Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 cz.34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej częsci, mam nadzieję ,ze w tej będzie więcej rozpakowań niż w poprzedniej

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka (Wejherowo?)
17.06 - kobietaznadmorza ~ dziewczynka Izabela (Zaspa)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka 1960, 44cm, Kliniczna
03.05 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 ~ Leon 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06)- IG - Paulinka 3250 ,55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk ~ Karol, Swissmed
10.06 (termin 17.06) tata Carlosa ~ Karol (czy to mąż kamyka? TAK :)
12.06 (termin 03.06) - Sorha ~ Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bauaganiarko to pewnie już tuż tuż :) Ale Ci zazdroszcze :) Trzymam kciuki aby szybko poszło !!!!!!!!!!

3oko biedny ten Twój malutki Piotruś - tyle się nacierpieliście. Teraz to już musi być dobrze !
hej kobitki!
tak się tylko chciałam pochwalić, że od 4 rano mam coraz boleśniejsze skurczyki co kilkanaście minut, a o 1 odlazł mi czop!
jestem cała podekscytowana i się trzęsę z radości, że to może dziś!
oczywiście między skurczami się cieszę, a jak mnie skurcza, to gryzę :]
tak bym już chciała dołączyć do dzieciaczkowych tematów.......
Ej! To już minął cały tydzień bez żadnego porodu! Ogarnijcie sie dziewczyny!
Okazało się, że w Wyborczej są dzieciaczki urodzone do 5-go czerwca, także Piotruś na pewno jest (o ile dałaś go sfotografować). My na Madzie musimy jeszcze poczekać.

Ale biedny ten Twój Piotruś. Wenflony w główke? To musiało strasznie wyglądać, ja bym sie chyba popłakała na widok Madzi ze strzykawą w główce.
a wracając do rodzinki, to zawsze jak do kogoś dzwonimy, najpierw pada pytanie czy to już. dlatego ja już przestałam do nich dzwonić. odezwę się po porodzie i tyle:)
3oko, witamy znowu. dziecko znajomych też wyszło do domu szybko i po kilku dniach znajoma lekarka kazała zrobić badanie na poziom bilirubiny, bo dziecko było żółte. też wrócili do szpitala i niepotrzebny stres.
ale dobrze, że już macie to za sobą. niech maluszek zdrowo rośnie!

co do szczepionek, to też nie wiem co zrobimy, ale mamy jeszcze czas i będziemy wzorować się na Was - w końcu już za chwilę zaczniecie szczepienia swoich pociech.

ale dziś zimno, nici z jeziora:(
chyba trzeba zacząć sprzątać...
3oko, chyba nie tylko w Redłowie wypisują w 2 dobie, jak rodziłam w Pucku to też mnie tak wypisali.
Ooo! 3oko, jesteś! Martwiłam sie :)
U nas na szczescie zółtaczka schodzi :)
Ale moja myszka jest od rana marudna! Małz poleciał po gazete bo ma dzis nasza Madzia byc w wyborczej :))))
hej dziewczyny i maluszki! nie było mnie 12 dni wiec az boje sie nadrabiac. Zobaczyłam tylko na liste i jest nieźle! Wszystkim zbiorowo gratuluje i całuje maluszki w małe paluszki :*

My po 5 dniach w domu trafiliśmy na Polanki z żółtaczką - i tu wyszedł minus Redłowa. Wypuszczaja w 2 dobie a żółtaczka wychodzi najczesciej w 3 (wg mnie pozbywaja sie w ten sposob problemu - nie siedzi sie im na głowie). Byliśmy tam az 10 dni bo w posiewie moczu wyszło zakazenie układu moczowego(to wywołało żółtaczke, plus wysoki poziom birorubiny). Najpierw mielismy naswietlania a potem tylko antybiotyk, ale ja sie naryczałam przez pierwszy dzień! jak Piotrusiowi wkuwali sie w główke i rączki (weflony). JEdnak wiedzialam ze jak sie rozkleje i bede nerwowa to moze to sie skonczyc zle dla mojego pokarmu wiec wyluzowałam!
Po 2 dniach moglismy juz wychodzic na spacerki i to była taka odskocznia od szpitala. Nauczylam sie tez wszystkiego sama, łącznie z kąpielą :)
Teraz jestesmy w domu, przez miesiac dostaje antybiotyk i w polowie lipca ma badanie CUM.

Wszystkim forumowym dzieciaczkom życze przede wszystkim zdrówka!
Nad szczepionkami sie jeszcze w ogole nie zastanawiałam...
O! Widzę, że dziś jestem pierwsza :) Mała spała całą noc ślicznie, obudziła się tylko o 3 i dopiero chwile po 6, ale nie chciała już spać dalej i walczyłyśmy aż do teraz, bez płaczu co prawda, ale marudziła bite 2 godziny.

Wczoraj byliśmy na mega długim spacerku, od 12:00 do 16:00 nas nie było w domciu. Madzia cały czas grzeczna była, w międzyczasie musiałam cyca wyciągnąć na świeżym powietrzu. Madzia już wie, że na świeżym powietrzu wszystko lepiej smakuje ;)

Z tym zainteresowaniem to pewnie jest tak, ze przy drugim dziecku już jest o wiele słabsze niż przy tym pierwszym. Już nie ma tej ekscytacji. U mnie szaleństwo jest oczywiście no bo pierwszy wnuk i ogólnie pierwsze maleństwo w najbliższej rodzinie. Od strony męża już tak nie szaleją, bo teściowa wnuków ma już dwoje, a poza tym wszyscy naokoło już dzieciaci.
Dobranoc mamuśki.
Laski zaczynam dzieciowe tematy.
1. Szczepicie skojarzonymi? ja tak, ale nie wiem, którą 5w1 czy 6w1.
2. Czy szcepicie na rotawirusy? skutecznośc średnia raczej jest.
ze względu na starszaka-przedszkolaka wiem, że będę szxzepić na pneumokoki. nie wiem tylko co z tą na rota, hmmm
Ja również na brak zainteresowania nie narzekam. Wszyscy pytają o samopoczucie, dzwonią, piszą, mama, koleżanki, teściowa, mąż, szwagierka itd. Męczące to jest. Mnie również łapią skurcze w pachwinach. Nieprzyjemne jest to uczucie.
Jednym z plusów, że cała rodzinka mieszka daleko od nas to to, że mam spokój z wypytywaniem o poród. Skąd ja mam wiedzieć czy urodzę dziś czy za 4 tygodnie dopiero (oby NIE!) Póki co właśnie skończyłam myć okno i podłogę i na poród dalej się nie zanosi. Miałam od 38 tygodnia biegać po schodach żeby poród przyspieszyć, to moje plany wzięły w łeb, bo wystarczy że przejdę z 500 metrów i dopadają mnie skurcze w pachwinach. Dziś szykowaliśmy się nad zatokę no i nie dotarliśmy, bo ze mnie kaleka jeśli chodzi o długi dystans się zrobiła.
Wiperku czekamy na fotki Maurycego :))
Przez całą ciąże nie miałam w sumie jakiś większych zachcianek. Mąż nie musiał po nocy jeździć w poszukiwaniu jakiś smakołyków dla mnie. Ale dzisiaj mam ogromną ochote na frytki z McDonalda i zadzwoniłam do mężusia aby w drodze powrotnej z pracy (po 22) kupił mi je :))) Musze wykorzystać te ostatnie chwile kiedy nie musze się przejmować dietą i poszaleje troche :PP
o tak...mammamia...taki przyssany Maluch do cycka to cudowne uczucie :) tez mi tego brakowało
aha, perła, na zaspie to byłam ja :)
jak przez cały dzień nie mam kompa i się w końcu dorwę... ;)
i w sumie co tu pisać, nawet sobie nie pomarudzę, bo już wszystko wymarudziłyście :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry