Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie się bardzo podobają imiona pochodzące z kultury żydowskiej.
i to też uważam za bardzo ładne :)

chociaż wszystko zależy jeszcze, jak brzmi z nazwiskiem...
Czy faktycznie imię Salomea jest takie złe? Jeszcze nie mam dzieci,ale jeśli kiedyś będę miała córkę/córki,to jedna z nich będzie właśnie tak miała na imię. Mojej rodzinie niezbyt się podoba,twierdzą,że wszyscy będą na nią wołali Salcia. A dla mnie jest to piękne imię :)
mnie się podoba Amelia, a skrót Mela jest super :)

już kiedyś o tym pisałam, że zastanawiające jest to, że pewnym pokoleniom podobają się takie same imiona - ciekawe skąd się to bierze... mnie się od lat podobają imiona Michalina i Antonina dla dziewczynki, zawsze myślałam, że to takie super oryginalne, a okazuje się, że jednak nie.

ale powiem Wam, że ja jednak chyba bym takiego najmodniejszego imienia nie dała... choć z drugiej strony gdyby było moje ukochane i wymarzone... no nie wiem. w każdym razie ja jestem Agnieszka i miałam cztery Agnieszki w klasie w podstawówce, pięć w ogólniaku i siedem na studiach - i choć lubię moje imię, to jednak chciałabym, aby moje dziecko w przyszłości miało imię bardziej oryginalne...
Ja też wybrałam AMELIA i smieję się tylko jak wujek mówi EMALIA :-))
A co jest brzydkiego w tym "mela"? Mnie sie podoba. Mela znaczy jabluszko po wlosku wiec calkiem apetycznie
Ja jeszcze w liceum miałam zrobioną listę imion dla potencjalnych dzieci. Jak byłam w ciąży gdzieś ją znalazłam. Na pierwszym miejscu była Amelia na drugim Oliwia.
Tak jak w Waszym przypadku Amelia nie przypadło mojej rodzinie do gustu. Mój Tata wiecznie mówił że będą wołali za nią mela.
Ostatecznie jest Oliwia Patrycja.
Niestety jak robiłam tę listę Oliwka nie była tak popularna jak 4 lata temu. Dopiero w piaskownicy i w przedszkolu okazało się, że Oliwek cała masa.
Ogólnie nie interesuje mnie jak inni rodzice nazywają swoje dzieci....natomiast drażnią mnie spolszczone zagraniczne imiona: zamiast Jessici znajomi mają DŻESIKĘ.

Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ja słyszałam też o Kresceni :) Dla mnie urocze, Kresia :)
ALe fakt, że oryginalne imie...
image
a ja mam małą Majeczkę i większego Piotrusia, z dziwnych imion - mam znajomą - nazywa się Delfina.
image
my mamy Liwie i ja wcale nie uwazam ze to imie jest jakos bardzo orginalne...jak dla mnie takie samo jak ania, kasia czy basia...w rodzinie byly podzielone zdania oczywiscie, ale teraz jak juz jest malenstwo wszystkim sie podoba;)
imageimage
nie no ludzie mają n****ne w głowach ... jak można tak skrzywdzić dziecko na starcie? widziałyście spis najpopularniejszych imion nadawanych w Warszawie? na ostatnim miejscu jest (ale JEST) Żyraf :D to też niezła masakra
to chyba Was przebiję z imionami, znajomi znajomych nazwali swoją córkę od łacińskiej nazwy kwiatu "rajski ptak" tzn. .... STRELICJA
to jest dopiero orginalność
No i to jest wlasnie problem, ze to co dla jednych wydaje sie osmieszające dla innych jest to super imie :)

Bo raczej rodzice, może prócz kilku przypadków :) nie nazywaja dziecka świadomie w sposób ośmieszający w ich mniemaniu oczywiście :)

image
no wlasnie,najbardziej nie rozumiem rodzicow ktorzy daja dziecku imie osmieszajace.to nie oni beda je nosic cale zycie tylko inny czlowiek.tym ja sie sugerowalam bynajmniej.
image
wiecie co często tak jest że rodzice dają dziecku na imię tak że oszpecaja to dziecko późniejszym okresie -ostatnio usłyszałam jak amła woła KASJANA pól dzieciaków na placu zabaw zaczęło się śmiać ja rodząc 3 ,5 roku temu dałam na imię Dawid choć większa częśc rodzinki była przeciw(i właśnie dlatego dałam)nie znaliśmy kompletnie żadnego Dawidka dopiero kiedy w wieku 1 ruszylismy na place zabaw tow glowie mi się nie mieściło ile jest DAwidków -w przedszkolu 6 w grupie -nie żałuje ani troszkę ,że jest DAwidek -nie wyobrażam sobie żeby mógł mieć inaczej na imię :)
Nie przejmuj sie, u mnie w rodzinie pare lat temu pojawiła sie Liwia - na poczatku tez sie dziwiliśmy co to za imie, bo nieznane a teraz już sie wszyscy przyzwyczaili :-))))
A swoja drogą podobno kilkanaście lat temu wszyscy dziwnie rezagowali np na imię Żaneta (pewnie tak jak teraz na Liwie) a teraz juz nikt sie nie dziwi jak dziewczynka ma tak na imie.
my daliśmy córci na imię Zuzanna. OgOlnie sie wszystkim podobało, ale i tak mój brat wymyślił sobie Zuzana o****na :-) ale się raczej z tego śmiejemy bo to często prawda :-). A jeśli chodzi o orginalne imiona to moja bratowa ma na imię Oriana i wszyscy myślą że jest ze wschodu a to rodowita Gdańzczanka :-)
image
image
u nas bedzie Blanka Nel i w sumie nie spotkalismy sie ze zlymi reakcjami od znajomych badz rodziny, natomiast, 3 ka znajomych w pracy powiedziala, ze bedzie wytykana w szkole itp, sa to Anglicy, z ktorych jeden z nich ma 2-ke dzieci: Vital i Nevaeh( tego to do dzis nie wiem jak wymowic ;-)))
ale wydaje mi sie, ze bardziej bylo to zlosliwe, a ja mowie to co powiecie o nazwisku, przeciez jest typowo polskie, z koncowka ska...to juz byla cisza,
image

image
ja znam 15 letnia dzewczyne o imieniu Fabiola :P
image
mi się raz wyrwało "o Boże" jak usłyszałam jak znajomi nazwali synka ... nie przeszło mi przez gardło że ładnie, że orygilanie czy coś takiego ... po prostu się skrzywiam myśląc, że chyba po pijaku wymyślali imię ... synka nazwali Roland :/
Też jestem Kasia i jak chodziłam do szkoły to zawsze mialam w klasie przynajmniej 3 inne Kasie i jakoś to nikomu nie przeszkadzało, więc teraz tez bym się nie sugerowala tym ile Julek czy Kubusiow jest juz w okolicy czy w rodzinie:)
A ja Wam pwiem jeszcze inną rzecz... moja teściowa jest osobą bardzo wierzącą i kiedyś jak dyskutowaliśmy o imionach powiedziala nam,że imie musi być jakiegoś świętego:) tzn. jeśli chcialabym nazwać synka np. Olivier a nie ma takiego świętego to bylby koniec świata i według niej jest to nie do pomyślenia:)

Inne tematy z forum Morena

Leśna Dolina (58 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Bieganie zimą (27 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

3 Lipy (7 odpowiedzi)

Morena to dzielnica o dobrze rozwiniętej infrastrukturze. Mieszkańcy w pieszej odległości od...

do góry