Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podoba mi się błękitny, bardzo oryginalny kolor.
ale po dłuższym zastanowieniu stawiam na wersję 3, bo chyba najbardziej praktyczna.
te wózia mają fajne materiały i fajnie się czyszczą...moja kumpela ma taki sam wózio tylko w jasnym beżu z taką krateczką i po prawie roku użytkowania wygląda jak nówencja :)

słuchajcie...co to jest takie kłucie w kroczu?? coś mi się obiło że to więzadła sie poluźniają czy szyjka się skraca?? bo dziś mnie kłuje niemiłosiernie :(
Wiper też mam takie kłucia czasami, że chodzić się nie da, podobno to rozluźniające się więzadła, tak mi mówił gin i położne. Ja kupiłam taki sam wózek jak na zdjęciach okruszka, tylko zielony i przez środek zamiast jednolitego paska są kółeczka.
Liluś...wcześniej nie miałam...i nie przypominam sobie takiego kłucia w poprzedniej ciąży...

mały koszmarek normalnie :/
Okruszku moj typ to 1i 3 z naciskiem na 1 bo sama mam zielony :)

Te klocia to skracanie sie syzjki podobno, ale ja np mam te klucia rano jak staje i wydaje mi sie ze to od przyjmowani apozycji na boku ;> bo tylo tak sie da spac z tym wielkim brzuszkiem:)

Kurde mi lekarz nic nie mowil ani razu odnosnie łożyska-ktory stopien i czy dojrzale itd ;/ na moje pyt czy jst wszystko ok odpowiadał, że jak w najlepszym porządku. Hmmm... takze o łożysku nic nie iwem;/

Lece tez spacku:)

Dobrej nocki :)
Myślicie, że 2100 na koniec 34 tygodnia to mało? :(
Ja chyba mam taką urodę, bo pierwszą córeczkę urodziłam 2800 w 42 tygodniu. Sama też urodziłam się około 3kg a mój mąz 1200 wiec nasze dzieci nie mają po kim byc duże:/
Nawet jak pójdę do innego lekarza to on i tak wszelkie decyzje zostawi mojemu prowadzącemu:(

A w ogóle znacie kogoś kto zrobiłby mi dobre USG i zwrócił na wszystko uwagę, cierpliwie i bez zbywania?

Okruszek, mi się nr 2 podoba
Okruszku, ja obstawiam nr 3.

Dziś odświeżyłam wózek na balkonie (mamy pożyczony). Co się dało to wyprałam w pralce i wygląda ekstra:) Tylko zostało jeszcze 6 tygodni do porodu, więc trzeba będzie znowu go przetrzeć.

Też idę zaraz spać, dobrannnoc:)
mammamia ja polecam invicte i dr Puzio - koszt usg po 30 tc to 130zł a doktor wszystko dokładnie sprawdza, cały czas opowiada co widzi i czy odbiega to od normy - byłam u niego na 3 ciążowych usg i jestem bardzo zadowolona.

Okruszku mi się podoba nr 3 :)
Dostałam przed chwilą wyniki wczorajszych badań na maila. Cukier mam dobry 110 (75 po 2h) :)) Hemoglobina jest poniżej normy, ale już nie tak dużo jak było. Ale mam za dużo białych krwinek - znacie się na tym? Nie mam pojęcia co to może oznaczać. Na szczęście jutro w południe mam wizyte i doktorka pewnie szystko mi wyjaśni.
Ale i tak się denerwuje i pewnie dzisiaj nie zasne :(

Mammamia mysle, że waga małej jest ok. Przecież jakby była za mała to lekarz by Ci o tym powiedział. Jesteś drobną kobitką i wg mnie trudno aby dzidzia była olbrzymem :)
Okruszek, mi tez podoba się nr 3. Nie jest za jasny i nie bedzie się tak szybko brudził. Kolor jest ładny i praktyczny - tak ja myślę :)
A w ogóle fajowy model sobie wybrałaś :)

Wróciliśmy z grila, od razu czytam forum bo jutro znowu za dużo zaległości bedzie, hehe ;)
Padał deszcz cały wieczór, ale grila mieliśmy pod daszkiem więc luzik, najadłam się karkóweczki... mniam mniam... :)
Za dużo krwinek białych może świadczyć o jakimś przeziębieniu albo stanie zapalnym (może już nawet przebytym). Jak sobie patrzę na swoją mofologię to zawsze mam troszkę powyżej normy.
to jest dopiero duuży ciążowy brzuszek : http://alewpadka.pl/wp-content/uploads/2009/03/osmioraczki-matka.jpg
A koleżanka była dzisiaj na pierwszym usg i ich fasolka ma 3 mm! Przypomniałam sobie swoje pierwsze usg, jacy byliśmy podekscytowani! Taki malutki bałwanek ruszał rączkami, które wyglądały jak małe bąbelki... uuuu... słodkie, małżowi łzy napłyneły do oczu na ten widoczek :) Jak z tamtąd wyszliśmy nie mogłam uwierzyć w to, że ja mogłam zrobić takie coś! Dopiero wtedy uświadomiłam sobie, ze mam w sobie normalngo, prawdziwego, żywego człowieka! Super uczucie!
Ej, czy na tym zdjęciu nie jest ta baba co ma wieloraczki, dostała kasę po porodzie (tzw. becikowe amerykańskie czy coś) i przerobiła się na Angelinę Jolie?
że ona potrafi z takim brzuchem stać!
nie słyszałam o niej ! Ale niby ma w tym brzuszku osmioraczki :PP

Daria ale mi smaka narobiłaś na grila :))
Tak Daria to jest ta babka. Ja mam na każdym USG napisane łożysko np. II G, na początku miałam 0G, później IG, a teraz dwa.
Myślę, że 2100 to nie jest mało biorąc pod uwagę, że USG zawsze może się mylić, poza tym różne są dzieciaczki i w różnym stopniu się rozwijają. Nie masz się czym denerwować.
hej dziewczęta, ja juz wstałam... pewno dlatego że szybko poszłam spać :) Jak Wy wytrzymujecie do 24.00 albo 1.oo???? :)

Hmmm.... no tak.... nie mogłyście "ustalić" jednego koloru?:) Bo szczerze mówiąc mam już kupiony ten trzeci ale dopiero teraz znalazłam na allegro te dwa pastelowe kolory i tak mi się spodobały że byłabym skłonna nawet sprzedać ten trzeci i kupić sobie z allegro któryś z tych powyzej... tylko ze musiałabym dopłacic 100zł, bo ten trzeci z parasolem i moskieterą mam za 1100 :) Hmmm.... Sama nie wiem :) No i druga sprawa-gdzie ja go teraz sprzedam? :) Czy byście juz na moim miejscu zostawiły ten nr 3? :)

Aniuko ja pamiętam o tej fotce ale jeszcze nie zgrałam, bo mężuś mnie wczoraj ... wrrrr :) i nie dało się :)

Kurde.. zastanawiam się jak ja wytrzymam bez Fenoterolu tydzien skoro juz teraz brzuch mi strasznie twardnieje :/ byle dobić do przyszłej niedzieli...heh....

Mimii, to mogą być faktycznie więzadła-te kłucia i wydaje mi się że na 99% skracająca sie szyjka, ale jak pytałam gin o to, to mi powiedziała że tym mam się nie przejmować :/ Tylko dziwne troszkę, bo jak zaczęły się te kłucia u mnie to zaczęły się też "problemy" z szyjką... zbieg okoliczności? wątpię.
ps właśnie mi się pomyslalo apropo tego zdjecia ze ta babka jednego bejbika tam nie ma :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

do góry