Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 cz.34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej częsci, mam nadzieję ,ze w tej będzie więcej rozpakowań niż w poprzedniej

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka (Wejherowo?)
17.06 - kobietaznadmorza ~ dziewczynka Izabela (Zaspa)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka 1960, 44cm, Kliniczna
03.05 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 ~ Leon 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06)- IG - Paulinka 3250 ,55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk ~ Karol, Swissmed
10.06 (termin 17.06) tata Carlosa ~ Karol (czy to mąż kamyka? TAK :)
12.06 (termin 03.06) - Sorha ~ Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aniuko bo już bym chciała mieć małą przy sobie :)
Z usg termin mi wychodzi na 19 czy 20 czerwca i lekarze którzy mnie badają mówią ze to juz blisko. Czop mi odszedł w niedziele, szyjka jest krótka i miękka (rozwiera się), mam często skurcze przepowiadające - i dlatego chciałbym być już PO :P
Zresztą mała jest duża (3750) i boje się, że jak przyjdzie mi jeszcze ją przenosić to pobije wszelkie rekordy w wielkości maluszka hihi
Dla męża też byłby to juz dobry czas - ma już w pracy wszystko zrobione co chciał, może śmiało iść na miesiąc urlopu :)
A tak na powaznie to niech mała zechce wyjść wtedy kiedy będzie na to gotowa - tyle czekaliśmy to poczekamy jeszcze te kilka czy kilkanaście dni :)
no trudno. Jakoś wytrzymam do przyszłej soboty :)
I Maja miała dziś problem z brzuszkiem, "zakorkowała" się, ale za to jak zrobiła kupsko rano, to zatamować tyłka nie można było :p Straszną głupotę zrobiłam, bo do twarogu wrzuciłam sobie szczypior i to chyba przez to Maja miała takie problemy z wykupkaniem :(
Magda81,
A dlaczego Ty przyspieszasz poród skoro masz jeszcze tydzień do terminu? Tak z ciekawości pytam, bo mamy prawie ten sam termin, ja myślałam ,że to się robi dopiero po terminie..

Daria,
Ubawiła mnie Twoja babcia, rety moja starsza córka była chrzczona w wieku trzech lat to by dopiero się w domu nasiedziała.
Daria, ale Twoja babcia ma pomysły :) Dobrze, że nie mieszkacie pod jednym dachem, bo co byś Madzię odkryła to ona by przykrywała.

My właśnie wróciliśmy z marketu. 3 godziny nam zeszło, straszny pożeracz czasu taki sklep. Mieliśmy z powrotem zahaczyć o Akpol, żeby kupić w końcu to czego brakuje, ale już nie miałam siły.
Niestety przepisy swoje a baby w urzedzie swoje. Trzeba miec to zasw bo Cię odesla i tyle:)
do becikowego niby nie trzeba zaświadczenia od lekarza, ale jednak trzeba (tak nam powiedziano na SR).

Bauaganiarko, powodzenia! już czas! :)
Daria w sprawie becikowe Ci nie pomogę, bo się jeszcze tym nie interesowałam.
Niesamowita jest ta Twoja babcia :))))))))))))))
Ale o tym nie wychodzeniu na spacer przed chrzcinami też już gdzieś słyszałam - masakra jakaś, przecież dzieciaczki są spokojniejsze na dworzu i uwielbiają spacerki.
Dobrze, że żyjemy w innych czasach !!!
Tak, od gin ze jestes pod jego opieką od 10tc;> No i chyba pesel dziecka, ktory się dostaje po 30dniachod narodzin :)
Daria, popłakałam się ze śmiechu. Buhaha:)
tylko skąd ty weźmiesz krowę? he he
ale powiem Ci, że jak ja się urodziłam (pod koniec czerwca) i były mega upały, to moja babcia też walczyła z moją mamą, że bez chrztu dziecko wyprowadza na spacer i to bez pierzynki, tylko pod pieluszką:)
Słuchajcie, czy do becikowego potrzebuję jakiegoś zaświadczenia lekarskiego?
No naprawde, a jak sie dziecko darło to najlepiej pod pierzyne, no nie? Jak tego słucham to mi się Anielka z "Janko Muzykanta" przypomina.

A! I jeszcze stwierdziła, że jak ona taka grzeczna pomimo tej złej opieki, to znaczy że "weszła w stan agonalny" i najlepiej jutro iść po ksiedza żeby ją chociaż ochcić. Ja wiedziałam że moja babcia jest nienormalna, ale ostatnio przechodzi samą siebie.
o masakra! no ja też Twojej mamie szczerze współczuję. To nasi dziadkowie mieli n****ne w baniach :p
Aniouka, następne zdjecia w sobote dopiero :( bo ten dodatek jest tylko w sobote. Moja Madzia też bedzie dopiero za tydzień.
Tak sobie teraz pomyślałam, że pod koniec ciąży kobieta też powinna być na diecie, no bo jak po takim jedzeniu faktycznie zaczniesz rodzić, to zanim urodzisz to ostre żarcie przeniknie do twojego pokarmu, nakarmisz dzidzie i bedzie miało kolke, albo najesz sie np. truskawek, a dzidzia bedzie miała alergie i nie bedzie wiadomo po czym, a to po tych truskawkach zjedzonych za czasów ciążowych. No nie? Może tak w ogóle być?
Widziałam Piotrusia :)) Maja się nie załapała, bo 8go się urodziła. A następne zdjecia są w następną sobotę czy jutro?
My rozmawialiśmy z małżem i będziemy brać szczepionki skojarzone 5w1 albo 6w1
Powiem Wam coś śmiesznego. Byliśmy dzisiaj u moich rodziców, była tam też moja babcia, czyli Madzi prababcia. Jak moja babcia zobaczyła jak Madzia jest ubrana to za głowe sie złapała! I tu zaczęło się pouczanie, tyle że w ogóle nie na czasie! Moja babcia to wiejska kobita, co w PGR pół życia pracowała, wiec możecie sobie wyobrazić jakie miała sposoby na opiekie nad dziećmi. Powiedziała, że dzieci nie powinny być brane na dwór przed chrzcinami. Powinny leżeć pod pierzyną, pod nóżkami mieć termofor a na główce czapeczke (to nic że lato i że jest ciepło). Powinnam karmić posłodzonym krowim mlekiem z wodą, a nie cyckiem, bo w cyckach nie ma tyle pokarmu (wiadomo, jak się z krową porównuje to na pewno ;) Brzuszek powinien być owinięty na cztery razy bandażem elastycznym albo wełnianym szalem, żeby pępek miał ciepło. No i koniecznie powinnam mieć smoczek umaczany w cukrze i powinnam dawać do picia herbatkę koperkową.
Na koniec zdziwiła się dlaczego, pomimo tego że moje dziecko ubrane tylko w pajacyka, przykryte polarowym kocykiem, bez smoczka a karmione tylko piersią jest takie grzeczne, bo kiedyś dzieci sie darły całymi godzinami! To chyba oczywiste dlaczego się darły te biedne dzieci!!! Ale moja babcia stwierdziła, że to dziecko długo nie przeżyje w takich warunkach...
Wykład trwał całą naszą wizytę, beczeliśmy z tego wszyscy, ale współczuję mojej mamie, że musiała to znosić jako dziecię...
Dokładnie, ci lekarze to sami nie wiedzą, a może rzeczywiście tak trudno jest przewidzieć kiedy ten dzien nadejdzie. Mi z kolei mówią, że to tuż tuż i czekam... Dzisiaj specjanlnie omijałam winde i na moje 4 piętro wchodziłam kilka razy na piechote :) umyłam podłogi, zaolejowałam blat w kuchni, zrobiłam na obiad ryz na ostro z kurczakiem (bo niby jedzenie ostrego tez pomaga przyspieszyć) i coś jeszcze bym porobiła bo tryskam energią ale nie mam już pomysłu ...
A tymi lekarzami to sie nie przejmujcie, mi lekarz powiedział że na bank trochę przenoszę, a przenosiłam 1 dzień! To samo było z 3oko, a urodziła nawet szybciej!
3oko, widziałam Piotrusia w gazecie :) Fajniutko wyszedł na zdjęciu, naprawdę bardzo ładnie, bo niektóre dzieci wyglądają strasznie. Ciekawe jak wyjdzie moja Madzia. Pisałam Wam, że upaćkali mi ją gencjaną i miała nawet na buzi, nie zdążyłam tego doczyścić i takie zdjecie zrobili. Myślałam, że bedą zdjecia czarno-białe ale są kolorowe, wiec jak zobaczycie fioletową dzidzie to znaczy, że Madzia, ale mam nadzieje ze nie bedzie widać.

Co tam bauaganiarka, skurcze nie ustępują? Jedź spokojnie do Wejherowa, najwyżej zjedziecie po drodze do Redłowa, hehe ;)
No nie Mimii, jeszcze trochę pomarudzić musimy. Łatwo powiedzieć, że nuda jak już jest się po wszystkim. A jeśli tfu tfu któraś z ostatnich na liście jeszcze przenosi do lipca to dopiero będzie nuda.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry