Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
daria zapraszamy do nowego wątku :)
Aniuko! Wszystkiego naj naj najlepszego!

Nataluś! Super! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko gra, a nawet jeszcze lepiej! Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Mi brzuch opadł jakiś tydzień temu, albo nawet jeszcze prędzej. Sama tego nie zauważyłam. Małż mi powiedział i faktycznie jak tak patrze na siebie od boku to widać wyraźnie że brzuchol jest niżej. A qupke robie ostatnio nawet ze 4 razy dziennie i nawet w nocy muszę czasami wstać, bo mnie ciśnie (nigdy w życiu tak nie miałam). Z resztą już czuję od kilku dni, że "ten dzień" jest już baaaaardzo blisko!
Nataluś niech szczęscie Was nie opuszcza:) Gratulacje decyzji i trzymamy kciuki by wszystko miało tak cudowne zakończenie jak w przypadku Maksia:) Takze tak jak juz pisałam, zbierajcie kasę na motor dla synka :)

Ja dzis dopiero wrocilam, ledwo też żyje. Bylismy w Ostrzycach na spacerku i rybce:) Postanowiłam spacerowac może wychodzę Borysa;)
Nataluś to fantastycznie co nam piszesz !!!!
Bardzo się cieszymy i jest super - widzisz ? Jest zupełnie tak jak mówiłyśmy ;-)
ja dzis juz leżę :) tzn od teraz :) a właściwie to padam na pyszczek :)
Byliśmy na tych targach, w sumie fajne targi, ale mogłoby być więcej stoisk, ale w sumie to pierwsze takie targi więc im wybaczam :) Dostałam kilka próbek (na tym mi zależało, bo nie chodziłam do SR i nie miałam żadnych próbek, a nie chciałam do szpitala brać dla dzidzi w duzych opakowaniach bo do torby by mi nie weszło :)), mężuś wziął udział w konkursie, ale niestety... :) Ale przynajmniej śmiesznie było :) W sumie krótko byliśmy, bo zaraz potem pojechaliśmy po farbę do salonu i po panele hihihihi. No i wybraliśmy kanapę do Ani pokoju-jest super! Cieszę się ze wybieralismy razem i ze przy okazji podjechalismy bo potem raczej nie mam zamiaru juz tak znowu łazić... ale przyznam Wam się że nogi to mi w d... wchodzą :)

Aniuko-sto lat, sto lat :) Przede wszystkim lekkiego porodu i spokojnego bejbika ;) no i zdróweczka, miłości, a reszta przyjdzie sama :)

Natalusiu! A widzisz! Dobry Duch Czerwcówek pomógł :) Strasznie cudnie się czyta co to napisałaś :D Niebawem dołączymy do Ciebie i będziemy na nowo wymieniać doświadczenia, bo aktualnie my jesteśmy troszku w plecy ;)
Aniuko wszystkiego naj, naj, najlepszego. Spełnienia wszystkich marzeń i samych radosnych dni.

Nataluś gratuluje decyzji i życzę aby wszystko Wam się dobrze ułożyło.
kurdę, tak o tej pełni piszecie :)) Trochę krępujące, ale chyba mój organizm przygotowuje się do porodu, bo chodzę do kibelka na qpkę 2 razy dziennie (a całkiem niedawno zdarzało się raz na 3-4 dni)
Dziękuję serdecznie za wszystkie miłe słowa. Ech szkoda ,że nie mogę Was poczęstować moim popisowym sernikiem..
Nataluś, to bardzo krzepiące co piszesz, wszystkie chyba o tym marzymy ,żeby być już z dzieciaczkami zdrowymi i pogodnymi.
Moja mam dzisiaj stwierdziła ,że brzuch już mi opadł, ja nic takiego nie czuję, oby nie miała racji, bo mnie czeka jeszcze wyjazd do Łodzi którym bardzo się stresuję.
nooo...Nataluś...super wieści :) oby tak dalej :)

ja nie bankowałam krwi i nie będę bankować
2 lata temu brak było informacji konkretnych i tak samo jest teraz
Nataluś, wszystkie wierzyłyśmy w Was i wiedziałyśmy, że Maksiu to silny chłopak i może być tylko dobrze :) No i widzisz.. tak się też stało. Super, że taki dobry jest dla Ciebie w nocy. No i fajnie, że jeszcze bardziej z narzeczonym zbliżyliście się do siebie, to bardzo ważne. Powodzeniu w wyznaczeniu daty ślubu :)))
Witam:) Wiecie Dziewczyny- ŻYCIE JEST PIĘKNE!!! Kurczę taka szczęśliwa nie byłam już od dzieciństwa chyba:) Synek super, taki grzeczniutki. W nocy wołał amku tylko 2 razy, jest tak fajnie nauczony po szpitalu bo tam co 3 godziny karmienie było:) A tak to sobie grzecznie leży i patrzy tymi swoimi przepięknymi oczkami, albo słodko śpi. Pomimo tego że mam już jedno dziecko to nie wiedziałam że macierzyństwo może być tak cudowne... No i z narzeczonym też bardzo się zbliżyliśmy do siebie, zakochani jak gówniarze;) Postanowiliśmy że jutro idziemy ustalić datę ślubu, taki spontan, pierwszy wolny termin, tylko my i świadkowie:)

Tak sobie myślę że chciałabym by każda z Was była taka szczęśliwa, by Wasze dzidzie były zdrowiutkie a poród bezbolesny:)
Dziękuję Wam za komentarze na nk, jesteście kochane, przez te pare miesięcy zżyłam się z Wami. Moje wirtualne przyjacióły:) Buziaki ode mnie i Maksia:*
Tak 3oko - ta babka taka dziwna jakaś - mało przekonująca.
Myślę, że mówimy o tej samej kobitce, jeśli piszesz, że była na targach - to ta sama.
Jeśli my się zdecydujemy to i tak na te 2 tys. wstępne na razie, bo jesteśmy też spłukani niestety.

Trzydziestka, to ważny wiek !!!!
Najlepsze życzenia !!!!!
Aniuko wszystkiego najlepszejszego dla Ciebie i dzidzi!
ja mam urodziny 12.06, wszyscy znajomi mówią ze wtedy właśnie urodzę!!!
Co do banku komórek macierzystych to jakbym miała kase to bym sie nie wahała ani chwile, niestety w tym miesiącu jesteśmy mega spłukani i dupa :(
Daria, ta babka od banku też mi sie nie podobała - była taka niechlujna (była też na tych targach).
Wczoraj poszłam na basen, od 2 tygodni uprawiam "leżenie", i boje sie ze na poród nie bede miała siły wiec musze sie zabrać za siebie.
Miłej niedzielki mamuśki
Wiper, dzięki za rady dotyczące prześcieradełek i wkładów do kołyski.
Będę musiała zakupić sobie, bo ten materacyk kołyskowy, jest taki jakiś badziewiasty.

Dziś otworzyłam balkon szeroko i siedzę w domu. Mimo dość ładnej pogody, po wczorajszym b. intensywnym dniu, muszę odpocząć.
Wieczorem było już strasznie, że Małżon mnie z kanapy podnosił, a ja kulałam jak babunia, bo nie miałam sama sił do wc pomaszerować :-(
Muszę przystopować !
Na szczęście brzuch jeszcze wysoko - codziennie sobie tak staram porównywać, czy nie opada, choć sama nie wiem, czy obniżenie brzuszka to wyznacznik konieczny do nadchodzącego porodu.
mój Małżon jest ostro nakręcony na bankowanie krwi.
Ja tak mniej, koszt nie jest mały - to prawda :-(
Jednak pytałam moją gin i ona powiedziała, że by to zrobiła, gdyby była w ciąży i że naprawdę warto. Położna w SR może nie być obiektywna, nie chciała nic mówić ale jak ją przycisneliśmy to powiedziała, że jak jej synowa będzie miała w ciązy to ona sama za to zapłaci.
Dodatkowa informacja to, że podobno w pomorskich szpitalach już prawie 20 % ludzi się na to decyduje. jakoś nie chce mi się w to wierzyć ..... bo to strasznie dużo
Sama już nie wiem - w tygodniu prześledzę umowę z bankiem i zadecydujemy.
Najgorsze jest to ze nie bardzo jest od kogo uzyskać jakieś wiarygodne i totalnie bezstronne informacje na ten temat :-(
Aniuko sto lat!!! :-)))
Aniuko sto lat :)
Ja za rok kończe 30 i w sumie nie mogę się już doczekać :p

U nas na SR też była babka z jakiegoś tak banku krwi. Moim zdaniem nie umiała ona sprzedać wiedzy, którą niby posiadała. Jakoś nie jestem do tego przekonana i jak dla mnie to sporo kasy. A z drugiej strony ostatnio słyszałam, że komórki macierzyste można uzyskać też np z tłuszczu pacjentki. Więc może krew nie jest do końca potrzebna.
Do końca maja musimy podjąć decyzje bo jest cena promocyjna ech
aniuko, buziaki z okazji urodzinek :))
aniuko wszystkiego naj,naj :) Nie łap dołów, łap same wyżyny Kochana:)
Dzięki dziewczyny,
Na mnie pełnia działa jak diabli, a na dodatek to 3 dni przed terminem czyli tak jak urodziłam pierwsze dziecko. Ciekawe czy spotkam w szpitalu któraś z forumek? Jakby co będę miała fiołkowy, satynowy szlafrok:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry