Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.31:) !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie utworzyć nowy watek dla mojej Zosi:) długo mnie nie było, bo poleżałam sobie na patologi ciąży:( i 30 maja drogą cięcia cesarskiego zostałam mamusią:) Zosieńka ważyła 1960 i miała 44cm. Jest zdrowiutka i już jesteśmy w domku:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki dziewczyny za miłe słowa:)
Zapomniałam napisać (dla Darii i innych zainteresowanych) ze w Redłowie można wybrać pozycje do porodu, ja na początku rodziłam na klęczkach, jednak na końcu wolałam zmienić pozycje na "standardową" i o dziwo było mi w niej lepiej.
Wiper, ja pamiętam że na początku ciąży miałaś inną date porodu, może ona była bardziej pewna?
Myszka - nie przejmuj się tak; ja wczoraj buczałam, że nie dam sobie rady i boję się zmian ale mam nadzieję, że jak to upragnione Maleństwo pojawi się już na świecie to ten strach zniknie i zastapi go uczucie szcześcia i spełnienia;
Wiadomo że im bliżej końca tym więcej obaw ale przecież Same chciałyśmy tych dzieciaczków :))) wszystko bedzie w jak najlepszym porzadku a nasz instynkt macierzyński załatwi sprawę :)
Glowa do góry - pomysl, że kazda z nas miła lub ma podobne obawy i po to też tu jesteśmy - aby się wspierać :)
No i ciesz się tą resztka wolnego czasu bo może Ci go potem brakować :)
Ja dostałam od lekarza ale w aptece internetowej widziałam za jakieś 40 zł; test wygląda jak wkladka higieniczna - nakładamy, nosimy kilka godzin (najlepiej jest wtedy zmieniać pozycje: trochę leżeć, siedzieć itd) a nastepnie wyjmujemy taki pasek ze środka i sprawdzamy jaki będzie kolor po 30 minutach - proste i skuteczne :)
no właśnie, ile kosztuje ten test na wody płodowe ???

Jestem jakaś taka dziś niewychodzona. Wyjątkowo cały dzień miałam lenia i przesiedziałam pod parasolką na balkonie czytając książkę.
Nie miałam siły i chęci na nic.
Mój Małżon wrócił ze statków i ma twarz i ręce spalone ze szok. Wygląda jak burak i jeszcze się z tego śmieje i cieszy. Ale obciach.

Jutro jadę na badania - nie chce mi się rano wstawać.
W ogóle nic mi się nie chce i jakaś smutna i apatyczna jestem.
Dlaczego ?
Strach mnie powoli chyba oblatuje, ale nie tylko z powodu porodu. Też z powodu niepewności, co będzie potem, jak i czy sobie dam radę z Maluszkiem itp. Chyba za dużo myślę i też za dużo czasu spędzam sama......
Ile to kosztuje?
Iza: fałszywy alarm - na szczęście test negatywny (jeszcze dzwoniłam do lekarza aby się upewnić czy napewno) :) ale fajna sprawa z tym testem - rozwiewa wszelkie wątpliwości;
Ja dzisiaj łaziłam po statkach, malowałam ściane i myłam kawałek podłogi... zobaczymy czy to pomoże. A i jeszcze na dziś planujemy przenieść meble kuchenne do nowej kuchni, wiec tym też na pewno nieźle się zmecze. No! Zobaczymy!

Doszłam do wniosku, że ciąża specjalnie tak długo trwa, żeby kobieta chciała za wszelką cene rodzić! Ja już chciałabym być po wszystkim chociażby miało boleć jak sam sku..syn!
Nie bójcie sie, wstydzić sie na pewno nie bedziemy. Przecież dla każdej mamy jej dziecko jest najśliczniejsze na świecie!
A my zawsze bedziemy pisać, że słodkie ;)
Czasami dzieci są brzydkie jak małe trole a i tak komentarze same pozytywne się sypią, więc luz ;) Krytyki nie bedzie nawet przy małym trolu. Chociaż te nasze czerwcowe są rzeczywiście wyjątkowo urocze!

Aniouka, jeszcze Ci zostało drażnienie sutów. Próbowałaś?
a coż innego pozostaje?? nie chce wyleźć po prostu

dziś cały dzień na nogach i na słońcu i nic...wczoraj to samo...
łazenie, seksik, zginanie sie, lampka wina...nic nie pomaga

tak samo jak poprzednio zresztą
no właśnie Wiper, ja to Cię podziwiam za tą siłę spokoju
aniouka...nie pękaj...spójrz na mój suwaczek :/

ja to mam szczęście...druga ciąża i drugi raz to samo...moze za trzecim razem będzie inaczej
3oko ,chyba nie udało mi się w końcu napisać, że bardzo się cieszę i gratuluję. No cud miód i orzeszki to dziecię :)
I też mam nadzieję, jak Magda81, że nie będę się wstydziła wkleić zdjecia mojej córy.. jak w końcu raczy wyjsć z mojego brzucha.
Na razie mit na temat przyspieszenia porodu obalony:
sex
herbata z liści malin
wieszanie prania
dłuugi spacer
:((
No co ja jeszcze mogę ? Już mnie nerw łapie, że dziecko nie chce mi sie wykluć, buuuu
3oko mały jest przecudny :))))
Właśnie pokazałam fotke mężusiowi i oboje stwierdziliśmy, że te czerwcowe maluszki takie ładne się rodzą - i ciekawe jak liwia bedzie wyglądać?! Obym nie wstydziła się wstawić fotke hihihi
oko dopiero teraz zauważyłam fotkę!
Cud dzieciaczek :-) Mały słodki aniołek :-)
ooo jaki słodziutki Piotruś :)

Daria, Jolla...wyglądacie super...ja już nie chodze w legginsach bo nogi mam straszliwie spuchnięte i sama na nie nie mogę patrzeć a co dopiero katować tym widokiem innych ;)

my dziś znowu prawie cały dzień na działeczce...i znowu się spiekłam...
mam cichą nadzieję, ze może dziś w nocy coś się ruszy...
Magda, dzieki za komplement! W tym stadium każde miłe słowo jest na wagę złota :))))
Ooooo jejku! Jaki słodki! Faktycznie! Wybaczam Ci ten samotny wypad do Redłowa! Zwariować idzie jak sie patrzy na te wasze bobasy, aż mnie suty pieką na widok takich słodkich dzidziek ;)
3oko, ale masz super słodziaczka ;)
i jak tam Sorha?
o udało się:) na razie Piotruś jest aniołkiem, je i śpi :) ciekawe jak długo to potrwa!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry