Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poczytałam sobie trochę i wywnioskowałam, że osobiscie nie masz wpływu na ilość płynu owodniowego, a picie większej ilości wody nic nie da. Wyczytałam, że w ostateczności można wykonać amnioinfuzję, czyli uzupełnienie wód przez powłoki brzuszne (w znieczuleniu miejscowym). Zaleca się leżenie na lewym boku (nie piszą po co).
Już ma wszystko nadrobione i przeczytane.
Właśnie z przerażeniem stwierdziłam przed braniem prysznica jak zdjęłam skarpetki, że stopy to mi normalnie spuchły jak bańki !
Wiem że to dość standardowe na tym etapie ciąży, ale tak źle, to jeszcze nie było. Chyba jednak sięgnę po ten cyclo 3 fort.
Zobaczę co będzie rano i czy zejdzie opuchlizna bo jak po wypoczynku schodzi to jest o.k., a jak nie, to coś jest nie tak jak powinno być ;-(((

Daria, z tym bałaganem w przedpokoju współczuję, ale to może akurat sygnał, że część z tych rzeczy, które były w tej szafie, są do wyrzucenia lub do oddania. Zresztą jak rodzina się powiększa i dodatkowo jeszcze lokatorzy będą nowi, miejsce dodatkowe się przyda z pewnością.
witam wszystkich weekendowo! wybieram sie dzis na targi "Brzuszek i Maluszek", mam kupony konkursowe, może coś wygram :)
ja też witam!
i też mnie wyprawa czeka - do Gdyni do bobowózków i przy pomyślnych wiatrach do szpitala w Wejherowie na wycieczkę :]
tak daleko to chyba od Bożego Narodzenia się nie ruszałam:)
czas się rozruszać...
trzymajcie kciuki, żebym jeszcze nie urodziła ;)

3oko powodzenia! :)
ja również witam :-)
ledwie zyje, bo spać sie już nie da. Jak się położę to Pola siada mi swoim pupskiem na żebrach z lewej strony i za cholere nie chce zejść! Ból jak nie wiem co.
Z młodym ciut lepeij, bo kaszlał tylko chwile po 5 i spi do tej pory. uff :-)

oko trzymam kciuki za wygraną!

Miłego dnia Mamuski :-)
Hej! Długo mnie nie było, ale mój luby miał/ma zapalenie nerek i walczyliśmy z mega gorączką... Dobrze, że nie mógł mnie tym zarazić!

3oko baw sie dobrze na targach, a potem opowiedz proszę czy dużo stałyśmy nie będąc na nich :-)

Nataluś!!! Tak się cieszę, ze jesteście już w domku! Często o Was myślałam!

JA właśnie odebrałam wyniki krwi - wszytsko super oprócz Tf4, znów spadło i to poniżej 9... wiec chyba zacznę barć Euthyrox... Cz któraś z Was też ma takie niskie te hormony tarczycy?

A jeszcze pytanie a propos kosmetyków dla maluszka: jakiej firmy kupujecie na początek? Ja mam po jednej rzeczy z kazdej firmy (krem do pupy z nivea i hipp, płyn do mycia z jonsona) a że położna nam mówiła, zeby było z jednej linii to się zastanawiam na jaką się zdecydować... Może jakaś podpowiedź?
też już tu jestem :)

3oko powodzenia :)

Ja dzisiaj zostawiam męża w domku i wychodze na babskie spotkanie :)))))) Niech sobie troche odpocznie ode mnie :P

Moja Liwia, też uwielbia moje żebra. Mam wrażenie, że się od nich odbija hehe
hejka
tak mam małowodzie i właśnie nic nie powiedzieli co mam robić:( na szczęście w środę mam wizytę wiec się dowiem:)
dzisiaj 3 dziań z rzędu strasznie boli mnie głowa:( i to tylko prawa półkula :( nie wiem co się ze mną dzieje:(
Petra nie inwestuj duzo w kosmetyki, bo dzidzia moze okazac is ealergikiem, ja mam Bmbino- od lat znany kosmetyk dla dzieci.

Natalus utul Maksia :) Cieszę sie,że ten horror się skończył.

Daria trzymaj się, po porodzie poczujesz się lepiej :)

U mnie cisza;/ ale noce masakra- wygodna pozycja graniczy z cudem;>

3oko powodzona. Zgarnij nagrode główna :)

Ja dziś jade na kiermasz na Karczemi- na 11, tam spotykają sie młode mamy lub te przyszłe i handlują ubrankami, akcesoriami dla dzieci, zabawkami, ciazowymi ubraniami i etc. Pojae zobacze moze cosik sie trafi- moze kupie cos Borysowi na te zimne dni maja, bo nie mam raczej nic dla niego na te zimniejsze dni;>

Trzymajcie się, miłego weekendu i słoneczka życzymy :)
Ale dzisiaj fajnie spałam! Jak zabita :))) Dawno już tak fajnie sobie nie pospałam :)

Ja sie zastanawiam nad Niveą a Bambino. Bambino to już sprawdzona bobasowa marka, także może Bambino. Za dużo nie ma co kupować. Kupię te najmniejsze buteleczki w razie złej reakcji.
Dzisiaj już się czuję lepiej, ale rano zawsze jest dobrze, nie bede się wysilać ani próbować nic robić żeby jakoś normalnie dotrwać do wieczora a nie się męczyc tak jak wczoraj. No ale do sklepu, zrobić obiad, pozmywać po obiedzie to na chwilę obecną dla mnie jest duży wysiłek :( Ale już niedługo.
to myslicie ze z tym calym swinstwem paciorkiem jechac rodzic od razu lepiej na zaspe niz np do wojewodzkiego? bo tak jak piszecie moze skonczyc sie na dluzszym pobycie a patologia lepsza na zaspie... jakies doswiadczenia? potrzebuje pomocy :(
hej dziewczęta :D

Jeny, wykąpałam się, wstawiłam pranko, zrobiłam naleśniki i tak się zmęczyłam że teraz leżę... boshe! gdzie moja kondycja?? :(

A jeszcze mam zamiar dzis troszku popakowac rzeczy...i jak to zrobic? :)

Inka to juz masz powód dlaczego Twoja dzidzia nie rosnie, ale dziwię się że nic Ci na ten temat nie powiedziel w szpitalu?? Koniecznie zapytaj swojego lekarza i jak bedzie Ci robil usg to spytaj o nerki dzidzi.
hej Dziewczynki,
My też z Małżonem dzisiaj wybieramy się na Targi "brzuszek i maluszek".
Jak wrócimy, zdam relację jak było. Może któraś z was wybierze sie jutro.
Miłego dzionka życzę !!!
No coś może być z ukł. moczowym dzidzi. Kiedyś na usg widziałam jak moja fosalka robi siusiu, hehe. Tzn. było widać jak opróżnia się pęcherz, no i zdziwiłam się że robi siku do płynu owodniowego, zawsze myślałam że wszystko wymienia się przez pępowinę. I wtedy własnie gin wytłumaczyła mi, że z fasolkowych siuśków w głównej mierze powstaje płyn owodniowy i gdyby było za mało płynu owodniowego to w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić czy dzidzia prawidłowo się wypróżnia i czy jest wszystko ok z jego ukł. moczowym.
Tez myślałam żeby tam jechać, ale z racji tego remontu mój małż jest niedostępny, a nie chce go ryć i marudzić, bo musi na ten remont wykorzystać wolny weekend.
hej hej, dobrze trzymałyście kciuki! Wrzuciłam 4 kupony jakie dostałam na szkole rodzenia i wylosowali 2!!! wygrałam chuste do noszenia dzieci, która w necie kosztuje 170zł i pościel Peticado :) Poza tym 2 laleczki grzechotki (to każdy dostawał) - dobrze ze sie wybrałam!
Jak ktoś chce sie wybrać to opłaca sie kupić pojemnik na zużyte pieluszki(kosztuje 99zł) i wtedy laktator TT jest za 20zł.
Poza tym dużo stoisk z akcesoriami, zabawkami etc. Mnie interesowała pierwsza pomoc u noworodków, jest stanowisko gdzie ratownicy medyczni indywidualnie wszystkiego naucza!
Super Gratulacje! Ale mi zrobiłaś! Też chciałam jechać, buuuuuu :"(
3oko ale fart :D
to są te targi w AWF? A jutro też przewidują konkursy? A co jak nie mam kuponu?:( No i czy za wstęp się płaci????????? I czy duzo łazenia tam jest?? :)
3 oko, a występowały tam jakieś cieżarówki z naszej SR jako te modelki?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry