Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Liluś są pieluszki tetrowe z grubszej tetry- juz o nich wczesniej pisalam... I powiem szczerze ze załuję,że tych gubszych wszystkich nie kupilam ;> bo te cieńsze to masakra po praniu się zrobiła-po pierwszym praniu a co dopiero po kilku;>
Jesli chodzi o pieluchy to ja osobiscie nie mam doswiadczenia,ale widzac jak synek mojej siostry ulewa to zakupilam ich chyba 30szt w sumie;> tak jak Iza napisała przydają się do podkladania pod głowkę dla dzidzi, przy ulewaniu-to bardzo- u mojej siostry scodizlo 10pieluch dziennie tak ulewal;>, do przykrycia nawet w upał akis dla starszego dzieciaczka...a flanelowe to tak mi sie wydaje do szerokiego pieluchoania w przypadku klopotów z boderkami.... Warto troszke tych pieluszek tetrowych miec :)

a z praniem i prasowaniem nie czekajcie do ost chwilii, masakra ost m-c, same zobaczycie...Ja jutro lub pojutrze ubieram łóżeczko Maluszkowi i niech czeka :)
Magda, ja tak jak Ty mam 10szt. tetrowych i 5 szt. flanelowych. Flanelowe kupiłam głównie do wózka.. żeby pod główkę albo na całej długości położyć, a tetrowe będę używała do wycierania tego, co się uleje i będę kładła na przewijak, bo nie mam prześcieradełka
okruszek od 40 to by było i tak ok. jak skończył mi się 38 tydzień to już mi nie chciał wypisać zwolnienia i szłam na macierzyński.
jolla...ja bym sie wyklocila...przeciez tak nie mozna...prawo stanowi, ze kobieta MOZE ale NIE MUSI isc wczesniej na macierzynski
co za burak...

Magda...ja wypralam wiekszosc ciuszkow w zeszlym tygodniu, a teraz juz tylko co dokupie bede brac na biezaco

wiecie co...z tymi pieluchami nie ma co wpadac w przesade...przy MIsce mialam 10 tetrowych i 3 flanelowe...spokojnie starczylo a zaznaczam ze do 12 tyg. mielismy szerokie pieluchowanie zalecone
z tym ze MIska nie ulewala

teraz kupilam 5 tetrowych i 3 flanelki, moze jescze 3 dokupie
i powinno starczyc

tetry glownie sie uzywa do szerokiego pieluchowania, do kapieli do wanienki, do ulewania, na ramie przy odbijaniu-zeby dzidzia nie miala stycznosci z naszymi ciuchami, na przewijak

a flanelka...jako kocyk w cieple dni, pod buzke do spania, tez na przewijak itp
zastosowan mnostwo, w sumie dziala to jak cienki kocyk z tym plusem, ze mozna je czesto prac i w wysokiej temperaturze
Jeżeli chodzi o s****zkę to ja miałam od zbyt długiego brania żelaza. Hematolog zmienił mi leki na inne i przeszło.

Ja również mam już wszystko wyprane i wyprasowane. Ogólnie wszystko jest już gotowe na przyjęcie nowych mieszkańców z wyjątkiem tatusia, który cały czas twierdzi, że ma coś jeszcze do zrobienia, poprawienia itd :))

Mój brzuszek troszkę opadł niżej, ale nic więcej się na razie nie dzieje. Wizytę mam dopiero za tydzień i nie mogę się już doczekać.

Często mam wrażenie, że Maluszki w tym moim brzuszku mają niezłą imprezkę. Zastanawiam się tylko czy się bawią, gonią czy też może sobie dokuczają ;) W każdym razie Weronika jest bardziej aktywna od brata. On chyba jest prawdziwym mężczyzną i jej ustępuje.

Mi też jest wiecznie ciepło, zakręcam grzejniki i otwieram okna. Rodzinka ma mnie dość :)
Co do pocenia się to norma w dzień i w nocy - okropność, nogi opuchnięte i ogólnie wydaje mi się, że się że wszędzie jestem jakaś opuchnięta. Mąż się wczoraj ze mną droczył i stwierdził, że najbardziej to chyba nos bo wygląda jak kartofelek hi hi hi

wiper, teoretycznie nie musiałam iść na macierzyński, mogłam iść sobie do pracy, w każdym razie gin stwierdził, że po 38 tygodniu nie pisze już zwolnień. Może teraz to się zmieniło, ale tym razem wszystko mi jedno bo i tak zwolnień nie potrzebuję.
dorcis nie mow, ze masz jeszcze grzejniki odkrecone?? ;) ja przez cala zime mam zakrecone bo bym umarla...dla mnie idealna temperatura w domu to max 18 stopni a do spania moze byc jeszcze mniej

moj Malz juz troszke sie przestawil przez te prawie 4 lata :)

wietrze non stop, a jak MIski nie ma to nawet specjalnie przeciagi robie i wtedy odzywam troche i to nie tylko w ciazy ale w ogole :)

ja zauwazylam ze brzuch tez mam nizej...wizyte mam wyjatkowo w piatek bo musze wziac nastepne zwolnienie a poza tym full ludzi do mojego ginka jest i normalnie ciezko o wizyte :/
My mamy swój domek, niedawno wybudowany, więc grzanie było wskazane. Z tym, że nie mieliśmy ognia przez cały dzień gdyż nie było nas w domciu. Robiliśmy po południu jak wracaliśmy z pracy i przedszkola. Od tygodnia grzejemy tylko wodę i tak jak dziś podłogówkę ale dla mnie to i tak za dużo. W domciu jest ok 20 stopni.
uff..odetchnelam ;)
jejciu jak Wy macie dużo przygotowane...
ja poza kilkoma ubrankami na dodatek nie wypranymi nie mam nic:(
a czeka nas jeszcze przemeblowanie, ale damy rade:) nawet jak nie zdążymy to jak będę w szpitalu mąż będzie musiał wszystko zrobić sam:) możne i lepiej:) ale jak będzie tylko piękna pogoda to też się zabiorę za szykowanie:0
a Wam powiem, ze dzisiaj cukry rewelacja! po drożdżówce było 93:D i zjadłam kawałek bloku czekoladowego- takiego z dzieciństwa:) chyba z 15 lat go nie jadłam:) pycha!
Ja kupiłam 7 tetrowych i 5 flanelowych, no i jak pytałam w sklepie to pani mi powiedziała, że tylko takie tetrowe mają, a one właśnie po praniu takie sobie sie zrobiły i dlatego pytałam czy są jakieś grubsze. Muszę poszukać. Dzięki dziewczyny.
Ja kupiłam sobie z beli 2 metry flaneli w miśki i poszyłam pieluchy. W sumie to ja ich tylko uzywałam jako okrycia lub prześcieradełka jesli nie chciałam małej kłaśc bezpośrednio na czymś.
Nie wiem jakie pieluchy mają teraz w sklepach ale te moje przetrwały tyle lat i nadal swietnie się trzymają także może lepiej kupić z metra i obszyć.

Ja już wyprałam co miałam, bo i nie ma co czekać. :) Nawet wczoraj kupiłam przewijak, wanienkę i nowy materac. Wszystko poza tym ostatnim jest różowe, bo Tosia wybrała :/ Jakoś to przeżyłam :>
Mam umowe z córką, że jak zacznie jeśc fasolkę szparagową, to ja sobie kupię coś rózowego i będę to nosić, heh. Na razie jak widac jestem z różem na bakier ;)
dzień dobry:)
ja już od 5 na nogach:( ehh znów spać nie mogę i na dodatek ten kręgosłup:( ale damy rade:) za to jaki będę miała długo dzień:)
Witajcie. Ja również spać nie mogę, chyba z przejęcia... Jutro o tej porze, no za godzinkę będę już mamusią:)))

Ach:)

Dzisiaj troszkę zakupów trzeba zrobić żeby na te kilka dni co mnie nie będzie mieli co amku :) A tak to nudy... czas tak powolutku mija. Zgadzam się z mimii te ostatnie tygodnie są nie do zniesienia, mam już tak dość że nie wyobrażam sobie ani dnia dłużej z brzuszkiem.

Ja obstawiam że pierwsza się rozpakuje Mimii a potem okruszek:) Zobaczymy.

Co za pogoda....
Nataluś Tobie to się w ogóle nie dziwię, ze spać nie możesz:) ale masz fajnie:) jutro już mamusią:) zdrówka i powodzenia życzę:)
nataluś a Ty masz cesarkę zaplanowaną?? coś mi umknęło...

ja za to śpię jak dziecko :) normalnie szok...poprzednio tak nie miałam a teraz ledwo przyloze glowe do poduszki to już śpię :)
dziś w nocy tylko obudziła mnie MEGA zgaga...w życiu takiej nie miałam i musiałam powędrować do saloonu po Rennie i to 2 na raz...masakra
ja już generalne zakupy dla naszych szkrabów miałam zrobione w 6 miesiącu i po trochu prałam i prasowałam (na siedząco), co mi zajmowało czasem ponad dwie godziny, ale ja się cieszyłam bo przynajmniej czas leciał.
mam pytanko do Was dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci. jaki najlepszy jest krem ochronny do buzi i jakaś dobra maść zabezpieczająca do pupy, bo w tych aptekach to ostatnio nie mogę trafić na dobre farmaceutki. przed week nawet źle mi wydali lek, dobrze że już kiedyś go brałam i nie zażyłam. ale miałam problem bo musiałam na własną rękę prosić w innej aptece żeby dali mi bez recepty. także radzę czytać ulotki...
jeszcze taka informacja. dorciag to teraz grab85 :)
hej laski! w niedziele poszliśmy na ognisko - od 15 do 1 w nocy, w ciągu całej ciąży sie tak nie dotleniłam, Junior wczoraj z przejęcia kopał cały dzień a ja leżałam padnięta. Wogole to sie przestawiłam, w dzień robie sobie drzemke a potem w nocy nie mogę spać i tylko myśle jak to będzie.
Wszystkie ciuszki mam juz wyprane i poprasowane, pod koniec tygodnia kupujemy wózek i wanienke no i mamy wszystko.
Mąż dowiedział sie o tych pojemnikach na zużyte pieluchy i stwierdził ze musi to mieć :)

Jak tez mam pytanie o kremy ale przeciwsłoneczne z filtrem - jakiej firmy polecacie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry