Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co niby jest nie tak z Zosią?
stwierdzili że jest stara i zimna:( na początku nawet zaczęłam się nad tym zastanawiać ale teraz nie ma dla mnie znaczenia co inni mówią zwłaszcza w takiej kwestii:) bo wiem że to nie jest jakieś dziwaczne imię:)
Magdalena jest ok;) Ja chciałam się tak nazywać, ale mi tata wybrał inne heh wiec sama sobie dałam Magdalena na bierzmowaniu:)

Jak mała się odzywa za mocno to zawsze mówię do niej "Gabi, Gabuniu łobuzie..." Może więc zostanie Gabrysia, bardzo bym chciała żeby starsza córka czuła się jakoś zaangażowana w wybór imienia, na całą resztę nie miała wpływu, nawet na to, że bedzie musiała się teraz podzielić pokojem :>
aj tam durne gadanie. Fajne i normalne imię. Nigdy nie dogodzisz ludziskom. niech sie gonią ;-)
aaa! mam 17kg na przodzie i chyba nie jest tak xle biorac pod uwage, że jestem od początku unieruchomiona. przez ostatni m-c przytyłam 2kg wiec ogólnie w 20 powinnam się zmieścić. oby...
mammamia ja też mam z bierzmowania Magdalena....
kurczę jak tak piszecie to owiały mnie wątpliwości czy ma zostać Ania czy wrócić do pierwotnego pomysłu-Magdalena ? :D
a ja właśnie nie wiem co z moją wagą- od początku przytyłam jakieś 6kg, w tym teraz jeden znowu mi ubyło :/
U nas będzie Wiktoria. Jak byłam młodsza zawsze mówiłam, że będę miała córeczkę Wiktorię. Później podobało mi się mnóstwo innych imion, ale po dokładnym zastanowieniu nadal zostaje Wiktoria. Co do Zosi to mam koleżankę i jest bardzo sympatyczną i ciepłą osobą. Niestety u nas w rodzinie jest chyba 5 czy 6 dziewczynek o tym imieniu w dodatku w okolicy i jeszcze to samo nazwisko. To są małe dziewczynki, więc my z tego imienia zrezygnowaliśmy.
Zosia jest super :)

okruszek...daj Magdalena Anna :) ja dokładnie taki zestawik mam w dokumentach :)

aha..co do wagi...ja też mam +17 kg i tez przez ostatni miesiąc 2 kg przytyłam...mam nadzieję, ze w 20 się zmieszczę

podejrzewam, ze dużo z tych nadprogramowych kilosów to woda zatrzymana w organizmie-tak jak poprzednio miałam...zeszło praktycznie natychmiast...juz na porodówce stwierdziłam, ze nie mam opuchniętych nóg tak jak przez ostatni miesiąc z brzuchem
kurcze okruszek ciesz się! To pewnie na koniec Ci wyjdzie jak mi w pierwszej ciąży - 8/9 kg na plus. Taka waga jest super, bo w zasadzie zaraz po porodzie jesteś niemalże "starą sobą" :)
Niestety z wagą w ciązy jest tak, że to organizm sobie reguluje przyrost dlatego teraz moja waga sobie skacze hen hen do przodu radośnie i bynajmniej nie powoli... :/
Okruszku ja bym sie cieszyła ;-) pewnie zaraz po porodzie będziesz miała wage sprzed ciąży. zazdraszczam ;-)
Okruszku ja też zazdroszczę!! Ja mam jakieś 11 kg do przodu, przez ostatni miesiąc niecały 1,5 kg wiec mam nadzieje, że dojdzie mi jeszcze z 1,5 do końca (8 tyg jeszcze) i to będzie tylko masa mojego synusia :-)
hehe, ja też jestem Magdalena:)
a co do imienia dla naszego synka, to mamy dużo propozycji i nie możemy się na nic zdecydować:(
Ja tego nie rozumiem, jak byłam na Izbie przyjęć to żądano ode mnie zaświadczeń ,że pracodawca płaci za mnie Zus. Jak to ma się do faktu ,ze każda kobieta w ciąży jest z marszu ubezpieczona i należy jej się opieka medyczna w szpitalu?
połozna mi tłumaczyła to w ten sposób. jesli jesteś ubezpieczona to szpital wystawia rachunek do zusu a jak nie to do mopsu. musza po prostu wiedzieć od kogo egzekwować kasę
jak mnie przyjmowali na izbę przyjęć to nic nie chcieli ode mnie a propos ubezpieczenia
A u nas podobnie...
po długim namyśle i wręcz ciągłym sporze w tym temacie, także prawdopodobnie nasza Latorośl będzie miała na imię Paula, Pola lub po prostu tradycyjna Paulinka. Jeszcze nie na 100 %, ale prawdopodobieństwo jest duże.
To 3 osobne imiona - już sprawdzałam, ale zdrobnienia ich można praktycznie mnożyć w bardzo dużej ilości.
Nie chcieliśmy dawać typowo tradycyjnego imienia, ani jakiegoś rzadko spotykanego imionka. Nie chcieliśmy też dawać Małej tak bardzo popularnego teraz imienia jak np. Julia lub Amelia. Chcieliśmy uniknąć sytuacji, że gdy Pani w przedszkolu krzyknie: Julka !!! to wszystkie Młode Damy podbiegają do Pani.....
Choć uważam, że to naprawdę b. ładne imiona.

Mam + 13 kg na wadze - wydaje mi się, że to bardzo dużo, a jeszcze ponad ok. 1,5 m-ca do końca ciąży. Nie chciałabym przekroczyć 15 kg w sumie, bo już i tak ledwo chodzę teraz.
Daria, czytałam gdzieś na stronie jakiegoś szpitala ile te RMUA jest ważne i ma być maksymalnie z 3 ostatnich miesięcy.
Myszko ja jestem Paulina :)
ale gdybym miała wybierać dla córci to bardziej Pola albo Paula :)
a my nawet jak nie byliśmy w ciąży to mówiliśmy Katarzyna lub Tomaszek, ale przyszło co do czego i Kasia nam zbrzydło :p Teraz mówimy, że wstępnie Zuzia i jak tak wszyscy mówili Zuzia Zuzia Zuzia to też nam zbrzydło :p Mi się jeszcze podobają Olga lub Lena, ale sama nie wiem..
Hmm ja też jestem Magdalena - i do niedawna byłam niezadowolona z tego imienia. Nie lubie jak mówią do mnie Magdalena (wtedy czuje się taka stara hehe) ale wszystkie inne zdrobnienia są ok.

Co do imienia dla córci - to zawsze mówiliśmy, że będzie Oliwia. Ale jak już się okazało, że to dziewczynka i zaczełam grzebać troche w necie to okazało się, że co trzecia dziewczynka to Oliwia :( Za dużo ich jest! I gdzieś na trójmiastowym forum na suwaczku jednej forumki zobaczyłam imie Liwia i od razu mi się spodobało. Mężuś na początku był niezadowolony, ale teraz już sam mówi do brzuszka Liwia. Oczywiście większość ludzi reaguje z niedowierzaniem, że takie imie chcemy dać, ale mam to gdzieś :))) Mysle, że jak mała troche podrośnie nie będzie to takie rzadkie imie i nikt nie będzie się mu dziwił :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry