Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
grab85 jesteśmy już w części 23 :) zapraszam
Nataluś każda z nas wierzy że wszystko będzie dobrze. Na pewno nie będziesz sama...trzymaj się ciepło.

ponad godzinę czytałam Wasze wpisy, miałam spore zaległości, bo we wtorek w nocy wylądowałam w szpitalu z bólem brzucha, w domu mialam biegunke i wymioty. najprawdopodobniej zjadłam coś niedobrego i mi zaszkodziło. na całe szczęscie nic dzieciom nie zaszkodziłam i sa zdrowe i rosna niesamowicie szybko. jedno ma juz 1700 a drugie 2000g, super.
założyłam nowy wątek, bo dobiłyśmy do 300
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSKI-2010-cz-22-t161227,1,16.html
a no jak bym zapłaciła to też mi by było szkoda;)
ja to sobie bezpłatną wybrałam i tęsknię tylko dlatego że było fajnie...
Bauaganiarka wiem ze SR jest nieobowiązkowa ale jak juz zaplaciłam to chodze, chociaz uwazam ze osoba prowadzaca nie jest zbyt kompetentną osoba :/
Właśnie wyszłam spod prysznica, patrzę w lustro i jakoś do minie nie dociera jak to jest, że w tym brzuszku siedzą sobie dzieciaczki. W sumie całkiem już duże i w każdej chwili gotowe do przyjścia na ten świat :)

Nataluś troszkę Ci zazdroszczę...

To niesamowite jak czytam Wasze posty ,że to już za dwa trzy tygodnie..to przecież prawie już. No i już mamy chyba pierwsze forumowe maleństwo:)
Ja nadal mam w perspektywie prawie 8 tygodni więc poród wydaje sie jeszcze bardzo odległy.

Właśnie wrócilismy z mężem z Akpolu i zakupów aptecznych, zrobiłam zapas proszku Dzidziuś wiec lada dzień biorę sie za pranie.

Czeka mnie jeszcze dziś USG, dawno nie miałam tak aktywnego dnia, ale wiadomosć ,ze nie grozi mi parvowirus dodała mi energii.
mammamia,
faktycznie - super napisałaś !
W sumie to jak widzicie znamy się już parę miesięcy, jest nas sporo i okazuje się, że z tym przytulaniem i "teges majonez" u większości z nas jest podobnie. Zwłaszcza, jeśli chodzi o te z nas, które mamami zostaną po raz pierwszy. A te które zostaną mamami drugi raz, temat przerabiały w pierwszej ciąży.
Jakoś tak sobie myślę, że właśnie u nas kobiet, ciąża jest w naszym ciele i nam jest jakoś łatwiej to ogarnąć. Choć czasem też mamy (a przynajmniej ja mam) trudne dni :-(
A faceci mogą tylko co najwyżej dotknąć falującego brzuszka, aby poczuć i uwierzyć, że w nim jest człowiek - nasz potomek....

Mimii - jestem pewna, że Twój facet po prostu jest zastresowany tym, że za dosłownie kilka dni będzie tatusiem i już.
Mimo całej radości oczekiwania, boi się tego i myślę, że to nie jest złe, bo przynajmniej zdaje sobie sprawę z tego, co się wydarzy. jestem pewna, że Cię kocha, tak jak wcześniej i wszystko jest w porządku.

Mój Mąż też nie bardzo ma chęć na seks, a ja to już zupełnie nie. Jakaś jestem przyblokowana i nic w tym temacie się u nas nie dzieje od jakiegoś czasu. Ale przytulamy się i jesteśmy blisko co wieczór, rozmawiamy, dzielimy się naszymi myślami. Myślę i czuję, że to ważne.
Po porodzie i po połogu wszystko wróci do normy !!!
Obyśmy tylko nie były zbyt zmęczone..... ;-)
dżizus, mammamia, pięknie napisałaś :) serio.

Nataluś pewnie już się cieszy z ponownego zostania mamką :)
ano łaskawa ... i w tej całej mojej łaskawości za tydzień pozwolę mu na coś więcej :P

no ciekawe jak tak Nataluś...
hehe, wiper to łaskawa jesteś :P Mi też brakuje przytulasów od mojego męża, ale on się jakoś tym specjalnie nie przejmuje. Tłumaczę mu, że chcę, żeby okazywał mi więcej czułości, chcę pokazać dziecku że się kochamy :) no ale teraz mamy mało okazji ku temu, bo wyjechał zagranicę i zobaczymy się na 3 dni za dwa tygodnie, no i znów wyjedzie na 2 tygodnie, więc spotkamy się pewnie w szpitalu już :) No chyba że przenoszę ciążę
Ciekawe jak tam Nataluś..
uch...wróciłam z miasta dopiero...dałam sobie dziś w kość ;)

co do Mężów i przytulania to mnie własnie mój Małż takiej czułosci nauczył :)
ale teraz z poczucia mojej niewygody przez ten ogromny brzuchol to pozwalam mu się przytulać tylko do moich pleców ;)
Mimii czyli które RMUA jest ważne? Tzn. sprzed ilu miesięcy?
aniuko super, ze parwowirus już Cię nie dotyczy!

Mimii, okruszku tak to smutno napisałyście o tej czułości, czy jej braku..
Mimii, nie wiem czy Twój facet zawsze taki jest, bywa, ale moge Ci powiedziec coś od siebie. U nas tez było podobnie, ale to ja miałam problem. Jak piszesz, też mnie w dzieciństwie mało kto przytulał i przez jakieś 2 lata po ślubie jescze nie umiałam się przemóc, żeby tak po prostu męża własnego przytulić, pogłaskac. A kiedy on chciał dotnknąc mnie tak z czułoscią, przy zwykłych czynnościach to wzdrygałam się jak oparzona. Strasznie mui cieżko było i choć rozmawialiśmy wiele o tym to trochę trwało zanim się nauczyłam, że okazywanie czułosci niczym mi nie zagraża, że nie stracę częsci siebie a wręcz przeciwnie.
Teraz mój mąż często z radością w oczach przypomina mi jak było, z radością bo widzi, że jest już zupełnie inaczej.
Nie wkręcaj sobie zadnych filmów, bądź sobą i kochaj go jakim jest. Wierze, że z czasem się otworzy, tym bardziej, że teraz jest w jeszce trudniejszej sytuacji bo zaczyna sobie zdawac sprawę, że będzie mały człowiek zaraz, którego trzeba bedzie kochac, troszczyć się o niego itd. Nam kobietom to przychodzi naturalnie, dla mężczyzny to może być cieżkie i pewnie trzeba będzie mu pokazac jak się poruszać w nowej rzeczywistości...I przekonać go swoją postawą, że jest dobrze!
Mimi współczuję Ci. Może ma jakieś problemy, o których nie chce Ci powiedzieć, żeby Cię nie martwić. Ja z moim mam odwrotnie, ciągle by mnie przytulał, całował, głaskał itd. A teraz to mnie męczy, bo jest mi ciągle gorąco, a mój mężuś to taki misiaczek i strasznie grzeje:) Cały czas na mnie "wisi", ale da się wytrzymać, bo jest tylko w weekendy. Jak bym miała tak przez cały tydzień, to chyba byśmy przeżywali kryzys w małżeństwie :) Miłego dnia.
przecież SR nieobowiązkowa:P
ja to bym chciała pochodzić, byłam tylko na 5 spotkaniach...
czesc Daria, fajnie ze weekend majowy udany! my dopiero w ten piątek zaczynamy dlugi weekend - jedziemy na 3 dni na kaszuby :)
pamietaj ze dzis jest SR (ale mi sie nie chce oglądać tej baby!)
co do facetów to powiem Wam, że po narodzinach syna mieliśmy niezły kryzys. pamiętajcie żeby sie nie zatracic w macierzyństwie i zwracać uwage na swoich facetów, bo ich czesto na początku ojcostwo przerasta. nie sa juz w naszym życiu najważniejsi. trzeba rozmawiać i znaleźć złoty środek na bycie i mamą i żoną.
oczywiście nie zawsze są problemy ale ja to akurat przerobiłam.
Mimi ciągnij go za język żeby się zamknął w sobie. z moim mam ten sam problem co Ty ze swoim. niestety zbyt wiele ciepła z domu nie wyniósł.
Mimii, a może On się boi Twojego porodu-w sensie o Ciebie i nowej sytuacji, a że to juz tuz tuz to moze Go to przerosło?? No nie wiem...
A przed ciążą też się nie przytulał, czy teraz mu się odmieniło?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry