Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja koleżanka rodziła na Zaspie we wrześniu i tam też nie podawała. Po urodzeniu się córki jej mąż jechał do przychodni powiedzieć, że im się dziecko urodziło i żeby przyjechała położna do nich do domu

co do maści do pupki to ja kupiłam alantan zielony, mam też sudocrem, a na buzię jeszcze nie mam, ale chciałam albo nivea albo ziajkę, ale skoro mówicie że nivea nie jest kremem tylko białą mazią, to zakupię ziajkę.. ale to pewnie po narodzinach
3oko...jaki test??
3oko pewnie chodziło o tego paciorka :)
aaaa...o paciorka :)

mój gin mi pobrał próbkę i powiedział, ze mam zawieźc do laboratorium i to wsio...
dziewczyny, a czy kosmetyki z nivea można stosować u noworodka czy dopiero po 1 miesiącu życia?

ja już wyprałam i wyprasowałam ciuszki, ale wciąż ktoś nas obdarowuje i końca nie widać.
zdecydowałam się na kosmetyki oilatum soft (emulsja do kąpieli, szampon i krem do ciała), ale jestem całkiem zakręcona jeśli chodzi o maść do pupci, krem p.słoneczny itp.

Nataluś, trzymam kciuki jutro!
a jak jest na opakowaniu??
nie wiem jak z Nivea bo nie uzywałam

na moich Buebschena jest od pierwszych dni życia
dorciag i grab85 to te same osoby :) po prostu chciałam się zalogować i musiałam wybrać taki login.

też zakupiłam oilatum, bo nam na szkole rodzenia mówili, że te kosmetyki wogle nie uczulają, chociaż cena jest wyższa niż te ogólnodostępne. i nie polecam johnsons, mam dwie pielęgniarki w rodzinie i też odradzają.

może faktycznie lepiej po porodzie zakupić te kremiki, z tymi uczuleniami nigdy nie wiadomo..
ja mam Nivea, właśnie dzis przyszły-niestety po 1m-cu życia :/ hmm... więc juz nie wiem...
ale powiem szczerze, ze ja w tym 1 misiacu życia to używałam tylko płynu do kapieli i kremu na buźkę i to wsio
dziewczyny jak kontrolujecie ruchy swoich maleństw? od którego tyg trzeba to pilnować?? moja gin tylko pyta czy czuję ruchy, więc nie wiem.
Ja tam nie kontroluję bo bym oszalała jako że księgi mówią, że powinno być ok.10 ruchow w ciągu godziny. Rozmawiałam o tym z lekarzem bo ja czasami nie czuję nic przez kilka godzin, ale potem ewidentnie w brzuchu tańce więc nie dajmy się zwariować :)
my w pierwszych miesiącach używaliśmy tylko parafiny do całego ciałka, do buzi Nivea a do pupy maść pośladkową tą którą dają w szpitalu na Zaspie, lekarz napisał mi składniki i zrobili mi w aptece. Teraz też nastawiam się na stosowanie tych samych rzeczy. :-)

dziewczyny, was tez pobolewa brzuch? bo minie od kilku dni boli tak jak przed miesiączką, wcześniej miałam tylko bezbolesne skórcze a teraz doszły te bóle, mam nadzieję że jeszcze tam się nic nie rozwiera, chociać może po malutku coś się rusza :-)
Ja mam dla małej kupione kosmetyki z nivea. Co do ruchów, to mi położna założyła kartę ruchów chyba od 31 tc i muszę codziennie zapisywać ile mała się ruszała w ciągu 12 godzin. Jeżeli rusza się godzinę to zapisuję 4 ruchy, jeżeli pół to 2 ruchy, a jeśli np. w ciągu godziny ruszy się raz to zapisuję 1 ruch. Chociaż moja mała oprócz czasu, w którym śpi to ciągle się rusza. Dzisiaj kupiłam sobie znowu truskawki, uwielbiam, a wiadomo, że później się nie załapię bo będę karmiła, a one uczulają. Także ja już się rozkoszuję i nadrabiam już od lutego jedzenie truskawek.
ja nie liczę...bo Młody cały czas się rusza :/ do szewskiejpasji mnie to już doprowadza
tak tak, chodziło mi o test na paciorkowca, dzięki dziewczyny :)

Dopiero wstalam, już drugi dzien jestem padnieta, nic nie robie tylko śpie, od jutra musze zacząć sie ruszać bo nie bede miala sily do porodu.

Ja nie kumam tych maści do pupki - czy je się stosuje po każdej kupce czy po kąpieli? mam Bubchena do dupki i sudocrem, kiedy czym smarować?
ja tez nie liczę ruchów, chociaż teraz przez ostatnie dwa dni może by to się udało, bo młody się mniej rusza, ale wczesnej to bym chyba kreski musiała jakieś stawiać bo bym się w liczeniu pomyliła.

ja po każdym przewinięciu smarowałam dupke penatenem.
3oko...przy każdym przewijaniu jakimś zwykłym kremikiem albo takim do pupy ochronnym

Sudocrem to wtedy kiedy jest jakieś odparzenie
3oko dokładnie tak jak Wiper napisała-na co dzien po kazdym przewijaniu jakis kremik do pupki, a jak zacznie się cos dziac to sudocrem bo on zasusza...

Apropo paciorka to dzis na wizycie zapytałam i dr mi zrobiła wymaz-czysto, robi się w ok 35tc,koszt:50zł.

Poza tym moja szyja bez zmian, a nawet 2mm się skróciła, więc do konca maja mam leżeć, bo pessar jest chyba niebardzo założony :/ heh... ale juz nie ma co tam manewrować i go ruszać i dopychac... Całe szczescie ze córcia zdrowa i łozysko tez :)

apropo tego pobolewania brzucha i kłuć w pochewce-może tak być, macica się rozciąga i naciąga, ALE jesli bóle stają się regularne np co 10min to szybko do szpitala.

Poza tym mam zmienione żelazo, na s****e można węgiel, no i powoli mam odstawiać Fenoterol i isoptin bo po 35tc juz sie ich nie powinno brac bo mogą powodowac jakies wady serduszka u dzidzi :/ zatem ja mam stopniowo odstawiac (mam rozpisane)... i dobrze bo w nocy mam ochote rozwalic ten budzik juz :)

To chyba na tyle z mojej wizyty :)

Apropo kosmetyków-faktycznie-parafinka do ciałka jest chyba najlepsza (zamiast oliwki),zapomniałam o niej :) Poza tym zakupiłam dzis maść pośladkową ZIAJKI-jest rewelacyjna :)

Idę zrobic sobie sałatkę... Ps wykorzystałam to że byłam dzis "na dworzu" i zabrałam mężusia na kebaba :D mniam mniam
a apropo ruchów, u nas jest ich dużo więc nie liczę. Zresztą po co? Ania daje o sobie znać w ciągu całego dnia więc się nie martwię :D
dzieki dziewczyny, jestescie lepsze niż szkoła rodzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry