Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sobie tego też nie wyobrażam - chyba czułabym się niezrecznie wiedząc, że jest tam niezły bałagan hehehe. Zresztą wydaje mi sie to bardziej higieniczne gdy jest tak gładziutko.
Ja jak narazie radze sobie sama - przy pomocy lusterka - choć mężuś już sie też nie może doczekać aby mi w tym pomóc :P
a ja jade "po palcu" ;-) faktycznie jest to masakra. zaspaie sie przy tym jakbym maraton przebiegła ;-D
ja tez okruszku sobie tego nie wyobrażam, ale wierz mi, że nadejdzie ta chwila, że nie dasz rady, nawet z lusterkiem...cholera..
Pod koniec ciązy z Tosią się poddałam i męza poprosiłam... Jeju jak się cieszył, taki był podekscytowany, że do dziś znów o tym marzy... :o
weśśś nic nie mów... z tym goleniem to masakra. Niedługo chyba poproszę mężusia, bo juz teraz muszę się nieźle nagimnastykować :)
Hmmm...no ja napiszę tak-nie wyobrażam sobie się nie ogolić :)
Dziewczyny, to skoro poruszyłyście wątek depilacji okolic intymnych to jak to teraz wygląda? Jak rodziłam Zuzkę to w SR poradzili ,żeby mieć już ogolone krocze. Teraz w ciąży wogóle tego nie robię ze względu na infekcje na początku ciąży. Czy teraz to też jest wymagane?
hmmm oby tak było Iza jak mówisz ! Jak mi nie przejdzie to może jutro pójde do jakiegokolwiek lekarza bleeeeeeeeee
ale może ta maść uwrazliwiła skórę? nie wiem co poradzić :-(
goliłam, ale robie to systematycznie i nigdy nic takiego nie było ...
depilowałas się może? jakiś czas temu miałam to samo ale skojarzyłam to własnie z depilacją a konkretnie z odrastaniem włosów.
baskasl, jak byłyśmy małe to tez były specjalne kosmetyki:) chociażby stary Linomag i inne do kupienia w aptekach. Robiono też na zamówienie.
Dziś jest tego tyle, że można się pogubić, ale i tak znam parę osób, które za Chiny nie kupiłyby kremu na zmarszczki w drogerii, tylko robione w aptece! Ja (nie)stety lubię tez ładne opakowania ;)
Dziewczyny potrzebuje Waszej rady.
Biore od soboty maść Dalacin na tego mojego paciorkowca. Od wczoraj mam spuchniete wargi sromowe :( Martwi mnie to bo w skutkach ubocznych tej maści nic nie jest napisane o takiej dolegliwości. Nie wiem czy to od tej maści czy też coś innego mi się przypałętało :(
Myslicie, że to może zaszkodzić małej?
Moja lekarka przyjmuje tylko w czwartki. Już się do niej zapisałam, ale nie wiem czy tyle wytrzymam w niewiedzy.
Wiper a Miśka ma alergię?
eee...na alergie to jasne, ze Emolium i te sprawy...
jakby się okazało, ze MIsiak ma to też bym stosowała ;)

ale nie ma więc używam zwykłych i mam nadzieję, ze Młody tez nie będzie miał

a obciążenie w rodzinie jest bo ja jestem alergikiem (pyłki), mój Małż ma astmę, nasi rodzice też są alergikami więc mozna się spodziewać wszystiego
dziekuje za wskazówki Dziewczyny,
tyle teraz tego na rynku...a przecież jak my byłyśmy malutkie to nasze mamy jakoś dawały sobie rade bez tego i nasze skóry też były ładne.. :)
ja tez juz doczekac sie nie moge mojego Synka...a to dopiero 31 tydzien...
wiper, moja córka jest pod kontrolą dermatologa od urodzenia w zasadzie, bo bałam się, że skoro ja i mój mąż mamy chronicznie wysuszoną skórę, to i nasze dziecko tez bedzie miało. I miałam rację. Ma. Jakakolwiek próba umycia jej w czystej wodzie lub płynem innym niż specj. kończy się suchym nalotem na ciele.
Dlatego dermatolodzy polecają takie kosmetyki. Chronią warstwę lipidową na skórze.
no właśnie dlatego najpierw wolę przetestować zwykłe kosmetyki żeby w razie czego mieć "leczącą" alternatywę. mam nadzieję, że Polucha nie będzie miała alergii jak brat.
ja na początku kąpałam Miśkę w dwufazowym płynie z oliwką Buebschen...teraz dla Młodego tez kupiłam te kosmetyki

Emolium czy Oilatum stosuje tylko wtedy kiedy są jakieś wysypki po jedzeniu itp
hehe Okruszku, prosze bardzo ;-)

co do kosmetyków to startuje z nivea a jak coś bedzie nie tak, to starszy brat podzieli się emolium
ps Iza Tobie też dzięki za namiary :D zabieram się za dzwonienie, może do jutra się wyrobię hehe
o! oilatum tez jest super!
mammamia dzwonilam tam-dzieki za namiar-nie mają niestety z tej firmy :(

ps a ja moje wlosy zdążyłam pofarbować dzien przed szpitalem :) w sumie odrosty jakos mi sie nie robią, ta farba chyba jakos równomiernie się spłukuje....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry