Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy Liwie i ja wcale nie uwazam ze to imie jest jakos bardzo orginalne...jak dla mnie takie samo jak ania, kasia czy basia...w rodzinie byly podzielone zdania oczywiscie, ale teraz jak juz jest malenstwo wszystkim sie podoba;)
imageimage
a ja mam małą Majeczkę i większego Piotrusia, z dziwnych imion - mam znajomą - nazywa się Delfina.
image
Ja słyszałam też o Kresceni :) Dla mnie urocze, Kresia :)
ALe fakt, że oryginalne imie...
image
Ja jeszcze w liceum miałam zrobioną listę imion dla potencjalnych dzieci. Jak byłam w ciąży gdzieś ją znalazłam. Na pierwszym miejscu była Amelia na drugim Oliwia.
Tak jak w Waszym przypadku Amelia nie przypadło mojej rodzinie do gustu. Mój Tata wiecznie mówił że będą wołali za nią mela.
Ostatecznie jest Oliwia Patrycja.
Niestety jak robiłam tę listę Oliwka nie była tak popularna jak 4 lata temu. Dopiero w piaskownicy i w przedszkolu okazało się, że Oliwek cała masa.
Ogólnie nie interesuje mnie jak inni rodzice nazywają swoje dzieci....natomiast drażnią mnie spolszczone zagraniczne imiona: zamiast Jessici znajomi mają DŻESIKĘ.

Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
A co jest brzydkiego w tym "mela"? Mnie sie podoba. Mela znaczy jabluszko po wlosku wiec calkiem apetycznie
Ja też wybrałam AMELIA i smieję się tylko jak wujek mówi EMALIA :-))
mnie się podoba Amelia, a skrót Mela jest super :)

już kiedyś o tym pisałam, że zastanawiające jest to, że pewnym pokoleniom podobają się takie same imiona - ciekawe skąd się to bierze... mnie się od lat podobają imiona Michalina i Antonina dla dziewczynki, zawsze myślałam, że to takie super oryginalne, a okazuje się, że jednak nie.

ale powiem Wam, że ja jednak chyba bym takiego najmodniejszego imienia nie dała... choć z drugiej strony gdyby było moje ukochane i wymarzone... no nie wiem. w każdym razie ja jestem Agnieszka i miałam cztery Agnieszki w klasie w podstawówce, pięć w ogólniaku i siedem na studiach - i choć lubię moje imię, to jednak chciałabym, aby moje dziecko w przyszłości miało imię bardziej oryginalne...
Czy faktycznie imię Salomea jest takie złe? Jeszcze nie mam dzieci,ale jeśli kiedyś będę miała córkę/córki,to jedna z nich będzie właśnie tak miała na imię. Mojej rodzinie niezbyt się podoba,twierdzą,że wszyscy będą na nią wołali Salcia. A dla mnie jest to piękne imię :)
mnie się bardzo podobają imiona pochodzące z kultury żydowskiej.
i to też uważam za bardzo ładne :)

chociaż wszystko zależy jeszcze, jak brzmi z nazwiskiem...
W końcu komuś oprócz mnie się podoba :) Co do nazwiska...hmmm...nie jest zbyt piękne,więc chyba żadne imię do niego nie pasuje :))))
:) no mnie się naprawdę podoba.

a co do nazwiska, to moim zdaniem warto trochę patrzyć na nie, niekoniecznie nazwisko musi być piękne do pięknego imienia, ale chodzi o to, żeby całość nie brzmiała śmiesznie...
http://www.youtube.com/watch?v=64OKjmAbWzI
image
LIwia bardzo ładne imie sama tak chiałam nazwac córeczke
nie ma w nim nic smiesznego czy dziwnego
przynajmniej jest dosyc oryginalne, osobiscie nie lubie tych imionowych trendów i dla córki szukalam takiego imienia aby bylo normalne, ale nie popularne
sama mam bardzo oryginalne imie(nie to z nicku oczywiscie) i wogole mi ono nie przeszkadza, a nawet czasem cieszy ze wyróznia mnie z tłumu
ale jesli ktos swój wybor uzaleznia od jakis wierszykow to chyba ma jakis problem : )
nasza córeczka miała mieć na imię Maja - kilka m-cy temu nie było jeszcze takiego wysypu Majek jak teraz :P zawsze w Mamo to ja patrzę na zdjęcia maluszków i imiona - wtedy trafiała się jedna Maja na 2-3 strony fotek maluszków ;P

teraz jest ich kilka :)

a nasza córcia postanowiła być synkiem... po pierwszym szoku postanowiłam wybrać imię, które będzie mi się podobało - i Mężowi też :)

drugie imię miałam wybrane od kilku lat - założyłam, że mój syn musi mieć imię po moim Tacie (który zmarł jak miałam 6 lat) :P

termin mam na 2.10 - a to dzień Aniołów Stróżów :) a że wierzę w opiekuńczą moc Aniołów - postanowiłam "dać" synkowi jeszcze jednego Aniołka (Archanioła)... i tak zapadła decyzja - synuś będzie miał imiona Gabriel Piotr :)
Ewa spadła z drzewa:)
Magdalena- W piwnicy trzyma jelenia
magdalena jest podobna do supermena
moje dziecko ma zydowskie imię i jakos nie robi mi to zadnej roznicy skad imie pochodzi.
Igor,Olga...imiona rosyjskie naprzyklad i co z tego:)?
image
ja zrobiłam tak przeprowadziłam sondę wśród najbliższych ale dałam im do wyboru tylko 4 wybrane prze zemnie imiona:WERONIKA,ZUZANNA,NATALIA,LENA!!NAJWIĘCEJ GŁOSÓW ZDOBYŁA NATALIA A NASTĘPNIE ZUZIA....PO KRÓTKIM NAMYŚLE ZDECYDOWAŁAM ŻE MOJA CÓRECZKA BĘDZIE MIEĆ NA IMIĘ LENA,LENKA!!!OZNAJMIŁAM JUŻ WSZYSTKIM ŻE NOSZĘ W BRZUSZKU MAŁĄ LENKĘ I NIE USŁYSZAŁAM ANI JEDNEJ UWAGI...PO PROSTU PRZYJĘLI DO WIADOMOŚCI I KONIEC TEMATU!!DZIEWCZYNY I DROGIE PANIE NAJLEPIEJ WSŁUCHAĆ SIĘ W SIEBIE I WYBRAĆ IMIĘ A BLISKICH I ZNAJOMYCH POINFORMOWAĆ STANOWCZYM TONEM W TEN SPOSÓB UNIKNIECIE "DOBRYCH RAD I PORAD"NO I IŚĆ ZA GŁOSEM SERCA A NIE TRENDÓW I MODY....!
ja mam na imie Ola i od małego słyszałam "Ola Fasola" albo "poszła ola do przedszkola zapomniała parasola" hehe na kazde imie znajdzie się przezwisko...

najdziwniejsze imie jakie słyszałam to Chanel! :) aż zapytałam sie wtedy tatusia dziewczynki czy pisze sie przez ch czy sz :)

a swojej córeczce daliśmy na imię Kinga :D mało dziewczynek jest o tym imieniu :) i tak zdrobniale to Kinia :) jak bym miała drugie dziecko - córeczke to bym dała jej na imie Matylda :)

Inne tematy z forum Morena

GreenLine (9 odpowiedzi)

GreenLine powstaje przy ul. Rakoczego na styku Moreny i Matemblewa, w otoczeniu zalesionych...

Leśna Dolina (58 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

3 Lipy (7 odpowiedzi)

Morena to dzielnica o dobrze rozwiniętej infrastrukturze. Mieszkańcy w pieszej odległości od...

do góry