Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i Bartków, jak ostatnio na placu zabawa zawołałam swojego synka to kilku Bartków sie odwróciło :)
A teraz w szkołach jest wysyp Julii i Majek.
Dziewczyny, ale co z tego, ze jest duzo Amelek, Kubusiów, Julek czy Zuziek - dla rodziców tych dzieciaczkow jest to ich jedyna, niepowtarzalma i cudna Amelka, Julka bądz Kubus!!

A nawet jeśli Amelka została nazwana Amelką bo imie zrobiło sie popularne i rodzicom bardzo sie podoba to chyba wiedzielei co robia.... :)

Darujcie sobie te apele :)

Jak chodzilam do liceum to w klasie mialam chyba 5 czy 6 Kaś :) I co? I nic! Nikt sie nie mylil, uzywano równiez ich nazwisk i nikt nie robił halo z tego, że w jednej klasie tyle Kasiek :)
image
Do Milimili Mileny - masz bardzo ładne imię :))))
Każda z nas nazywa swoje dzieciątko tak jak jej się podoba :) my daliśmy Jaś i choć to imię mi sie od dawna podobało, nie wiem czy teraz już bym tak dała na imię naszemu synkowi, a to dlatego, że stało sie ostatnio bardzo popularne :/// dlatego do mamuś Amelek- zmiłujcie się ile ich już jest? co druga dziewczynka to Amelka :// była fala Wiktorii, Julii, Zuzi teraz Amelki ://// choć nie pisze, że imię mi się nie podoba, bo podoba.
Marika, cudne imię :)
Znam jedną dziewczynkę o tym pięknym imieniu :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do Elkra - a ja mam na imie Milena, i jak chlopcy spiewali Milka z alpejskiego mleka, to na podryw a nie dokuczliwie :) Ciesze sie ze mam orginalne imie, a moja siostra ma na imie Mariczka :)
Też jestem zdania, że najważniejsze żeby rodzicom się podobało, jak moja kuzynka nazwała synka Marcel, to też nikomu się nie podobało i wszyscy mówili - " Marceli Nowotko" albo"Marcelino chleb i wino", bo akurat taka bajka leciała w TV. Teraz Marceli ma 7 lat i jest super dzieciak i nikt na to nie zważa, że na początku jego imię wydawało się dziwne.
hahahahahaha ale się uśmiałam
image
U mnie jest tak samo, córka będzie Amelia i większości rodzince się nie podoba. Ciotka z Austrii niemal błagała żebyśmy zmienili imię. Bracie, bratowa i wiele osób z rodzinki sprzeciwia się Amelii.
Tylko kogo to będzie dziecko, moje, czy mojej rodziny ??
Jak oni nazywali swoje pociechy ( niekoniecznie mi się te imiona podobają ) to milczałam bo to ich dziecko a nie moje.
Najważniejsze, że rodzicom się podoba.
Uważam, że rodzice decydują i gdyby mąż protestował to trzeba iść, albo na kompromis, albo przekonać męża do imienia ;)

Trzeba mieć swoje zdanie i nie sugerować się innymi, bo jesteśmy dorośli ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
widzę że rośnie konkurencja Julii, co druga dziewczynka się tak teraz nazywa ... i wszystkie one będą miały w przyszłości chłopakó Jakubów (bo kogo, jak co 2 chłopiec to Kubuś) ? :P

Amelia - tez miałam dać jakby była dziewczynka - mi i mężowi bardzo sie podoba , mojej mamie nie. Ale to nasze dziecko i my wybieramy.
Jednak bedzie synek Dawidek - nam sie podoba innym nie , ale to nasz synek i my decydujemy- proste
image

image
No, ja też się uśmiałam :))) Myślałam, że dorośli ludzie nie mają takich dylematów ;) Amelia - no cóż, imię jak każde inne. Jedni powiedzą, że śliczne, inni że średnie a inni, że brzydkie.
Ło matko, normalne imiona a ludzie robia problemy...

Dla mnie najwiekszym nietaktem w tym wszystkim jest komentowanie przez rodzine, znajomych wyboru imienia dla dziecka...
Jak można rodzicom, którzy wybrali imie dla dziecka dlatego, że wg nich jest SUPER i ŚLICZNE mowić, że imie nie teges, a dlaczego tak, a dlaczego nie tak.... Porazka!

Ale ja od babci mojego męża slysze to za każdym razem jak sie spotykamy.... Wrrrr, juz nawet nie komentuje bo mi szkoda nerwów :)
image
ależ się uśmiałam ... pierwsze słyszę !!!

nazwij jak chcesz :)
Moja corcia bedzie miala na imie Maja i wszystkim w rodzinie bardzo sie to imie spodobalo,nawet jak mnie pytaja o dzidzie,to mowia do ( o ) niej juz Majka:)
image
image
Michał - w portki kichał,
Adam - z babami nie gadam,
Małgorzata - cztery wiochy, jedna chata,
Agata - nogą zamiata
no już nie pamiętam wszystkich "częstochowskich rymów"
ale zawsze można je wyprodukować a dzieciaki to już z zasady produktywne są bardzo. Amelia, to prawie jak emalia ;)))) Ja chciałam dla dziewczynki Milena, to mnie mąż straszył, że dzieciaki będą ją jak tą krowę Milkę przezywać - miałam to głęboko :)))) Urodził się chłopiec i daliśmy mu na imię Szymon. Szymek...to coś z szynką można skojarzyć ;))) Mam się tym przejmować????!!!!! :)))))
Boszsze, moja teściowa i rodzinka meża cały czas gadała, że Antonina to dramat, takie długie imię, niemodne, koszmar! Miałam ich sugestie w głębokim poważaniu;)
U nas, jeśli będzie dziewczynka :) to też chyba Amelia. Mam w nosie czy się komuś podoba czy nie. A co do przezwisk to i tak nic na to nie poradzisz. Jak nie imię to nazwisko. Zawsze znajdzie się coś do przedrzeźniania.
image image
zgadzam się Amelia- bardzo ładnie:) ja bym tam się nie przejmowała i nawet uważam,że nie koniecznie można jakoś przedrzeźniać to imię akurat
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl

Inne tematy z forum Morena

GreenLine (9 odpowiedzi)

GreenLine powstaje przy ul. Rakoczego na styku Moreny i Matemblewa, w otoczeniu zalesionych...

Centralpark - opinie i oceny (46 odpowiedzi)

Centralpark to strzeliste, 16-piętrowe budynki mieszkalne, które powstaną w centrum os. Morena....

Bieganie zimą (27 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

do góry