Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mammamia ma rację :)

a co do cięcia...też nie ma co sie bać...wkłucie w kręgosłup nic nie boli...ja nawet nie poczułam
przy samyej operacje jest takie dziwne uczucie rozciągania i później uczucie pustki w brzuchu i to wsio...
A ja dzisiaj tłukłam się autobusem do wojewódzkiego na spotkanie w sprawie znieczulenia i okazało się ,że odwołane, ależ sie wkurzyłam, tymbardziej ,że za tydzień znowu nie będę mogła. Jedyny plus jest taki ,że ktoś w końcu ustąpił mi miejsca w autobusie co dobrze zrobiło na moje morale, bo juz zaczynałam wątpić w ludzką życzliwość.
Okruszku, dobrze ze kupiliscie ten ciemniejszy wózek, ten błękitny za szybko by sie pobrudził!
My kupiliśmy w końcu x-landera
image

dzis małżonek mi oświadczył, ze ten wózek bedzie dla mnie a on sobie kupi specjalny do rolek! ręce mi opadają!!!

Mój dzidzius od 2 dni ma lenia - tak samo jak ja - mogłabym spać i w dzien i w nocy.
Porodu SN sie nie boje, za to cesarki bardzo - nie chodzi mi o znieczulenie czy cięcie, jedynie o późniejsze dochodzenie do siebie. No ale mam nadzieje ze urodzę naturalnie!

Co do łożyska to ja nie mam pojęcia jaką mam grupę, gin nigdy mi o tym nie mówił...
baskasl wózek mi sie podoba, jest taki inny niż te wszystkie :) ja mieszkam na 2 piętrze a i tak nie dam rady wnieść wózka po schodach - bede wyczepiać gondole a reszte zostawiać na półpiętrze
aha, ja sie nie pakuje wogóle, jak dostanę skurczy to wtedy wszystko wpakuje do torby :)
3oko odważna jesteś,że czekasz do skurczy:)Podziwiam-ja wole być pewna,że o niczym nie zapomnę i mieć wszystko spakowane.Mąż pewnie zaczął by panikować i nie wiedziałby za co się złapać by pomóc:);)
No 3oko odważniaro :) Hehe... obyś wszystko zdąrzyła spakować :) Ja juz spakoana jestem i tylko czekam :D
A co do Twojego wózeczka to super ta spacerówka jest, naprawdę, potem jak się juz przesiadziecie w nią to całą budę możesz zaciągnąć w przypadku deszczu i twój bobo będzie suchutki:) Rozważała go,ale neistety waga przesadziła.

Ten wózeczek ABC design tez fajny, chyba ogladalam w mama i ja:)

Widzę ,że ie jedyna nie slyszlalam nic o łożysku od swojego gina;> Ale nie będę panikować, jak nei urodzę w terminie to poprostu zapytam na wizycie. Przeciez jakby cos bylo nie tak to by powiedział. A tak twierdził, że wszystko w porządeczku :-)

Jade dzis chyba na ostatnie juz zakupy do Auchan :) choc przyzam ledwo co dzis zipię:) Ale jest lepiej niż rano, bo rano to myślałam że wykituję.

Porodu czy się boję?? Boję się tego co mnie czeka... boję się najbardziej o dziecię. bo ja to jakoś muszę wytrwać. Z resztą nasza kobieca psychika przygotowuje się do tego wielkiego dnia przez 9m-cy :) Zawsze miałam bolące miesiączki tak, że aż mdlałam niemalże z ból, więc może poród nie będzie aż tak bardzo bolesny....a po nim miesiaczki staną się bardziej" przyjemne" :D
Mimii bardzo możliwe, że miesiaczki po porodzie nie będą takie bolesne. Też przed porodem zwijałam się z bólu, a po porodzie jakoś się uregulowało i już nie muszę brać tabletek przeciwbólowych.
no jak czegoś zapomnę to trudno:) dziewczyny trafiają na porodówkę bez niczego i jakoś można przeżyć hehe (najwyżej nauczę się na własnych błędach).
Ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek, śmieje sie ze jestem jak facet, poza tym w życiu nie używałam podpasek - zawsze tampony lub zwykłe wkładeczki, no i jak dziś kupiłam te OLBRZYMY do majtek to się przeraziłam jak ja w tym będe chodzić!
3oko...ja też z tych "niebolących" miesiaczek ;) i standartowo tamponiki
te pieluchy po porodzie to jakaś masakra jest...a oni jeszcze każą chodzić najlepiej bez gaci...he he he...jak kaczory z zaciśniętymi udami ;)

i powiem Ci że po porodzie miesiączki tak samo niebolesne zostały
oj mam nadzieję, że te miesiączki będą niebolesne i tak obfite, bo strasznie się z tym tak męczyć.

wróciłam od gin i dzieci już mają 2300 i 2000, rosną, dobrze się mają.
o łożysku moja gin też mi nic nie mówiła.
za to ja mam dzisiaj jakiegoś doła, na dodatek z mężem dogadać się nie mogę ;-((
Dziewczyny, ciężko za Wami nadążyć :)))

Nataluś trzymaj się. Fajnie, że czujesz się już lepiej, no i super, że Maksio sam już sobie radzi i będzie mógł być już z Wami w domciu.

Kobitki fajne te Wasze wózki - takie zgrabne :))

Mi też nic nie wiadomo o stanie łożyska....

Grab85 rosną, rosną i będą rosnąć coraz szybciej i więcej przybierać.

dzięki za przepis
spróbuje to zrobić, ale jakoś nie moge sobie wyobrazić jak to pije hehe
Byliśmy przed chwilą w sklepie, kupiliśmy wanienke i inne bzdury. Już prawie wszystko mam. Znajomy pracuje w hurtowni i jeszcze nam pare rzeczy dorzuci, bedzie taniej, hihi ;)
Co sie stało z moim ciążowym suwaczkiem....? :(
dorcis a Wy macie wózek wybrany? my mamy z tako, ale jest strasznie szeroki (90cm) i tylko na spacery, bo do sklepu żadnego nie wejde ;)
Zmieniłam sobie suwaczek, bo tamten przestał mi działać :(
image

Uploaded with ImageShack.us

Ja mam taki wózeczek. Tylko kolor jakby trochę inny, moja zieleń jest taka soczysta, a na tych zdjęciach taka matowa bardziej.
image

Uploaded with ImageShack.us
Daria, widze ze tez uderzyłaś w zielony kolor :) łaaaadnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry