Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale Ziuta to od Kazimiery, a nie Zosi

na Kazika mówią Ziutek, Kaziutek

każdy ma swoje ulubione imiona i takie, których nie lubi. jakoś jednak nie wyobrażam sobie skrytykować kogoś za już obrany wybór. co innego luźne rozmowy.

póki co nasz wybór raczej wzbudza pozytywne emocje: Franek, Franio, Francik i Francio. po prostu Franciszek. aa jednynie koledzy z pracy mnie wyśmiali. trudno.
pewnie tak,ale i tak to zabawne;)
image
myślę, ze to żadna "tradycja" :P chyba po prostu chciała jakoś podnieść rangę swojego widzi mi się :P
łorety,ale zasady rodzinne,jakies przedpotopowe ;)
image
zanim jeszcze poznaliśmy płeć dziecka teściowa próbowała mi "dyskretnie" zasugerować, że u nich w rodzinie jest taka tradycja, że to babcia wybiera imię dla pierwszego wnuka i np mój mąż, czyli jej syn został nazwany tak, jak wymyśliła to jego prabacia ... spojrzałam na nią tylko jak na ufo i powiedziałam, że widocznie była za mało asertywna i niech zapomni, że to nasze dziecko i tylko my zadecydujemy jak będzie miało na imię :)
moja kolezanka jest w ciazy ,2 xporoniła i za kazdym razem mówiła ze chce miec Zosie :) teraz jest w piątt\ym m-cu i daj BOZE donosi i mówimy ze bedzie mała Zocha ,ktos by sie obraził ze zocha ?? !! a ona tak poprostu mówi do brzuszka mała Zocha i juz ,ja mówi ziuta :)
zapomniałaś o Mai :P

jestem tego samego zdania :)
hehehe :P;)
image
Przypomniało mi się - Mateusz - wajchę przełóż ;)))))
No i co teraz????? No, cholerka tylko pod ziemię się zapaść ;))))))
ja mam Maje i nikt tak nie woła

a ja jestem Justyna -pierzyna buhahhahahhahha:D

Rety,ludzie to maja problemy co :P?
image
a u mnie w rejonie jest masa Mateuszów i Bartków ostatnio .z dziewczynek to kazda malutka ma na imie Maja....
I co z tego?
Ładne są i ich popularnosc chyba nie jest jakims wielkim problemem:)
image
Nieładne jest mówienie przyszłej mamie, że wybrała brzydkie imię, a tym bardziej komentowanie "co to za dziwaczne imię"
Moja ciotka, starała się wpłynąć na mojego narzeczonego i jego nakręcała, żeby się nie zgodził na takie imię.
Później sie modliła, żeby był chłopiec bo miał być Jakub :)
I zrobiłam wszystkim na złość, w moim brzusiu jest Amelia i Amelią pozostanie, czy się komuś podoba czy nie.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mojej mamie też się Mateusz nie podobał. A dziś sama mówi, że inne by do niego nie pasowało. Przecież widać, że to Mateusz ;)))
image

mi znowu mama dowaliła ze niby u niej w pracy sie smieja co to za imie glupie Liwia,brak słów.
image
To, że jest dużo Amelii to fakt, ale dla mnie moja córka będzie ta jedyna Amelia.Każde imię przechodzi swoją falę.

Moje również popularne i Kaś jest masę
To rodzice decydują jak ich pociecha ma mieć na imię :)
Od dawna mam wybrane imiona dla swoich pociech, jeszcze w czasie kiedy tylko marzyłam o maleństwie
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mamy Mateuszka. Ale dla dziewczynki chcieliśmy Marta. Kiedyś usłyszałam "Marta, g...warta" ;)
image

moja córka to Lena a Lena- Polena :-)
Nasza Kochana Lenka
image
image
ja ma na imie Maja i było kilka tekstów typu ..."majajajka"..ale wbijam w to fajnie być Mają. Ja mam Anię, a druga będzie Izą lub Tomkiem, w zalezności od płci.
image
image

Inne tematy z forum Morena

Kusocińskiego (19 odpowiedzi)

Morena to dzielnica ceniona za dogodną infrastrukturę, szeroką ofertę handlową, edukacyjną i...

Centralpark - opinie i oceny (46 odpowiedzi)

Centralpark to strzeliste, 16-piętrowe budynki mieszkalne, które powstaną w centrum os. Morena....

Rakoczego 17 (5 odpowiedzi)

Budynek powstanie w miejscu, które jest świetnie skomunikowane i pełne udogodnień dla...

do góry