ I NIE USŁYSZAŁAM ANI JEDNEJ UWAGI...PO PROSTU PRZYJĘLI DO WIADOMOŚCI I KONIEC TEMATU!!DZIEWCZYNY I DROGIE PANIE NAJLEPIEJ WSŁUCHAĆ SIĘ W SIEBIE I WYBRAĆ IMIĘ A BLISKICH I ZNAJOMYCH POINFORMOWAĆ STANOWCZYM TONEM W TEN SPOSÓB UNIKNIECIE "DOBRYCH RAD I PORAD"NO I IŚĆ ZA GŁOSEM SERCA A NIE TRENDÓW I MODY....!
moje dziecko ma zydowskie imię i jakos nie robi mi to zadnej roznicy skad imie pochodzi.
Igor,Olga...imiona rosyjskie naprzyklad i co z tego:)?
image
magdalena jest podobna do supermena
Magdalena- W piwnicy trzyma jelenia
Ewa spadła z drzewa:)
nasza córeczka miała mieć na imię Maja - kilka m-cy temu nie było jeszcze takiego wysypu Majek jak teraz :P zawsze w Mamo to ja patrzę na zdjęcia maluszków i imiona - wtedy trafiała się jedna Maja na 2-3 strony fotek maluszków ;P

teraz jest ich kilka :)

a nasza córcia postanowiła być synkiem... po pierwszym szoku postanowiłam wybrać imię, które będzie mi się podobało - i Mężowi też :)

drugie imię miałam wybrane od kilku lat - założyłam, że mój syn musi mieć imię po moim Tacie (który zmarł jak miałam 6 lat) :P

termin mam na 2.10 - a to dzień Aniołów Stróżów :) a że wierzę w opiekuńczą moc Aniołów - postanowiłam "dać" synkowi jeszcze jednego Aniołka (Archanioła)... i tak zapadła decyzja - synuś będzie miał imiona Gabriel Piotr :)
LIwia bardzo ładne imie sama tak chiałam nazwac córeczke
nie ma w nim nic smiesznego czy dziwnego
przynajmniej jest dosyc oryginalne, osobiscie nie lubie tych imionowych trendów i dla córki szukalam takiego imienia aby bylo normalne, ale nie popularne
sama mam bardzo oryginalne imie(nie to z nicku oczywiscie) i wogole mi ono nie przeszkadza, a nawet czasem cieszy ze wyróznia mnie z tłumu
ale jesli ktos swój wybor uzaleznia od jakis wierszykow to chyba ma jakis problem : )
http://www.youtube.com/watch?v=64OKjmAbWzI
image
:) no mnie się naprawdę podoba.

a co do nazwiska, to moim zdaniem warto trochę patrzyć na nie, niekoniecznie nazwisko musi być piękne do pięknego imienia, ale chodzi o to, żeby całość nie brzmiała śmiesznie...
W końcu komuś oprócz mnie się podoba :) Co do nazwiska...hmmm...nie jest zbyt piękne,więc chyba żadne imię do niego nie pasuje :))))

Inne tematy z forum Morena

Rakoczego 17 (5 odpowiedzi)

Budynek powstanie w miejscu, które jest świetnie skomunikowane i pełne udogodnień dla...

Centralpark - opinie i oceny (46 odpowiedzi)

Centralpark to strzeliste, 16-piętrowe budynki mieszkalne, które powstaną w centrum os. Morena....

3 Lipy (7 odpowiedzi)

Morena to dzielnica o dobrze rozwiniętej infrastrukturze. Mieszkańcy w pieszej odległości od...

do góry