Widok

***~~~CZERWCOWE MAMUSIE 12~~~***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy!!!
Nasz Mały chyba faktycznie odespał już trudy porodu. Do południa pospał ponad dwie godziny, a po południu-godzina, a potem 20 minut! Mam nadzieję, że chociaż noc mu się nie przestawi i będzie spał dalej tak, jak do tej pory!
Dziś pierwszy raz położyłam Kubusia na macie, ale hmmm... chyba jest jeszcze za mały. Na wiszące zabawki nawet nie spojrzał, patrzył tylko na bok. Śmiesznie-mama chciała mu zrobić niespodziankę, a on miał ją gdzieś :)
Byliśmy dziś na kontroli wagi-400 g na 2 tyg. Żadna rewelacja chyba, ale norma jest, więc ok! Za 2 tyg. pierwsze po wyjściu ze szpitala szczepienie! Już się boję!
Bierzecie te skojarzone szczepionki, czy zwykłe? A Rotawirusy-ja sama nie wiem...
Madzia, a Marta nie miała jeszcze szczepienia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w naszej przychodni pielęgniarka mówiła, że to są dwie szczepionki i u nas kosztują po 320 zł każda.

a u nas niby 3 dawki po 200 pare, ale jest niby promocja - co jest kurcze jakies dziwne no nie ? chyba, ze zamawiali wiecej i moze dostali rabat.... - no i jak sie zsumuje to faktycznie wychodzi powyzej 600 ....

Hmmm... Tylko ciekawe, dlaczego u Was 3 dawki, a u nas 2. To na pewno nie jest bez znaczenia.

moze to porpstu inna szczepionka - tzn firma ?!

wypluskalam sie .... zaraz zrobie akcje przenoszenie do lozeczka co pewnie sie skonczy wiszeniem na cycku :)

Hehe! Dokladnie tak jak ja. Wykapalam sie i ide przeniesc Malego do lozeczka :) A zatem do juterka!!! Ciekawe, jak nasze akcje przenoszenia sie powioda :)

No i co Madziu?? Moja akcja przenoszenia zakończona powodzeniem, a Twoja?
Mój mąż był dziś na noc w pracy, a ja spałam z Malutkim. Fajnie tak, bo tylko trzeba go przebrać, nakarmić, odbić i nie trzeba już czekać aż zaśnie, bo śpi obok. Ja zasypiałam przed nim, potem tylko kontrolnie się przebudzałam, a on smacznie spał! Ale kurcze-nie mogę go tak przyzwyczajać! :(
Uwaga, uwaga! Mamy wózek!!! Przyjechała moja siostra z synkiem. Alanek ma 1,5 roku i taki duży mi się wydaje, że szok! Byli u nas już i Alanek przechodząc przez próg (mamy taki wysok próg przy kuchni) przechodził, jakby chciał wejść na schody! Na czworakach go pokonuje, bo myśli że jeden próg czyni schody! śmiesznie to wygląda!

hejka
ja tylko na chwilunie, Nastka spi sobie w wozeczku na balkonie a ja smigam zrobic obiadek:)
dzis szykuje mega niespodzianke dla mezuska z okazji jego zblizajacych sie urodzin:)))

po 18tej moja Mama zostaje z Anastazja a ja jade po rO do pracy i zabieram go do aeroklubu... wykupilam mu skok na spadochronie:))) w tandemie oczywiscie z instruktorem, bo samodzielny skok musi byc poprzedzony kursem:) na co moj maz nie ma czasu...

On o niczym nie wie wiec bedzie na maxa zaskoczony:))) a ze jest to jego marzeniem to ja postanowilam je spelnic:)zasluzyl sobie,hehe

jak wrocimy wieczorkiem to postaram sie napisac jaka byla jego reakcja i wrazenia po tym wyczynie:)

milego dzionka

a podasz namiary na ten aeroklub???

Moj synek dzisiaj cały czas spędza w moich ramionach, co go tylko odłożę to zaczyna najpierw wiercić się potem marudzić aż wkońcu płakać wniebogłosy.Gdy tylko wyląduje na rączkach momentalnie się uspokaja. Chyba będzie mamisynkiem i przylepą mamusi;)
heja
moja akcja tez powiedzmy zakonczona powodzeniem... musialam przebrac Marte i pajace zalozyc, no i skonczylo sie przy cycku, ale takie szybkie dokarmienie no i zasnela dzielnie jak zawsze sama w lozeczku :D
za to dzis maly koszmarek ! tylko 5minutowki soebie ucinala przy cycusiu... no i dupa blada ! robilam 2 razy podchody do spaceru... bylo 10 minut zwiedzania a potem .... marudzenie i przejscie do palczu, a ja dawaj na syrenie do domku.... masakra jakas ! no i za 3 razem, gdy juz stwierdzilam, ze no musze isc chleb kupic, to w sklepie zakupy na raczkach a po zakupach... wsadzam ja do wozka, wyjezdzamy i co MArta zamyka oczy ! ja radosna po 19 pmykam po dzielni z wozekim... ale tylko 25 min ...
Agiluka a jak polozysz go i zainteresujesz jakas grezechotka to tez nic ?! cale szczescie MArta moze lezec do 40 min ze zmiana zabawek.... hitem jest teraz wiartaczek, ktory przesuwam jej przed oczami a ona zasuwa za nim .... hihi ze tez jej sie to nie nudzi... :) tfu tfu tfu hihi przeciez tylko tak ja moge zajac co jakis czas... no i jeszcze lezaczek dziala jak sie w nim buja jest cicho do 10 min... hihi troche maty, troche karuzelki i tak do kapieli ... oczywicie wynosic swoje tez trzeba..kurcze niedlugo mi rece odpadna chyba !

wow Alycja koniecznie daj znac jak tam niespodzianka dla meza ! super pomysl ! na pewno byl bardzo zadowolony ! kurcze fajowo !!

Maja ja tez nad ranem jak juz MArta obudzi sie kolejny raz zabieram ja do lozka i licze na to, ze przy mnie pospimy dluzej... :)

no hejka

wczoraj pozno wrocilismy wiec nie zdazylam juz napisac co i jak:)

rO byl na maaaaaaaaaxa zaskoczony a cieszyl sie jak gwizdek:))) niespodzianka udala sie w 100%!!!!!!!!!!!
powiedzial ze przezycie niesamowite, strach ogromny przy wyskakiwaniu z samolotu ale jak juz to sie pokona to jest extra:) on skakal w tandemie z instruktorem Gerardem-super gosc:)))bo zeby skoczyc samemu trzeba przejsc kurs i badania a na to nie bylo juz czasu:)

zamowilismy tez film w formie teledysku i zdjecia:)))bedzie super pamiatka:)

a areoklub w pruszczu, nie mam tel czy stronki aeroklubu ale podaje stronke konkretnie do skokow spadochronkowych w tandemie:)))

www.tandemy3miasto.pl

dziewczyny, naprawde warto zrobic komus taki prezent:)))))))))

Gerard i Stasiek (nagrywal skok) smiali sie ze teraz bedzie baaaaaardzo trudno mojemu mezowi przebic moj prezent dla niego:))) i chyba mieli racje,hehe................pozyjemy zobaczymy:)))

alicja ale super niespodziankę zrobiłaś mężowi po prostu rwelacja niestety dla mojego to był by horror bo ma lęk wysokości, ale ja bym chciała taką dostać - no może nie w tej chwili:)
ogólnie pomysł świetny

super, ze podobalo sie. ja pisalam w watku do alycjii, ale moge powtorzyc.
moj maz tez skakal tandemowo i byl wniebowziety. skakal z 12000 stop, a rano mial skok na bungee ze 134 m. skok tANDEMOWY SUPER.

moze przeczytaj info w tym watku do ciebie, bo juz nie chce powtarzac.

pzdr
No alycja-rewelacja!!! Ciekawe, czy mój mąż chciałby skoczyć??? Chyba go dyskretnie podpytam, może akurat będzie możliwość wykorzystania tego pomysłu :)
Z życia Kubusia-pierwsza msza św. :) Taki debiut przed przyszłą niedzielą, kiedy to Malutki będzie chrzczony. Trochę się bałam, bo w sumie miałam niecałe 30 minut na wyszykowanie go do wyjścia (przebranie, nakarmienie) i tak słabo podjadł (w sumie to na tym karmieniu bardziej mi zależało niż jemu, bo dopiero co się obudził i widać nie miał apetytu). Ale okazało się, że Malec był dzielny. Pół mszy spał, a pół nie i nie płakał :)

Alycja gratuluje jeszcze raz pomyslu !!
noo prosze jaki Kubus dzielny !!

my bedziemy chrzcili jakos wrzesien - pazdziernik !

a dzis znowu nad jeziorkiem, mam nadzieje, ze MArtrusia pospi ladnie, co moze byc ciezkim zadaniem, bo w dzien pospala jakies 3 godzinki... po zsumowaniu wszystkich drzemek !co w jej przypadku jest wielkim sukcesem !

Łooo matko, jak Marta mało śpi!!! Ty pewnie umęczona jesteś. Kubuś spał do 9.00, potem z pół mszy w kościele, później od 12.00 do 14.30, 15.45 do 17.15, 19.00 do 21.00 i teraz właśnie usnął. Sumując: do 21 to 6 godzin, ale licząc do 19.00 to tylko 4,5, więc te Wasze 3, to chyba jednak nie tak źle, skoro mi się wydaje, że Kubuś ładnie spał :/ Sama już nie wiem :)

no w sumie niby nie... ale zawsze te 1,5h wiecej dla siebie ;)
a umeczona jestem, bo od 4,30 na nogach .... do 8 :) i potem pobudka przed 10 ;)

alycja pomysł miałaś świetny :) a gdzie były te skoki ?? w Pruszczu??

tak, skok odbyl sie w pruszczu w aeroklubie:)

kurcze, Anastazja w koncu zasnela...... spala mi tylko chwile podczas jazdy samochodem (odbieralysmy becikowe:)) ) a pozniej nic, dopiero teraz od godziny spi a ja zrobilam szybko obiadek, uffffff

ale dzis upal, przelozylam poludniowy spacer na pozne popoludnie bo w takim sloncu przeciez nie bede z Mala spacerowac...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry