Widok

***~~~CZERWCOWE MAMUSIE 12~~~***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy!!!
Nasz Mały chyba faktycznie odespał już trudy porodu. Do południa pospał ponad dwie godziny, a po południu-godzina, a potem 20 minut! Mam nadzieję, że chociaż noc mu się nie przestawi i będzie spał dalej tak, jak do tej pory!
Dziś pierwszy raz położyłam Kubusia na macie, ale hmmm... chyba jest jeszcze za mały. Na wiszące zabawki nawet nie spojrzał, patrzył tylko na bok. Śmiesznie-mama chciała mu zrobić niespodziankę, a on miał ją gdzieś :)
Byliśmy dziś na kontroli wagi-400 g na 2 tyg. Żadna rewelacja chyba, ale norma jest, więc ok! Za 2 tyg. pierwsze po wyjściu ze szpitala szczepienie! Już się boję!
Bierzecie te skojarzone szczepionki, czy zwykłe? A Rotawirusy-ja sama nie wiem...
Madzia, a Marta nie miała jeszcze szczepienia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jaki koszt tego skoku??

wszystko jest na stronie internetowej ktora podalam we wczesniejszej wypowiedzi,

www.tandemy3miasto.pl

Jestem i ja :)
Czekając na pobudkę synusia zabrałam się do zrobienia porządków w jego ciuszkach. Jakoś nie mogę z nimi dojść do ładu :/ Nie potrafię ich ułożyć tak, żeby mi było wygodnie. Pewnie dlatego, że ubieram mu tylko część z nich, a reszta jest jeszcze za duża, ehh... Muszę coś wykombinować. No i są już i takie ciuszki, które należy już odłożyć, bo są za małe :)))

no właśnie ja po praniu też odkładam za małe... bo nawet po naciągnięciu są za małe... :/
my kurcze becikowe będziemy załatwiać jak małż będzie, bo skubaniec zabrał dowód ! no i nie mogę nawet złożyć dokumnetów !!

mi też Marta dziś przysnęła tylko w aucie, byłyśmy u babci... zostawiłam mała na 2 godzinki i ruszyłam z siostrą w miasto, ale kurcze się denerwowałam, bo nie je jak trzeba w te upały... ciężko mi ją przystawić do piersi .. :/ ale po walce się udaje !

Nasz mały też czasami ma problem z jedzeniem. Nie pomyślałam, że może przez te upały. Myślałam, że jest przemęczony i marudzi, a może faktycznie jest mu gorąco?

hello
dzis kolejny dzionek pelen aktywnosci.......Nastka nie spi juz od 13tej... zostawilam ja teraz w lozeczku, moze sie zmeczy i sama zasnie;)... tak tak, marzenia scietej glowy,hehe

dzis urodziny mojego mezulka, bedzie wieczorkiem swietowac:)))

alicja wszystkiego najlepszego dla mojego astrologicznego brata:)

Gosik a jak samopoczucie ?!

my dziś z jedzeniem lepiej :) ale za to męczył MArcie dziś brzucho .. zasnęła bidula koło 14 .... a przed płacz i prężenie ! ehhh tak mi jej żal jest, no ale podobno kolki kończą się koło 3 m-ca :)

Alycja wszystkiego naj dla męża - pewnie jeszcze jest pod wrażeniem skoku ;)

Całkiem Cie rozumiem mmadlen..mój adas nie spi w dzien prawie wcale(nie liczac kilkuminutowych drzemek...), to chyba rzeczywiscie kolki meczą nasze maluszki:( ja właściwie cały dzień spędzam na rozbawianiu i uspokajaniu małego, ze spacerem to tez różnie bywa bo nie zawsze ma na to ochotę...potem zasypia koło 22-23 i śpi z jedną przerwa do 9-10.w sumie dobrze że noc przesypia bo po całym dniu jestem padnięta!Karmisz butlą czy piersią?dajesz coś swojemu maleństwu na kolke?

Oliwka no właśnie ... kolki nas wykończą ;) ja też cały czas poświęcam Marcie.. a tak wszedzie zabieram leżaczek i jak coś robię to gadam do niej non stop....
podaje espimisna ... można dawać po 5 kropelek 4 razy dziennie, ale czasami jak nie jest xle to podaje tylko 1 - 2 razy profilaktycznie ... a tak jak jest atak to termoforek na brzucho, masaże przy przewijaniu oraz kąpieli, no i kładzenie na brzusio, przepajam herbatkami - z kopru, ułatwiającą trawienie i rumiankową, no i sama też piję z kopru włoskiego....

my ostatnio robiłyśmy 3 podejścia do spaceru.... z czego 3 w desperacji już musiałam iść po chleb koło 19, więc stwierdziłam - niech się dzieje co chce.... no i mała zasnęła ... na niecałe 30 min :))

Adaś super przesypia noc ! gratulacje !
Marta ostatnio od 21 do 3 a pote od 4 do 6,30 .... no i potem dopiero koło 10 zaczyna swoje krótkie drzemki przy cycku ...
karmię jak już zdążyłam nadmienić piersią, a Ty ?!

U mnie samopoczucie psychicznie nie jest źle gorzej fizycznie bo juz ledwie sie ruszam i jeszcze wszystko boli ale czekam:)
Póżniej będe pewnie tak jak wy martwić sie o swoje maleństwo , w sumie już teraz sie martwię ale później to pewnie jeszcze gorzej; a ty jesteś naprawdę dzielna że dajesz sobie tak rade zupełnie sama z Marcią i spacerki i kąpięle termofory wszystko na twojej głowie naprawdę podziwiam jesteś silna babeczka :)

ja karmię niestety butlą, pokarmu nie miałam za wiele niestety i mały ciągle płakał. Teraz właśnie jeszcze śpi i musze szybko poprasowac, poprac bo później to juz nie zrobię nic...mówią że kolki trwają około 3 godzin wieczorem a u nas to praktycznie trwa to cały dzień-oczywiście daje się uspokoić go często jakoś ale zdarza się że juz nic nie pomaga i płacz wniebogłosy...a czasem poprostu marudzi, jest niespokojny i nie moze spac. miejmy nadzieje, że te kolki szybko miną, bo szkoda tych naszych maluszków.

No proszę, Adaś super śpi, ale Marta też nie najgorzej (chodzi o noc of course :P). Nasz mały coś ostatnio w nocy dla odmiany nie za bardzo. Budzi się różnie co 3, 2, a nawet co godzinę czasami. W ciągu dnia też róznie bywa, ale nie jest źle. Skoro nasze dzieci reagują podobnie, to może ta pogoda jest dla nich taka uciążliwa?
A jeśli chodzi o spacery, to myślałam, że Kubuś po prostu nie umie jeździć w wózku-zanim się uspokoi to chwila mija, ale tu znów widzę, że nie jest aż takim wyjątkiem, jak mi się zdawało.
Otwieracie okno na noc? Jeśli tak, to w pokoju dziecka, czy jakieś inne? Ja w pokoju, gdzie śpi Kubuś, trochę się boję, ale znowu może wtedy będzie lepiej spał? Już sama nie wiem :/

Z tym oknem to ja tez nie wiem...ja nie otwieram bo strach...zresztą czasem nawet nie wiem jak ubierac w dzien czy na spacer-z jednej strony przegrzewać nie wolno no ale jak przewieje to tez źle...

No to widzę, że i w tej kwestii jesteśmy podobne! Ubieranie synka, to niestety moja pięta Achillesowa :( Może z czasem...

Gosik będzie dobrze
a moja siostra mówi mi zawsze tak jak mówię, że nie dam rady... " oj tam będziesz musiała to dasz..." no i tak trwam w tym ;) z martą na rękach, ehhh mam nadzieje, że wytrzymam ;) no i nie skończę na srebrzysku albo gdzieś na rehabilitacji kręgosłupa hihi

Oliwka, pilnuj jeszcze co by się mu dobrze odbijało po jedzeniu... ehh wiem, że to takie rady ;) no ale musimy przetrwać !

Marta dziś spała gorzej w nocy hih gdzie się nie pochwalę jak mi ąłdnie przespała nockę to potem mam w nocy gorzej z nią hihi

eee Maja Kuba na pewno szybko przywyknie do wózka :)

co do okna to ja w nocy mam rozszczelnione w pokoju, w którym śpimy i dodatkowo uchylone w kuchni , w dzień otwieram noralnie przy niej ... / w szpitalu już otwieraliśmy w pierwszej dobie, bo były upały i piguły chodziły i kazały wietrzyć - podobno dziecko po 3 dobach ma już uregulowaną termoregulację ... podobno ;)/

a co do ubioru to tak jak ja się czuję... jeżeli jest około 25 stopni to marcia jest na krótko, bez kocyka, pod pieluchą na spacerach... no i zawsze mam coś pod ręką żeby ubrać na .....
najlepiej ubierać na cebulkę, no i jeżeli Wam jest ciepło to dziecku też, może mieć zimne rączki i nóżki, ważne by kark i ramiona były ciepłe

hejka

kurcze, wyobrazcie sobie moja mala wczoraj nie spala od 13tej do 22!!!a jak juz zasnela to spala do 5.30 nad ranem:))))przynajmniej ja sie wyspalam:)))

a dzis juz normalnie, je-spi, chwila aktywnosci i znowu spi:)na spacerze-spala:)

jesli chodzi o okno to my mamy otwarte cala noc w sypialni-a Nastka spi w tym samym pokoju:) jak to mowia "lepiej w chlodku jak w smrodku":)))
tylko jak ja karmie to zamykam bo prosto w buzke by jej wialo a jak taka rozespana i cieplutka to nie chce jej narazac na przeziebienie.

hop, hejka

podrzucam watek i zbieram sie z mala na szczepienie, papa

i jak po szczepieniu ?!

ja dziś do 17,30 miałam ładny dzień z Martusią a od tej godziny do 20 jakiś koszmar - wycie i tylko noszenie na rękach..... padam !

My jutro chrzcimy! Gdyby nie mamusia, to pewnie nic byśmy nie mieli do jedzenia! Masakra przygotować imprezę z takim maleństwem! Dobrze, że babcia jest taka kochana! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry