Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nooo Liluś, ogniska to zazdroszczę :) uwielbiam, a jak jeszcze z gitarką to już w ogóle miodzio :)

Może to i grypa była, kurcze nie wiem. Ale w sumie żadnej gorączki ani wymiotów nie było... a i mężuś cały i zdrów. Zobaczę co mi jutro powie moja doktórka.
Słuchajcie, a wahania wagi chyba nie są złe? Chodzi mi o takie wahania 1kilogramowe... Bo tydz temu się ważyłam i ubyło mi 1kg, teraz waga mi stoi-wiadomo przez co :)

Dobra, trzeba się czymś zająć... mężuś poszedł majstrować w mieszkanku, bo dwa dni wolnego to juz za duzo :) a ja..hmmm... może zrobie ciasto, bo naprawde Inka-zmusiłaś mnie do tego-slinka mi cieknie :p
Hello :)
Ale dzis pogoda butelkowa...juz mnie ten dluuugi weekend dobija;> Nudy, nudy i jeszze raz nuuuudy.
Siedze sama w domku, bo moj małż-niemałż musiał wyjechac na kilka godzin i tak się tu pomalu przewijam po domku.
Nie chcę Was pocieszać kobitki :D ale ostatni m-c to ciągnie się jak guma w majtkach... strasznie dłuuuugie te dni... Jak patrze na swój suwaczek to wczesniej jakos tak szybko zaiwaniał do przodu a teraz to jakby w miejscu stanął. No ja jeszcze do terminu 15 dni.... dluugich 15 dni.... oby nie dłuzej :)
Powiem wam że teraz Mały to tak sie rozpycha, brzuch prawie cały czas faluje :)Kopy to już nie śa bo nie ma na nie miejsca ale a tu wystawi łokiec a to kolanko :) Fajnie,ale czasem to juz za mocno :) Niech się wierzga,może przyspieszy wyklucie moj Robaczek :)

Ja tez mm ochotę na ciacho....teściówka upiekła drożdżowe ciacho,ale wczoraj zapomniałam od niej zabrac i dupa....moge sobie o drożdżówce wlasnie teraz pomarzyć :/
wiesz co...mi się wydaje ze nokie są niezniszczalne. Miałam swego czasu sony ericsona, teraz mam nokie a mężus sonego i tez sie wkurza na niego tak jak ja uprzednio. Głównie o baterie chodzi i o guziki. Z nokii zawsze bylam zadowolona. choć mój tata np nie kupuje innych telefonów jak s.e. i jest z nich mega zadowolony.
ja jestem fanka Nokii...jak ostatnio zmienialam telefon to tez sie zastanawialam nad sony ale jednak nokia wygrala :)
hejka
co do telefonu, jak dla mnie nokia nokia i tylko nokia :)
ruchy moich bliźniaków są dzisiaj żywsze niź wczoraj, może dlatego że więcej leże niż chodzę, a one wolą bujanie ;)
naprawdę nie wyobrażam sobie jednego dzieciątka w brzuszku, tak jak na początku był ogromny szok to teraz przeogromna radość. wydaje mi się że dopiero teraz tak odróżniam które kopie, albo wyciąga się, bo miejsca też nie mają dużo. czasem sprawdzam jak im bije serduszko przez taki pseudodetektor, wtedy jestem o wiele spokojniejsza.
Dziękuję za rady. Jednak pozostanę przy nokii. Jestem ciekawa jak to jest mieś dwa bobaski w brzuchu. Ja mam jedną Wiktorię i czasami daje popalić tak że hoho, a co dopiero dwoje. Musi to być cudowne uczucie.
ech dorciag, nie żebym była niezadowolona- jestem szczęśliwa, ale mimo wszytsko zazdroszcze Ci tych odczuć! :):)

co do telefonów to widze, że tu fan klub Nokii się tworzy ;)

Jesli chodzi o baterię to potwierdzam, mam smartfona i wiele funkcji chodzi non stop a i tak ładuję baaardzo rzadko. Mąz mi zazdrości bo wszedzie z ładowarką musi chodzić;)

Od ponad 10 lat miałam rózniaste już Nokie i wciąż jestem za!

Co do tego gównianego tematu to nie mam nic na ratunek dla okruszka bo hm, ostatnią s****zkę to miałam wlasnie 5 lat temu przed samym porodem i jestem w szoku okruszek, że Ci activia mogła to zrobić. Ja ją żrę i piję, i nic. No, ale chyba taka moja uroda:/

a Ty się Mimii tak nie ciesz hihi bo jak się za bardzo chce urodzić to się czesto bonusowe dni kilka dostaje, albo nawet kilkanascie :D

Poza Nataluś, która jest "zamówiona" to naprawdę jestem ciekawa, która z Was się pierwsza wypakuje.

Mowię z Was, bo ja jestem z tych zabezpieczających tyły raczej ;)
racja...mi porzednio wszyscy przepowiadali, ze wczesniej urodze i sama tak czulam...i co?? 11 dni po terminie, sila wykurzona wylazla dopiero MIska ;)
Ale jestescie Czrownice :D
masakra jakas jak kilkanascie dni mam jeszcze sie tak toczyc ;> Ale oby wasze wrózby okazały sie "do dupy " ;P
okruszek mam to samo dziś, mały w brzuszku śpi, jestem normalnie w szoku pierwszy raz mu się to zdarza.

Liluś myślę że Nokia powinna być dobrym wyborem. Też mam nokię i potwierdzam, że bateria długo trzyma, a dla mnie to najważniejsze.

Wy chyba tak specjalnie o tych ciastach piszecie, żeby ochoty narobić :-). Teraz i mi się zachciało...

mammamia, masz racje, ja też przy pierwszej ciąży chciałam jak najszybciej urodzić, bo od 38 tygodnia gin już mi nie wypisywał zwolnienia tylko kazał wziąć wcześniejszy urlop macierzyński, to tydzień po terminie się dopiero maleństwo pojawiło na świecie ;-)
jak to? to jak mija Ci 40tc to musisz isc na macierzynski??? nie wierzę! nie dosc ze tak go mało to jesxcze zabierają przed porodem :/ Przeciez termin mija po 42tc... szok normalnie.
Liluś ja zawsze miałam Nokie, ostatnio jak wymieniałam tel skusiłam sie na Sony Ericsona i strasznie tego żałuję - co drugi dzień musze ładować baterie :( Kolejny tel jak będę wymieniać to na bank na Nokie.

Ale pogoda do d..... :( Wiem, że deszczyk jest potrzebny ale temperatura przy tym 6*C to juz przesada w maju :(

Narobiłyście mi smaka na taką świeżutką drożdżówke a w domku pustki. Zrobiłam sobie na pocieszenie galaretke owocową :)

Dziewczyny mam pytanie. Ile przed terminem porodu pierzecie wszystkie dzieciowe ubranka, ręczniki itd? Zastanawiam się czy jak w tyg pojawi się jakiś ciepły, słoneczny dzień czy nie zacząc prać, ale nie wiem czy to nie będzie za wcześnie?
Wiesz co Madziu, po tym co mnie ostatnio spotkało to wolałam się już teraz zabezpieczyć i kupiłam juz wszystkie rzeczy, jeszcze tylko wyro muszę zamówić. Połowa ciuszków juz uprana-teraz czekają na moją mamę i prasowanko, bo juz stac przy żelazku nie za bardzo mogę, ale to dobrze bo nie lubię prasować... :) Także ja tam nikomu nie życze, ale radzę wczesniej zrobic takie rzeczy, bo różnie bywa :/ A teraz jest juz chyba idealny czas... :)
No właśnie Okruszku też tak mysle. Jak tylko wyjdzie słonko to ruszam z praniem. Ja raczej należe do osób, które lubią mieć wszystko prędzej przygotowane. Tym bardziej, że też ciągle coś mi wynajdują a jakby co wole sama wszystko przygotować po swojemu niż prosić kogś o pomoc !
Mi też wróżą, że szybciej urodzę, może z powodu stresów to prawdopodobne. Obrona pracy magisterskiej w czerwcu itp. Ja już w sumie mam wszystko dla malutkiej, brakuje mi tylko aspirator do noska i sól fizjologiczna, kołyska, którą teraz zamówię i wózek. Rzeczy mam wszystkie wyprane i wyprasowane. Dziewczyny czy są pieluszki z jakiejś grubszej tetry, kupiłam już ale są cieniutkie. Mam też flanelowe, ale tetrowych się chyba więcej używa. Muszę tylko sobie kupić do szpitala podkłady itp. Też wolę mieć wszystko przygotowane przed czasem.
Czesć dziewczyny :) Ja już po majówce
ucięło mi coś :>

mam nadzieję, że s****a przeszła;P Ja też brałam smectę i pomogła praktycznie od razu. Nawet się zdziwiłam, bo ma inny smak teraz, tzn. nie jest taka obrzydliwa jak kiedyś, co doprowadzało mnie do odruchów wymiotnych :(
Hej mamuski :-)
w zwiążku z "piękną" aurą dzisiaj kiblujemy w chacie. cos mi mlody znowu kaszle także do przedszkola jutro nie idzie. robimy inhalacje, mam nadzieję, że wystarczą.
Potwierdzam słowa Mimii, że te ostatnie tygodnie ślimacza się najgorzej. ja już ledwie sie ruszam. młoda mam wrażenie wypadnie mi na podłogę. okropne uczucie. ogólnie ciężko mi cholernie.
do póxniej, bo młody wzywa...
Jak to jest właściwie z tymi pieluchami, ile ich potrzeba? Ja mam kupione 10szt tetrowych i 5 flanelowych - zastanawiam się czy to wystarczy? Jest jakaś zasada kiedy (do czego) stosuje się tetrowe a kiedy flanelowe?
Nie śmiejcie się ze mnie, ale nie wiem hehe
Magda tetry są przydatne do wanienki i głównie do wycierania buźki po karmieniu itp. flanelki tez do wycierania, do przykrycia dziecka w ciepłe dni gdy kocyk jest zbyt gruby, albo do np. położenia pod główką, bo sa milusie. ogólnie zastosowanie dowolne ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry