Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, znowu mnie rozbawiłyście z tym żarciem :D Ja jakbym zjadła cos po 21 to zgaga by mnie zabiła! A i tak nie mam takiego mega apetytu... Rano jakieś sniadanko-zazwyczaj ze dwie kanapki, potem owoce, potem jakies drugie śniadanie, obiado-kolacja i finito.

Zasmucił mnie tylko post Inki... ale 3mam kciuki, będzie dobrze!
hej
inka.ja gdzie będziesz leżec? doskonale rozumiem co czujesz. ja się dzisiaj dowiem co mnie czeka. ściskam mocno!!!!
ja z kolei 2tyg temu tak się cieszyłam, że młoda jest duża....

miłego dnia dziewczyny
Iza, ale to zazwyczaj nic nie oznacza-ta wielkość dziecka na usg...bo po pierwsze często jest to mylne, a po drugie moja mała też jest ponoć przyduża, a jest zdrowa....3mam kciuki i za Twoją wizytę!
Hej!!!
Inka.j jak trzeba sie polozyc to idz, tam bedziesz pod fachową opieką i bedziesz spokojniejsza.Może sie wszystko ureguluje i wrocisz do domku :) A moze ty masz z tym cisnieniem syndrom białego fartucha-ale nie, skoro w domku tez masz wysokie cisnienie:( A badali Ci nerki?? może to ich wina,ze slabo filtrują. Nie wiem bo jestem amatorem medycyny ;>
Ja co prawda klację jem 1 ale za to sniadanka 2 :)1platki na mleku a potem buleczke lub 2 :D Do obiadku jakis jogurcik, obiadek, po obiadku jakies rarytasy slodkie ;D i kolacja:) No i waga widoczna dzięki temu- pewnie juz 100kg peknie. Dzis ide na wizyte to sie zwaze :) Na szczescie podobno nie widac po mnie,ze mam wagę ciężką ;)

Ja zaraz lece do fryzjera-no na 13 . potem drobne zakupy i lekarz i wieczorkiem- pewnie przy kolacji ;) zdam Wam relację :)

Trzymajcie się babeczki :) Milego dizonka;*
mam odebrała moje wyniki i są dobre!!!! :-))))) jupiiiiii
Hej :-) My wczoraj byliśmy na USG - mały ok. 1700 gram i wszystko super, tylko ja mam nieco za niskie hormony tarczycy i muszę isc do endokrynologa.. :-( Mam nadzieje, ze szybko i skutecznie mi to naprawią :-)

A propos golenia, nam położna i lekarz na SR na Zaspie powiedzieli, że mamy sie same ogolić, bo ni nie golą, a lepiej być wygolonym bo łatwiej utrzymać higienę i nie ma problemu przy zdejmowaniu i zakładaniu ewentualnych szwów. Widać co szpital to zwyczaje :-)
Lewatywy tez nie robią - radzą zrobić w domu.
Ja mam zamiar sobie wszytsko zobić sama w domku - zobaczymy jak pójdzie w praktyce.

A do golenia bikini polecam Wam dziewczyny takie "maszynki bez ostrzy" w Rossmanie. Wygląda jak małe jednorazówki z fioletowego plastiku, w opakowaniu są 3 szt. i kosztuj to ok 8 zł. Raczej nie sposób sie tym zaciąć - ja sie golę bez lusterka, tak na czuja i golą do "0" i naprawdę są fajne!
dzięki dziewczyny za słowa otuchy:)
no i już wiem że do szpitala w piątek...
z jednej strony dobrze, bo jeszcze w domku posiedzę a z drugiej tak na weekend to chyba nie bardzo:( bo lekarzy i tak nie będzie:(

u mnie ciśnienie się uregulowało ale ten cukier za wysoki:(
Inka, Tą wagą dziecka to naprawdę sie nie przejmuj, ja w poprzedniej ciąży między innymi dlatego trafiłam na patologię. Po tygodniu znowu zrobili USG i okazało sie ,ze dziecko kg cięższe. Także po pierwsze USG często podaje błędną wagę po drugie jak będziesz na kroplówkach z glukozą, a pewnie takie Ci podadzą to dziecko będzie przybierać ekspresowo na wadze. Dodam jeszcze ,ze waga urodzeniowa też wogóle sie nie zgadzała z tą z USG i w sumie urodziłam prawie czterokilowego smoka.
tak...dokładnie...wagą nie ma co się przejmować bo z usg wychodzi zwykle duży bląd pomiaru...ta waga jest tylko orientacyjna +/- 600 g
Iza, bardzo się cieszę!!! Widzisz-u Ciebie też musiał być błąd! Co za laboratoria :/

Inka a gdzie Cię położą? W sensie na klinicznej czy na zaspie? chyba że jeszcze gdzie indziej :) nooo...jak ja byłam (na weekend też się załapałam) to w weekend CISZA w całym szpitalu jak ja pierdziu :) Dobrze że położne były i pilnowały interesu :)

Dziewczyny...sorki że odbiegnę od tematu-kojarzycie czy w rossmanie jest płyn/mleczko do prania firmy dzidziuś? bo wybrać się nie mogę... a na allegro mało tego i płyn jest tańszy niz przesyłka :)
nie mam pojęcia...wiem, ze w hurtowniach dziecięcych bywa

natomiast w marketach jest proszek Bobas...ja go używam i jest naprawdę fajny
ja na klinicznej. Okruszku a jak pobyt na patologi?? rozumiem że też na klinicznej byłaś??
Inka, tak jak dziewczyny piszą, wagą to Ty się kompletnie nie przejmuj, bo te całe maszyny podają tak mniej więcej. Moja koleżanka miała podaną wagę przed porodem 3000 a młody urodził się, bagatela, 4300! Więc wiesz..
Gorzej, że musisz do tego szpitala, ale przecież wiesz, że to wszystko dla Waszego zdrowia i jak trzeba to trzeba. Jakoś przebolejesz i szybko wrócicie do domku. Jestem pewna, że wszystko się unormuje.
Iza, mówiłam?! Wiedziałam, że się pomylili. Już chyba nic mnie nie zaskoczy :) Cieszę się razem z Tobą.
no właśnie byłam i pisałam powyzej. Jest spoko. Naprawdę. Jeśli chodzi o personel to różnie, jak się trafi, ale to chyba jak wszędzie. Jedzonko w miarę oki, mi właściwie dowieźli tylko owoce zebym miała co jesc wieczorem, bo kolacja o 16 :)
Nie wiem czy na pewno ale chyba jest internet dla pacjentek-nie mogłam sie przyjrzec bo leżałam :/
Jeśli chodzi o badanie ze studentami to tez zalezy od personelu, ja miałam farta i na moim badaniu był co najwyzej jeden/dwóch studentów/ki, pomijam to ze mi zwisała ich obecnosc-tak sie martwiłam o bejbika ze wszystko inne bylo mi obojetne. Poza tym oni chyba byli bardziej skrępowani ode mnie ;)
niestety jesli chcesz sie czegos dowiedziec to musisz sie dopytywac i męczyć, bo sami mało mówią, jakby wszystko co Ciebie dotyczy było owiane tajemnicą, także nie krępuj sie i pytaj o wszystkie wyniki i badania i rokowanie itp itd...
Mi w miarę szybko zleciał ten prawie tydzien pobytu-mimo iz lezalam, oby Tobie tez sie nie dłużyło-3mam kciuki za Was!!!!
Coś jeszcze chcesz wiedzieć? :)
Perła i Iza, czy pakujecie się w dwie torby: jedną dla siebie i jedną dla malucha? Bo ja nie wiem jak to zrobić :/
okruszku dziękuję:) mam nadzieję że i mi szybko i ze sukcesem zakończy się pobyt w tym szpitalu:) ja mogę tam przeleżeć do końca ciąży byle by tylko mała była zdrowa:)
Proszek Dzidziuś napewno jest w Akpolu o ile Ci to po drodze. Ja się tam wybieram żeby zrobić zapas na kilka miesięcy. Bardzo polubiłam ten proszek za niską cenę i dobrą jakosć.
powiem Wam, że najchętniej dorwałabym tego laboranta i strzeliłabym mu w paszcze! ;-) tyle nerwów....
Aniouka pakuję się w jedną. o dwóch myślałam w sytuacji jakbym miała iśc na patologię. Mam nadzieję, ze nie będzie już takiej potrzeby.
Ja piorę rzeczy małej w płynie Lowela, tak mi poradziła położna i jak na razie jestem zadowolona. Dziewczyny trzymajcie się. Inka ja nie denerwuj się wszystko napewno będzie dobrze. Ustabilizują Ci cukier i pewnie wypuszczą do domku. Kiedyś gin mi mówił, że jak normują cukier to się leży ok tygodnia. Nie wiem czy to prawda. Iza cieszę się, że wyniki są ok. Mnie jeszcze trzyma przeziębienie niestety. A jeszcze dobijająca jest ta pogoda. Miłego dnia mamuśki.
Aniouka, ja miałam jedną torbę a własciwie walizkę ;) miałam tam swoje rzeczy i MIśki...wbrew pozorom dla Malucha naprawdę niewiele potrzeba, no chyba że pobyt w szpitalu się przedłuży ale to i tak Tatuś wtedy dowiezie co trzeba

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry