Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.31:) !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie utworzyć nowy watek dla mojej Zosi:) długo mnie nie było, bo poleżałam sobie na patologi ciąży:( i 30 maja drogą cięcia cesarskiego zostałam mamusią:) Zosieńka ważyła 1960 i miała 44cm. Jest zdrowiutka i już jesteśmy w domku:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a przeciw rodzeniu nago nic nie mam :) np w wannie jest się bez ciuchów...moze tym razem uda mi się zaliczyć wannę...poprzednio nie mogłam bo wody zielone :(
wiper dzięki za posta, na którego czekałam, nasłuchałam się o tym leżeniu, a Ty sobie parłaś jak chciałaś, jednak to się zdarza :)
no a poza tym Mężuś musi się nagimnastykować żeby coś zobaczyć...musi stanąć dosłownie za położną, zeby widzieć co nieco...
ja chodzilam w pon. i srody :)
ej no ale z drugiej strony co on może tam zobaczyć? faceci są twardzi ;)
poza tym będzie miał ważniejsze zadanie, niż przyglądanie się nam na dole... a jeśli zechce się przyjrzeć, to przecież Maleństwu wyłażącemu :]
mi tam bardziej będzie 'przeszkadzać' obecność wszystkich innych poza Mężem...
dziewczyny zapomnijcie o filmach :)

nikt się nie bawi w jakieś szmaty...nie wiem jak w Waszych szpitalach ale ja na łóżku leżałam tylko podczas ktg a parcie to na stojąco, kucająco, na workach sako na jednym boku na drugim...to w ogóle nie wygląda tak jak na filmach

miałam kusą koszulkę i normalnie pipcia na wierzchu
Też chodziłam do Bobasa :) Z jakiej grupy jesteś - bo ja z niedzielnej :)
Mój mąż ma przykazane aby stać tylko przy mnie tzn przy głowie ale pewnie chcąc nie chcąc coś zobaczy ... staram się tym specjalnie nie stresować - mam nadzieję że bedzie tak zaintrygowany tym że rodzi mu się syn że po porodzie nie będzie pamietał, że coś tam zobaczył :)
Sohra, a czy Ty przypadkiem nie chodzilas na zajecia do pani Basi? :) bo ja na sr tez ogladalam film z porodu w pucku...
Przepraszam ze sie wtrace, troche Was podczytuje, jestem z watku lipcowo-sierpniowo-wrzesniowch. Zastanowilo mnie to tez z ta fizelina, poniewaz ja bym chciala miec meza przy sobie, ale wolalabym zeby nie patrzyl co sie dzieje na dole... Myslalam ze taka fizelina czy cokolwiek do przykrycia to standard? Jak to zalatwic zeby oszczedzic mezusiowi widokow?
a miałaby któraś z Was ochotę/odwagę/wystrczająco dużo luzu czy nie wiem czego, żeby rodzić nago? ;)
tu nie chodzi o położne czy lekarzy no ale ja bede rodzic z mężem chce zeby był tylko przy mnie przy mojej głowie ale jak człowiek taki rozwalony to mino chodem coś moze zobaczyc , a wolalabym mu tego oszczedzić he he

sukienki jak sukienki ale polecaja wziąść nie za duży t-shirt takze wszytko w sumie na wierzchu

Na SR ogladalismy poród ze szpitala w pucku no i kobieta miała koszulę podciągniętą na tyle aby położna swobodnie mogła obejrzeć postęp porodu; wydaje mi się że już w trakcie raczej przestaje Cię obchodzić że lekarze/położne patrzą na Twoje krocze :)
no też jestem ciekawa, czy ktoś się bawi w te fizelinki, czy dla nich to jest taki rutynowy event, że podnoszą nam sukienki i się nie przejmują...
To głupie ale zastanawiam sie jeszcze nad jedną rzecza. jaksię rodzi naturalnie to czy dół że tak powiem jest pzykryty ta flizeliną albo czymś czy jesteśmy takie rozwalone na tym łózku. Bo wiecie w filmach ( hehe) jest tak że od pasa do kolan kobieta jest zakryta i połozna bądz lekarz sa po tamtej stronie. A jak to jest w rzeczywistości ??

Zastanawiam się czy nie dostaniecie takiego zielonego fartucha w sklepach ze sprzętem medycznym - napewno jeden duzy jest w gdyni na morskiej ... my na szczęście do naszego szpitala nie potrzebujemy takich cudów :)
Śliczna Zosia , jak malutka
Ja jestem starsznie ciekawa jak bedzie wyglądac mój szkrabik :)

JAKA SŁODKA ZOSIA!!!
zmieniam zdanie, już chcę urodzić, może być dzisiaj :)

mmm nitusia, malinowy ogród jest fajny...
ja za to już mam cały talerz pączków leniucha :]

a do kubraczka wracając itd
to jak w szpitalu spytacie, gdzie za rodzinny poród zapłacić, to oczywiście Wam pokażą ;)
więc nie dajmy się naciągnąć...
Mój Małżon nie znosi gorąca. Ale trudno, co my rodzące mamy powiedzieć !!!! Jak minie coś strasznie boli to zaraz się pocę !!!!!

A zielone ubranka nie przepuszczają powietrza.......

Krótkie spodenki i koszulkę przygotuje mu dziś, a klapki sobie podarujemy. W butach da radę.

Ale co z tym fartuchem zielonym ?? Jeśli on ma tyle kosztować - 200 zl , to ja go muszę z podziemi wytrzasnąć jeszcze przed pojechaniem do szpitala i spakować do torby.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry