Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez okruszku sobie tego nie wyobrażam, ale wierz mi, że nadejdzie ta chwila, że nie dasz rady, nawet z lusterkiem...cholera..
Pod koniec ciązy z Tosią się poddałam i męza poprosiłam... Jeju jak się cieszył, taki był podekscytowany, że do dziś znów o tym marzy... :o
a ja jade "po palcu" ;-) faktycznie jest to masakra. zaspaie sie przy tym jakbym maraton przebiegła ;-D
Ja sobie tego też nie wyobrażam - chyba czułabym się niezrecznie wiedząc, że jest tam niezły bałagan hehehe. Zresztą wydaje mi sie to bardziej higieniczne gdy jest tak gładziutko.
Ja jak narazie radze sobie sama - przy pomocy lusterka - choć mężuś już sie też nie może doczekać aby mi w tym pomóc :P
no ja właśnie też nie lubię bałaganu, a zwłaszcza "tam" :)
mężusiowi już wspominałam na początku ciąży że pewno na koniec on będzie pielęgnował moje bikini to biedaczek się przestraszył że mi krzywdę zrobi hehehehe :)
No cóż, ja też sie z tym buszem na początku głupio czułam, ale maż mnie pociesza ,że ma dla odmiany w łóżku przaśną dziouchę:)
Lekarz mi powiedział ,że jest to jakaś bariera ochronna przed bakteriami z zewnątrz, no a pozatym na poczatku ciąży jak miałam te infekcje to lekarz zwrócił uwagę ,ze mam podrażnienia od golenia i robią mi się stany zapalne w mieszkach włosowych co też może się przyczyniać do dyskomfortu i zaogniania dolegliwości.
W poprzedniej ciąży zupełnie takich problemów nie miałam i goliłam się dopóki dosięgałam, potem zajmował się tym maż.
no bo to prawda że może się nadkażać jak po goleniu skóra jest podrażniona i infekcja murowana...

ps moja mała chyba leży poprzecznie bo w jeden bok naparza mnie głową i się wwierca a w drugim boku czuję naparzające jej małe nózie ... ałć! heh... Mała sadystka...
hej, ja będe kąpać w Bubchenie potem oliwka też tej firmy, zobacze czy nie bedzie mial uczulenia. Mnie uczula Emolium wiec boje sie tego kupować dla dzidzi (mnie w zasadzie na buzi wszystko uczula oprócz zwykłego Nivea w plastikowym opakowaniu i Iwostinu).
a co do depilacji to jade z lusterkiem lub na kucaka na ślepo, mężowi boje sie dać maszynki bo jeszcze mnie uszkodzi :)
ja też zaczynam od nivea, mam nadzieję, że to wystarczy
ja też póki co się golę sam na sam z lusterkiem :) A nie wiem, czy szpitale wymagają ogolonej pipki :) Ja w każdym bądź razie się sama wygolę, żeby mnie przypadkiem swoimi brzytwami nie poharatali :>
nieeee...szpitale nie wymagają ogolonej pipki ;)
tylko do cc golą

ale ja wolę bez włochów w ciąży...używam kremu do depilacji i na razie daję rade sama
Mi też już jest ciężko się tam ogolić, a nie lubie mieć tam buszu jak nic! Ale męza prosić nie bede, lepiej niech do takich rzeczy się nie tyka, bo mu przejdzie ochota jak się napatrzy na ogolone kłęby łoniaków, bleeee. Jakbym go poprosiła to pewnie by to zrobił, ale tak by się z tym babrał, że ze 2 godziny by to zajęło, by próbował tak na maksa delikatnie, i nic by nie zgolił, hehe ;)
Poddam się pielegniarkom, to są profesjonalistki w zakresie golenia miejsc intymnych ;). Wolę być tam łysa po wszystkim, łatwiej bedzie utrzymać higiene
W szpitalu się pytają czy chcesz golenie i czy chcesz lewatywe. Możesz się zgodzić, ale nie musisz. Ja sie zgadzam na wszystko, a co tam, jak szaleć to szaleć, hehe ;)
a tak w ogóle to byłam u gina...
Młody ma klejnoty ;) nie zniknęły ;)
waży ok.2800 ale gin twierdzi, ze jest większy jak na jego doświadczenie

i normalnie jaki wypas...zmienił znowu aparat usg i teraz nawet 4d normalnie na wizycie robi...mój Szkrab już za duży i tylko fragmenty buźki podglądnęliśmy, oczka, nosek...no i policzyłam jeszcze raz paluszki u rączek i stópek
dopiero zauważyłam pytanie...

Iza...MIśka na razie nie ma zadnej alergii...stwierdzone ma tylko duszności czyli ma podejrzenie astmy po tatusiu
A w Szkole Rodzenia na Klinicznej położna wręcz zakazała golenia przed porodem. Stwierdziła że z doświadczenia wie że to zwiększa ryzyko zakażenia, bo w szpitali są różne bakterie i są problemy potem przy zadrapaniach itp. Jeśli jest nacięcie krocza, to położna wygala troszeczkę włosów tylko tyle ile trzeba, a przy cesarce podobnie.
Podobnie sugerowała, jeśli chodzi o depilację nóg i pach.
Na razie jakoś sobie radzę z lusterkiem, ale przed porodem chyba sobie podaruję.
Też nie wiem jeszcze na jakie kosmetyki się zdecydować.
Ale nie będę cudować - zacznę chyba od nivea a potem jeśli będą problemy skórne (oby nie), przejdę na lecznicze kosmetyki.
A kąpać będziemy w zwykłej wanience - takiej standardowej za 30 zł.
Myszka, poważnie mówisz że położna zaleca nie golić pach i nóg? :D:D:D heeeee
Kurcze, to chyba nie jest najlepszy pomysł jak się nad tym zastanowię hihi. Nawet nie pamiętam jak to jest, włosy pod pachami:D
Ja również zakupiłam wszystkie kosmetyki z nivea. Moja mała też mnie maltretuje i dodatkowo spać mi nie daje. Jak na razie sama sobie radzę z depilacją, ale jak skończę to jestem tak zmachana, jakbym fizycznie pracowała chyba 8 godz. :). Kremów do depilacji niestety nie mogę używać, bo mam uczulenie i podrażnioną skórę.
Mi się wydaje, że ta położna przesadzała.
Ale ja postanowiłam, że postaram się (o ile to będzie możliwe) ogolić jakieś 2 dzionki wcześniej, żeby te miejsca nie były takie "żywe" - tuż po ogoleniu.
Hej!!!
Myszka ja tez tak słyszałam na SR na Klinicznej- polozna odradzała golenie z tego wzgledu ze po nacięciu krocza jak goi się rana to swędzi a oprocz tego swedza tez odrastające łonowce ;>Ja tez sie juz musze nagimnastykowac z goleniem i robie to na czuja :) Powiem szczerze,ze do golasa nigdy się nie golilam bo strasznie swedzialy mnie odrastajace wlosy takze mam tzw sciezkę do ... :) I tak tez do porodu się wystroję ;) A nogi ogolę i pachy, bo bez tego to ani rusz;>

Ja znów wróciłam od stomatologa...kolejne 200zl w plecy, ale ten ból był nie do wytrzymania. Dzis leczylam dolny ząb i dostalam znieczulenie jakies obwodowe czy cuś. ały to myślałamże wyskoczy mi przez pępek- w przypadku znieczulenia przy leczeniu gornego zęba tak sie nie wiercił ;> Ale pytalam,znieczulenie bezpieczne dla Szkraba więc luz... obym juz tej nocy spala :(

Ja kupilam serię Bambino- na początku tylko byly te kosmetykii dzieci sie chowały wiec i ja spróbuję Małego w tym bachać :) A jak bedzie alergik to z miejsca ide do alergloga- nie zamierzam stosowac na wlasna rekę kosmetyków-tak jak moja kumpela ktora takim eksperyentowaniem doprowadzila do fatalnej skory swojej dzidzi i dopiero za moją namowa udała się do lekarza;> Ale bede dobrej mysli i moj synus moz enie odziedziczy po mnie alergii. Poczekamy, zobaczymy:)
nie depilować pach i nóg hehehe - nie wyobrażam sobie tego :)
ja nie depiluję tylko golę, bo mam straszne krostki na nogach. Ale też sobie nie wyobrażam żebym miała krzaczory :p

Iza, Ty z tego co pamiętam będziesz rodzić na Zaspie. Golą tam? Bo jak dziewczyny piszą, że lepiej samej tego nie robić, bo zakażenie i takie tam, to może i ja im zostawię takiego bobra, żeby same zrobiły z nim co trzeba :p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry