Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magdalena jest ok;) Ja chciałam się tak nazywać, ale mi tata wybrał inne heh wiec sama sobie dałam Magdalena na bierzmowaniu:)

Jak mała się odzywa za mocno to zawsze mówię do niej "Gabi, Gabuniu łobuzie..." Może więc zostanie Gabrysia, bardzo bym chciała żeby starsza córka czuła się jakoś zaangażowana w wybór imienia, na całą resztę nie miała wpływu, nawet na to, że bedzie musiała się teraz podzielić pokojem :>
stwierdzili że jest stara i zimna:( na początku nawet zaczęłam się nad tym zastanawiać ale teraz nie ma dla mnie znaczenia co inni mówią zwłaszcza w takiej kwestii:) bo wiem że to nie jest jakieś dziwaczne imię:)
A co niby jest nie tak z Zosią?
dzięki dziewczyny:)
z tym imieniem to tak jest:) mi od zawsze Zosia:) teraz jak zwracam na to uwagę to wydaje mi się że wszędzie wokoło Zosie:( pewnie dlatego ze moja Zośka tak blisko:) na dodatek znajomi wyrazili swoją niepochlebną opinie dla tego imienia i już byłam na skraju żeby zmienić ale przemyślałam i nie będę się słuchać innych opinii:) miała być Zosia i tak będzie:)
Właśnie się w pracy rozeznawałam czy Magdaleny są zadowolone ze swoich imion (bo mam w pracy trochę tych Magd) i każda mówi, że lepszego wyobrazić sobie nie może! Wiec moja Madzia też bedzie szczęśliwa :))) A ostatnio jakoś się o tym imieniu zapomniało... więc to wykorzystam :)
no właśnie to miałam na myśli Dario :) takie ubezpieczenie jednomiesięczne :)
Pola fajne, mi się podoba. Plusem jest na pewno to że nie jest popularne i jednocześnie nie jakieś dziwaczne. A Borys też fajne, ale jakoś nie pasuje mi do małej dzidzi, dorosły facet to jo, ale malutki Borysek... a z resztą jakby się dłużej zastanowić też jest git :)
o tak...Madzia tak słodko brzmi :)

ja wolę jak na mnie mówią Madzia niż Magda...albo normalnie Magdalena

uwielbiam swoje imię :)
Teraz chyba są już nie ważne te książeczki ubezpieczeniowe. Dane o ubezpieczeniu powinny znajdować się w zintegrowanym systemie (haha - akurat się znajdą, znając naszą służbe zdrowia) i bierze się od pracodawcy jakiś tam druk RMUA czy coś takiego. Ale to jest wazne tylko miesiąc.
moi teście maja psa Borysa ;-)
Pola to samodzielne imię. Różnie ludzie na nie reagują. generalnie plusem jest to, że nie jest nadmiernie popularne.
Daria Pola miala własnie być Adasiem hehe. nie wyjszło ;-) O Emilce dużo myślałam i pewnie gdyby młody nie uparłsie przy Poli to byłaby własnie Emilcia.
Gabi jest super :-)

Byłam u gina. straszny dzisiaj maja ruch na porodówce na Zaspie więc zażartował, że gdyby cos sie działo to mam jechac do kartuz bo miejsc brak ;-)
Ogólnie jest ok. szyjka trzyma, rozwarcia brak. za 2tyg mam przyjść na usg i ustalimy termin. Pewnie 19maj zostanie. dał mi 2dni na poprawę pod kątem przeziębienia a jak nic sie nie zmieni to mam przyjść po antybiotyk. Mówił, że od groma syfu teraz lata w powietrzu także się pilnować mamuski
Jak na razie Magdalena wygrywa z Emilią :)
Z resztą jak to słodko brzmi - Madzia :))))
A Emilka jest w Na Wspólnej i mi sie już nie podoba tak jak wcześniej :(
Bosze! Czym to człowiek się kieruje w wyborze imienia!
sorki Aniouka, widzę że Cie powieliłam :)
ups sorki Inka, dopiero zauważyłam...
więc tak:
-książeczka RUM (tam musisz mieć skierowanie, no i na recepty się przyda)
-książeczkę ubezpieczeniową
-dowodzik
-karta ciąży i najlepiej wszystkie ciążowe wyniki
-do zwolnienia NIP pracodawcy i swój albo swój dow.os.
to dobrze, że nie muszę żadnych pieluch poporodowych brać ze sobą, bo one zajęłyby pół torby :). Ok, wezmę dla małej 2 kaftaniki, bodziaka, czapka i rękawiczki. Mam nadzieję, że szpital będzie miał na stanie jakieś ciuchy dla noworodków. A jak nie to najwyżej ktoś mi dowiezie.
Ja szlafrok mam biały :/ I trochę się krępuję, ale z drugiej strony co ja się będę przejmowała jak tam wszystkie babki będą pewnie w takiej samej sytuacji
Nie wiem, co to znaczy... ale delfin to nie ryba wiec się nie kwalifikuje pod tą interpretacje ;) Ale delfin jest taki śliski i opływowy wiec nie powinno być problemów u ciebie z porodem, hehe ;)
Inka.ja z papierów musisz wziąć:
dokument ubezpieczenia lub RMUA
dowód osobisty
karta ciąży + wszystkie badania zrobione w ciąży
NIP pracodawcy
książeczka RUM
Daria weź Magdalenkę-to mój pierwotny typ, ale niestety za bardzo mi do nazwiska nie pasowało więc zrezygnowałam. Imię mojej mamy więc tym bardziej je chciałam, no ale....
Śliczne i mało ostatnio używane.
A co w takim razie znaczy jak mi się śniło ,że urodziłam Delfina? Czyżby też łatwy poród?
A duża ilość ryb (te śledzie np.) to powodzenie we wszelkich zamiarach! Naraszcie jakaś optymistyczna przepowiednia!
Ostatnio często śnią mi sie różne ryby. Kilka dni temu śledzie pływające koło dworca w Gdyni (a raczej latające), a dzisiaj że łowiłam w zbożu rękami ogromne dorsze, podobne do karpii. Sprawdziłam to w senniku. Jeść rybe to oznacza łatwy poród!!! Hehe! A duże ryby oznaczają dobry interes :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry