Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak piszesz bauaganiarka, że mamy prawo...? Ja to niby wiem i Wy też... ale chciałabym móc sobie popłakac w męza rękaw czasem :/
Dla niego nic się nie dzieje i nie wie o co mi chodzi kiedy mi coraz częsciej źle. I co z tego, że mu tłumaczę? On ma swój prosty świat, robi procesory i żyje jak procesor. Nie ma programu, nie ma reakcji:/
Dlatego coraz częsciej tu siedzę i nie wiem co bym bez Was zrobiła.
Najgorsze huśtawki nastrojów są w połogu, jak te wszystkie hormony "schodzą", jeszcze do tego dochodzi zmęczenie, niewyspanie i wtedy to dopiero bedzie akcja!

Ja nie miałam w ciązy jakichś takich super huśtawek. Raz dopadła mnie złość tudzież furia, a raz dół z buczeniem. A tak ogólnie to chyba jest dobrze. Jestem taka jakaś znieczulona na niektóre sytuacje, które przed ciążą strasznie by mnie stresowały, ale to pewnie przez to że mi się priorytety pozmieniały.

A na Oksywiu też już burzowo :( Oczysci sie trochę powietrze przynajmniej, ale wieczorem ma być ładnie i koniec! Idziemy na grila!
e tam taka burza, u nas już ptaki śpiewają:)

Magda81 ja Cię trochę rozumiem, mnie też tak czasem łapie, niewiadomo czemu (i po co)...
tak się trochę wkurzam na to, bo coraz trudniej jest się kontrolować
i nie chodzi tylko o to, że się mięśni brzucha nie da wciągnąć :]

no ale kto jak kto ale my mamy prawo do takich huśtawek,
taka wielka rzecz się w nas dzieje!
u mnie też grzmi a ja się strasznie boje burzy :(
Kiedyś jak byliśmy na urlopie w Zakopcu burza dopadłam nas na samym szczycie Giewontu - myslałam, że tego nie przezyje, 7 osób zostało porażonych piorunem ....... i od tamtej pory nie nawidze burzy

Jakiegoś doła chyba łapie. Wczoraj wieczorem to nawet popłakałam sobie mężulkowi w rękaw :((
no i się rozpadało, aż szkoda okno zamknąć:)
no to dziś nie muszę ziółek na parapecie podlewać:D
u mnie też już grzmi:)

a co do kojących szumów to można nawet kupić płytkę cd z dźwiękami np szumu wody, pociągu, samochodu;)
u nas była wczoraj :) 10 minutek a jakie potem super powietrze świeże :)
tak! to burza! uwielbiam :D
A widzicie, ja pierwszy raz słyszałam o tych szumach, że dzieci je tak lubią... dobrze wiedzieć! Ale chyba lepszy od odkurzacza bedzie jakiś szum morza czy coś....
a ja to chyba dzis psychicznie wykorkuję :/
najpierw każdy mi gada że muszę lezec ze to dla dobra dzidzi i ze mam sie nie ruszac bo to niebezpieczne (heh..nie dosc ze przesadzają to mnie przy tym denerwują) po czym jak kogokolwiek o cos proszę to kazdy sie wymiguje i w rezultacie bede musiala to zrobic sama.... nie mam słów...
Pogoda fakt-cudna! :D Tak jakbym burze słyszala z oddali :)
a ja dziś idę do fryzjera :)

wczoraj były brwi i pedicure dziś fryc...nie ma co odkładać na ostatni moment...a nóż widelec Młody szycbiej wyskoczy ;)
Dzisiaj idziemy na grila, mniam mniam :)))
Byłam na spacerku :) Ale ciężko mi było się kulać pod te górki w lesie, myślałam że wykorkuje po drodze, jeszcze ta noga... eeehhhh. Zamiast się cieszyć pogodą i przyrodą to ja sie meczyłam przy każdym kroku. Chyba muszę zamienić spacerki na jakieś posiadówki na ławeczkach
Dajcie dziewczyny mi trochę słońca, tu u nas same chmury ;/
inka.ja powodzenia !!!!!!

No pogoda piękna. Próbowałam posiedzieć troche na balkonie, ale się nie dało - mam słońce od rana do wieczrora hehe i zero cienia. Musze wykombinować jakiś parasol :)
a witam!
no u nas pod lasem na termometrze mam 19 stopni!
normalnie chyba wyjdę z domu;)

inka.ja trzymaj się dzielnie!!
ech te wszystkie nasze przepływy, szyjki i inne; oszaleć można...

co do suszarki i innych szumów to też o tym słyszałam,
mój starszy brat przy odkurzaczu zasypiał i Mama mu ten dźwięk na magnetofon nagrała i puszczała takie kołysanki:)

my teraz jesteśmy na etapie wyboru szpitala
(no ciągle się nie możemy zdecydować)
ale ja się do Wejherowa przekonuję, właśnie mam zamiar tam zadzwonić i spytać, czy w sobotę można przyjechać na wycieczkę po trakcie porodowym;)
trzeba korzystać z pogody, ja właśnie siedzę na balkonie w cieniu, bo na słońcu nie dało się wytrzymać. Pewnie większość z Was korzysta, bo jakoś tu cicho....
inka...powodzonka :)

u nas kolejny dzień upału...ja wymiękam...dziś siedziałam przed pediatrą Miśki i wstyd mi było bo pot leciał mi ciurkiem...koszmar
inka.ja powodzenia!! :)

Mimii nie poddawaj się:) Wiem, że Ci ciezko, ale lepiej się mimo wszytsko ruszac, bo jak się położysz plackiem to będzie trudniej małego na ten świat wygonić w jakiejś najbliższej przyszlosći :)

nie chcę zapeszać, ale pogoda dziś piękna kurcze ;)
suszarka to jeszcze cichy sprzęt, ale moi znajomi to przez godzinę odkurzacz mieli włączony, że ich córeczka zasnęła. Zawsze sobie o tym przypominałam jak odkurzałam pokój, teraz to robi mój mąż, bo nie chcę żeby dzieci się przyzwyczaiły do tego dźwięku he

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (111 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry