Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oooo tak...Magdalena to ślicznie imię :D
popieram ten wybór
Kupe lat temu podobało mi się imię Wiktoria, ale tyle teraz się porobiło tych Wiktorii, że mi zbrzydło :( I teraz bedzie Magdalena albo Emilia. A dla chłopca Adaś.
Hej!!!
Wrocilam od lekara, mały zdrowiutki, niestety na świat się nie pcha:( szyjka jeszcze niedojrzała, rozwarcie na pol opuszka takze po dlugim weekendzie zaczynam pastowanie podłóg;>
Żyraf to imię?? Skąd się biorą te dziwne imiona...masakra jakas. Mammamia sliczne te imionka dla dziewczynek- ja jak mialabym miec dziewuszke to miala byc Marysia albo Basia- Gabi tez sliczne,ale kolezanka ma juz więc za dużo byłoby tych Gabrys ;)
Ano z tym zaklepywaniem imion to ciezka sprawa. Ja w rodzinie rodze najpozniej- siostra i kuzynostwo powybierali juz najfajnieszje imiona;> ach...ale moj borys tez tak inaczej i malo spotykanie:) Choc moja tesciowa chodząc z psem na spacerek często spotyka psy o imionach borys;>

Miłego popołudnia:)
O, mam najrzadziej nadawane imiona w Polsce:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,7499793,Latoya_i_Norbi___najrzadziej_nadawane_imiona_w_Polsce.html
No dla Trójmiasta nie znalazłam, jest tylko to dla Warszawy, ale pewnie byłaby niewielka różnica
Daria, a nie wiesz może czy jest takie zestawienie imion dla Gdańska czy też Trójmiasta?

Hmmmm tak się zastanawiam jak się mówi zdrobniale na małego Żyrafa - Żyrafka, Żyrafek, Żyrafku ... :) Śmiechowo
inka.ja mam nadzieje, że w szpitalu zrobią co do nich należy i szybciutko wypuszczą Cię do domku. Trzymam kciuki.

Ja nadal jestem opuchnieta. Zapisałam się na jutro do lekarki aby sprawdziła czy wszystko jest ok. Będe spokojniejsza jak mnie obejrzy.

Po weekendzie musze zrobić glukoze 75 hehe. Mam nadzieje, że pójdzie gładko jak z 50 :)
okruszku mam jeszcze pytanie:)
czy muszę mieć jakieś dokumenty oprócz karty ciąży i książeczki RUM?? tzn czy muszę wziąć od pracodawcy zaświadczenie o ubezpieczeniu??
heh, no co chcesz :) Żyraf to przecież całkiem normalne imię ;)
Na tej stronie: http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?
jest wykaz nadawanych imion w Warszawie.
Niektóre są naprawdę straszne! Weźmy np. takiego Żyrafa albo Belzebuba! Albo Niunia dla dziewczynki! Jak tak można nazwać dziecko!?
no właśnie byłam ciekawa czy Pola to osobne:) teraz już wiem:)
Pola to też osobne imie! Pewnie Apolonię też zdrabniają na Polę, ale sama Pola też jest :)
Rozumiem że Pola to w skrócie Apolonia?? ja zawsze chciałam mieć Zosię i tak będzie:) ale Apolonia też byłaby rozważana gdyby nie to że siostra już dawno sobie zarezerwowała to imię:) wiec jeśli będzie druga córeczka to być może Anielka:) ale ja lubię takie stare imiona:0 są ponadczasowe:)
hehe tak. na minimini leci bajka andżelina balerina i tam pojawiła się Pola własnie ;-)
Daria, ale Ty kumata jestes swoją drogą heh. Bo dzieci własnie z bajek biora imiona :D a mówiłas że z dziecmi do czynienia nie miałaś;)

Moja tosia własnie pierwsza wybrała Polę, ale Ze jej powiedziałam, że ciocia chce miec córeczkę Polę to zmieniła na Gabi. Oba imiona nalezą do wróżek z jakiejś bajki o elfach na Minimini :)

A mam takie:
Gabrysia
Marysia
Małgosia
Ola
Mammamia jakie masz imiona?
Iza, skąd Twój synek wynalazł takie imie, z jakiejś bajki?
a dziękuję :-) to synusia pomysł :-) kompletnie nie mieliśmy z małżem weny więc została Pola :-)
A *Iza* zapominam zawsze Ci napisać - śliczne imię dla dziewczynki masz! Pola :) Gdyby nie to, że moja bratowa sobie zaklepała to imię, też bym tak nazwala drugą coreczkę. A tak wciąż mam 4 imiona i nie wiem które wybrać :/
właśnie Aniouka nie bierz żadnych podpasior ani innych tego typu gadżetów. wszystko dostaniesz. dla młodej ciuszki też dostaniesz. ja tylko asekuracyjnie przygotowałam bodziaka, 2kaftaniki. lepiej weź skarpetki dla małej i ewentualnie czapeczkę.
ja mam też kurcze gruby szlafrok i to on zajmie od groma miejsca. mam też cienki ale jest jasny i obawiam się, że go momentalnie zababram :-/
a! warto wziąc mokre chusteczki dla dziecka.
Aniouka ja myślalałm o jednej torbie, ale zobaczymy jak wyjdzie jak się będe pakować, ale spróbuję w jedną. Na zaspe nie trzeba brać tych podpasek poporodowych wiec moze nie zajmie to tak dużo miejsca... tylko szlafrok mam grubśny więc zobaczymy jak to wyjdzie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry