Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
grab85 współczuję zapalenia no i samej nystatyny-też trochę brałam ale wymiękłam bo kanty takie ostre miała:]
a wodę też Żywiec tylko mam, na początku ciąży każda inna mi śmierdziała :)
też Was trochę pozapraszałam:)

mi też się udaje sporo wody pić, myślę że te 2l to spoko
-branie leków ma swoje plusy;)
ja ciągle piję tylko wodę Żywiec, czasem najdzie ochota na gazowane, ale ogólnie tylko woda i już drugi raz leczę te moje zapalenie. a z tego co wiem, to dobrze nie wpływa na ciążę. chyba zaczynam panikować
o jeny ja też ledwo nadążyłam z czytaniem co za tempo:)
widzę że tu jakieś ujawnianie się odbywa,
to ja też się pokażę:
http://nasza-klasa.pl/profile/3255218
też nie mam brzuchowych fot bo trzeba było dysk formatować nagle no i klops-zdjęcia rosnącego brzucha przepadły:/
nie wiem czy to ma związek, ale odkąd piję dużo wody nie mam problemów z wynikami badania ogólnego moczu. polecam, koleżanki:)
W lutym dostałam przykaz, żeby pić 2,5l wody (miałam mało wód). Tak się przejęłam, że posłusznie piłam i piłam, a mąż donosił kolejne zgrzewki:) Na szczęście nadrobiłam braki i już ok.

Nataluś, musi być dobrze!

Jeśli chodzi o toxo i cmv - robiłam te badania chyba z 5 razy.
Moja koleżanka przeszła cmv (wykazały to badania w jej I ciąży), więc w II ciąży dr nie kazał powtarzać badania. Urodziła dziecko z niską wagą i pediatra w szpitalu zlecił badania. Wyszło, że malutka ma wirusa cmv. Wypisali ze szpitala i powiedzieli, że będzie dobrze, a po 2 miesiącach mała wylądowała w szpitalu z powiększoną śledzioną i innymi objawami. Zaczęło się leczenie, pobyt w szpitalu przez ponad 2 tygodnie itd.
Lepiej zrobić to badanie pod koniec ciąży, żeby w razie czego zacząć leczenie bobasa od razu po urodzeniu (podobno tak powinno być).
Natomiast toxo może być leczone jeszcze w czasie ciąży.
Ja na pewno jeszcze powtórzę.
dzięki bardzo za zaproszenia. :)

martwi mnie trochę ten mój brzusio. wczoraj jak odebrałam wyniki moczu to w bad ogólnym wyszło "białko-ślad" a leukocytów 20-30 w polu widzenia. biorę nystatynę, ale jak zaczęłam czytać co to oznacza jak białko sie pojawia to aż się boję. w czw mam wizytę, już mi się to ciągnie!!
Ja też powysyłałam zaproszenia dziewczynom co dały swoje linki do profili na nk. Ja dzisiaj też łaziłam sporo, ale brzuszek nie twardnieje, opuchlizna tylko jest. Ja jak się położę, to kładę sobie okłady żelowe na stopy i opuchlizna migiem schodzi. Dzisiaj byłam kupić farby do domku i będziemy malowali. Wtedy dla malutkiej rozłożę łóżeczko.
Okruszku doskonale Cię rozumiem - każda najmniejsza rzecz cieszy w nowym m :)

Mam pytanie nie związane z ciążą: znacie może kogoś to zajmuje się oklejaniem szyb. Chodzi mi o oklejenie szyb balkonowych folią piaskową czy też mleczną - próbowaliśmy sami powalczyć z balkonem, ale nie mamy zdolności plastycznych i potrzebujemy pomocy :)))
hej dziewczęta, ja też Wam powysyłałam zaproszonka na nk :)

mi też dzis brzuszek twardnieje ale to od łażenia :/ a co! musiałam iść mebelki do kuchni zobaczyć bo zmontowali, oprócz tego dwie szafy komandora i wykonczenie łazienki :D Chce juz tam mieszkać :D !! Co prawda jeszcze ściany nie pomalowane (tylko w kuchni) ale co tam :D Sorki że tak sie rozpisałam o naszym nowym m ale tak mi się podoba ze nie wiem :D
Cyclo 3 fort w ogóle jest fajny bo usprawnia pracę żył dlatego jak któras z Was ma problemy z żylakami to też się sprawdzi. Mi go właśnie moja gin poleciła teraz.
grab85 wysłałam zaproszenie. Też nie mam zdjęć z brzuchem bo uciekałam od aparatu :) Kilka mam zrobionych ale nie nadają się do publicznej prezentacji.

Też brzuch robi mi się taki twardy, mam wtedy wrażenie że skóra popęka i narobią się rozstępy.
Hej, pozwoliłam sobie dodać date porodu do Nataluś.

Byłam dzis u ginekologa i sie przeraziłam bo bejbik waży 3200! ja myslalam ze tyle to on w dniu porodu bedzie ważył, mam nadzieje ze gin sie pomylił w obliczeniach!
Zrobiłam też badanie na paciorkowca - 39zł. Poza tym szyjka dłuuuuga i całkowicie zamknięta.

Daria, też nie mogłam z łoniaków babki od SR, ona jest jakaś dziwna :/
A jezeli chodzi o nauki przedmałżeńskie, to mi baba powiedziała ze jak 10 lat brałam pigułki to teraz 10 lat nie będe miała dzieci! czyli nasz "złoty strzał" to jakiś całkowity przypadek ;)
dziewczyny Wasze brzuchy są też tak mega twarde? cały dzień tak mnie ciągnie, jakby miał zaraz pęknąć.
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
http://nasza-klasa.pl/#profile/4816360 jak zwykle coś pomyliłam
http://nasza-klasa.pl/#main a to mój profil. Niestety nie mam żadnych zdjęć w ciąży, bo unikałam aparatów jak ognia. Troszkę buźka mi się powiększyła he

wiper ostatnio moja ginekolog własnie powiedziała mi że mam to sobie kupić na nogi i brać dwa razy dziennie

ja właśnie piję z ok 2l dziennie bo strasznie suszy, a najbardziej chce się wieczorem jak na złość, ale przy połykaniu tabletek też dużo wody idzie
Cyclo 3 fort - Wiper ma rację.
To właśnie moja gin polecała, jakby opuchlizna była nie do zniesienia 2 * dziennie po 2 tabl. rano i popołudniu.
Dziewczynki - ale te wątki lecą. Już trzeci raz się brałam za pisanie ale najpierw chciałam przeczytać zaległości.
Wczoraj była na maxa zmęczona !
Pojechaliśmy rano do Auchana, nakupowałam zapasów kosmetyczno - chemicznych, 2 paki pieluch i wydałam prawie 5 stów. Szaleństwo, ale zapasy solidne. A popołudniu były przedostatnie zajęcia w SR i już myślałam, że na nich nie wysiedzę.
Natalia - trzymamy kciuki za Maksia !!!
Będzie dobrze - widać, że z każdym dniem jest coraz lepiej. Maluszek trudno znosi zmiany adaptacyjne, ale najgorsze za Wami.
A na NK też obejrzę potem Maksia - nie mam w prawdzie tam konta, ale wejdę przez konto Mężula.
Magda81,
Ja polecam na badaniach krwi odrazu żądać pobrania z dłoni. Też mam zawsze problem ze znalezieniem żyły, najpierw sie wkłuwają, a potem gmerają igłą w poszukiwaniu żył w rezultacie wychodzę z badania kilkakrotnie pokłuta z siniakami na łapkach, a raz nawet dostałam zapalenia żył. Odkąd na dzieńdobry mówię ,ze mają pobierać z dłoni jest święty spokój.
ja też nie wypije 2 litrów płynu dziennie, nie ma szans.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry