Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Liluś są pieluszki tetrowe z grubszej tetry- juz o nich wczesniej pisalam... I powiem szczerze ze załuję,że tych gubszych wszystkich nie kupilam ;> bo te cieńsze to masakra po praniu się zrobiła-po pierwszym praniu a co dopiero po kilku;>
Jesli chodzi o pieluchy to ja osobiscie nie mam doswiadczenia,ale widzac jak synek mojej siostry ulewa to zakupilam ich chyba 30szt w sumie;> tak jak Iza napisała przydają się do podkladania pod głowkę dla dzidzi, przy ulewaniu-to bardzo- u mojej siostry scodizlo 10pieluch dziennie tak ulewal;>, do przykrycia nawet w upał akis dla starszego dzieciaczka...a flanelowe to tak mi sie wydaje do szerokiego pieluchoania w przypadku klopotów z boderkami.... Warto troszke tych pieluszek tetrowych miec :)

a z praniem i prasowaniem nie czekajcie do ost chwilii, masakra ost m-c, same zobaczycie...Ja jutro lub pojutrze ubieram łóżeczko Maluszkowi i niech czeka :)
Magda, ja tak jak Ty mam 10szt. tetrowych i 5 szt. flanelowych. Flanelowe kupiłam głównie do wózka.. żeby pod główkę albo na całej długości położyć, a tetrowe będę używała do wycierania tego, co się uleje i będę kładła na przewijak, bo nie mam prześcieradełka
okruszek od 40 to by było i tak ok. jak skończył mi się 38 tydzień to już mi nie chciał wypisać zwolnienia i szłam na macierzyński.
jolla...ja bym sie wyklocila...przeciez tak nie mozna...prawo stanowi, ze kobieta MOZE ale NIE MUSI isc wczesniej na macierzynski
co za burak...

Magda...ja wypralam wiekszosc ciuszkow w zeszlym tygodniu, a teraz juz tylko co dokupie bede brac na biezaco

wiecie co...z tymi pieluchami nie ma co wpadac w przesade...przy MIsce mialam 10 tetrowych i 3 flanelowe...spokojnie starczylo a zaznaczam ze do 12 tyg. mielismy szerokie pieluchowanie zalecone
z tym ze MIska nie ulewala

teraz kupilam 5 tetrowych i 3 flanelki, moze jescze 3 dokupie
i powinno starczyc

tetry glownie sie uzywa do szerokiego pieluchowania, do kapieli do wanienki, do ulewania, na ramie przy odbijaniu-zeby dzidzia nie miala stycznosci z naszymi ciuchami, na przewijak

a flanelka...jako kocyk w cieple dni, pod buzke do spania, tez na przewijak itp
zastosowan mnostwo, w sumie dziala to jak cienki kocyk z tym plusem, ze mozna je czesto prac i w wysokiej temperaturze
Jeżeli chodzi o s****zkę to ja miałam od zbyt długiego brania żelaza. Hematolog zmienił mi leki na inne i przeszło.

Ja również mam już wszystko wyprane i wyprasowane. Ogólnie wszystko jest już gotowe na przyjęcie nowych mieszkańców z wyjątkiem tatusia, który cały czas twierdzi, że ma coś jeszcze do zrobienia, poprawienia itd :))

Mój brzuszek troszkę opadł niżej, ale nic więcej się na razie nie dzieje. Wizytę mam dopiero za tydzień i nie mogę się już doczekać.

Często mam wrażenie, że Maluszki w tym moim brzuszku mają niezłą imprezkę. Zastanawiam się tylko czy się bawią, gonią czy też może sobie dokuczają ;) W każdym razie Weronika jest bardziej aktywna od brata. On chyba jest prawdziwym mężczyzną i jej ustępuje.

Mi też jest wiecznie ciepło, zakręcam grzejniki i otwieram okna. Rodzinka ma mnie dość :)
Co do pocenia się to norma w dzień i w nocy - okropność, nogi opuchnięte i ogólnie wydaje mi się, że się że wszędzie jestem jakaś opuchnięta. Mąż się wczoraj ze mną droczył i stwierdził, że najbardziej to chyba nos bo wygląda jak kartofelek hi hi hi

wiper, teoretycznie nie musiałam iść na macierzyński, mogłam iść sobie do pracy, w każdym razie gin stwierdził, że po 38 tygodniu nie pisze już zwolnień. Może teraz to się zmieniło, ale tym razem wszystko mi jedno bo i tak zwolnień nie potrzebuję.
dorcis nie mow, ze masz jeszcze grzejniki odkrecone?? ;) ja przez cala zime mam zakrecone bo bym umarla...dla mnie idealna temperatura w domu to max 18 stopni a do spania moze byc jeszcze mniej

moj Malz juz troszke sie przestawil przez te prawie 4 lata :)

wietrze non stop, a jak MIski nie ma to nawet specjalnie przeciagi robie i wtedy odzywam troche i to nie tylko w ciazy ale w ogole :)

ja zauwazylam ze brzuch tez mam nizej...wizyte mam wyjatkowo w piatek bo musze wziac nastepne zwolnienie a poza tym full ludzi do mojego ginka jest i normalnie ciezko o wizyte :/
My mamy swój domek, niedawno wybudowany, więc grzanie było wskazane. Z tym, że nie mieliśmy ognia przez cały dzień gdyż nie było nas w domciu. Robiliśmy po południu jak wracaliśmy z pracy i przedszkola. Od tygodnia grzejemy tylko wodę i tak jak dziś podłogówkę ale dla mnie to i tak za dużo. W domciu jest ok 20 stopni.
uff..odetchnelam ;)
jejciu jak Wy macie dużo przygotowane...
ja poza kilkoma ubrankami na dodatek nie wypranymi nie mam nic:(
a czeka nas jeszcze przemeblowanie, ale damy rade:) nawet jak nie zdążymy to jak będę w szpitalu mąż będzie musiał wszystko zrobić sam:) możne i lepiej:) ale jak będzie tylko piękna pogoda to też się zabiorę za szykowanie:0
a Wam powiem, ze dzisiaj cukry rewelacja! po drożdżówce było 93:D i zjadłam kawałek bloku czekoladowego- takiego z dzieciństwa:) chyba z 15 lat go nie jadłam:) pycha!
Ja kupiłam 7 tetrowych i 5 flanelowych, no i jak pytałam w sklepie to pani mi powiedziała, że tylko takie tetrowe mają, a one właśnie po praniu takie sobie sie zrobiły i dlatego pytałam czy są jakieś grubsze. Muszę poszukać. Dzięki dziewczyny.
Ja kupiłam sobie z beli 2 metry flaneli w miśki i poszyłam pieluchy. W sumie to ja ich tylko uzywałam jako okrycia lub prześcieradełka jesli nie chciałam małej kłaśc bezpośrednio na czymś.
Nie wiem jakie pieluchy mają teraz w sklepach ale te moje przetrwały tyle lat i nadal swietnie się trzymają także może lepiej kupić z metra i obszyć.

Ja już wyprałam co miałam, bo i nie ma co czekać. :) Nawet wczoraj kupiłam przewijak, wanienkę i nowy materac. Wszystko poza tym ostatnim jest różowe, bo Tosia wybrała :/ Jakoś to przeżyłam :>
Mam umowe z córką, że jak zacznie jeśc fasolkę szparagową, to ja sobie kupię coś rózowego i będę to nosić, heh. Na razie jak widac jestem z różem na bakier ;)
dzień dobry:)
ja już od 5 na nogach:( ehh znów spać nie mogę i na dodatek ten kręgosłup:( ale damy rade:) za to jaki będę miała długo dzień:)
Witajcie. Ja również spać nie mogę, chyba z przejęcia... Jutro o tej porze, no za godzinkę będę już mamusią:)))

Ach:)

Dzisiaj troszkę zakupów trzeba zrobić żeby na te kilka dni co mnie nie będzie mieli co amku :) A tak to nudy... czas tak powolutku mija. Zgadzam się z mimii te ostatnie tygodnie są nie do zniesienia, mam już tak dość że nie wyobrażam sobie ani dnia dłużej z brzuszkiem.

Ja obstawiam że pierwsza się rozpakuje Mimii a potem okruszek:) Zobaczymy.

Co za pogoda....
Nataluś Tobie to się w ogóle nie dziwię, ze spać nie możesz:) ale masz fajnie:) jutro już mamusią:) zdrówka i powodzenia życzę:)
nataluś a Ty masz cesarkę zaplanowaną?? coś mi umknęło...

ja za to śpię jak dziecko :) normalnie szok...poprzednio tak nie miałam a teraz ledwo przyloze glowe do poduszki to już śpię :)
dziś w nocy tylko obudziła mnie MEGA zgaga...w życiu takiej nie miałam i musiałam powędrować do saloonu po Rennie i to 2 na raz...masakra
ja już generalne zakupy dla naszych szkrabów miałam zrobione w 6 miesiącu i po trochu prałam i prasowałam (na siedząco), co mi zajmowało czasem ponad dwie godziny, ale ja się cieszyłam bo przynajmniej czas leciał.
mam pytanko do Was dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci. jaki najlepszy jest krem ochronny do buzi i jakaś dobra maść zabezpieczająca do pupy, bo w tych aptekach to ostatnio nie mogę trafić na dobre farmaceutki. przed week nawet źle mi wydali lek, dobrze że już kiedyś go brałam i nie zażyłam. ale miałam problem bo musiałam na własną rękę prosić w innej aptece żeby dali mi bez recepty. także radzę czytać ulotki...
jeszcze taka informacja. dorciag to teraz grab85 :)
hej laski! w niedziele poszliśmy na ognisko - od 15 do 1 w nocy, w ciągu całej ciąży sie tak nie dotleniłam, Junior wczoraj z przejęcia kopał cały dzień a ja leżałam padnięta. Wogole to sie przestawiłam, w dzień robie sobie drzemke a potem w nocy nie mogę spać i tylko myśle jak to będzie.
Wszystkie ciuszki mam juz wyprane i poprasowane, pod koniec tygodnia kupujemy wózek i wanienke no i mamy wszystko.
Mąż dowiedział sie o tych pojemnikach na zużyte pieluchy i stwierdził ze musi to mieć :)

Jak tez mam pytanie o kremy ale przeciwsłoneczne z filtrem - jakiej firmy polecacie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry