Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chciałam wózek z Tako przede wszystkim dlatego, że jako jedyny wózek bliźniaczy (z tej półki cenowej) ma możliwość zainstalowania fotelików samochodowych. Mi bardzo zależało na tej funkcji, ponieważ nie zmieszczę w bagażniku stelaża i gondoli.

Za namową znajomych zaczęłam poszukiwania używanego wózka -zawsze to taniej.
Niestety nie znalazłam żadnej oferty odsprzedaży Tako Jumper Duo. Poza tym większość wózków bliźniaczych jest bardzo zniszczona ze względu na swoją szerokość. W końcu udało mi się znaleźć wózek w można powiedzieć stanie idealnym za mniej niż połowę ceny z całym wyposażeniem. I dlatego się na niego zdecydowałam pomimo, że jest innej firmy Spider Comfort Implast i nie można do niego zainstalować fotelików. Ma 80 cm.
Nam ten wózek spokojnie mieści się w drzwiach i furtce. Jak będzie ze sklepami czas pokarze....

kupiłam dzis na sutki maść bepanthen i w ulotce napisali ze jednak trzeba zmywać przed podaniem piersi :( znacie jakies niezmywalne maści?
3oko ja Ci powiem, że i tak przed kazdym karmieniem wycierałam brodawki płatkiem z wodą, jakoś to higieniczniej zawsze
no ja tez bede przecierać przed karmieniem, chociazby zeby zaschnięte mleko wytrzec...

Fajne te wózie wasze :) ale współczuje pchac te wielkoludy podwójne :/
ale pedzicie z tymi watkami... nie nadazam nad czytaniem pracujac ;))
Natalus tak sie ciesze ze z synkiem juz lepiej...
Mam zamiar rodzic w swiss i mam nadzieje ze u nas sie nic takiego nie zdarzy... chociaz wiadomo ze wszystko moze i nie da sie nic przewidziec.
dlatego warto się zabezpieczyć... i wybrać szpital gdzie bedzie dobre zaplecze med dla matki i dziecka....
No wybór szpitala nie gwarantuje, ze wszytsko dobrze pójdzie, choćby nie wiem co to za szpital był, ale ważne by ten wybór dawał nam poczucie bezpieczeństwa...
I właśnie dlatego ostatnio zdałam sobie sprawę z tego, że moja wygoda jest g...warta w porównaniu z bezpieczeństwem dziecka. Dlatego niech mnie nawet położą do parcia, ale pojadę albo na Zaspe albo na Kliniczna jednak...
Hej!1
Tempo zatrażajace :)
No ja juz sie wypowiadałam na temat swiss... Za taka kasę by nie było opieki dla noworotków, to jakis absurd normalnie;> Nasza wygoda -w dupie z nią-najważniejsze bezpieczeństwo dziecka!!!! Tyle kasy za jakas wygodę mamusi... dajcie spokój. No ale są tacy co się na to decydują...

Ja dzis jakos 2 regularne co 5min skurze mialam,ale mineły :)
ja przy pierwszym porodzie też wyszłam z tego założenia...ja nie musze mieć luksusów...byleby było łóżko ;) ale najważniejsze żeby dzidzia miała dobrą opiekę...

ale nie zmienia to faktu, ze jeżeli bym miała akurat kase na zbyciu albo jakieś niefajne przezycia w szpitalu to też bym zapłaciła tą kase za święty spokój
wiperku,ale zobacz jakie to ryzyko przewożenia noworodka z jednego szpitala do drugiego.... Nie wiem moze i masz rację, bo trauma porodowa też często się zdarza jak kobieta bardzo cierpi.....

Wiper skurcze to są takie jakby strzykania w pochwie?? Bo łapie mnie to coraz częsciej teraz wieczorem i uwazam ze to wlasnie to. Nie maja charakteru miesiaczkowego tylko takiego kurczenia się macicy jakby i puszczają...
mimii...ja się przyznam szczerze, ze nie za bardzo pamiętam...
dla mnie to był taki mocny ból jak na miesiączkę, nie odczuwałam tego jako strzykanie czy kłucie tylko taki jednostajny ból, który przychodził, rozkręcał się i znikał
na początku to nawet nie czułam, akurat byłam na porodówce i wypełniałam te świchy wszystkie i w pewnym momencie dopiero się zorientowałam że coś jest nie tak
potem ból się nasilał...a na sam konec już koło tych 8 cm to czułam go aż w udach
te ostatnie 2 cm były najgorsze
a parte skurcze to już pikuś...w ogóle to jak się prze to nic nie czuć :) parcie przynosi ulgę ale niestety jest baaardzooo męczące i tu ważne jest oddychanie i współpraca z położną
No ja do tej pory to mialam bolesci takie miesiaczkowe, dzis wlasnie jakies takie skurcze- tzn łapie mnie i przestaje....no nic poczekam na rozwój sytuacji...
Ja tam nawet nie o luksusach myslałam pisząc o swojej wygodzie, tylko "jedynie" o pozycji do parcia.. Bo to, co dziewczyny dostają w swissmedzie to i ja miałam w Pucku. Nic nie znalazłam co by mnie przekonało do płacenia kilku tysiecy za poród. Co więcej w swiss nie ma poradni laktacyjnej co dla mnie akurat jest dużym minusem, ze nikt nie wspiera naturalnych metod karmienia. No, ale nie kazda mama musi karmić piersią.
Nie pojadę do Pucka choć tam jest miło i kameralnie z tych samych względów z których nie pojechałabym do swissmedu. Tam i tu troszczą się bardziej o samopoczucie matki.
Jedno mnie tylko dziwi, dlaczego ci drudzy biorą pieniądze za coś co gdzie indziej jest za darmo? I dlaczego kobiety chcą za to płacić?
Nataluś pisała ze wybrała Swissmed dlatego, że pierwszy poród był straszny, źle ją potraktowane etc. wiec troszkę sie jej nie dziwie...
Uderzyłam w zielony, bo jak kupowałam to jeszcze nie wiedziałam jaka płeć, dlatego chciałam bardziej uniwersalnie, a z resztą może wózek się przyda dla drugiego dziecka... kto wie... Różowego i tak bym nie kupowała.

Ale mam dzisiaj słaby dzień. Zastanawiałam się, 3oko, nad tym czy nie jechać na te przymiarki, ale tak się słabo dzisiaj czuję, że sobie odpuściłam. 4 razy codziennie jechać do Gdańska to chyba dla mnie za duży wysiłek już teraz. Brzuch mnie boli jakoś dziwnie, mięśnie brzucha jakby mnie parzą, jakbym sobie brzuch wrzątkiem oblała i co chwilę (tzn. dzisiaj ze 4 razy) takie jakby skurcze, ale mijają po chwili, może to są te przepowiadajace. Ale brzuch mam taki dziwny, że nie moge żadnej pozycji wygodnej do leżenia znaleźć. Wszystko mnie boli.... Dzidzia się rusza normalnie. Myślę, że już zbliża się powoli godzina "0". Ale to dobrze, jakby chciała się urodzić w 42 tyg. to wolę żeby urodziła się już zaraz, bo jednak jeszcze miesiąc mi się nie chce z brzuchem chodzić.
oj mi też nie chce sie chodzic do 42 tygodnia! wczesniej pisalam ze dzidzia cos leniwa, jednak pare godzin temu zjadłam 2 batony i od tej pory mam istne wariactwo w brzuchu! wogóle jakoś kształt mi sie zmienił na jakiś stożkowaty i od paru godzin jest cały twardy!
Jeżeli chodzi o swiss med i inne tego typu rzeczy to wydaje mi się, ze to jest zwykłe naciąganie ludzi z kasą na niepotrzebne wydatki.

Mam pytanko z innej beczki. Co muszę wsadzić do wózka? Kocyk wystarczy tak na lato? Czy muszę mieć jakiś śpiworek czy poduszeczkę? Czy zawijać dzidziusia w rożek? Jak sobie wyobraziłam w wózku dzidzię pod samym kocykiem to jakoś tak łyso mi się zdaje...
Widze, że nie tylko mi nie chce się spać :(

Też bym nie chciała przenosić ciąży - moim marzeniem jest urodzić 10.06.10 - to bedzie akurat 38 tc :)) Ale zobaczymy

Daria - właśnie też się zastanawiałam co się wkłada do wózka. Jedna babka w sklepie mi powiedziała, że jeżeli wózek ma materacyk to juz nic się nie wkłada, ewentualnie jakiś cienki kocyk czy pieluszka do przykrycia - ale jakos trudno mi to sobie wyobrazić.
Może doświadczone mamusie nam podpowiedzą
3oko ja akurat nie myślałam o Nataluś. Niedawno ogladałam program na TVNStyle i była rozmowa o tym ile kosztuje poród w Polsce. I Reni Jusis opowiadała jaki miała wspaniały poród w Medicover za 12 tys. I wszytsko to, co ona wymieniła jako zalety rodzenia w prywatnym szpitalu to ja miałam w państwowym za friko. Więc ja się pytam, dlaczego dajemy się tak zmanipulować, że za pieniądze ktoś się do nas uśmiechnie, zapyta czy czegoś nie trzeba, zapewni prywatność podczas porodu itd.

Kurcze, nie wiem czy to normalne, ale mała dziś wcale nie śpi, ale tak kopie, że mnie to już boli i to non stop w zasadzie. Jeszce tak nie było :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry