Widok

@-->--- CZERWCOWE MAMUSIE 2008 ---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nikt nie chce, to ja założę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ala-nie wiem jak z avatarem, więc nie piszę.
Kuba dziś marudny na maksa!!! Rano mama z nim była, a my na zakupach, a od 12 jestem ja i ryczy z małymi przerwami. Głowa mi pęka. No i dobrze wiem, że to zęby, ale weź to przetrzymaj!!!!
Mąż pojechał zmienić opony i wracając najechał na starą śrubę rzuconą przez jakiegoś głąba! Zrobiła się dziura w dopiero założonych zimówkach! Tak więc znów go nie ma, bo tym razem pojechał zakleić dziurę! Żyć nie umierać!!! A pogoda masakryczna-nawet nie można wywietrzyć tego marudy :/
Ala, z avatarem bywa różnie, mi też nie pojawił się od razu. Dopiero następnego dnia. Jakoś śmiesznie im to działa :)

Pogoda dzisiaj rzeczywiście makabryczna. Podobno jutro i po jutrze ma wiać jeszcze mocniej, więc nici ze spacerów. Dzisiaj uciekliśmy z domu przed sąsiadem, ale Majka biedactwo, wiem jak musisz cierpieć. Mi też czasami uszy puchną, jak mały się drze, bo ma taką ochotę, a co dopiero zęby ... wrrr ... doświadczyłam tego w nocy :(

Ale za to pięknie jest już sklepach. Choinki i inne bombki. Chodziliśmy po Castoramie .... hmmm ... zaczynam wymyślać wizję naszej pierwszej choinki :)
Heh! Nasza pierwsza była naturalna-suszone pomarańcze, słomiane ozdoby itp. W tym roku lecimy do Irlandii, więc chyba choinki nie będziemy mieć (lecimy 20 a wracamy 30 grudnia :)). A co do zakupów, to kupiliśmy dziś małemu skarpetki z pluszakiem. Ten pluszaczek jest taki mały i doszyty do skarpetek, żeby się dziecko nóżkami interesowało. Przy poruszaniu-dzwonią :)
Super, kiedyś widziałam takie u jakiejś dzidzi. Paweł dostał niedawno od nowej cioci paputki psiaki. Szkoda, że nie trzymają się na nóżkach, jak mały kopie. Mogłyby być ze wszytymi skarpetkami. A teraz służą znam za maskotki :)
Daga- z tym paluszkim to roznie bywa-generalnie to staramy sie odwracac jego uwage, jeszcze sie nie oodzwyczil bo gdy sie zapomina to nadal go wklada do buzi, zobaczymy jak to bedzi e dzis
Maja - niestety tak jest jak sie wali to wszystko i to odrazu, biedny Kubus, bo to on bidulek cierpi.
U mnie maly nie chcial popoludniu spac i taki marydny teraz jest tak ze nic tylko nosic:( wiec go trezymam na kolanach- bo rece mam juz do kostek,-no nic uciekam co by sie nie patrzyl za duzo w ten monitor
uff maly spi:)
Daga- wspominalas, ze bralas prysznic z Pawelkiem. Prawde mowiac tez o tym myslalam, ale obawiam sie o jego uszki. Ja caly czas kapie go uwazajac zeby woda za bardzo nie dostala sie do uszu, a z prysznicem to roznie bywa.
no Maja jak już pisałam wspólczuję humorków Kubusia... ehh ale musimy przetrwać z naszymi kochanymi amłymi terrorystami... pewnie wiele jeszcze razy będziemy w takich sytuacjach... ehhh ja niedługo będę sama musiała znosić ten "ból" ;)
no i kurde opon szkoda :/

Daga nie strasz tym wiatrem... chociaż i tak ciepło było dziś, ale wiatra... blech !
no faktycznie z tymprysznicem fajnie :) ja z moją marudą to jeszcze się nei odważe :)

no Marcik dziś spał też tylko 1,5 h ... z rana ciągiem i potem lipa :( łączę się z Tobą Ala w bólu .. ;)
Te nasze dzieci to takie nieśpiochy, że szok! Kuba ucina sobie w ciągu dnia 4 drzemki po 30 do 40 minut! Synek mojej siostry ma rok i 9 miesięcy i śpi 2 razy w ciągu dnia po 2 godziny!!!!!! Ten to jest śpioch dopiero! Kubuś śpi w raptem jedną jego drzemkę :/
Więc tak :)

Prysznicowałam się z małym dzisiaj po raz drugi i jest całkiem fajnie :) Trochę tylko niewygodnie, bo jak go namydlę, do ciężko mi jest go utrzymać i potem jak tatko bierze małego ode mnie do sypialni, to trochę płacze - widocznie bardziej odczuwa zimno niż po zwykłej kąpieli w wanience. Do uszek woda leci, ale muszę się z tym liczyć, bo w basenie przed wodą się nie ustrzegę. Potem tylko porządnie wycieramy uszka patyczkami.

Wiatr jak na razie wzmaga się u nas z godziny na godzinę. Musiałam pościągać wszystko z balkonu, bo latało jak Jumbo Jety :) Ogólnie Paweł za wiatrem nie przepada i marudzi mi po takich wietrznych spacerach, dlatego jutro i po jutrze daruję sobie wyjścia z domu, chyba że do sąsiadki :)
Hihi, ale wyszło :)

Po prysznicu płacze mały, nie tato :P
hejka,
wlasnie wrocilam z basenu, maz poszedl na gielde-jakos sie mu zachcialo mimo tej pogody...:)
polozylam wlasnie anastazje na mala drzemke a sama ide rozlozyc sie na sofie i poczytam gazetke:)
No i niedziela ma się ku końcowi :)
Kubuś wczoraj pobił swój rekord. Po kleiku zapodanym na noc (wypił zaledwie 90 ml), spał przez 3 godziny 40 minut do pierwszej pobudki :) Potem już standardowo, więc przemilczę :/
Zauważyłam, że po kleiku nie robi kupy :(
A dziś na balkonie u rodziców spał przez 1,5 godziny :o Szok!!! Normalnie 40 min. to max :)
a ja musze znowu pochwalic corcie, tej nocy spala od 20tej do 7 rano!!!!!!!!!! dziewczyny, normalnie nie ma jak zdrowy dluuuuuuuuuuuuuuugi sen:))) zobaczymy jak bedzie dzis:)
A ja się cieszę z niecałych 4 godzin :(
no alicja tylko pozazdrościć ! ale Maja nie prejmuj się przyjdzie czas, że i my bedziemy się cieszyć z dłuuuuuuugiego snu naszych pociech ! zobacz juz masz efekt ! tylko spokój nas uratuje ;)

no moze też sprobujemy umyć MArcie pod prysznicem ?! hmm

my dziś sprzedaliśmy babci wnuczkę i pojechaliśmy na godzinkę do sklepu, a ona była taka grzeczna, że zasnęla sobie .... na pół godzinki a podobno resztę czasu to się ladnie bawiła !!! także może babcia bedzi chciala częśćiej młodą hehe
Wszystkiego naj dla Anastazji- te nasze dzieci rosna ... ehhhh az milo, juz niedklugo bedzie pol roczku- ten czas tak ucieka - a szkoda
Nasz Pawelek ostatnio cyrk odstawil- po zostawieniu go z babcia (widzial ze wychodzimy) zaczal tak okropnie plakaz z tesknoty - babcia miala problem z jego uspokojeniem- normalnie szok, pierwszy raz zobaczylam jak to nasze malenstwo jest do nas przywiazane. Mowila ze patrzal za nami w oknie:(
Teraz zastanawiam sie jak go przezwyczaic do mojej nieobecnosci- bo niedlugo powrot do pracy:(
100 lat na 5 miesięcy dla Nastki :) Może to na swoja miesięcznicę sprawiła rodzicom taki prezent, że dała im w końcu pospać :)

A tak w ogóle, to te nasze dzieciaki coraz starsze, to i przyzwyczajenia bardziej dorosłe mają. Zbite kupki, jedzenie z łyżeczki i takie tam. Maja, mój młody też nie robił codziennych kupek od kiedy wprowadzilliśmy kleik. A teraz, jak weszła marchewka, to kupka potrafi być raz na dwa dni, ale za to duuża. Dobrze, że zbita, bo łatwo ją usunąć :)

Pawełek ma teraz dziwną zabawę. Od paru dni leży sobie na łóżku lub macie i śmieje się do czegoś, nie bardzo wiemy do czego. Czasami do psiaka, czasami do zabawek a czasem do sufitu :) Śmieje się też jak widzi tatę, chyba mamy ma już za dużo i odmiana go fascynuje.

I jak Madzia, próbowałaś przygodę prysznicową ?

no tak, mozna powiedziec ze Nastka wraca do starych nawykow , hehe bo wlasciiwe od poczatku ladnie nam spala, ostatni miesiac byl jakis inny:) bo budzila sie o 2 lub 3 w nocy, dzis obudzila sie o 4.30 takze nie jest zle:)

no tak, i 5 miechow strzelilo:) dzieki za zyczonka:)))
ja juz nie moge sie doczekac swiat a wy? te wszystkie ozdoby-po prostu uwielbiam:))) namowilam malza (ciezko bylo!!!) i zgodzil sie kupic takiego fajnego mikolaja na swiecacej drabinie do powieszenia w oknie:)hehe najchetniej juz bym go walnela na okno:)
no ale gapa ze mnie ... przeoczyłam 5 miechow Nastki !!!! gratulujemy i ściskamy uroczą solenizantkę !!!

u nas nocka z pobudką przed 3, pól godzinki przerwy na przewijanko i karmienie... straszni ewolno je ta moja córcia w nocy :/ no i pobudka o 7

a teraz awaria maksymalna z rajstopkami w śmietniku... już ich mi się nawet prać nie chciało ! bo dwójka wyleciała bokiem ... Marta skonczyła w umywalce hehe

jeszcze się nie prysznicowaliśmy ;)
hehe, Anastazji jeszcze sie to nie zdarzylo:) raz co prawda po sam brzeg pieluchy do pepka, hehe ale zeby wyplynelo to jeszcze nie:)
a jakie pieluchy zakladasz Marcie? Nastka caly czas jest jeszcze na pamers 3, od 4 do 9 kg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry