Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 cz.34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej częsci, mam nadzieję ,ze w tej będzie więcej rozpakowań niż w poprzedniej

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka (Wejherowo?)
17.06 - kobietaznadmorza ~ dziewczynka Izabela (Zaspa)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka 1960, 44cm, Kliniczna
03.05 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 ~ Leon 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06)- IG - Paulinka 3250 ,55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk ~ Karol, Swissmed
10.06 (termin 17.06) tata Carlosa ~ Karol (czy to mąż kamyka? TAK :)
12.06 (termin 03.06) - Sorha ~ Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nooo, dziwię sie sama sobie co się ze mną stało! Jeszcze rok temu chciałam być kobietą biznesu, super projekty, priorytetowe akcje, finanse, premie, prowizje, delegacje, mega wykresy a teraz cieszy mnie piard :) Jakie to rozczulające...

Wracając do porodu to na szczęście ja nie miałam bólów z krzyża, wszyscy mówią że takie najgorsze, mnie na szczeście krzyż w ogóle nie bolał. Tak w ogóle teraz gorzej od porodu wspominam to co robili mi później (najgorsze było to łyżeczkowanie).

Szkoda Aniuko, że ci przeszło, ale to już chyba lada chwila.

Kupiłam mojej żabce taką śliczną drewnianą kołyskę, a ona strasznie nie lubi w niej być :((((
Dzieńdobry,
Ja w nocy zaliczyłam pierwsze, solidne skurcze, takie z bólem kręgosłupa, które pamiętam z poprzedniego porodu.miałam nadzieję ,ze coś z tego będzie dalej, ale niestety, małżon i córka z wrażenia nie mogli potem zasnąć, a ja zasnęłam i do rana spokój, szkoda.
Strasznie Wam mamusie współczuję tych kolkowych przejść, pamiętam jakie to przykre. Zabawnie to się czyta jak mamusia cieszy się z piardków dziecka, ale pamiętam ,że u nas było identycznie.
Spokojnego bezkolkowego dnia życzę.
Tez nie znam się na wymazach.

Jeśli chodzi o rozpakowanie, to ja się jeszcze nawet w torbę nie spakowałam :D Chociaż i tak juz jest postęp, bo mi mężuś trochę rzeczy przygotował i poskładał do koszyka :)
O wymazie nic nie wiem :(
Rozpakowane, dokarmiacie już butelką?
Grab dasz radę. Ja nie śpię już dawno. Byłam odebrać moje wyniki z wymazu. No i już sama nie kumam o co z nimi chodzi. Zna się może któraś z was na tych wynikach?
Hello:)
Borys wlasie na cycu siedzi, wczorj byl mega wielki aak kolki, straszne to bylo. /chyba dzis mu kupie bebilon na kolki i zaparcia.
Grab trzymam kciuki, wierze ze dasz rade:)
Hej kobity!

Ja dzisiaj spałam do prawie 9:00 (z przerwami oczywiście, ale jednak) :)))
Mała troche marudziła tak miedzy 5 a 7, bo nie zrobiła przez całą noc kupki. Ale teraz już słyszę eleganckie pierdki ;) Już myslałam, że sama bede musiała korzystać z rumianku.
Hello.
Ja miałam pobudkę przed 6 ;-)

Czy któraś z szanownych pań się rozpakowała może? ;-)

wstawać szkoda dnia :)

Nie śpijcie już, bo się forum nie kręci.
Dobranoc dziewczyny.
Pierwszy raz udało mi się uspać małą już tak na noc i samej wstać ;) Nawet nie wiem kiedy zasnęła, bo zasnęłam razem z nią. Ale zaraz ide spać spowrotem. Niby nic sie nie robi z takim maluszkiem, a to wszystko strasznie męczące jest, spanie na raty, ciągłe wyciąganie cyca i w ogóle... padam jak kawka już po 20:00...
Inka.ja, dzieci są w wyborczej, z tego co pamiętam były dzieciaczki urodzone do 5-go czerwca. Ja gazety nie kupiłam, ale moja mama ma, jutro dam Ci znać.
a ja też jestem rak. myślałam, że zdążę urodzić przed swoimi urodzinami i będę o rok młodszą mamą, ale nie zanosi się na to, bo chyba musiałabym już mieć jakieś skurcze. szkoda, a tak przekonywałam Michałka;)

Grab, gratulacje. musi być dobrze!
Ja jestem raczek i moja córeczka również będzie spod tego znaku. Ja sobie siedzę i jem truskawki w galaretce. Moja mała też bardzo się wypina, do tego wystawia sobie stopki z mojej prawej strony. Dziwne uczucie. Robi już tak od jakiegoś czasu, ale rodzić się na razie nie zamierza.
a może to w wyborczej miało być?? czy Wasze dzieci też tak późno się ukazały?? bo już nie wiem:(

to nie jest reguła

Daria, to był mój przypadek i życzę Ci żebyś szybciej niż do 10 lipca całkowicie wydobrzała, bo to nie jest chyba normalne że tak boli. Jedna babeczka która rodziła w podobnym jak ja terminie już po 2 dniach nie czuła żadnego bólu.
mi tam bez różnicy czy bliźniak czy rak to ;)
Tosia jest blizniakiem wprawdzie, ale to, że jest taka kochana to na pewno nie zasługa znaku zodiaku:))

dziś dzień kijowy dla mnie, wybory do kitu, Włosi grali do kitu, a ja się objadłam wafelkami kakaowymi i tez do kitu teraz się czuję.. :/
hej
Gratulacje dla nnowych mamuś!!!

Aniouka mi własnie gin i połozna powiedzieli żeby pasów nie stosować. Jak zwykle zdania są podzielone. Brzuchol jeszcze mam. nie jest wielki ale do normalnych rozmiarów mu daleko. u mnie to druga ciąża więc gorzej z dochodzeniem do siebie :-( chwilami się zastanawiam czy kiedykolwiek będę wyglądała tak jak przed ciażą...

dobranoc mamuśki :-)
Gratulacje dla noworozpakowanych mamusiek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry