Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.28 NA CZEŚĆ MIMII NASZEJ :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oto lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed
20.05 (termin 11.06) -dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Czerwcowe-mamuski-cz-27-t163607,1,16.html

NO TO O UŚMIECH PROSZĘ I O KOLEJNE ROZPAKOWANIA :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja biorę taki mały dzidziusiowy kocyk, rożka nie bede brać, najwyżej małż dowiezie
Ja się spakowałam do jednej torby sportowo- podróżnej i na porodówke podobnie jak Mimii wezme plecak z najpotrzebniejszymi rzeczami - dużo tego wszystkiego wyszło hehe
ja mam dni, że tryskam energią (sprzątam, gotuje - nie moge usiedzieć na miejscu) i dni, że nic mi się nie chce, wszystko mnie denerwuje, jestem płaczliwa - i tych dni ostatnio mam więcej ...
Ja mam właśnie takie dni, że nic mi się nie chce.... Jestem senna i zmęczona i ogólnie mam olewający stosunek do spraw, którymi do niedawna strasznie bym sie stresowała, jakieś takie zobojętnienie mnie dopadło.
Wiperku, wysłałam Tobie również mój nr, bo mam nadzieję rozpakować się razem z Kamilą :)

Jolla, dobreeeee!!!
ja mam jedną torbę, którą nosiłam na siłownię :p Na porodówkę biorę tylko koszulę do porodu (o ile nie będą chcieli mi dać szpitalnej) i wodę.
Aha.. i w reklamówkę wkładam koło poporodowe, bo nie zmieszczę do torby :>
Wiper, wysłałam Ci swój nr, bo mam nadzieję, ze rozpakujesz się przede mną, a ja razem z Kamilą, która ma mój nr :)
Ja mam dobry humor, na szczęście, bo inaczej nie wiem jak bym zareagowała na te buty nie do pary :D

image

Specjalnie kazałam zrobić zdjęcie małżowi na pamiątkę własnej głupoty :D

Czyżbym tylko ja jeszcze nie myślała o pakowaniu? Pewnie dlatego ze na koniec czerwca mam termin i że mam przeczucie, że urodzę po terminie.
Hej!
Hehehehe Jola t zakretasie :) Wygladałaś napewno szałowo :D
A ja już dzis na nogach :) Kurde zamiast się wyspać, bo zaraz będzie diametralna zmiana-walka z cyckami, ból krocza itd t ja sobie o5 otwieram oczy i sobie siedzę. Normalnie nienormalnie:)

Ja moze o swoich odczuciach i humorach pisać nie będę...

W majowych mamach jedna z forumek trafila poznym wieczorem na porodówkę i nie pozwolili jej by w nocy towarzszył jej mąż;> Poszła po terminie, podawali jej oksy ale skurczy nie miala. Powiedzieli, ze zdązy zadzwonić po męża jak będzie już rodzić ;>Teraz nie wiem co robic jak zacznie się akcja porodowa. Naa poród idzie ze mną doula...i co mam po nia w nocy nie dzwonić, bo co w noc nie można być z os towarzyszącą przy porodzie? Nie kumam tych głupich zasad....Przecież podając oksy te skurcze są silniejsze i bardziej bolące, potrzebne jest wsparcie drugiej os... a tu proszę jaki nius;>

Ale o 5 pizgawica byla, na termometrze 9st i wiatr, teraz sloneczko wyszło:) Oby się ociepliło i nam poświeciło i dziś :)

POBUDKA :D
bry...

a u nas piekna pogoda...słońce od rana i w miarę ciepło

wczoraj zasadziłam kwaitki na balkonie...robiłam to z Miśką więc efekt jest taki, ze jedna pelargonia jest obskubana z listków :] i szufelka wylądowała dwa balkony niżej :]

ja mam jedną torbę, taka raczej małą...jeszcze muszę tam wcisnąć kosmetyczką swoją i kapcie ;) a rzeczy dla dzidzi mam osobno w siateczce razem z rożkiem
Dzień dobry wszystkim :-)
...ja też mam jedną torbę taką małą weekendową, Zuzię zawsze w nią pakuję jak jedzie do dziadków i też tylko zostały mi kosmetyki i klapki do dopakowania
witam
ja mam jedna torbę taka podróżna, ale wszystko tam dosłownie jest wciśnięte i jeszcze dojdzie...
Mimii kochana, wiesz o co chodzi z tym nocnym towarzyszeniem-pozwalają towarzyszyć ale dopiero wtedy kiedy juz faktycznie się rodzi (drugi okres porodu), mówią kiedy zadzwonic po towarzysza itp...bo gdyby towarzysz został z Tobą to one...nie mogłyby się spokojnie polozyc..... wiadomo o co chodzi... ale moze uda Ci sie wywalczyc....

Jeny jakiego ja mam lenia :D śpię po 10-11h!

a ja jak mam Was poinformowac? poproszę o jakis nr na meila: okruszek_@poczta.onet.pl zwłaszcza ze za kilka dni (jeszcze w tym tyg) robimy wypad z mieszkanka i zanim na nowym nam neta podłączą to bede miała detox jak Daria ;)
wyślę Ci zaraz numer mój :)
gut :)
Ten detox nic nie pomógł, wróciłam do nałogu, hehe ;)
Nie martw się, najgorsze są pierwsze 3 dni.
juz raz miałam ten detox jak mnie do szpitala wyslali :/ masakra byla!! dobrze ze teraz przynajmniej bede miala zajęcia - urządzanie, układanie na półkach :)

Wiperku, zapisłam juz sobie Twoj nr wiec jakby cos... ;)
Od wczoraj cały czas boli mnie brzuch jak przy okresie, też tak macie?
ja tak mam od jakiś 5dni...ból się nasila i promieniuje do krzyża... potem mija. Dziś miałam jechać do lekarza, bo wczoraj dzwonilam i ponoc mogą to byc te skurcze przepowiadające i skracające szyję... ale nie jadę bo stwierdzilam ze przesadzam :) Po prostu jak cos sie zacznie dziac lub mnie zaniepokoi to najnormalniej w świecie pojade do szpitala, a tak normalnie idę na planowaną wizytę za tydz. A na razie jest chyba ok bo Ania się rusza i daje o sobie znać więc jestem spokojna :)

Daria zobacz sobie tą stronkę: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

jest świetna. Mi z niej wyszło że do dwóch tyg urodzę :) i super!
Witam dziewczyny. U mnie dzisiaj beznadziejna pogoda. Wieje, pada brrrrrr. Aż się nie chce wychodzić. Z humorami to mam tak, że wróciły mi te z początku ciąży. Tzn nadal mam dni, że bym sobie płakała bez powodu, a za chwilkę dostaje ataku śmiechu. Spakowałam się w dwie torby, tzn jedna normalna i w niej mam rzeczy na położniczy, a druga taka miniaturka i w niej mam rzeczy na porodówkę. Muszę tylko włożyć wodę, jakiegoś batona czekoladowego i ciasteczka. A komu ja mam wysłać swój numer tel? Może Tobie okruszku, skoro już podałaś swojego maila?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry