Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 cz.34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej częsci, mam nadzieję ,ze w tej będzie więcej rozpakowań niż w poprzedniej

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka (Wejherowo?)
17.06 - kobietaznadmorza ~ dziewczynka Izabela (Zaspa)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka 1960, 44cm, Kliniczna
03.05 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 ~ Leon 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06)- IG - Paulinka 3250 ,55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk ~ Karol, Swissmed
10.06 (termin 17.06) tata Carlosa ~ Karol (czy to mąż kamyka? TAK :)
12.06 (termin 03.06) - Sorha ~ Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cały domek posprzatałam, zostało jeszcze składanie ciuchów ale musze troszke odpocząć ;) A wy gdzie się podziewacie :)

Mi napewno nie opada a moze i nawet rośnie waga, postanowiłam ze teraz to juz ostanie dni i sobie troszke pofolguje, tymbardziej ze poźniej jakąś dietke trzeba zastosowac.

Mi też się wydawało, że brzuch mi rośnie do samiuśkiego końca. I waga na koniec ciązy mi się też nie zatrzymała, a wszędzie piszą, że waga się zatrzymuje, albo nawet opada o 2-4 kg.
Nie wiem, czy z oksytocyną też. Mi podłączyli oksytocyne na 2 ostatnie skurcze parte. Kiedyś pytałyście czy z oksytocyną jest boleśniej - nie wiem czy boleśniej, na pewno jest szybciej, bo skurcze są mocniejsze i łatwiej wypchnąć dzidziusia. Położyć kazali mi się dopiero jak zaczęły się skurcze parte, ale nie wyobrażam sobie robić nic innego jak leżeć podczas tych skurczy, naprawde. Jednak standardowa pozycja leżąca jest chyba najlepsza. Tzn. nie leży się przecież na płasko. Plecy są wysoko podniesione i nogi każą sobie podciągać na maksa, a dupsko tak naprawdę troszkę wisi, tak ten fotel był zmyślnie skonstruowany (to dobrze, bo kość ogonowa może się odgiąć a to daje 2 dodatkowe cm rozwarcia).
A skala skurczy też nie wiem jaka, do 120 dochodziło jak byłam jeszcze na IP, na porodówce już nie patrzyliśmy, z resztą jak się ruszałam, napinałam mięśnie brzucha albo jak sie smiałam to pojawiały się tam błędne, jakieś dziwne odczyty, ale połozne nic na to nie mówiły, nie zabroniły mi się śmiać ;)
Mój tez jest ogromny a dzidziuś niby mały, teraz starsznie mi dokucza tam w dole nie wiem czy główką kreci cały czas czy co ale to nie najmilsze uczucie szczęśgólnie ze czasem boli mocno.

ja mam miec własnie podana w poniedziałek oks dostałam skierowanie w swiis ale moge zorbić gdzie chce . To znaczy to jest próca z oks. troche się tego boje, ale moze juz bedzie z nami synus w poniedziałek. Wiecie co coraz bardzije przekonuje sie do swis musze jutro pogadac z lekarzem , wkońcu to sa moi rodzice nie obcy mi ludzie, chca zebym miała opieke jak najlepsza i wcale sie im nie dziwie przecież dla naszych dzieciaczków te bedziemy chcieli jak najlepiej.

Dziewczyny - nie wiem.
Mi się wydaję, że moje Dziecko chyba będzie ważyło z 5 kg przy porodzie!
Mam brzuch na dole, ale monstrualny! I mam wrażenie, że ciągle, co dziennie jest większy.
Ja nie wiem naprawdę jak ja Dziecko "wyduszę" na zewnątrz !
W prawdzie nie tyje bo waga stoi w miejscu od 1,5 tygodnia zatem jak to możliwe żeby brzuch był tak duży, i się wciąż powiększał ???
No właśnie, a z oksyc. mozna chodzić ?
A jaka jest maksymalna skala tych skurczy na KTG ?
Ciekawe co u Grab ?
Czy bliźniaki na świecie już ???
Daria a z okscytocyna też można się tak poruszac , chodzi mi o Zaspe.

Myszka u mnie z tymi telefonami jest to samo. Postanowiliśmy, że nikomu nie powiemy jak się zacznie akcja - dopiero jak urodze to sie rodzinka dowie - zaoszczędzimy im tych stresów.

Ja sama nigdzie daleko nie wychodze. Chciałam dzisiaj iść na spacerek, ale doszłam tylko do sklepu ok 200m i znowu zaczęły mi się dość odczuwalne skurcze i wrociłam do domku. Zostało mi dotlenianie na balkonie. Mąż niestety jest w pracy do wieczora wiec nie może mi towarzyszyć :( Ale jutro to go wyciągne na jakiś dłuuugi spacer :)
Ja mam tako jumper , kolekcja serca kolor pistacja :) Powiem Ci że nie myślałam ze będzie aż taki ładny heheh , szkoda tylko ze zrobili bubel i nie dali tego koszyka, mam nadzijej ze doślą.
Moi rodzice też strasznie panikują szczególnie mam dlatego chce zebym miała najlepsza opieka, godne warunki itp. stad jej decyzja ze zasponsoruje nam Swismeed.

Mimii, pij sobie herbatke rumiankową, to jest dobre na pobudzenie kupkania u Ciebie i u Boryska też.

A z tym KTG, to widzicie, ja rodziłam w Redłowie i byłam cały czas podpięta pod KTG a mogłam chodzić i ćwiczyć, na łóżku, pod łóżkiem, na piłce, na materacu. Jak chciałam iść pod prysznic albo do wanny, albo gdziekolwiek indziej to połozna mnie odpinała od KTG. Także to nie jest tak, że w publicznym pod KTG trzeba leżeć i koniec dyskusji.

A jak przyjechałam do szpitala ze swoimi skurczami to odczyty miałam 70-120%. Trochę się przy tym KTG bawiliśmy, bo zgadywałam jaki mocny był teraz a małż śledził odczyty na maszynie.
A ja żadnych skurczy nie mam.
Właśnie mi się przypomniało, że muszę przejrzeć kwity i warunki wypłaty świadczenia ubezpieczeniowego z tyt. ur. dziecka. W sumie to kasa przyda się i to dość prędko zatem moje już część papierów do tego przygotować.
Nitusia, a jaki masz wózek i jaki kolorek ?
Mój jeszcze nie przyszedł, ale nie ma pośpiechu - jakoś to mnie nie przejmuje. Będzie za jakieś 2 tyg. W sumie to będę miała dwa, bo jeden już mam, ale czeka nie złożony w piwnicy.

Moi Rodzice, tak się boją o mnie, że szok. Mowię, że jest o.k. ale to nie dociera do nich. kochani są - nie wiem co bym bez nich zrobiła. A Mama to już szaleje tak, że ja się boje do niej zadzwonić :-), bo ona zawsze myśli, że to już...
Ja własnie zmieniłam pościel i się troche przy tym nagimnastykowałam heheheh , mąż bedzie wścieklły jak wróci zeto zrobiłam. Ale on jest tak zmęcozny jak wraca ze nie mam serca zawracac mu d... ,, tym bardziiej ze musi małemu lampke zamontowac i zrobic kontakt żeby móc ja do czego podłączyć heheh :)
Ja nie mam wogóle skurczy w maksie do 15 % sięgało także lipa .

haj po południu :)
u mnie z tym wychodzeniem to jest tak, że tata nadal mysli że ja nie mogę chodzić (choc juz mu tłumaczyłam, że juz teraz mogę, a nawet muszę :)). Właściwie to ostatnio chodzę sama wszędzie...i właściwie codziennie mam coś do załatwienia, bo muszę wszystko załatwić przed porodem :) takie ot głupie myślenie mam :)

Dziś od 8 sprzątałam...padam na twarz... w ogóle nie za dobrze dziś się czuję-wymiotować mi się rano chciało i robiło mi się słabo i jakies dreszcze mnie nachodziły :/ ale juz całe szczęście przeszło :)

Na obiadek zrobiłam kebaby - mniam :)

nitusia na klinicznej bez problemu spaceruje sie z kroplówą-a nawet trzeba :)

a skurcze na nst miałam wczoraj np do 70% i te na samym szczycie były nieco bolesne :/ w ogóle mam sporo tych skurczy tak od trzech dni... czyżby...?
ale walnełam byka chodziło oczywiscie o 06 :) hehehhehe czerwiec 25 :) Az się teraz uśmiałam z siebie .
NO ja się wczoraj wkurzyłam , bo wózek przyszeł juz z ydzien temu ale stał w kartonie , wczoraj go złożylismy ( jest śliczny ) ale okazało się ze nie ma kosza na zakupy wrrrr... napisałam meila zobaczymy co odpiszą.
No 22 w sumie to poźno jak na przyjazdy kuriera nie mają wyczucia normlnie.

Oj Nitusia, małe szanse, że dotrzymasz do tej daty hehe .... Co najwyżej Twój synuś w tej dacie mógłby mieć 3 miesiące, ooo to b. prawdopodobne jest.

Obiadek ogarnęłam, także mogę odpocząć. Chyba idę poczytać na balkon, ładnie dziś bardzo.
Wqrza mnie to, że od 3 dni czekam na kuriera, a on wciąż nie przyjechał z paczką. Wczoraj zadzwonił przed godz. 22 i chciał przyjechać - teraz żaluję, że mu nie pozwoliłam, bo już leżałam, nadal czekam ehhhhh...
A ja własnie najbardziej w nicy bym chciała zaczac rodzic:) A mi coś smiesznego się przydarzyło , jak jechałam samochodem to zaczełam płakać z jakiego powodu nie wiem , może dlatego ze piosenka Michaela Jackosna leciała i jakoś tak mi się smutno zrobiło że juz go nie ma. Swoją drogą chciałabym urdzić 25. 09 . w rocznice jego śmierci.

Oj Nitusia, to masz powiem Ci niezłą formę skoro jeszcze tak "latasz" hehe...
U mnie to jest tak, że moi bliscy (Rodzice i Małżon), samej z domu mi nie pozwalają wyjść, trochę to śmieszne wiem ...
Ja też w sumie dość dobrze jakoś funkcjonuję, ale jak troszkę pochodzę, to na dole pleców masakrycznie mnie boli, stąd długie trasy i spacery odpadają w ogóle, gdyż później z bólu spać nie mogę.

Mi wczorajszy dół chyba trochę przeszedł i znowu patrzę na sprawy z większym optymizmem i jeszcze pocieszam, a wczoraj wieczorem płakałam i miałam dość.
Nie lubię wieczorów i nie chciałabym zacząć rodzić w nocy.
ja juz na dziś mam dosyć jeżdzenia , byłam na osowej później w gdańsku głównym , niestety odebrałam wyniki z wymazu z pochwy i paciorkowiec znowu powrócił , choć już tyle tych antybiotyków się najadłam :( Pożniej jeszcze zakupy w biedrronce i do domku , sama się dziwie ze z takiem brzuchem jeszcze tak dobrze funkcjonuje heheh :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry