Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no my też w jednym pokoju z aneksem mieszkamy ale jest tak przytulnie że jeszcze nie planujemy przeprowadzek
chociaż
po cichu mi się marzy powrót do starej kamienicy domu rodzinnego we Wrzeszczu... Ale tam jeszcze rodzice z 3 rodzeństwa i lokatorką mieszkają także pomyślę o tym jak będziemy mieli więcej dzieci;)

ale przynajmniej remont łazienki wypłakałam i ruszamy po weekendzie jupi:D

okruszku ja też mam sporo leków, co 4h w zasadzie i tylko mi budzik dzwoni a ja zdziwiona że to juuuuuż? ;)
a na te 3 pokoje to pewnie mnóstwo pomysłów masz przez to swoje leżenie co? ;>
nio, w sumie szybko nam poszło, ale to dzięki temu że oprócz dwóch panów fachowców mój mężuś z tatą dużo tam robią i właściwie cały czas praca wre :) W sumie najgorsze za nami :) Zostało oczekiwanie na meble kuchenne i dwa komandory (są w realizacji) i pomalowanie ścian i położenie paneli oraz drobna wykończeniówka, ale to już będzie można tam mieszkać i wykańczać :) heh... już nie mogę się doczekać-i wez tu się przyzwyczaj teraz-z jednego pokoju z aneksem na trzy pokoje :)

Buaganiarko, sporo mam tych leków, oj sporo :/ i tak często je muszę brać że dzis dwa razy wzięłam z opóźnieniem bo mi się zapomniało :) A pomarudzic sobie zawsze możesz, my wysłuchamy i poradzimy - tak tu jest fajnie :)
o jeny, ale śmiesznie jest czytać, że ktoś też ma takie różne przeboje jak ja, że musi leżeć (i pewnie też się fenoterolem faszeruje;>), że remont i w ogóle:)
aż mi się chce mniej marudzić:D
Okruszku to szybko Wam się udało opanować to nowe mieszkanko. Nam w zeszłym roku zajęło to całe 3 m-ce .
Teraz masz dużo pracy, ale jaka radość będzie jak już wszystko będzie gotowe i się przeprowadzicie :) Fajne czasy Was czekają :))
hej dziewczęta, no ja też właśnie oglądałam Dzień Dobry tvn i co? Patrzę, a tu moja kuzynka Kasia przed kamerą przed wybiegiem na molo w sopocie :) ale ja się raczej tam nie wybieram, w ogóle mam stracha żeby się gdziekolwiek wybrać :/

Tak Buaganiarko, niestety, leżę.... tzn staram się ;) Ale z Czerwcówek to nie tylko mi się to trafiło... niestety...

Askomcio zazdroszczę, też chcę nad morze :) Poza tym czytam że jesteś w podobnej sytuacji remontowej co my. Tylko że my jeszcze oblegamy naszą kawalerkę (raty za nowe juz płacimy więc z kasą krucho :/)... I też mam nadzieję że skończymy za jakieś 2-3tyg...heh... i weź tu się spakuj, przeprowadz, opłać wszystko, urodz dziecko i się niczym nie martw :)
A ja dopiero wstałam. Ale i tak czuje się niewyspana - spałam od 1-4 i potem od 8-11 :( Mam nadzieje, że moje problemy ze snem w końcu się skończą.
W nocy dopadły mnie skurcze. Chyba pierwszy raz tak mnie bolało. Promieniowało aż na nogi :( Dlatego dzisiaj się obijam, nic nie robie, najwyżej wyjde troche się dotlenić jak brzusio pozwoli.
Uważaj 3oko, dzisiaj są Sopot Fashion days, więc będą koszmarne tłumy.
Ja też chciałam pojechać męża w pracy odwiedzić ,ale mój brzuch kontra te tłumy, jakoś mnie to zniechęca..
Hej Mamuśki, a ja sprzątam chate i co jakiś czas siadam do kompa zeby odpocząć. Jak mężuś wróci z pracy to też wybierzemy sie na monciak poobserwować jak laski sie lansują, wiadomo - początek sezonu dla wszystkich lachonów ;)
CZEŚĆ WSZYSTKM DZIEWCZYNOM

trochę mnie nie było na forum, melduję się :) i zgłaszam, że jestem zdrowa (tylko katar jeszcze się mnie trzyma), Nataszka kopie jak szalona i brzuszek jest już całkiem spory.

Powody zaniedbania forum to
- ślub brata w Karpaczu (ani się napić, ani potańczyć...)
- odwiedziny w Sandomierzu
- przygotowania do remontu (wszystko jest owinięte streczem)...
- jeżdżenie za okapem, nowymi meblami, kuchnią, przymusowe zmiany w planach kuchennych, zakup lodówki ... ach masakrycznie duzo tych rzeczy...
- odwiedziny rodzinki w weekend...
- mieszkamy w zastępczym wolnym mieszkaniu bratów i ogólnie siedzę na kartonach i workach i czekamy na koniec remontu (jeszcze 2 tygodnie - max 3) (!!!), a dla ,mojej Nataszki mam jedynie skromny karton z paroma rzeczami i reklamówkę pełną róznych próbek z SR i to wszystko... aż mnie ciary przechodzą, ale już jesteśmy z moim małżem na etapie zakupu wózka, więc chyba nie jest tak źle co? :/

I tak chyba jest całkiem okay, bo tylko w 1 dzien czułam faktycznie, że się trochę przeforsowałam.

Poza tym WITAM SERDECZNIE nowe forumowiczki :):) a chorym dziewczynom zyczę szybkiego powrotu do zdrowia
i czekam na wieści od pierwszych rozpakowanych mamusiek :)

Weekend majowy się zaczął. Plan: Jastarnia i spotkanie na zlocie znajomych ze studiów (jeszcze mnie nie widzieli z brzuszkiem :)), jutro nakarmic konie w stajni, powdychać końskiego gnoju i poogladac zadzrośnie jak inni jeżdżą ... ;)
i najważniejsze - ODPOCZYNEK I LEŻENIE BRZUCHEM DO GÓRY :):)

Ściskam was mocno brzuchatki :)
Ja już gotuję obiadek o 12:00 zjemy i wtedy gdzieś wyruszymy do centrum Gdyni. Jakiś festiwal kawy ma być, chce zobaczyć jak to wygląda. Nie chce mi sie siedzieć w domu
czyżbyś okruszku też musiała leżeć?
bo ja to właśnie muszę... (co nie znaczy że bez przerwy grzecznie leżę;)
a ławka pod oknem kusi;)

Nataluś szczęściaro cieszymy się z Tobą, dobrze wiedzieć że jednak czasem ciąża przebiega tak 'bezobjawowo' :)
witam nową czerwcową Mamusię :)

Ja też kupiłam jedną pakę 3-6kg huggisów. Na razie styknie :)

My jeszcze wylegujemy się w wyrku, choć pobudka była o 7.oo :) Kurczę mam taką ochotę wyjść gdzieś na ławkę na lody ale boję się że to będzie ten jeden raz za dużo i znowu mnie skurcze dopadną... zwłaszcza że coś mnie podbrzusze pobolewa, a skurczów nie mam :/

Nataluś, to tylko się cieszyć że nic Wam nie jest, a nie jakieś wyrzuty sumienia mieć :) Ja tam się cieszę że Ciebie ominęły zmartwienia ciążowe :)

A i u mnie pewno rozstępy będą, bo nie mogę wmasowywać kremów w bebzun, a mam wysuszony... heh... miłego dzionka :)
witam:)
co do pieluszek to ja jeszcze nie mam ale na pewno rozmiar 2:) bratowa i przyjaciółka doradziły że na początek nawet lepiej większe tzn 2:)
ja teraz po śniadanku i biorę mojego pieska i uciekam z mężem do teściów:) miłego dnia
Ja kupiłam pieluszki w rozmiarze 2, jak trafię na promocję to może kupię jedną paczkę jedynek :)
Witam majowo :)

Jeśli chodzi o pieluszki ja mam Hugissy Nevborn I 1 pakę do szpitala-taka 28szt, a druga baka też Hugissy Newborn II. Nie kupuję więcej bo jak się okaze że Małego uczulają to po co latać i sie z kimś zamieniać. Kupiłam drugą paczke tych wiekszych zgodnie z namową mojej siostry, ktora 8m-cy temu ur synka i powiedziala,ze te pierwsze newborny szybko maly przesiiwał i stad mi doradzila od razu II. Potem przerzucila się na Pampersy, bo podobno lepsze. Tu na forum zdania są podzieloe nt. tych pieluszek. Nie wiem nei szaleję z zakupami bo to juz nie te czasy ze nic w sklepach nie ma, w razie co zawsze można dokupić,a jak się kupi czegos w nadmiarze albo cos co nie przypasuje to pojawi się problem. Także spokojnie:)

Nataluś wczoraj pisałas o tych rozstępach na brzuchu ;> az mi się dzis snilo ze i mnie wyszły ;> Oby się sen nie sprawdził ;P choć to nie koniec świata... Będą to bedą, trudno.

Ja dzi s****o jakies skurcze tez mialam, maj sie zaczął także moge rozić :D ale jakos mam wrażenie,że te moje początkowe przeczucia o wcześniejszym rozładunku się nie ziszczą;> Obym się myliła, bo już cięzko :(

Udanej sobótki :)
bauaganiarka babka w szkole rodzenia własnie powiedziała ze lepiej kupic 2, ja chciałam i pewnie zrobie tak jak Magda - dziecko przecież nie bedzie ważyć ponad 5kg!
3oko ja kupiłam jedną paczke Pampersów waga od 2-5kg i dwie od 3-6kg - czy jakoś tak. Wiecej na razie nie kupuje, tyle musi wystarczyć na początek :)
no mój Mąż dziś kupił pierwsze pieluszki - Pampers New Baby czyli 1
(tak to przeżywa że na Maleńką ciągle mówi New Baby;)
a czemu by 2 kupować na początek?
wiecie ja to taka świeża jestem i nawet tego bym pod uwagę nie brała

a że mam niezły zapłon - no mam;)
tak stwierdziłam że jak Was tu czasem podglądam to się w końcu ujawnię i oto jestem:D

no i dzięki za dopisanie mnie do listy:]
również witam nową Mamuśke!
własnie wróciliśmy z kina, wzięłam z sobą poduszkę bo po 20 min siedzenia bolą mnie korzonki no i jakoś wytrzymałam.

Mamuśki, czy kupujecie pampersiki 1 czy 2 na początek?
Witaj bauaganiarka!
Mnie nic jeszce nie spuchło poza brzuchem :D:D:D
Jak oglądam swoje zdjęcia z końcówki poprzedniej ciązy to widze, że miałam jakąs dziwnie obrzmiałą twarz. Mam nadzieję, że teraz tak nie wygladam kurcze...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry